شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۱:۲۲ - ۰۶ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۲۴۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

۹ پیش‌بینی درباره آینـده فناوری دیجـیتال

فنـاوری سوار بر زمـان

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,فنـاوری های برتر

موسسه گارتنر (Gartner) یکی از پیشروترین شرکت‌های پژوهشی و مشاوره‌ای در حوزه فناوری اطلاعات در دنیاست.

 

کارشناسان این شرکت هر سال براساس اطلاعات موجود، پیش‌بینی‌هایی در مورد رویکرد‌هایی که به احتمال زیاد در آینده صورت می‌گیرد، ارائه می‌کنند. این موسسه امسال نیز پیش‌بینی‌هایی در مورد اثرات نوآوری‌های گوناگون در حوزه فناوری برای سال ۲۰۱۷ و بعد از آن کرده است. اگر نگاهی به این پیش‌بینی‌ها بیندازیم، متوجه سه الگوی کلی در آنها می‌شویم. اول این‌که انواع تجهیزات دیجیتال سبب می‌شود مردم هرچه بیشتر به تعامل مجازی با یکدیگر روی آورند. دوم این‌که نوآوری‌ها به تغییر بیشتر مسیر کسب‌وکارها از شیوه‌های سنتی به رویکردهای نوین می‌انجامد. در‌نهایت این‌که اثرات ثانویه این فناوری‌ها می‌تواند حتی فراتر از اثرات مستقیم و اولیه آن باشد.

 

خریدی مجازی‌تر

تا سال ۲۰۲۰ صد میلیون مشتری محصولات مورد نیاز خود را با استفاده از واقعیت افزوده خواهند خرید.

یکی از فناوری‌هایی که سبب افزایش اشتیاق مشتری برای خرید محصولی خاص می‌شود، مشاهده بهتر کاربردهای آن است. برای نمونه فرض کنید قصد خرید یک دست مبل برای خانه‌تان را دارید. در این صورت اگر بتوانید تصویر مبل مورد نظرتان را در اتاق پذیرایی ببینید، بهتر می‌توانید در مورد خرید آن تصمیم‌گیری کنید. این کار با استفاده از فناوری واقعیت افزوده امکان‌پذیر است. واقعیت افزوده امکان افزوده شدن آیتم‌هایی مشخص (نظیر تصویر، نقشه یا متن) را روی موقعیت‌های حقیقی فراهم می‌کند.

 

براساس اعلام موسسه گارتنر، تا پایان سال ۲۰۱۷، از هر پنج برند برتر دنیا یکی از آنها از واقعیت افزوده برای بازاریابی و فروش محصولات خود بهره خواهند گرفت.

 

فرمان صوتی در اوج

تا سال ۲۰۲۰، ۳۰ درصد از وبگردی‌ها بدون استفاده از صفحه‌نمایش انجام خواهد شد.

 

بسیاری از شرکت‌های برتر در حوزه دیجیتال، توجهی جدی به فناوری دریافت دستور صوتی از مخاطب کرده‌اند که برای نمونه می‌توان به گوگل هوم (Google Home) یا اکوی آمازون (Amazon’s Echo) اشاره کرد. گوگل هوم ابزاری ساده است که می‌تواند صدای کاربر را تشخیص داده و برای نمونه به پرسش‌های او پاسخ دهد. از بین بردن نیاز به استفاده از دست برای وبگردی و استفاده از نرم‌افزارهای مختلف می‌تواند باعث گسترش استفاده از فناوری دیجیتال در اموری نظیر رانندگی، آشپزی، تعامل اجتماعی، ورزش و ده‌ها کار دیگر شود. موسسه گارتنر پیش‌بینی می‌کند در پایان ۲۰۱۷، بیش از ۱۰میلیون خانواده از دستگاه‌های بدون نمایشگر که با فرمان صوتی کار می‌کنند، استفاده خواهند کرد.

 

کاهش اپلیکیشن‌ها

تا سال ۲۰۱۹، ۲۰ درصد شرکت‌های مختلف، دیگر اپلیکیشن‌های خود را به روزرسانی نخواهند کرد.

 

بسیاری از شرکت‌های دنیا سرمایه‌گذاری‌ قابل توجهی برای طراحی و ساخت اپلیکیشن اختصاصی کرده‌اند. با این اوصاف تعداد زیادی از آنها به این نتیجه رسیده‌اند که میزان استقبال مشتریان از این اپلیکیشن‌ها آن‌قدرها که انتظار داشتند بالا نبوده است. هر اپلیکیشن علاوه بر طراحی، هزینه‌هایی نظیر به‌روزرسانی، خدمات مشتریان و نیز بازاریابی برای جذب کاربر را نیز به همراه دارد. این میزان هزینه در بسیاری از موارد نمی‌تواند سود موردنظر را به همراه داشته باشد.

 

بی‌نیاز بودن اینترنت اشیا به فضای ذخیره بالا

تا سال ۲۰۲۰، نیاز اینترنت اشیا برای ذخیره داده‌ها کمتر از ۳ درصد افزایش خواهد یافت.

 

تا پایان سال ۲۰۲۰، بیش از ۲۱ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت اشیا در دنیا فعال خواهد بود، اما واقعیت این است که تعداد اندکی از این دستگاه‌ها به فضایی برای ذخیره اطلاعات نیاز دارند و بیشتر اطلاعات تولیدی توسط این تجهیزات فقط در شبکه داخلی بین خودشان تبادل می‌شود. در مقابل، برخی حوزه‌ها نظیر پایش سلامت، تولید و همچنین حمل‌و‌نقل نیازمند فضایی برای ذخیره اطلاعات هستند. در این میان، حوزه امنیت فیزیکی (نظیر دوربین‌های مداربسته ساختمان‌ها) بیشترین نیاز را به فضا برای ذخیره اطلاعات دارند.

 

کاهش هزینه‌های سلامت با ابزارهای پوشیدنی

تا پایان سال ۲۰۲۲، ۴۰ درصد از هزینه‌هایی که ادارات و شرکت‌ها برای کارکنان خود خرج می‌کنند، کاسته می‌شود.

بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها روندی را برای تشویق کارکنان خود به ورزش و فعالیت جسمی آغاز کرده‌اند. استفاده از دستبندهای پایش سلامت یکی از این شیوه‌هاست. اطلاعات به دست آمده از این دستبندها به کارفرمایان این امکان را می‌دهد تا رویکردهای متناسبی را برای افزایش میزان تندرستی کارکنان خود در پیش بگیرند که این خود سبب کاهش هزینه‌های بی‌مورد خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۱۷، بسیاری از شرکت‌های چندملیتی از تجهیزات پوشیدنی پایش سلامت برای بررسی وضعیت تندرستی کارکنان خود استفاده کنند.

 

جولان‌ الگوریتم‌ها

تا سال ۲۰۲۰، الگوریتم‌ها می‌توانند الگوی کاری بیش از یک میلیارد نفر را در محیط‌های شغلی تغییر دهند.

 

اگر گشت‌و‌گذاری در یک فروشگاه آنلاین پرطرفدار داشته باشید، احتمالا می‌دانید آن سایت پس از مدتی، پیشنهادهایی براساس علاقه‌تان به شما ارائه می‌کند. این پیشنهاد در اصل به‌وسیله الگوریتمی خاص و براساس تحلیل سابقه حضورتان در آن فروشگاه صورت می‌گیرد. الگوریتم‌ها می‌توانند اثرات مثبتی برای محیط‌های کاری به همراه داشته باشند. برای نمونه شاید نرم‌افزارهای طراحی شده براساس الگوریتم‌های اینچنینی بتوانند میزان بهره‌وری کارمند طی روز را تعیین کرده و سپس توصیه‌هایی برای افزایش بهره‌وری در ساعات مختلف به او ارائه کنند یا حتی به‌صورت خودکار، تکالیفی متناسب با ساعت کاری را به او بسپارند. درمجموع می‌توان انتظار داشت تا چند سال آینده، الگوریتم‌ها نقشی مهم در افزایش میزان بهره‌وری در محیط کار و سود کسب‌و‌کارهای مختلف داشته باشند.

 

گسترش استفاده از زنجیره بلوکی

تا پایان سال ۲۰۲۲، مجموع ارزش شرکت‌هایی که از زنجیره بلوکی استفاده می‌کنند، به بیش از ده‌میلیارد دلار خواهد رسید.

 

بسیاری از کارشناسان، اصلی‌ترین مزیت بیت کوین نسبت به بسیاری دیگر از پول‌های مجازی را استفاده از فناوری زنجیره بلوکی (blockchain) می‌دانند. زنجیره بلوکی به معنای حفظ سابقه همه تراکنش‌های قبلی در شبکه‌ای غیرمتمرکز است و به‌این‌ترتیب امکان سوءاستفاده تقریبا از بین می‌رود. پیش‌بینی می‌شود تا حدود پنج سال آینده، کسب‌و‌کارهای دیگری وارد میدان شده و از فناوری زنجیره بلوکی برای افزایش کارایی و امنیت خدمات خود استفاده کنند.

 

تا سال ۲۰۲۱، ۲۰ درصد فعالیت‌های هر یک از کاربران به نوعی دربردارنده محصول حداقل یکی از هفت غول اصلی دنیای دیجیتال خواهد بود.

 

بیشتر ما به نوعی از محصولات یکی از هفت شرکت اصلی فعال در حوزه دیجیتال (یعنی گوگل، اپل، فیسبوک، آمازون، بایدو، علی بابا و تنسنت) استفاده می‌کنیم. هرقدر دنیای دیجیتال جنبه‌های بیشتری از زندگی نظیر سلامت یا امور مالی را در بر گیرد، میزان اتکای ما به این شرکت‌های پیشرو بیشتر خواهد شد. نکته مهمی را نیز باید در نظر داشته باشیم که این شرکت‌ها به دلیل دسترسی به اطلاعات میلیاردها کاربر بخوبی نیازهای آنها را شناسایی کرده و محصولاتی برای تامین آن نیازها طراحی می‌کنند. درنهایت کاربران بیشتری به محصولات این شرکت‌ها مراجعه خواهند کرد.

 

‌صرفه‌جویی نجومی از اینترنت اشیا

تا پایان سال ۲۰۲۲، اینترنت اشیا می‌تواند به صرفه‌جویی یکهزار میلیارد دلاری در زمینه تعمیر و نگهداری و نیز خدمات بینجامد.

 

امروزه بسیاری از صنایع به استفاده از انواع دوربین و حسگر برای پایش عملکرد دستگاه‌های مختلف نظیر انواع پمپ، توربین و موتور روی آورده‌اند. به‌این‌ترتیب هزینه‌هایی بالا به نیروی انسانی برای بررسی قطعات مختلف پرداخت می‌شود. افزون بر این، استفاده از این حسگرها موجب افزایش سرعت و کاهش زمان بازبینی قطعات می‌شود.

همچنین شاید بتوان از این فناوری‌ها در زندگی روزمره نیز بهره گرفت. برای نمونه به جای تعویض روغن خودرو در هر ۱۲ هزار کلیومتر، دستگاهی بدقت موتور را بررسی کرده و در صورت نیاز به تعویض روغن، به صاحب خودرو اعلام کند.

 

 

 

jamejamonline.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش