شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۳۲۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

فیس بوک به کجا می رود

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,فیس‌بوک
فیس‌بوک اخیرا سرمایه‌گذاری عظیمی روی هدست‌های واقعیت افزوده کرده، با این حال در بخش واقعیت مجازی نیز پیشرفت‌هایی نه چندان چشمگیر داشته است.

به گزارش ایران آنلاین فیس‌بوک نیز همانند اپل و گوگل، کنفرانس سالانه خود را با نام F8 برگزار می‌کند. در این کنفرانس برنامه‌ها و تغییرات مدنظر فیس‌بوک با برنامه‌نویسان به اشتراک گذاشته شده و محصولات جدید که قرار است در آینده تولید شوند، در این مراسم معرفی می‌شوند. در ادامه ۸ برداشت مهم از این کنفرانس آمده است.

 

۱. واقعیت افزوده بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری فیس‌بوک: زاکربرگ می‌خواهد که کاربران از دوربین فیس‌بوک برای کارهایی فراتر از عکسبرداری نیز استفاده کنند. این مهم‌ترین مساله‌ مطرح شده در کنفرانس F8 بود. در حال حاضر کاربران می‌توانند با این دوربین عکس بگیرند اما فیس‌بوک تمام تلاش خود را می‌کند که جزئیات بیشتری را در قالب لایه‌های افزوده از دنیای مجازی به این تصاویر واقعی اضافه کند.

 

برخی از ویژگی‌های این پلت‌فرم دوربین بسیار جالب و کاربردی یا حداقل سرگرم‌کننده هستند. فیس‌بوک در تلاش است که کاربران بتوانند تصاویر پیاده‌روی خود را با نمایشگر همراه زمان و مسیر حرکتشان در بالای تصویر به اشتراک بگذارند. زاکربرگ پس از معرفی یکی دیگر از توانایی‌های این دوربین نشان داد که حتی می‌توان یک فنجان مجازی دیگر را نیز به تصویرتان اضافه کنید تا کسی از تنها بودن شما باخبر نشود. این یکی از ضعیف‌ترین امکاناتی بود که این شرکت میلیارد دلاری می‌توانست به دوربین خود اضافه کند.

 

۲. فیس‌بوک هنوز هم از اسنپ‌چت تقلید می‌کند: یکی از کلماتی که هرگز در این کنفرانس از آن استفاده نشد، «اسنپ‌چت» بود و این مساله طبیعی است چون برخی از ویژگی‌های معرفی شده در این کنفرانس قبلا از سوی اسنپ‌چت اختراع و معرفی شده‌اند. این اپلیکیشن پیام‌رسان و شبکه‌ اجتماعی که طرفداران نوجوان زیادی جذب کرده، واقعیت افزوده را به جذاب‌ترین شکل ممکن برای کاربران مهیا کرده است.

 

دوربین اسنپ‌چت که در ابتدا تنها قادر به شناسایی موقعیت مکانی کاربر بود و آن را در بالای تصویر نشان می‌داد، اما حالا و پس از پیشرفت‌های روزافزونی که داشته، قادر است با استفاده از لنزهای تشخیص چهره، صورت کاربران را به شکل حیوانات مختلف در بیاورد. فیس‌بوک نیز که همواره از این رقیب خود یک قدم عقب‌تر است، به دنبال فرصتی بود تا با رونمایی از دوربین‌های واقعیت افزوده، از رقیب سرسخت خود سبقت بگیرد. اما این اتفاق نیفتاد.

 

۳. فیس‌بوک هنوز از واقعیت مجازی ناامید نشده: فیس‌بوک در سال ۲۰۱۳، شرکت تولیدکننده هدست‌های واقعیت مجازی اکولوس (Oculus) را به قیمت ۲ میلیارد دلار خریداری کرد. البته در این چند سال شرکت با مشکلات زیادی روبه‌رو شد، اما تولید و توسعه این محصول هیچ‌گاه متوقف نشد. فیس‌بوک اخیرا چت‌روم واقعیت مجازی طراحی کرده که کاربران با استفاده از هدست اکولوس می‌توانند در این چت‌روم با دوستان خود صحبت کرده یا کارهای مختلفی انجام دهند. البته فیس‌بوک کاربرانی را که توانایی مالی خرید چنین سخت‌افزارهای گران‌قیمتی ندارند فراموش نکرده و در تلاش است تا ورود به چت‌روم‌های واقعیت مجازی از طریق تماس تصویری و با استفاده از اسمارت‌فون‌ها را نیز امکان‌پذیر کند.

 

۴. فیس‌بوک تنها به کسب درآمد می‌اندیشد: یکی از مدیرانی که روز کنفرانس به همراه زاکربرگ به روی صحنه آمد، «دبورا لیو» (Deborah Liu) بود که در اصل مسوولیت نظارت بر بخش مدیریت محصولات برای کسب درآمد را بر عهده دارد. پست قبلی او در شرکت فیس‌بوک، توسعه تبلیغات درون برنامه‌ای اپلیکیشن موبایل فیس‌بوک بود. روز کنفراس او تنها درباره فرصت‌های به‌وجود آمده برای تبلیغات از طریق دوربین این شرکت صحبت می‌کرد.

 

البته مساله تنها به تبلیغات محدود نمی‌شود. فیس‌بوک امیدوار است با فراهم‌سازی زمینه برای برنامه‌نویسان جهت استفاده از افکت‌های تصویری، شرکت‌ها بتوانند اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی خود را برای استفاده از طریق دوربین فیس‌بوک طراحی و تولید کنند.

 

۵. مسنجر با شباهت بیشتر به وی‌چت: با اینکه مسنجر فیس‌بوک میلیون‌ها کاربر دارد، اما نقش مهم و اساسی در زندگی کاربران ایفا نمی‌کند. با این وجود، کاربران از وی‌چت علاوه‌بر چت با دیگر دوستان، برای پرداخت قبوض، رزرو بلیت و دنبال کردن اخبار مرتبط با ستارگان هالیوود نیز استفاده می‌کنند.

 

به‌کارگیری بات‌ها یکی از قدم‌های اصلی فیس‌بوک در ایجاد تحول در فضای مسنجر فیس‌بوک بود. اخیرا نیز شرکت اعلام کرد با ایجاد تغییرات اساسی در مسنجر، قصد دارد نقش این برنامه را بیش از پیش در زندگی کاربران پررنگ کند. بیشتر این وظایف از طریق بات‌ها انجام می‌شوند که بسیار جذاب هستند.

 

۶. فیس‌بوک با اپل و اسپاتیفای همکاری دارد: یکی از موفقیت‌های اخیر فیس‌بوک که از آن صحبت می‌شود، توافق با اپل برای اضافه شدن ویژگی اپل موزیک به مسنجر فیس‌بوک است. در این صورت کاربران می‌توانند موزیک‌های مورد علاقه‌ خود را از طریق مسنجر برای دوستان خود ارسال کنند.

 

البته این اولین باری نیست که اپل محدودیت و انحصار خود را نادیده می‌گیرد، در گذشته شاهد رونمایی از اپلیکیشن اندرویدی اپل موزیک نیز بوده‌ایم، بنابراین توافق فیس‌بوک و اپل خیلی هم تکان‌دهنده نیست. اسپاتیفای نیز که در سال‌های اخیر همواره با فیس‌بوک همکاری داشته، به زودی برنامه‌های خود را روی مسنجر فیس‌بوک اجرایی خواهد کرد.

 

۷. فیس‌بوک قصد رقابت و شکست شرکت Slack را دارد: یکی دیگر از برنامه‌های آینده فیس‌بوک‌، حضور در محل کار افراد است. شرکت در گذشته محصولات و نرم‌افزارهای مرتبط با کسب وکار با نام «Workplace» را معرفی کرده است. البته چنین محصولاتی قبلا از سوی کمپانی‌های بزرگ تولید شده‌اند.

 

هزینه ماهانه استفاده از این امکانات برای هر کاربر ۳ دلار بود و البته سه ماهه اول استفاده نیز به‌صورت رایگان خواهد بود. حال فیس‌بوک موفق شده گوی سبقت را از شرکت Slack که از پیشتازان در عرصه نرم‌افزارهای مرتبط با کسب و کار محسوب می‌شود، بگیرد. تا پایان سال نیز نسل جدید این نرم‌افزار به‌صورت رایگان در اختیار شرکت‌های مشتری قرار خواهد گرفت و تنها در صورتی که به ابزارهای مدیریتی و فضای کلود بیشتر نیاز داشته باشند، به پرداخت هزینه نیاز خواهد بود.

 

۸. فیس‌بوک هنوز پاسخی برای بزرگ‌ترین مشکلاتش پیدا نکرده است: چند ساعت قبل از اینکه مارک زاکربرگ به روی صحنه بیاید، یکی از کاربران فیس‌بوک با نام «استفن استیو» خودکشی کرد. او به دلیل قتل مردی ۷۴ ساله به‌صورت زنده و جلوی دوربین فیس‌بوک، مدت‌ها تحت تعقیب قرار داشت.

 

زاکربرگ نیز پس از حضور در مراسم مستقیما به این حادثه اشاره داشت و با خانواده «رابرت گادوین» ۷۴ ساله همدردی کرد. اما به‌رغم صحبت‌های او، متاسفانه هیچ راهی برای جلوگیری از چنین فجایعی ارائه نشد. شاید وقوع قتل در جامعه به فیس‌بوک مرتبط نباشد، اما ماجرای اخیر نشان داد که فیس‌بوک می‌تواند باعث ایجاد انگیزه قتل و شناخته شدن چنین افرادی به‌عنوان «قاتل فیس‌بوکی» شود.

 

 

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش