یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۳۹ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۵۸۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

جایزه یک میلیون دلاری برای بهترین ایده‌های کنترل هوش مصنوعی

بهترین ایده‌های کنترل هوش مصنوعی,قدرت هوش مصنوعی
شرکت OpenAI که خالق ربات هوش مصنوعی ChatGPT است، اعلام کرده که قصد دارد ۱۰ جایزه ۱۰۰ هزار دلاری به بهترین ایده‌ها در مورد نحوه تنظیم و کنترل هوش مصنوعی اختصاص دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، شرکت توسعه هوش مصنوعی OpenAI، استارتاپی که خالق ربات چت هوش مصنوعی محبوب ChatGPT است، به تازگی اعلام کرده است که ۱۰ کمک هزینه ۱۰۰ هزار دلاری از یک صندوق یک میلیون دلاری برای آزمایش‌هایی در فرآیندهای دموکراتیک اعطا می‌کند تا تعیین کند نرم‌افزار هوش مصنوعی چگونه باید برای مقابله با تعصب و سایر عوامل کنترل شود.

طبق اعلام این شرکت، این جوایز ۱۰۰ هزار دلاری به کسانی تعلق می‌گیرد که چارچوب‌های قانع کننده‌ای را برای پاسخ دادن به سؤالاتی مانند اینکه آیا هوش مصنوعی باید از شخصیت‌های عمومی انتقاد کند و چه کسی را باید یک «فرد متوسط» در جهان در نظر بگیرد، ارائه می‌دهند.

این در پرتو بحث‌هایی در مورد اینکه آیا سیستم‌های هوش مصنوعی مانند ChatGPT ممکن است به دلیل داده‌هایی که روی آنها آموزش دیده‌اند، تعصب داخلی داشته باشند (بدون ذکر نظرات برنامه‌نویسان انسانی در پشت صحنه) پیش آمده است. گزارش‌ها مواردی از نتایج تبعیض آمیز یا مغرضانه تولید شده توسط فناوری هوش مصنوعی را نشان داده‌اند. نگرانی فزاینده‌ای وجود دارد که هوش مصنوعی زمانی که در کنار موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ کار کند، ممکن است اطلاعات گمراه کننده را با اطمینان کامل تولید کند.

منتقدان می‌گویند، سیستم‌های هوش مصنوعی مانند ChatGPT به دلیل ورودی‌هایی که برای شکل دادن به دیدگاه‌هایشان استفاده می‌شود، دارای سوگیری‌های ذاتی هستند. کاربران نمونه‌هایی از خروجی‌های نژادپرستانه یا جنسیتی را از نرم افزار هوش مصنوعی پیدا کرده‌اند.

به طور کلی نگرانی‌ها از اینکه هوش مصنوعی در کنار موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ ممکن است اطلاعات نادرستی را به شکلی قانع‌کننده تولید کند، در حال افزایش است.

شرکت OpenAI با حمایت ۱۰ میلیارد دلاری مایکروسافت اکنون رهبری فراخوانی برای تنظیم مقررات برای هوش مصنوعی را بر عهده گرفته است. با این حال اخیراً تهدید کرده است که به دلیل قوانین پیشنهادی از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.

سم آلتمن، مدیر اجرایی OpenAI به رویترز گفت: پیش‌نویس فعلی قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا بیش از حد تنظیم‌کننده(محدود کننده) خواهد بود، اما شنیده‌ایم که این قانون پس گرفته می‌شود.

البته کمک‌های مالی این استارتاپ به این حوزه از تحقیقات درباره هوش مصنوعی کمک چندانی نمی‌کند، چرا که حقوق مهندسان هوش مصنوعی و سایر افراد در این حوزه به راحتی از ۱۰۰ هزار دلار می‌گذرد و می‌تواند بیش از ۳۰۰ هزار دلار باشد.

شرکت OpenAI می‌گوید: سیستم‌های هوش مصنوعی باید به نفع همه بشریت باشند و به گونه‌ای شکل بگیرند که تا حد امکان فراگیر شوند. ما در حال راه‌اندازی این برنامه کمک مالی هستیم تا اولین قدم را در این مسیر برداریم.

این استارتاپ مستقر در سانفرانسیسکو گفت که نتایج این اختصاص بودجه می‌تواند دیدگاه آن را در مورد حکمرانی هوش مصنوعی شکل دهد، اگرچه هیچ توصیه‌ای الزام آور نخواهد بود.

آلتمن یکی از چهره‌های پیشرو است که خواستار تنظیم هوش مصنوعی است، در حالی که همزمان به‌روزرسانی‌های جدید ChatGPT و هوش مصنوعی تولید کننده تصویر موسوم به DALL-E را ارائه می‌دهد. وی در این ماه در مقابل یک کمیته از مجلس سنای ایالات متحده حاضر شد و گفت: اگر این فناوری اشتباه پیش برود، ممکن است کاملاً از مسیر خارج شود. اگر مشکلی پیش بیاید، عواقب آن می‌تواند قابل توجه باشد.

مایکروسافت نیز اخیراً تنظیم مقررات جامع برای هوش مصنوعی را تأیید کرده است. ضمن اینکه قول داده است این فناوری را در محصولات خود وارد کند و با شرکت‌های OpenAI، گوگل و استارتاپ‌ها رقابت می‌کند تا هوش مصنوعی را به مصرف‌کنندگان و کسب ‌و کارها ارائه دهد.

تقریباً همه بخش‌ها به پتانسیل هوش مصنوعی برای بهبود کارایی و کاهش هزینه‌های نیروی کار علاقه دارند، البته همراه با نگرانی‌هایی در مورد این که هوش مصنوعی می‌تواند اطلاعات نادرست یا جعلی را در چیزی که آن را «توهم» می‌نامند، منتشر کند.

هوش مصنوعی در حال حاضر پشت چندین خبر و تصویر جعلی است که به طور گسترده توسط عموم مردم باور می‌شود. یکی از تصاویر جعلی اخیر از یک انفجار در نزدیکی پنتاگون، برای مدت کوتاهی بازار سهام آمریکا را تحت تاثیر قرار داد.

برخلاف درخواست‌ها برای تنظیم مقررات بیشتر، کنگره آمریکا تاکنون در تصویب قانون جدید برای محدود کردن معنی‌دار این فناوری بزرگ شکست خورده است.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش