دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۴۷ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۱۱۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

حق تبلیغ محترم است

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,پیام‌های تبلیغاتی
سال ١٣٩٠ مصوبه‌ای با موضوع ممنوعیت ارسال پیام‌های تبلیغاتی بدون کسب اجازه از مشترکان به اپراتورها ابلاغ شد 

طی چند ‌سال اخیر اپراتورهای کشور بدون کسب اجازه از مشترکان اقدام به ارسال پیامک‌های تبلیغاتی کرده‌اند و این اقدام آنان درحالی است که ضرورت دارد از مشترکان برای ارسال این‌گونه پیامک‌ها کسب تکلیف شود. چرا که براساس قانون می‌توان این‌گونه برداشت کرد که بدون اجازه فرد، برخی شرکت‌ها با کمک اپراتورها به حریم شخصی مردم ورود پیدا کرده‌اند.

 

در ‌سال ۱۳۹۰مصوبه ممنوعیت ارسال پیامک‌های تبلیغاتی بدون کسب اجازه از مشترکان تصویب و به اپراتورهای فعال در کشور ابلاغ شد، اما متاسفانه این مصوبه نه‌تنها اجرایی نشد بلکه ارسال پیامک‌های تبلیغاتی نیز روزبه‌روز افزایش یافت، به‌طوری که نارضایتی مردم را به دنبال داشت. با گذشت مدت زیادی از ابلاغ مصوبه ممنوعیت ارسال پیامک‌های تبلیغاتی بدون موافقت مشترکان شواهد نشان می‌دهد که همچنان مشترکان اپراتورهای مختلف روزانه تعداد بی‌شماری پیامک‌های تبلیغاتی ناخواسته دریافت می‌کنند.

 

آیین‌نامه ساماندهی و نظارت بر خدمات پیامکی شبکه‌های ارتباطی در تاریخ ۲۱ بهمن‌ماه ‌سال ۹۳ در جلسه شورایعالی فضای مجازی به تصویب رسید. شورایعالی فضای مجازی به‌عنوان نهاد سیاستگذار در حوزه فضای مجازی کشور، با تصویب این آیین‌نامه، یک متولی برای این موضوع تعیین کرد و به موجب این مصوبه وظیفه ساماندهی ارسال پیامک‌های انبوه تبلیغاتی و پیامک‌های ارزش افزوده به عهده یک کارگروه ویژه با مسئولیت وزارت ارشاد اسلامی و عضویت نمایندگان وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، وزارت کشور، وزارت دادگستری، وزارت بهداشت و درمان، سازمان تبلیغات اسلامی، ناجا، مرکز ملی فضای مجازی و دادستانی کل کشور است که باید وضع پیامک‌های انبوه را ساماندهی کنند.

 

در آیین‌نامه مصوب شورایعالی فضای مجازی، خدمات پیامکی شامل پیامک انبوه و پیامک‌های ارزش افزوده است که پیامک انبوه جنبه تبلیغاتی دارد و بدون درخواست مشترک ارسال می‌شود و هزینه‌ای برای مشترکان دربر نخواهد داشت و نیز پیامک‌های ارزش افزوده به انتخاب مشترک خواهد بود و بابت آن باید هزینه پرداخت کند. در این مصوبه، پیامک‌های انبوه با محتوای اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی به دلیل حجم زیاد پس از ارسال تحت نظارت وزارت ارشاد قرار خواهند گرفت اما پیامک‌های ارزش افزوده پیش از ارسال باید تحت نظارت وزارت ارشاد قرار گیرد و پس از دریافت مجوز، امکان استفاده از آن برای مشترکان ممکن خواهد بود؛ همچنین طبق سیاست‌های این مصوبه، شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات پیامکی باید براساس موازین نظام جمهوری اسلامی و پس از تأیید وزارت ارشاد نسبت به ارسال پیامک اقدام کنند. در غیر این‌صورت برای این شرکت‌ها و حتی اپراتورهای تلفن همراه که بستر ارایه این سرویس را آماده کرده‌اند، جرایمی در نظر گرفته شده است.

 

حال این سوال در ذهن مشترکان به وجود آمده است که آیا بدون اجازه آنان اپراتورهای کشور می‌توانند شماره تلفن افراد را در اختیار شرکت‌ها قرار دهند یا خیر؟ همچنین مشترکان از این مهم گلایه دارند که حتی اگر شرکتی براساس موقعیت جغرافیایی درخواست ارسال پیامک از اپراتورها را دارد و از طریق آنان پیامک ارسال می‌شود، این اقدام برخلاف قوانین و نادیده گرفتن حریم شخصی افراد است.

 

از آن‌جا که حق تبلیغ محترم است، اما این تبلیغ نباید ورود به حریم خصوصی افراد باشد و به ترویج امور خلاف قانون، عرف و شرع بپردازد، بر همین اساس به بررسی راهکارهای قانونی برای رفع مزاحمت‌های پیامک‌های تبلیغاتی پرداخته‌ایم.

 

بسیاری از مشکلات ما ناشی از جهل و عدم آشنایی با برخی قوانین مانند قانون مجازات، مطبوعات و .... است. برخی سوءاستفاده‌های موجود هم ناشی از خلأ  قانونی است. درخصوص پیامک‌های تبلیغاتی یا در بحث ایمیل‌های ناخواسته، قانون خاصی که به‌طور دقیق این مسأله را جرم‌انگاری کند، وجود ندارد. می‌توانیم از مواد موجود در قوانین مختلف مانند قانون مطبوعات و قانون تجارت الکترونیک برای ارسال پیام‌ها  استفاده کنیم.

اپراتورها بر این باور هستند که مصوبه ممنوعیت ارسال پیامک تبلیغاتی بدون اجازه مشترکان جزو مقررات تکمیلی پروانه اپراتورهاست. اگر آنها این مصوبه را رعایت نکنند قطعا خاطی محسوب می‌شوند و به لحاظ ورود به حریم خصوصی افراد برخلاف میل آنها باید پاسخگو باشند، پس باید گفت مشترکان حق شکایت دارند.

محتوای پیامک‌ها به دو صورت اخلاقی (پیامک‌های تبلیغاتی) و غیراخلاقی تقسیم‌بندی می‌شود.

 

اگر پیامک‌ها غیراخلاقی و به تعبیر قانونی مستهجن باشد، افراد می‌توانند به دادسرای محل وقوع جرم شکایت کنند، اما اگر پیامک‌ها تبلیغاتی باشد در این حالت هم دو بحث وجود دارد؛ یکی از طریق خود اپراتورهاست و دیگری پیامک‌های خصوصی است که برخی امکاناتی را می‌خرند و پیامک‌های تبلیغاتی مانند فال ارسال می‌کنند. آن دسته از پیامک‌هایی که توسط خود اپراتورها ارسال می‌شود، مشترک می‌تواند درخواست قطع آن را دهد که در این حالت آن اپراتور موظف است هرچه سریع‌تر به قطع آن بپردازد. برای آن دسته از پیامک‌ها مانند فال که توسط دسته دوم ارسال می‌شود مشترکان می‌توانند از مواد موجود مانند ماده ۶۹۷ استفاده کنند.

 

در ماده ۶۹۷ آمده است که هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحا نسبت دهد یا آنها را منتشر کند که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت کند، جز در مواردی که‌ موجب حد است به یک ماه تا یک‌سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد. یا ماده ۶۴۱ که در آن آمده است  هرگاه کسی به وسیله تلفن با دستگاه‌های مخابراتی  دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک ماه تا ۶ ماه محکوم خواهد شد. به موجب این مواد افرادی که از این مواد قانونی اطلاع داشته باشند به راحتی می‌توانند مانع سوءاستفاده اپراتورها شوند.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش