سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۰۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۱۲۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

مخالفت شدید غول‌های فناوری با قانون مهاجرتی ترامپ

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,مخالفت شدید غول‌های فناوری با قانون مهاجرتی ترامپ
اپل، گوگل، لیفت و چند کمپانی فناوری دیگر در کنار معترضان ایستاده‌اند تا در برابر سیاست تبعیض‌آمیز دولت ترامپ علیه مهاجران و پناهجویان مقاومت کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، با اعلام احکام ترامپ علیه گروه عظیمی از مهاجران و پناهجویان از ایران و شش کشور عمدتا مسلمان دیگر برای دست‌کم ۱۲۰ روز آتی، کمپانی‌های فعال در حوزه فناوری که در "سیلیکون ولی" مستقرند، پرتوان به میدان آمده‌اند تا یاری‌گر کسانی باشند که از این سیاست‌های "شتاب‌زده و غیرانسانی" آسیب‌های شدیدی می‌بینند.

دره سیلیکون (Silicon Valley) نام رایج و غیررسمی منطقه‌ای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در حومه سانتا کلارا، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا است. شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکت‌های مطرح انفورماتیک جهان در این منطقه‌ است. نام این منطقه ابتدا برگرفته از وجود تعداد زیادی از شرکت‌های تولید کننده تراشه‌های سیلیسیومی در این منطقه بود که بعدها به نمادی از وجود کمپانی‌های فعال در زمینه فناوری‌های پیشرفته تبدیل شد.

کمک‌های غول‌های فناوری، طیف گسترده‌ای از خدمات و اقدامات را در بر می‌گیرد: از مقابله با این طرح‌های تبعیض‌آمیز از کانال‌های حقوقی و ارائه خدمات حقوقی رایگان به نیازمندان، تا تخصیص بودجه‌هایی چند میلیون دلاری برای جبران خسارات آسیب‌دیدگان و اسکان رایگان پناهجویان و مهاجران.

اپل و گوگل به آن دسته از کارکنانشان که به دلیل وضع قوانین جدید آسیب دیده‌اند خدمات حقوقی می‌دهند.

در این میان، "اوبر" به دلیل نزدیکی به ترامپ توسط گروه بزرگی از کاربران تحریم شده است.

سرگئی برین، یکی از دو بنیان‌گذار شرکت گوگل که خود از مهاجران به آمریکاست، در جمع معترضان در فرودگاه سن‌فرانسیسکو حضور یافته و اعلام کرده که بودجه‌ای چهار میلیون دلاری را برای کمک‌های انسان‌دوستانه" به آسیب‌دیدگان این ماجرا اختصاص داده است.

این بزرگ‌ترین کمک انسان‌دوستانه گوگل تا به امروز است که به "کمپین بحران" موسوم شده است. قرار است این بودجه چهار میلیون دلاری در اختیار اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU)، مرکز منابع حقوقی مهاجران (ILRC)، آژانس پناهجویان و نیز کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل قرار گیرد.

 دست‌کم ۱۸۷ تن از کارکنان گوگل، با حکم ترامپ دچار مشکل شده‌اند و مدیرعامل گوگل این مساله را "دردناک" خوانده است.

شرکت خدمات توریستی و اقامتی آنلاین Airbnb هم اعلام کرده به همه کسانی که در هرجایی از جهان در نتیجه احکام ترامپ بازداشت شده یا سرگردان مانده‌اند، اسکان رایگان می‌دهد.

رید هاستینگز، مدیرعامل نت‌فلیکس هم در پیامی محکم گفت: "اقداماتی از این دست آمریکا را ناامن‌تر خواهد کرد چون سبب برانگیخته شدن نفرت و از دست رفتن متحدان‌مان می‌شوند."

الون ماسک، مدیر عامل کمپانی تولید خودروهای الکتریکی "تسلا" و تراویس کالانیک و مدیرعامل "اوبر" هم اعلام کرده‌اند که نگرانی‌های خود را روز جمعه هفته جاری در نشست مشاوران تجاری ترامپ که هر دو از اعضای آن هستند، مطرح خواهند کرد.

تراویس کالانیک به خاطر پذیرفتن دعوت ترامپ برای پیوستن به این شورا و نیز قصور اوبر در سرویس‌دهی به معترضان در فرودگاه جان اف کندی نیویورک، با انتقادات گسترده کاربران در شبکه‌های اجتماعی روبرو شد و بسیاری از کاربران با راه‌اندازی کمپین #DeleteUber تصمیم به حذف و تحریم این سرویس جایگزین تاکسی‌رانی گرفتند.

کاربران معترض می‌گویند از این پس به جای اوبر از اپلیکیشن لیفت استفاده می‌کنند، چرا که با کمک مالی یک میلیون دلاری به اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا، محکم و مصمم در کنار معترضان ایستاد. لیفت بلافاصله مخالفت شدید خود را با احکام ترامپ اعلام کرد و گفت در برابر چنین اقداماتی سکوت نخواهد کرد.

با این همه، اوبر هم پس از مشاهده خشم عمومی، بودجه‌ای سه میلیون دلاری را برای کمک به رانندگانی اختصاص داد که از احکام ترامپ آسیب دیده‌اند و این احکام را نادرست و غیرمنصفانه خواند.

دیو مک‌کلور، از موسسان استارتاپ ۵۰۰ و از منتقدان برجسته دونالد ترامپ هم اعلام کرده اگر ورود کارآفرینان مهاجر به آمریکا ناممکن باشد، این کمپانی بودجه‌ای برای حمایت از کارآفرینان در کشورهای خودشان در خاورمیانه اختصاص خواهد داد.

حوزه فناوری از معدود حوزه‌های پول‌سازی است که بسیاری از فعالان آن فعالانه وارد میدان نبرد با ترامپ شده‌اند.

 همه کمپانی‌های فعال در حوزه بانکداری، خودروسازی و دیگر صنایع در برابر سوالات رسانه‌ها برای دریافت واکنش‌های احتمالی سکوت کرده‌اند.

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش