دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۷۴۶۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

مایکروسافت باید اجازه مرگ کامل ویندوز XP را می داد

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,مایکروسافت

ویندوز XP تبدیل به یک محصول تاریخ گذشته شده که مایکروسافت قادر به دگردیسی و رهایی از آن نیست. سازنده ویندوز هفته پیش یک وصله ی به روز رسانی اضطراری برای نسخه ای که سال ها از عمر آن سپری می شود را عرضه کرد تا با باج افزار WannaCry مقابله کند.

 

این اقدام ردموند طبیعتاً در وهله اول بازخورد مثبتی کسب کرد اما سپس یک پیام دوگانه را به مشتریان سازمانی و کاربران عادی این سیستم عامل می دهد. بالاخره تکلیف ویندوز XP چیست؟

 

در هشتم آوریل ۲۰۱۴ - ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز اکس پی رسماً پایان یافت ولی همانگونه که دیدیم، در شرایط اضطراری حتی می توان به محصولی که سه سال از مرگش سپری می شود، یک شوک الکتریکی داد.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,مایکروسافت

 

از طرفی نباید فراموش کرد که خود مایکروسافت در تبدیل شدن اکس پی به یک محصول ناامن نقش بزرگی داشت. به این صورت که در ازای دریافت مبالغی، پشتیبانی اختصاصی و سفارشی اش را در اختیار برخی از شرکت های بزرگ قرار می داد و به همین دلیل، شرکت ها نیاز به آپدیت کردن از ویندوز اکس پی یا ویندوز سرور ۲۰۰۳ را حس نمی کردند.

 

«فیلیپ مینسر»، یکی از مدیرگروه های بخش امنیت در مایکروسافت می گوید: «دیدن اینکه افراد عادی یا کسب و کارها قربانی حمله باج افزار شده اند، دردناک بود. به دلیل پتانسیل خطر بالایی که برای سایر کسب و کارها و مشتریان آنها وجود داشت، تصمیم گرفتیم یک آپدیت نرم افزاری برای پلتفرم های قبلی ارائه دهیم. این تصمیم صرفاً بر مبنای ارزیابی موقعیت کنونی گرفته شده است و ما حفاظت از مشتریان اکوسیستم خود را در اولویت قرار می دهیم.»

 

اگر به شکلی سطحی به مسئله نگاه کنید، مایکروسافت تصمیم درست را گرفته. اما وقتی کمی عمیق تر می شوید، چنین نگرانی هایی وجود دارد:

 

این وصله امنیتی، صرفاً یکی از ده ها مشکل بسیار بزرگ امنیتی ویندوز XP را از زمان پایان یافتن پشتیبانی رسمی اش حل می کند. این کار ردموندی ها تنها زمانی معقول به نظر می رسد که تمام مشکلات امنیتی ویندوز اکس پی را پشتیبانی کرده و حل نماید. همانطور که تا کنون برای برخی از شرکت های خاص در ازای دریافت مبالغی انجام داده اند. مایکروسافت می تواند تمام این پچ های نرم افزاری را در قالب یک سرویس پک ارائه دهد.

 

با اقدام هفته پیش مایکروسافت، انتظار عمومی از همین شرکت این است که در آینده و در زمان بروز خطری بزرگ و اینچنینی، دوباره به سرعت یک آپدیت نرم افزاری برای سیستم عاملی که چندین سال از قطع پشتیبانی اش می گذرد، ارائه شود. همین می شود که برخی همچنان به استفاده از ویندوز اکس پی ادامه می دهند و این توهم شکل می گیرد که مایکروسافت هوایشان را دارد و خطری تهدیدشان نمی کند.

 

دیگر نمی شود روی حرف مایکروسافت حساب کرد؛ فقط باید به اندازه کافی و با صدای بلند مشکل تان را داد بزنید. در این صورت، اتمام پشتیبانی به معنای اتمام پشتیبانی نیست.

 

بله، هنوز هم می شود گفت که در نگاه اول، مایکروسافت با ارائه یک وصله امنیتی کار صحیحی انجام داده ولی بهترین کار، کمک به ریشه کن کردن همیشگی ویندوز اکس پی و سایر نسخه های قدیمی و نا امن این سیستم عامل است.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,مایکروسافت

 

بهتر بود ردموندی ها اجازه می دادند تا ویندوز اکس پی دست کم با این مشکل امنیتی بزرگش، می پوسید و سپس می مُرد. و البته که چنین اتفاقی دردناک بود و می توانست قربانی های بیشتری را به کام باج افزار بکشد، ولی این اتفاقی است که اگر امروز می افتاد، بهتر از فردا بود. حالا، مایکروسافت کاری که کرده،‌ این است که مشکل را در امروز به شکل محدود حل کرده و آن را به فردا و مشکلی بزرگ تر موکول نموده.

 

نرم افزارهای قدیمی خطرهای امنیتی را به همراه دارند و اگر شمایید که نمی توانید به سادگی آنها را کنار بگذارید، در اصل خودتان جزیی از مشکل هستید.

 

در صورتی که در صنعت IT فعالید، باید به چرخه زندگی و پشتیبانی محصولات آگاه باشید. محصولات تکنولوژیک چرخه زندگی محدودی دارند و پس از آن دوره، همان کد قدیمی که به آن عشق می ورزید به سرعت می تواند موجب گرفتار شدن خودتان شود.

 

عده زیادی از شما این مطلب را در داخل ایران می خوانید و از ویندوز استفاده می کنید؛ ویندوزی که احتمالاً نسخه ای غیر رسمی است. حتی اگر آخرین بیلد غیر رسمی ویندوز ۱۰ را داشته باشید، باز هم به معنای امن بودن شما نیست و نرم افزارتان به سرعت با نسخه ای ایمن تر و به روز تر، جایگزین می شود. اینجاست که در صورت رخ دادن یک مشکل امنیتی سراسری مثل WannaCry، شما هم می توانید درگیرش شوید و فایل هایتان را از دست بدهید. در نتیجه داشتن آخرین ویندوز غیر رسمی، (به علت دریافت نکردن به روز رسانی های امنیتی) تفاوت چندانی با داشتن نسخه های قبلی ویندوز ندارد. 

 

 

 

digiato.com
  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش