پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۷:۴۷ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۱۱۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

حق تبلیغ محترم است

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,پیام‌های تبلیغاتی
سال ١٣٩٠ مصوبه‌ای با موضوع ممنوعیت ارسال پیام‌های تبلیغاتی بدون کسب اجازه از مشترکان به اپراتورها ابلاغ شد 

طی چند ‌سال اخیر اپراتورهای کشور بدون کسب اجازه از مشترکان اقدام به ارسال پیامک‌های تبلیغاتی کرده‌اند و این اقدام آنان درحالی است که ضرورت دارد از مشترکان برای ارسال این‌گونه پیامک‌ها کسب تکلیف شود. چرا که براساس قانون می‌توان این‌گونه برداشت کرد که بدون اجازه فرد، برخی شرکت‌ها با کمک اپراتورها به حریم شخصی مردم ورود پیدا کرده‌اند.

 

در ‌سال ۱۳۹۰مصوبه ممنوعیت ارسال پیامک‌های تبلیغاتی بدون کسب اجازه از مشترکان تصویب و به اپراتورهای فعال در کشور ابلاغ شد، اما متاسفانه این مصوبه نه‌تنها اجرایی نشد بلکه ارسال پیامک‌های تبلیغاتی نیز روزبه‌روز افزایش یافت، به‌طوری که نارضایتی مردم را به دنبال داشت. با گذشت مدت زیادی از ابلاغ مصوبه ممنوعیت ارسال پیامک‌های تبلیغاتی بدون موافقت مشترکان شواهد نشان می‌دهد که همچنان مشترکان اپراتورهای مختلف روزانه تعداد بی‌شماری پیامک‌های تبلیغاتی ناخواسته دریافت می‌کنند.

 

آیین‌نامه ساماندهی و نظارت بر خدمات پیامکی شبکه‌های ارتباطی در تاریخ ۲۱ بهمن‌ماه ‌سال ۹۳ در جلسه شورایعالی فضای مجازی به تصویب رسید. شورایعالی فضای مجازی به‌عنوان نهاد سیاستگذار در حوزه فضای مجازی کشور، با تصویب این آیین‌نامه، یک متولی برای این موضوع تعیین کرد و به موجب این مصوبه وظیفه ساماندهی ارسال پیامک‌های انبوه تبلیغاتی و پیامک‌های ارزش افزوده به عهده یک کارگروه ویژه با مسئولیت وزارت ارشاد اسلامی و عضویت نمایندگان وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، وزارت کشور، وزارت دادگستری، وزارت بهداشت و درمان، سازمان تبلیغات اسلامی، ناجا، مرکز ملی فضای مجازی و دادستانی کل کشور است که باید وضع پیامک‌های انبوه را ساماندهی کنند.

 

در آیین‌نامه مصوب شورایعالی فضای مجازی، خدمات پیامکی شامل پیامک انبوه و پیامک‌های ارزش افزوده است که پیامک انبوه جنبه تبلیغاتی دارد و بدون درخواست مشترک ارسال می‌شود و هزینه‌ای برای مشترکان دربر نخواهد داشت و نیز پیامک‌های ارزش افزوده به انتخاب مشترک خواهد بود و بابت آن باید هزینه پرداخت کند. در این مصوبه، پیامک‌های انبوه با محتوای اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی به دلیل حجم زیاد پس از ارسال تحت نظارت وزارت ارشاد قرار خواهند گرفت اما پیامک‌های ارزش افزوده پیش از ارسال باید تحت نظارت وزارت ارشاد قرار گیرد و پس از دریافت مجوز، امکان استفاده از آن برای مشترکان ممکن خواهد بود؛ همچنین طبق سیاست‌های این مصوبه، شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات پیامکی باید براساس موازین نظام جمهوری اسلامی و پس از تأیید وزارت ارشاد نسبت به ارسال پیامک اقدام کنند. در غیر این‌صورت برای این شرکت‌ها و حتی اپراتورهای تلفن همراه که بستر ارایه این سرویس را آماده کرده‌اند، جرایمی در نظر گرفته شده است.

 

حال این سوال در ذهن مشترکان به وجود آمده است که آیا بدون اجازه آنان اپراتورهای کشور می‌توانند شماره تلفن افراد را در اختیار شرکت‌ها قرار دهند یا خیر؟ همچنین مشترکان از این مهم گلایه دارند که حتی اگر شرکتی براساس موقعیت جغرافیایی درخواست ارسال پیامک از اپراتورها را دارد و از طریق آنان پیامک ارسال می‌شود، این اقدام برخلاف قوانین و نادیده گرفتن حریم شخصی افراد است.

 

از آن‌جا که حق تبلیغ محترم است، اما این تبلیغ نباید ورود به حریم خصوصی افراد باشد و به ترویج امور خلاف قانون، عرف و شرع بپردازد، بر همین اساس به بررسی راهکارهای قانونی برای رفع مزاحمت‌های پیامک‌های تبلیغاتی پرداخته‌ایم.

 

بسیاری از مشکلات ما ناشی از جهل و عدم آشنایی با برخی قوانین مانند قانون مجازات، مطبوعات و .... است. برخی سوءاستفاده‌های موجود هم ناشی از خلأ  قانونی است. درخصوص پیامک‌های تبلیغاتی یا در بحث ایمیل‌های ناخواسته، قانون خاصی که به‌طور دقیق این مسأله را جرم‌انگاری کند، وجود ندارد. می‌توانیم از مواد موجود در قوانین مختلف مانند قانون مطبوعات و قانون تجارت الکترونیک برای ارسال پیام‌ها  استفاده کنیم.

اپراتورها بر این باور هستند که مصوبه ممنوعیت ارسال پیامک تبلیغاتی بدون اجازه مشترکان جزو مقررات تکمیلی پروانه اپراتورهاست. اگر آنها این مصوبه را رعایت نکنند قطعا خاطی محسوب می‌شوند و به لحاظ ورود به حریم خصوصی افراد برخلاف میل آنها باید پاسخگو باشند، پس باید گفت مشترکان حق شکایت دارند.

محتوای پیامک‌ها به دو صورت اخلاقی (پیامک‌های تبلیغاتی) و غیراخلاقی تقسیم‌بندی می‌شود.

 

اگر پیامک‌ها غیراخلاقی و به تعبیر قانونی مستهجن باشد، افراد می‌توانند به دادسرای محل وقوع جرم شکایت کنند، اما اگر پیامک‌ها تبلیغاتی باشد در این حالت هم دو بحث وجود دارد؛ یکی از طریق خود اپراتورهاست و دیگری پیامک‌های خصوصی است که برخی امکاناتی را می‌خرند و پیامک‌های تبلیغاتی مانند فال ارسال می‌کنند. آن دسته از پیامک‌هایی که توسط خود اپراتورها ارسال می‌شود، مشترک می‌تواند درخواست قطع آن را دهد که در این حالت آن اپراتور موظف است هرچه سریع‌تر به قطع آن بپردازد. برای آن دسته از پیامک‌ها مانند فال که توسط دسته دوم ارسال می‌شود مشترکان می‌توانند از مواد موجود مانند ماده ۶۹۷ استفاده کنند.

 

در ماده ۶۹۷ آمده است که هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحا نسبت دهد یا آنها را منتشر کند که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت کند، جز در مواردی که‌ موجب حد است به یک ماه تا یک‌سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد. یا ماده ۶۴۱ که در آن آمده است  هرگاه کسی به وسیله تلفن با دستگاه‌های مخابراتی  دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک ماه تا ۶ ماه محکوم خواهد شد. به موجب این مواد افرادی که از این مواد قانونی اطلاع داشته باشند به راحتی می‌توانند مانع سوءاستفاده اپراتورها شوند.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش