پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۰ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۸۴۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» در ایران فعال شد / پایانه‌های دریافت اینترنت ماهواره‌ای به صورت قاچاق وارد کشور شده است

ایلان ماسک,استارلینک

یکی از کاربران توئیتر که از نام او می‌توان دریافت از طرفداران ایلان ماسک است، پرسشی را در لابه‌لای بحث‌هایی درباره اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» از مدیرعامل «اسپیس‌ایکس» و «تسلا» پرسید. ایلان ماسک در پاسخ به این کاربر که از وضعیت «استارلینک» در ایران پرسیده بود، گفت چند ترمینال «فعال» اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» در ایران وجود دارد.

«استارلینک» اولین شبکه نسل جدید اینترنت ماهواره‌ای است که در مدار پایین زمین کار می‌کند و به گونه‌ای طراحی شده‌ که اینترنت با پهنای باند بالا را از فضا به طور مستقیم برای بخش خانگی فراهم می‌کند. برای بهره‌مندی از اینترنت ماهواره‌ای نیازی به استفاده از خط تلفن نیست و تنها وسیله لازم برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، یک ترمینال کوچک یا همان دیش ماهواره‌ برای دریافت سیگنال‌ و انتقال آنها به مودم است. این دیش‌های کوچک قابل نصب آسان در مدت زمان کوتاه با یک اپلیکیشن کاربردی برای مدیریت اینترنت است که روی سقف، حیاط یا حتی فضای خارجی نزدیک به خانه نصب می‌شود و امکان استفاده از آن در مسیر و حین حرکت نیز وجود دارد. با این حال «استارلینک» برای فعالیت نیاز به تجهیزات گرانقیمتی دارد که واردات آنها به کشور ممنوع است.

در پروژه «استارلینک»، هزاران ماهواره کوچک در مدارهای پایینی زمین قرار می‌گیرند و سیگنال‌های اینترنت پرسرعت را به سمت زمین مخابره خواهند کرد. انتقال دیتا با سرعتی نزدیک به سرعت نور انجام خواهد شد. هنگامی که این پروژه کامل اجرا شود، اینترنت «استارلینک» در هر نقطه از زمین قابل دسترسی خواهد بود. وزن هر ماهواره پروژه استارلینک در حدود ۲۶۰ کیلوگرم است. این ماهواره‌ها مسطح هستند و ۶۰ عدد از آنها در راکت‌های «فالکون ۹» اسپیس‌ایکس قرار می‌گیرند.

وقتی این ماهواره‌ها در مدار قرار می‌گیرند، یک آرایه خورشیدی بزرگ انرژی مورد نیاز آنها را تامین خواهد کرد. قسمت اصلی شامل چهار آنتن قدرتمند برای انتقال سیگنال‌های اینترنت خواهد بود. این ماهواره‌ها به لیزر مجهز هستند که هر یک را به چهار ماهواره دیگر در فضا متصل می‌کند. این ماهواره‌ها رانشگر یونی نیز دارند که از گاز کریپتون استفاده می‌کند و به آنها امکان می‌دهد که حتی در فواصل نزدیک به زمین نیز در مدار باقی بمانند.

ایلان ماسک ۲۳ سپتامبر (۱ مهر) برای اولین بار رسما خبر داد که اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» برای ایران فعال می‌شود. در حالی که دو روز قبل و در ۳۰ شهریور، «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات در مصاحبه‌ای گفته بود بعید می‌داند «استارلینک» به این زودی‌ها بتواند در ایران فعال شود چون سرویسش کامل نیست. وزیر ارتباطات همچنین گفته بود هر شرکت خارجی برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای در کشور باید از ایران کسب مجوز کند. در تاریخ ۲۹ شهریورماه، ایلان ماسک در توئیتی اعلام کرد خدمات «استارلینک» در قطب جنوب فعال شده است.

ایلان ماسک,استارلینک

در زیر همین توئیت، کاربری از وی پرسیده بود که آیا از نظر فنی امکان ارائه خدمات «استارلینک» به کاربران ایرانی وجود دارد یا خیر. مدیرعامل «اسپیس ایکس» در پاسخ به این سوال گفته بود «استارلینک» خواستار معافیت از تحریم‌ها خواهد شد. در ادامه، وزارت خزانه‌داری آمریکا اول‌ مهرماه برخی تحریم‌های تکنولوژی مربوط به ایران را لغو کرد. به موجب این تصمیم، بسیاری از شرکت‌های خارجی در ایران اجازه پیدا می‌کنند و می‌توانند خدمات خود را در اختیار کاربران و کسب‌وکارهای ایرانی قرار دهند. یکی از این شرکت‌ها، «اسپیس ایکس» و اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» است.

به‌روزرسانی مجوز شامل دستگاه‌های مختلفی می‌شود.

گوشی‌های هوشمند، دستیارهای شخصی دیجیتال، سیم‌کارت، گوشی‌های ماهواره‌ای، سخت‌افزارهای مربوط به BGAN، تجهیزات رادیویی، مودم‌های مصرفی، اکسس پونت‌های وای‌فای، ترمینال‌های ماهواره‌ای مصرفی، لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها، آنتی‌ویروس‌ها، سیستم‌عامل‌ها و ابزارهای تغییر آی‌پی می‌شود. این خبر در حالی منتشر شد که «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات در تاریخ ۳۰ شهریورماه اعلام کرد که بر اساس ضوابط «شورای عالی فضای مجازی ایران»، «استا‌رلینک» نمی‌تواند بدون مجوز کارش را در ایران آغاز کند و این موضوع از سوی ایران به اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) اعلام شده است. همچنین «اسپیس ایکس» تنها شرکتی نیست که روی پرتاب ماهواره‌های اینترنتی کار می‌کند.OneWeb نیز در حال ساخت شبکه‌ای متشکل از ۶۴۸ ماهواره اینترنتی است و تاکنون نزدیک به ۴۰۰ عدد از آنها را به مدار زمین پرتاب کرده است. «آمازون» نیز اعلام کرده که قصد دارد حدود ۳۲۰۰ ماهواره اینترنتی خود را به فضا پرتاب کند.

اکنون که پیش‌بینی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان غلط از کار درآمده و ایلان ماسک با دور زدن نهادهای صدور مجوز در کشورمان نسبت به ارائه‌ سرویس اینترنت ماهواره‌ای اقدام کرده و اتفاقا سرویس‌ کاملی هم ارائه داده و هم‌اینک ترمینال‌های دسترسی به سرویس اینترنت هم در دسترس است، به نظر می‌رسد که به احتمال فراوان، پایانه‌های دریافت اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» به صورت قاچاق وارد کشور شده‌اند و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. باید دید نوع مواجهه با این سطح تکنولوژی جدید که در بازه زمانی‌ای همچون تلویزیون‌های ماهواره‌ای در دسترس خواهد بود و اینترنت بدون فیلتر و محدودیت ارائه می‌دهد، چگونه است؟

jahanesanat.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش