وبسایت «سرفشارک» در تازهترین گزارش خود از محدودیتهای اینترنت در جهان اعلام کرد در سال گذشته میلادی، ایران با یازده مورد اعمال محدودیت اینترنتی جدید، رتبه دوم جهان از نظر بیشترین تعداد محدودیتها را به خود اختصاص داده است.
آخرین بررسی «سرفشارک» درباره وضعیت محدودیتهای اینترنتی در سال ۲۰۲۲، نشان میدهد ۱۰ کشور جهان از نظر تعداد محدودیتهای اینترنتی جدید به ترتیب عبارتند از : جامو و کشمیر، ایران، هند، سودان، بورکینافاسو، زیمبابوه، پاکستان، روسیه، کوبا و سیرالئون.
«جامو و کشمیر از سال ۱۹۴۷ منطقه مورد مناقشه میان هند و پاکستان بوده است.»
بر اساس گزارش «سرفشارک» ایران در سال گذشته میلادی، دو شبکه اجتماعی را فیلتر کرده، اینترنت چهار منطقه را قطع کرده و پنج قطع سراسری اینترنت را در کارنامه داشته است. بعد از ایران، هند با ۱۰ مورد محدودیت اینترنتی جدید در رتبه سوم قرار دارد.
آمارهای «سرفشارک» نشان میدهد که ایران در سال ۲۰۲۲، محدودیت واتساپ و اینستاگرام را به مدت ۲۴۲۴ ساعت، محدودیت اسکایپ را به مدت ۲۳۵۳ ساعت، قطع اینترنت در کردستان را به مدت ۳۳۶ ساعت و قطع اینترنت سراسری را به مدت ۳۳۰ ساعت به مردم ایران تحمیل کرده است.
کارشناسان سرفشارک اعلام کردهاند که مهمترین دلیل اعمال محدودیتهای اینترنتی در سال ۲۰۲۲، اعتراضات سراسری و مجادلات سیاسی بودهاند که قاره آسیا با سهم ۴۷ درصدی، بیشترین موارد اجرای این محدودیتها در جهان را داشته است.
بر اساس این بررسیها از میان شبکههای اجتماعی، فیسبوک بیش از بقیه مورد خشم و غضب دولتها قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات: اینترنت کُند است؟ با ۱۹۵ تماس بگیرید
زارع پور گفت: اگر کندی در پیام رسانهای داخلی مشاهده کردید با شماره ۱۹۵ تماس بگیرید.
باشگاه خبرنگاران: زارع پور گفت اگر کندی در پیام رسانهای داخلی مشاهده کردید با شماره ۱۹۵ تماس بگیرید.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی ساعات روز سرعت پیان رسان های ایرانی کند می شود آیا قرار است برنامه ای انجام شود، گفت: ما تمام تلاشمان را می کنیم که پیام رسان های داخلی با حداکثر سرعت و کیفیت به مردم عزیز ارائه خدمت کنند.
وی تاکید کرد: اگر کندی در پیام رسان های داخلی مشاهده کردید با شماره ۱۹۵ تماس بگیرید، حتما رسیدگی می شود
- 19
- 2