جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۵۷ - ۱۶ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۱۸۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

تبعات حذف کرسی ایران از شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات

خذف ایران از شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات,شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات

روزنامه جهان صنعت نوشت: انتخابات شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات روز دوشنبه ۱۱ مهر در بخارست، برگزار شد که در نتیجه آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران کرسی کلیدی شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات را از دست داد. در این انتخابات ایران از میان ۱۶ کشور آسیایی، رتبه پانزدهم را کسب کرده و نتوانست عضویت خود در شورای حکام را تمدید کند. کشورهای عضو اتحادیه بین‌المللی مخابرات از ۴ مهرماه در بخارست رومانی گردهم آمدند تا ضمن برگزاری جلساتی، اعضای جدید شورای حکام اتحادیه را برای مدت ۴ ساله از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ تعیین کنند. صبح روز دوشنبه ۱۱ مهرماه به وقت رومانی، این انتخابات برگزار شد و وزارت ارتباطات ایران نتوانست رای لازم برای عضویت در شورا را کسب کند. کشورها از ۵ قاره برای ۴۸ کرسی این شورا رقابت کردند که سهم قاره آسیا از آن ۱۳ صندلی است. ایران از میان ۱۶ متقاضی عضویت در این شورا با کسب ۹۱ رای در رتبه پانزدهم و پایین‌تر از اردن قرار گرفت تا نتواند صندلی خود در این شورا را حفظ کند. امارات، هند، اندونزی، تایلند، مالزی، ژاپن، کویت، فیلپین، عربستان، استرالیا، کره جنوبی، بحرین و چین ۱۳ کشور آسیایی هستند که در شورای ITU برای ۴ سال آینده صاحب کرسی شدند.

ایران در حالی ۴۴ رای با سیزدهمین کشور آسیایی که توانست کرسی این شورا را کسب کند فاصله دارد که در دوره قبلی این انتخابات توانسته بود بیش از ۱۴۶ رای به دست آورد. این برای دومین بار پس از انقلاب بود که ایران توانست عضو شورای حکام ITU شود. شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) آژانس تخصصی سازمان ملل متحد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که همراه با ۱۹۳ کشور عضو و بیش از ۹۰۰ شرکت، دانشگاه و سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای، نوآوری در فناوری اطلاعات و ارتباطات را پیش می‌برد. اجلاس سران ITU هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود و در این اجلاس در مورد راهبردی‌ترین خط‌مشی‌های حوزه مخابرات تصمیم‌گیری می‌شود. در همین حال، قطعنامه‌های متعددی صادر، اسناد بسیاری امضا و اعضای شورای راهبری ITU هم هر چهار سال یک‌بار در همین اجلاس تعیین می‌شوند.

امتیاز خاصی را از دست نداده‌ایم

در همین خصوص داوود زارعیان معاون مدیرعامل شرکت مخابرات ایران به «جهان‌صنعت» گفت: اتحادیه جهانی مخابرات که بالاترین مرجع تصمیم‌گیری آن، کنفرانس سران مختار است هر ۴ سال یک‌بار تشکیل می‌شود و تصمیمات حوزه ارتباطات دور را به تصویب می‌رساند. شورای اجرایی از پنج منطقه اروپای شرقی، غربی، آسیا، آفریقا، استرالیا و آمریکا، اعضایی هستند که توسط کنفرانس سران مختار انتخاب می‌شوند تا دستور جلسه کنفرانس را آماده کنند. معمولا هر ۴ سال یک‌بار تعدادی از این افراد تغییر می‌کنند و اعضای دیگری جایگزین آن می‌شود.

وی در ادامه گفت: درست است که شورای اجرایی، شورای تصمیم‌ساز کنفرانس سران مختار است اما تصمیمات آن تا زمانی که به تصویب کنفرانس سران مختار نرسد قابلیت اجرایی ندارد. با توجه به اینکه در هر یک بخش‌های اتحادیه جهانی مخابرات، کشور کرسی داشته حائزاهمیت است اما این صندلی، خیلی صندلی اساسی برای کشور ما نیست. به هر حال هر ۴ سال یک‌بار تعدادی از اعضای آن عوض می‌شوند و این بار هم کشور ما به دلایل مختلف رای نیاورده است.

وی در پایان گفت: معمولا رای‌گیری تحت تاثیر برنامه‌ها، صحبت‌ها و مذاکرات است که ممکن است کشوری رای نیاورد. من به عنوان کسی که دو مرحله در رای‌گیری کنفرانس سران مختار در کمیته اجرایی حضور داشتم، معتقدم کشوری که این جایگاه را از دست بدهد اصولا امتیاز خاصی را از دست نداده است.

باید در این سازمان‌ها حضور داشته باشیم

همچنین سعید امینیان کارشناس فناوری اطلاعات به «جهان‌صنعت» گفت: در دنیا سازمان‌های مختلفی در مباحث فنی، مدیریتی و سیاستی وجود دارد. در این سازمان‌ها هم بحث‌های سیاست‌های جهانی پیگیری می‌شود و هم بحث‌های هماهنگی بین کشورهای مختلف در حوزه‌های متفاوت را بررسی می‌کنند. همچنین در این سازمان‌ها کارگروه‌های تخصصی‌ای در حوزه‌های مختلف وجود دارد که کارشناسان مختلف در حوزه‌های متفاوت در کشورهای گوناگون عضو این کارگروه‌ها می‌شوند و علاوه بر اینکه در تدوین سیاست‌ها و استراتژی‌ها شریک می‌شوند، نقش بسزایی را هم ایفا می‌کنند. وی ادامه داد: طبیعی است که کشورهای مختلف بخواهند عضو این سازمان‌ها شوند تا نظرات خود را در حوزه حاکمیت خود اعمال و به عنوان یک مهره موثر نقش خود را ایفا کنند. همچنین کشور ما باید سعی کند تا در حوزه‌های مختلف همگام با کشورهای پیشرفته جهانی جایگاه و نقش خود را در این سازمان‌ها به درستی تبیین و نقش موثری را ایفا کند. امینیان در ادامه خاطرنشان کرد: از طرفی در سازمان‌ها، انجمن‌ها و اتحادیه‌های مختلف به دلیل مشکلات و مسائل ناشی از تحریم‌ها، ما امکان حضور را نداریم و به صورت موثر نمی‌توانیم نقشی را ایفا کنیم. به نظر من سیاست ما باید به نحوی باشد که بتوانیم با کشورهای مختلف در این سازمان‌ها تعامل داشته باشیم و راه خود را پیدا کنیم.او افزود: البته نکته‌ای که وجود دارد این است که این سازمان‌ها باید متاثر از سیاست‌ها و کشورهای دنیا نباشند و به شکل مستقل عمل کنند. اما متاسفانه به این شکل نیست و تحریم‌های ایران و مسائل ناشی از آن در این انجمن‌ها و سازمان‌ها تاثیر می‌گذارد. وی در پایان گفت: به نظر من مسوولان و مدیران در وزارتخانه‌ها باید به شدت پیگیر این موضوع باشند که هم ما عضو این انجمن‌ها باشیم و هم نقش خود را به درستی ایفا کنیم و همان‌طور که ما در حوزه‌های فنی دانشمندان و متخصصان بسیار توانمندی داریم بتوانیم به صورت حرفه‌ای و علمی در این سازمان‌ها حضور داشته باشیم.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش