سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۱۱ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۲۱۱
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چرا باید شبها وای فای را خاموش کرد؟

وای فای,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
استفاده مداوم از اینترنت وای فای می‌تواند سلامت شما را به خطر اندازد و افسرده تان کند.

محققان می‌گویند همان‌طور که هنگام خواب باید تلفن همراه‌تان را از خود دور نگه دارید تا در معرض اشعه‌های الکترومغناطیسی آن قرار نگیرید، باید در برابر مودم وای فای هم همین موضوع را رعایت کنید و اگر از طریق این نوع مودم‌ها به اینترنت متصل می‌شوید، آن را هنگام خواب خاموش کنید. به گفته محققان امواج وای فای روی مغز تاثیر گذاشته و افسرده تان می‌کند.

 

پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات آن ها نشان می دهد انتشار امواج الکترومغناطیسی مودم می تواند بخش هایی از مغز را تحریک کند و فعالیت آن بخش را افزایش دهد.

 

دانشمندان با انجام آزمایشات و مطالعاتی بر روی داوطلبان زیادی دریافتند آن دسته از افرادی که ساعات زیادی از روز را در کنار مودم قرار دارند و هنگام خواب نیز مودم در محیط کنار آن ها وجود دارد حافظه کمتری دارند و  موارد مختلف را کمتر به خاطر می سپارند و مغزشان پریشانی بیشتری دارد.

 

پزشکان توصیه می کنند برای سلامت مغز بهتر است افراد قبل از خواب مودم را خاموش کنند و در ساعات استراحت آن را از خود دور نگه دارند.

 

در اینجا به ۵ دلیل اصلی اشاره می کنیم که نشان می‌دهد بهتر است در مواقعی که نیاز به وای‌فای ندارید و یا اینکه آخر شب، مودم را خاموش کنید.

 

۱- امواج رادیویی برای انسان به‌خصوص کودکان خطرناک هستند:درست است که هنوز این موضوع به طور کامل و علمی ثابت نشده است اما تقریبا تمام کارشناسان محیط‌زیست و پزشکی موافق این موضوع هستند که امواج مایکروویو تاثیراتی روی بدن و ذهن انسان می‌گذارند. هر ساله تحقیقات زیادی صورت می‌گیرد که نتایج‌شان نشان می‌دهد افرادی که کمتر در معرض امواج رادیویی حتی موبایل و نوت‌بوک و تلویزیون هستند؛ سلامت جسمی و روانی بهتر دارند. این موضوع به‌خصوص برای نوزادان و کودکان تشدید می‌شود؛ چون ساختار بدنی و مغزی آن‌ها آسیب‌پذیرتر است و دارد تکامل پیدا می‌کند.

 

کارشناسان توصیه می‌کنند در اتاقی بخوابید که هیچ‌گونه دستگاه بی‌سیم یا وای‌فای نداشته باشد. به معنی دیگر، بهتر است مودم در اتاق خواب نباشد

 

شاید سوال کنید پس بهتر است از موبایل هم استفاده نکنیم؟ جواب این است که بله؛ گوشی‌های تلفن همراه را هم بهتر است در آخر شب و مواقعی که نیاز ندارید توی بغل خودتان نگذارید و کمی دور نگه‌دارید. در این مورد تحقیقات زیادی صورت گرفته و ثابت شده افرادی که در آخر شب مدت زمان نسبتا طولانی با گوشی‌های موبایل کار می‌کنند، مشکلات بی‌خوابی بیشتری دارند.

 

۲- نزدیک بودن به امواج رادیویی بی‌خوابی می‌آورد:کارشناسان توصیه می‌کنند بهتر است در اتاقی بخوابید که هیچ‌گونه دستگاه بی‌سیم یا وای‌فای وجود نداشته باشد. به معنی دیگر، بهتر است مودم در اتاق خواب نباشد. خطرات امواج رادیویی و وای‌فای در فاصله نزدیک زیر ۵ متر و ۱۰ متر بسیار بیشتر است و در فاصله‌های بالاتر از ۵۰ متر کم می‌شود. بهتر است با یک مودم روشن ۱۰۰ متر فاصله داشته باشید. در خانه‌های آپارتمانی جدید که بسیار کوچک هستند؛ معمولا فاصله ۱۰۰ متری غیرممکن است؛ پس بهتر است که مودم را خاموش کنید. اگر دوست دارید با خیال آسوده بخوابید، بهتر است مودم را خاموش کنید تا به این صورت ذهن شما هم خاموش شود و کم‌کم برای رفتن به ضمیر ناخودآگاه آماده شوید. ذهن انسان در شب و هنگام خواب فرآیندها و واکنش‌های بیولوژیکی دارد که امواج وای‌فای مزاحم‌اش هستند.

 

۳- مصرف انرژی در دنیایی که مشکل کمبود انرژی دارد:مودم مودهایی برای کاهش مصرف انرژی دارد و در مواقعی که هیچ دستگاهی بدان‌ها وصل نباشد، به طور محسوسی مصرف انرژی را کاهش می‌دهند اما باز چندین چراغ LED روشن است و دستگاه دارد برق مصرف می‌کند. چرا باید این‌طور باشد؟ هم هزینه‌های قبض برق شما افزایش پیدا می‌کند و هم به یک دشمن محیط ‌زیست و انرژی تبدیل می‌شوید. روشن بودن مودم هیچ فایده‌ای برای شما جز افزایش هزینه ندارد.

 

۴- احتمال خرابی دستگاه افزایش پیدا می‌کند:اجازه بدهید یک راز درباره مودم‌ها برایتان فاش کنم. این دستگاه‌ها طوری ساخته شده‌اند که تا دو الی سه سال به طور همیشه روشن باشند و کار کنند اما بعد از این مدت استاندارد که معمولا در دفترچه راهنما و مستندات دستگاه از طرف کارخانه اعلام می‌شود، مادربورد، خازن‌ها و چیپ‌ست‌ها شروع به استهلاک و فرسایش می‌کنند و عمر مفید خود را از دست می‌دهند. بنابراین، هر چه بیشتر روشن باشند، زودتر خراب می‌شوند و احتمال از کار افتاد‌گی یا سوختگی بالاتر می‌رود. همین‌طور ممکن است روی کیفیت و کارایی دستگاه تاثیر بگذارد و وای‌فای با سرعت پایین‌تری داشته باشید. اگر یک دستگاه مودم با قدمت بالا دارید، بهتر است مانند انسان‌های سن بالا کمی به او استراحت بدهید تا بیشتر عمر کند.

 

۵- هکرها و دزدان وای‌فای شب‌ها بیدارند:دوستی برایم تعریف می‌کرد مودم بی‌سیم خود را شب‌ها خاموش نکرده و روشن می‌گذاشت. یک مدتی به مصرف اینترنت شک می‌کند و با نصب چند ابزار مشاهده ترافیک و تحلیل وای‌فای، سعی می‌کند بفهمد چرا این قدر زود به زود حجم اینترنت‌اش تمام می‌شود. با این ابزارها می‌فهمد که هر شب نزدیک به یک گیگابایت اینترنت مصرف می‌شود. ندانسته پیش خودش تصور می‌کند موبایل یا تلویزیون به‌روزرسانی می‌شوند. چند شبی مسافرت می‌رود و برمی‌گردد می‌بیند باز هم هر شب اینترنت مصرف شده است.

 

 

خلاصه با کلی کارآگاه‌بازی متوجه می‌شود یکی از همسایه‌های بلوک کناری شب‌بیداری دارد و از اینترنت او استفاده می‌کند. هکرها هم از سکوت و خلوت شب‌ها برای حمله به دستگاه‌ها و سیستم‌ها و هک وای‌فای کاربران استفاده می‌کنند. خاموش کردن مودم در آخر شب یا مواقعی که برای چند روز خانه نیستید از این جهت هم فوایدی دارد.

باور عمومی اشتباه

 

یک باور اشتباه وجود دارد که روشن و خاموش کردن زیاد مودم باعث خرابی آن می‌شود! اگر این‌طور بود سازنده مودم کلید خاموش/روشن را برای راحتی شما نصب نمی‌کرد. ما هم موافق‌ این نظر هستیم که نباید در یک شبانه‌روز چندین بار مودم را خاموش و روشن کرد، ولی وقتی طولانی مدت کاری به اینترنت و وای‌فای ندارید، بهتر است با کلید خاموش/روشن این دستگاه‌ها را خاموش کنید و یا سیم مودم را از برق بکشید.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش