شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۹ - ۰۸ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۶۹۱
فناوری اطلاعات و ارتباطات

مهم‌ترین اخبار ICT در هفته‌

از وعده بازگشت اینترنت نامحدود تا اعتراض بخش خصوصی

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,اینترنت نامحدود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آخرین اظهارات خود درباره اینترنت پرسرعت خانگی، از تهیه مصوبه ارایه سرویس نامحدود تا قبل از پایان دولت یازدهم خبر داد.

به  گزارش ایسنا، وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارایه اینترنت پرسرعت خانگی به صورت نامحدود، اعتراض سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران به چرخه معیوب و زمان‌بر کنترل کیفیت و تایید نمونه آزمایشگاه «مرکز تحقیقات و صنایع انفورماتیک» و سکوت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نسبت به این موضوع، از مهم‌ترین اخبار فناوری اطلاعات در هفته گذشته بود.

 

ارایه ADSL نامحدود تا یک ماه دیگر

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اینستاگرامش از تهیه مصوبه ارایه سرویس نامحدود در بخش اینترنت پرسرعت خانگی (ADSL) خبر داد و گفت: همان‌طور که وعده دادم، بسته‌های اینترنتی جدید توسط اپراتورها ارائه شده و به منظور حمایت از تولیدات داخلی و رعایت حقوق مصرف‌کنندگان، از سازمان تنظیم مقررات خواستم که ضمن بررسی شرایط بازار، مصوبه‌ای برای خاتمه دادن به فروش اینترنت در بازار اینترنت ثابت ADSL و آغاز ارایه سرویس نامحدود در این بخش تهیه و تا قبل از پایان دولت یازدهم برای تصویب به کمیسیون تنظیم مقررات ارایه کند.

 

از طرفی در حالی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها و اولویت‌های این وزارتخانه را راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات می‌داند و از نهایی شدن فاز نهایی آن در آینده‌ای نزدیک خبر می‌دهد، برخی از گذشته تاکنون با تبلیغات منفی علیه و معطوف کردن این شبکه به سمت مسائل امنیتی، سعی در تخریب آن را داشته‌اند.

 

محمود واعظی چندی پیش، شبکه ملی اطلاعات را یکی از پروژه‌های بزرگ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست  که در حال نهایی شدن است و درباره آن توضیح داد: جلسات منظمی برای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات برگزار شده است. این شبکه بسیار بزرگ است و اولویت جدی دولت بوده و ما عملاً سال گذشته گام بزرگی در این راستا برداشتیم. فاز اول در شهریور ماه گذشته و فاز دوم در دهه فجر انجام شد. امیدواریم فاز سوم نیز تا آخر تیر ماه به بهره‌برداری برسد.

 

سکوت رگولاتوری برابر مشکلات شرکت‌های خصوصی

حمید بابادی‌نیا -عضو هیات مدیره و قائم مقام کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران- اظهار کرد: اعضای کمیسیون شبکه سازمان متشکل از نمایندگان بسیاری شرکت‌های خصوصی تجهیزات شبکه‌های رایانه‌ای، بارها از طریق سازمان اعتراض خود را نسبت به چرخه معیوب و زمان‌بر کنترل کیفیت و تایید نمونه آزمایشگاه «مرکز  تحقیقات و صنایع انفورماتیک» اعلام کرده‌اند؛ اما متاسفانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هیچ پاسخ روشنی در این رابطه اعلام نکرده است.

 

وی با تاکید بر اینکه شرکت‌های حوزه شبکه در این رابطه با مشکلات و معضلات پیچیده‌ای درگیر هستند، گفت: شرکت‌های خصوصی این حوزه با وجود چالش‌های فراوان، تجهیزات رایانه‌ای را از مبادی قانونی به منظور انجام پروژه‌های زیرساختی و حیاتی کشور وارد می‌کنند اما به دلیل برداشت نادرست از قانون «وظیفه اعمال استانداردها و ضوابط نظام‌های کنترل کیفی و تایید نمونه تجهیزات شبکه» مجبورند ماه‌ها منتظر تایید نمونه کالای خود در مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک باشند.

 

مشکلات حوزه فناوری اطلاعات از دیدگاه کارشناسان

شهریار پورآذین - از اساتید دانشگاه - با بیان این که خطر مهاجرت نخبگان حوزه فناوری اطلاعات و مخابرات بسیار  جدی است، اظهار کرد: حوزه آی‌تی در واقع فرافناوری به حساب می‌آید که در این زمینه نخبه‌های دانشگاهی ما که در واقع سرمایه‌های ملی کشور هستند، به راحتی از کشور خارج می‌شوند. دانشگاه‌ها و شرکت‌های اروپایی و آمریکایی حتی در بدترین شرایط سیاسی در روابط با دولت ایران اما از جذب نخبگان ایرانی در حوزه‌های فناوری اطلاعات و مخابرات غافل نمی‌شوند.

 

صابر فیضی - مدیرعامل پیشین مخابرات ایران- با بیان اینکه ایجاد اشتغال در همه حوزه‌ها و خصوصا فناوری اطلاعات و مخابرات نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، اظهار کرد: بخش دولتی دیگر ظرفیت ایجاد اشتغال  برای خیل عظیم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را ندارد، بنابراین باید به سرمایه‌گذاری و کارآفرینی بخش خصوصی برای حل مساله‌ی اشتغال و پیشبرد پروژه‌ها بها بدهیم.

 

وی با تاکید بر تولید داخلی و جلوگیری از ایجاد دامپینگ توسط شرکت‌های خارجی و داخلی گفت: کیفیت تولیدات داخلی در حوزه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بسیار قابل توجه است. ما در این حوزه‌ها در عرصه‌ جهانی حرفی برای گفتن داریم، اما مساله‌ی مهم حمایت از این تولیدات و شرکت‌های داخلی از طریق تسهیلات بانکی همچنین تنظیم دقیق و صحیح مقررات در بازار رقابت است که در اصل ۴۴ قانون اساسی بر آن تاکید شده است.

 

همچنین عباس محمدی -عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر- با اشاره به شکاف در نوع آموزش عالی کشور از  امکان جذب بالای بازار فناوری اطلاعات و مخابرات کشور برای فارغ‌التحصیلان آموزش دیده و متخصص این رشته‌ها خبر داد و گفت: در کشور دو گروه از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را داریم که برخی به دلیل سطح آموزش بالای دارای توانایی‌های بیشتری برای جذب در صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات را دارند و قابلیت فعالیت در حوزه‌های خصوصی و دولتی مرتبط با این صنعت را دارا هستند.

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش