یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۱:۵۰ - ۱۸ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۱۷۲۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

اینترنت در دولت «رئیسی» فیلتر و کند و بی‌خاصیت؛ کاربران هم در فاز «لعن و نفرین»

شرایط اینترنت در کشور,وضعیت اینترنت در ایران

روزنامه همدلی نوشت: نزدیک به چهارماه است که وضعیت اینترنت و دسترسی به فضاهای ارتباطی مجازی در ایران به دشوارترین شکل خود درآمده است؛ اگرچه اینترنت کاملا قطع نیست، اما وضعیت اتصال آن به‌گونه‌ای است که پیامدهای منفی روانی بیشتری برای کاربران دارد، که طبیعتا قطع بودن آن این پیامدها را به دنبال ندارد.

کاربرانی که در یک دهه اخیر بخش مهم و بزرگی از زندگی، معیشت و ارتباطات‌شان به اینترنت گره خورده و آن را به مانند نیازهای اولیه خود می‌دیدند همزمان با آغاز اعتراضات در اواخر تابستان ۱۴۰۱ این دسترسی را ازدست دادند و معیشت و فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی‌شان به شکل بی‌سابقه‌ای متوقف شد.

درماه‌های گذشته برخورد کاربران فضای مجازی با این وضعیت متفاوت بود. ابتدا سخنان صریح رئیس جمهور پیش از انتخابات درباره غیرممکن بودن انسداد شبکه‌های مجازی در دولت او، را به دولتمردان یادآوری می‌کردند وآنان را به شعارها و وعده‌های رئیس جمهور حواله می‌دادند و خواستار توضیح  از آنان می‌شدند.

کمی بعد شروع کردند به یادآوری وضعیت اقتصادی بسیاری از ایرانیانی که نان‌شان با شبکه‌های مجازی به ویژه اینستاگرام اجر شده بود.موضعی که البته با بی اعتنایی دولتمردان روبه رو شد.

 در میانه اعتراضات و از کار افتادن فیلترشکن‌های رایگان، کاربران فضای مجازی که به دنبال فیلترشکن‌های داخلی می‌گشتند به ناگهان با افزایش قیمت سرسام‌آور آن‌ها مواجه شدند وبخشی از انرزی و درآمدشان را این گونه از دست می‌دادند. اما با شدت یافتن اعتراضات این فیلترشکن‌ها نیز دچار اختلال‌های گسترده‌ای شدند و مردم مجبور بودند که شبانه‌روز فیلترشکن‌های مختلف را آزمایش کنند و در این میان با خرید فیلترشکن‌هایی که هم گران‌تر شده بود و هم دسترسی به فضای مجازی موردنظرشان را ممکن نمی‌کرد، وارد فضای روانی وعصبی تازه‌ای شدند. موضوعی که بدون تردید در حضور تعداد بیشتری از جوانان در اعتراضات خیابانی تاثیر داشت.

با همه این موارد نه مسئولان در این باره وعده‌ای دادند و نه چیزی عوض شد. هر روز دسترسی به فضای مجازی فیلتر شده سخت‌تر شده است. موضوعی که البته در برابر کندی سرعت اینترنت برای دسترسی به سایت‌های داخلی طبیعی به نظر می‌رسد. در روزهای گذشته واکنش‌های کاربران اینترنت در فضای مجازی نسبت به مسئولان کنونی وضعیت اینترنت بسیار خشم‌آلود بوده است و در موارد متعددی کاربران در همین مقدار فضای مجازی که امکان دسترسی به آن را پیدا کرده‌اند شروه به لعن و نفرین مسئولان فیلترینگ کرده‌اند. در این میان وزیر ارتباطات در سیبل این حملات قرار دارد. 

نگاهی به واکنش‌های برخی از این افراد به خوبی گویای این وضعیت است. کاربری در این باره نوشت:« شب خودم رو با لعنت به وزیر ارتباطات و دار و دسته‌اش به پایان می‌رسونم با این وضع اینترنت که درست کردی...»

کس دیگری که به نظر می رسد هوادار دولت نیز باشد نوشت:« آقای مخبر شما دشمن نیاز ندارید همین وزیر قطع ارتباطات برای جمع کردن لعن نفرین به دولت کافیست. خدا ازت نگذره وزیر قطع ارتباطات.»‎‎

عباس عبدی؛ روزنامه‌نگار وتحلیلگر سیاسی نیز نوشت:« ‏آقایان اطمینان قطعی دارند که دعا یا نفرین هیچ اثری ندارد. چون می‌دانند مردم ایران هر لحظه هنگام استفاده از اینترنت میلیاردها نفرین را نثار آنان می‌کنند، و اگر اثری داشت تا حالا دود شده بودند.»

عبدی ادامه داد:«این بی‌اعتقادی دیر یا زود به مردم هم منتقل، و متوسل به شیوه‌های دیگر می‌شوند.»

کاربر دیگری با اشاره به محدودیت‌های مختلف در چند دهه اخیر نوشت:« ‏دنیا دیگر منتظر نمی‌ماند تا ویدیو و ماهواره، عادی‌سازی شود، پراکسی می‌سازد. استارلینک می‌فرستد. بهتر است به‌جای دیوار کشیدن، با واقعیت‌های دنیای جدید آشنا شویم.این را از مثل منی بپذیرید که در دهه شصت بخاطر جوراب سفید پوشیدن و در دهه هفتاد بخاطر شلوار کبریتی نکوهش شد.»

برخی کاربران نیز با یادآوری دوران وزیر دولت سابق محمدجواد آذری جهرمی وضعیت را مقایسه می کردند. کاربری نوشت:« ‏آهای محمدجواد کجایی که ببینی زندگی مردم ایران با فیلترشکن‌ها و سرعت افتضاح اینترنت سیاه شده و روزی هزار بار میگن خدا پدر همون آذری‌جهرمی رو بیامرزه! یادت بخیر واقعا!»

محمدعلی ابطحی؛ فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز نوشت:«‏اینترنت روشن ترین مصداق حق الناس است.کار، زندگی، ارتباطات، همه چیز در این فضا است. حاکمیت حق تجاوز به حق‌الناس را ندارد.»

کاربر عصبانی دیگری نوشت:« ‏یعنی نمی‌خواید یه‌کم وضع اینترنت رو بهتر کنید؟ والا ADSL هامونو باید بندازیم جلو سگ سگ بخوره دیگه!»

‎کسی دیگر نیز با اشاره به اینترنت اپراتورهای همراه نوشت:« ‏اینترنت همراه اول رو به سختی می‌شه اینترنت نامید ... نهایتاً شبکه ملی اطلاعات + مشاهده چند تا سایت خارجی. ‏‎اینترنت همراه اول فقط پاسخگوی اسنپ هست وسلام.»

کسی نیز با اشاره به اختلال در ارتباطات فردی نوشت:« آن‌قدر وصل نمی‌شم که وقتی وصل می‌شم دیگه کاری ندارم باهاتون.»

کاربری نیز درباره وزیر ارتباطات نوشت:« ‏زین پس به جای واژه نامأنوس «وزیر ارتباطات» که «سلطان فیلترینگ» در ایران است بگویید: «وزیر انسداد.»

‎دیگری واکنش تندتری داشت:« ‏کاش ‎وزیر ارتباطات بمیره با این ‎اینترنت شوخمی.»

کاربری دیگر نیز اگرچع عصبانی است اما خودش را کنترل می‌کند:« ‏آقای وزیر ارتباطات حیف که در شان من نیست بهت چیزی که لایقشی رو بگم.»

‎برخی نیز به طنز متوسل شده‌اند:«‏یه پیشنهاد برای دولت محترم دارم: اگه جای ‎وزیراقتصاد رو با ‎وزیرارتباطات عوض کنید خیییییلی خوب می‌شه ...هم سرعت اینترنت میره بالا، هم سرعت رشد دلار میاد پایین»

دیگری با همین موضع خطاب به رئیسی نوشت: «‏رئیس کل بانک مرکزی رو که عوض کردی امیدوارم تأثیری بر بازار ‎دلار داشته باشه، بیا و مردونگی کن ‎وزیر ارتباطات و رئیس کل مخابرات و مدیرعامل ‎همراهاول رو هم ‌با لگد عزل کن،تا این وضع افتضاح ‎اینترنت درست بشه.»

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام با این قطع کردن ها بهتر نمیشه هیچ بدتر میشه هیچ کس نباید رو اعصاب مردم راه برسه به خدا مردم گناه دارن ‌
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش