دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۷ - ۲۳ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۹۳۹
فناوری اطلاعات و ارتباطات

آمریکا؛ پرداخت ماهانه ۳۰ دلار یارانه اینترنت پرسرعت

پرداخت یارانه برای خرید اینترنت
خانواده‌های واجد شرایط، ماهانه ۳۰ دلار یارانه اینترنت پرسرعت می‌‌گیرند

جمعه گذشته مجلس نمایندگان آمریکا بودجه تاریخی ۲/ ۱تریلیون دلاری زیرساخت این کشور را تصویب کرد که ۶۵‌میلیارد دلار آن به توسعه زیرساخت‌های اینترنتی اختصاص دارد. انتظار می‌رود دوشنبه بایدن این لایحه را با امضای خود به قانون تبدیل کند. در مقایسه با بودجه سایر بخش‌ها در این طرح حجم سرمایه‌گذاری دیده‌شده در این بخش بسیار قابل‌توجه است؛ به‌ویژه اگر آن را با میزان سرمایه‌گذاری در بخش آب (۵۵‌میلیارد دلار)، صنعت برق (۶۵‌میلیارد دلار) یا فرودگاه‌ها (۲۵‌میلیارد دلار) مقایسه کنیم. 

هرچند توسعه پهنای باند اینترنت یک‌بار در دهه ۷۰ میلادی در سطح گسترده در آمریکا صورت گرفت و دسترسی سریع و گسترده‌‌ای از طریق توسعه فیبر در این کشور ایجاد شد و بعدا توسعه نسل‌های جدید موبایل این دسترسی را گسترده‌تر کرد، اما هنوز بیش از ۳۰میلیون آمریکایی در مناطق بدون زیرساخت اینترنت پرسرعت زندگی می‌کنند.

پرداخت یارانه برای خرید اینترنت

توسعه پهنای باند اینترنت پرسرعت در میان مقامات سیاسی آمریکا مخالفت چندانی نداشت و هر دو حزب اصلی سیاسی آمریکا طرفدار آن هستند به‌ویژه در دوران پاندمی نیاز به اینترنت پرسرعت و ضعف‌‌های زیرساختی آن بیش از پیش احساس شد به‌ویژه که در این دوره کارمندان از خانه کار می‌کردند‌ و کودکان از راه دور در کلاس‌ها شرکت می‌کردند.

کوین دی‌گود (Kevin DeGood)مدیر سیاست زیرساخت در مرکز توسعه آمریکا معتقد است که پهنای باند چیزی است که هر دو جناح سیاسی آمریکا مدت‌هاست درباره آن حرف می‌زنند و اتفاق‌نظر دارند. هدف این لایحه فراهم‌کردن اینترنت پرسرعت در سراسر آمریکاست. دولت با اختصاص ۴/ ۴۲میلیارد دلار از این بودجه به توسعه دسترسی به مناطقی که دسترسی کمتری به اینترنت پرسرعت دارند به‌دنبال توسعه در این بخش است و این‌کار را با ایجاد مزایده برای بخش‌خصوصی انجام می‌دهد.

  پرداخت یارانه برای خرید اینترنت

بر اساس تحلیل‌‌های انجام‌گرفته توسط مرکز تحقیقاتی Pew گران‌بودن اینترنت مهم‌ترین مانع برای پذیرش وسیع اینترنت پرسرعت در ایالات‌متحده است. دولت در کنار توسعه زیرساخت می‌خواهد ۲/ ۱۴میلیارد دلار از بودجه را از طریق ارائه ۳۰ دلار یارانه ماهانه به خانواده‌هایی که ‌بضاعت اشتراک اینترنت را ندارند، کمک کند. دولت پیش از این و در دوران پاندمی ۲/ ۳‌میلیارد دلار برای توسعه دسترسی به اینترنت پرسرعت برای اقشار با درآمد پایین اختصاص داد تا آنها بتوانند آنلاین شوند.

این طرح EBBP ‪(Emergency Broadband Benefit Program)‬ نام داشت و در آن به افراد واجد شرایط ماهانه ۵۰ دلار برای خرید اشتراک اینترنت پرسرعت یارانه پرداخت می‌شد ولی در بودجه فعلی حالا این مبلغ به ۳۰ دلار در ‌ماه کاهش پیدا می‌کند، بااین‌حال از آنجا که طرح قبلی در حال کنار گذاشته شدن است، عملا یارانه ۳۰ دلاری هم مشوق خوبی برای بسیاری از خانواده‌های نیازمند محسوب می‌شود.

۲میلیارد دلار هم از این بودجه صرف اطمینان از دسترسی اقلیت‌‌های بومی به اینترنت خواهد شد و ۷۵/ ۲میلیارد دلار نیز به دیجیتالی‌کردن کتابخانه‌های محلی اختصاص می‌‌یابد.

تجاس نارتچانیاس (Tejas Narechania)، رئیس هیات‌‌علمی مرکز تکنولوژی برکلی می‌گوید: «پاندمی قطعا نقش مهمی در پیشبرد این لایحه داشته‌‌است. از دورکاری گرفته تا رفتن به مدرسه‌مجازی، سفارش آنلاین و استفاده از سرگرمی‌‌های دیجیتالی نشانگر نیاز به اینترنت با‌ثبات و پرسرعت است.» به‌رغم این اختصاص بودجه استثنایی به توسعه اینترنت پرسرعت کارشناسان معتقدند به دلیل ماهیت تکنولوژی به‌طور دقیق نمی‌‌توان تعیین‌کرد گپ دیجیتالی در آمریکا کجاست.

یکی از مفاد این لایحه این است که دولت به تامین‌‌کنندگان اینترنت در بخش‌خصوصی اختیارات بیشتری برای استفاده از داده‌ها بدهد، برخلاف نقشه‌های جاده‌‌ای که در آن متخصصان می‌توانند با نگاه‌کردن به نقشه ببینند کجا جاده وجود دارد در اینترنت متخصصان صرفا می‌توانند ببینند در کجا فیبر نوری کار گذاشته شده اما نمی‌‌دانند چه کسی به آن کابل دسترسی دارد. کارشناسان بر همین اساس برآوردها را عمدتا بر اساس حدس و گمان انجام می‌دهند. به اعتقاد آنها به صرف اینکه فیبر نوری از نزدیکی منزل یک نفر رد شده به این معنا نیست که آنها به‌طور خودکار به اینترنت متصلند. با این حال تحلیلگران خوش‌‌بین هستند که ۶۵میلیارد دلار بتواند بخش بزرگی از گپ بزرگ دیجیتالی آمریکا را کاهش دهد؛ هرچند این احتمال وجود دارد که با الحاق لایحه جدیدی به بودجه مبالغ بیشتری برای توسعه در این بخش اختصاص داده شود.

  دسترسی به پهنای باند؛ حق شهروندی

در سال ۲۰۱۶ مجمع عمومی سازمان ملل دسترسی به اینترنت را به‌عنوان یک حق شهروندی برشمرد اما آنچه در عمل دیده شده، اینترنت پرسرعت یک انتخاب افزودنی به امکانات زندگی بوده تا یک ضرورت، بااین‌حال به اعتقاد کوین دی‌گود، مدیر سیاست زیرساخت در مرکز توسعه آمریکا معتقد است این می‌تواند سرآغاز تغییر در روشی باشد که ما به اینترنت نگاه می‌کنیم؛ چیزی مشابه برق و آب و نه یک کالای لوکس.

آدی تومر (Adie Tomer)، عضو ارشد برنامه سیاست متروپولیتن در موسسه بروکینگز، معتقد است که اینترنت در حال‌حاضر می‌تواند در مقایسه با ابزاری مانند برق مقایسه شود. او می‌گوید: «هیچ‌‌کس در یک اقتصاد مدرن نمی‌‌تواند یک روز را بدون برق تصور کند و در سال‌۲۰۲۰، دسترسی به اینترنت به یک ابزار ضروری تبدیل شده است، بااین‌حال برخلاف برق، پهنای باند نوعی خدمات رفاهی خصوصی است که به‌طور خاص (مشابه آب و برق) مقررات‌‌گذاری‌ نشده و از این‌رو فقدان یک قانون برای ارائه خدمات ارزان و در دسترس آن احساس می‌شود. تومر می‌گوید: «دسترسی باند وسیع یکی از مهم‌ترین مسائل جامعه ما است و بیشترین گپ زیرساختی را در حوزه دسترسی به اینترنت می‌توان مشاهده کرد.»

توسعه اینترنت توسط بخش‌خصوصی

به‌جز طرح‌‌های مربوط به لایحه جدید زیرساخت ایالات‌متحده باید به رقابت بخش‌خصوصی در توسعه اینترنت پرسرعت نیز اشاره کرد. هرچند روی زمین رقابت بین اپراتورها برای توسعه نسل‌‌های جدید موبایل در جریان است، اما شرکت‌های خصوصی برای عرضه اینترنت فضایی نیز آماده می‌شوند. اسپیس‌ایکس که به‌نظر می‌رسد از دیگر بازیگران اینترنت فضایی زودتر عرضه عمومی خدماتش را شروع کند، تاکید کرده که تمرکز اصلی سرویس‌های این شرکت روی مناطقی است که دسترسی به اینترنت پرسرعت در آن محدود است.

با این حال مشخص است که طرح‌‌های فضایی قیمت اشتراک قابل‌توجهی دارند و کاربرانی که زیر خط فقر قرار دارند، قادر نخواهند بود ازاین طرح‌ها بهره بگیرند. طرح فعلی توسعه اینترنت پرسرعت بایدن به‌جز ایجاد زیرساخت‌های اینترنت پرسرعت روی دسترسی طبقه محرومی تاکید دارد که قادر به پرداخت هزینه اشتراک اینترنت نیستند.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اگربرای کشورماایران هم برگذاربشه خیلی خوبه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش