دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۸ - ۰۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۰۴۱
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نگاهی به آمازون پرایم و سرویس کلاد آمازون (AWS)

آمازون، فروشگاهی که غول تکنولوژی شد

آمازون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

به گزارش دنیای اقتصاد، فروشگاه آمازون که در ابتدا کار خود را با فروش کتاب آغاز کرد، امروزه به یکی از ارکان اصلی در تجارت الکترونیکی، پرداخت آنلاین، فروش سخت‌افزار، رسانه و ابزار و تدارکات تبدیل شده است. این شرکت که همواره به‌ دنبال ورود به دیگر زمینه‌های تجارت بوده، امروزه به ‌یکی از مراجع روزمره خریداران و بازرگانان و یک نیاز مدرن برای تمامی علاقه‌مندان به خرید تبدیل شده است.

 

همچنین سرویس پرایم، که با پرداخت ۹۹ دلار به‌مدت یک سال برای مشترکان آمازون فعال می‌شود، در حال حاضر بیش از ۸۵میلیون عضو در ایالات متحده دارد. این رقم حدود دوسوم از خانوارهای کل ایالات متحده را تشکیل می‌دهد. شرکت آمازون در سال ۲۰۱۶ به رکورد ۱۳۶میلیارد دلار فروش رسید.

 

امسال فروش آمازون در روز «پرایم» که مشابه جمعه سیاه در سراسر دنیا است، از مقدار فروش این شرکت در جمعه سیاه و حتی روزCyber Monday هم گذشت و آمازون مقدار فروش شرکت در این روز را بزرگ‌ترین رخداد خرید آنلاین در تاریخ آمازون نامید. حتی با وجود اینکه شرکت آمازون خیلی به‌ درآمدزایی فکر نمی‌کند، اما سهام این شرکت باز هم رشد قابل توجهی داشته است. برای مثال سرمایه‌گذاری که در سال ۱۹۹۷ حدود ۱۰۰ دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده باشد، ارزش سهام او در انتهای امسال به ۶۳ هزار دلار می‌رسد.

 

حمل و نقل، رمز موفقیت آمازون

رمز موفقت عظیم آمازون در تجارت الکترونیک به سیستم لجستیک این شرکت برمی‌گردد. آمازون در سال ۲ روز ارسال رایگان را برای تمامی مشترکان پرایم خود در نظر گرفته و همچنین سرویس ارسال رایگان ۲ ساعته در برخی شهرها و برای بیش از ۲۵ هزار قلم جنس را نیز اجرا می‌کند. کمپانی‌های UPS و FedEx وظیفه انتقال اکثر این محصولات را برعهده دارند.

 

آمازون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

طبق آمار، آمازون در حال حاضر بیش از ۱۸۰ انبار، ۲۸ مرکز دسته‌بندی، ۵۹ مرکز ارسال بسته‌ها و ۶۵ منطقه معین برای ارسال‌های رایگان دو ساعته در اختیار دارد. طبق نتایج به‌دست آمده از تحقیقات، حداقل ۴۴ درصد از جمعیت آمریکا، در ۲۰مایلی یک انبار یا مرکز پخش محصولات آمازون قرار دارند. ضمنا آمازون با خرید فروشگاه‌های زنجیره‌ای Whole Foods به قیمت ۷/ ۱۳میلیارد دلار می‌تواند ۴۳۱ مرکز پخش جدید را به آمار فعلی خود اضافه کند.

 

از ۳۵۱ هزار کارمند آمازون، بیش از ۹۰ هزار نفر از آنها در مراکز بسته‌بندی و ارسال این شرکت مشغول کار هستند. اظهارات کارکنان نشان می‌دهد فضای کار در این مراکز بسیار سخت و بی‌رحمانه است و بسته‌بندی و ارسال بر تمامی کارها ارجحیت دارد.

 

کارمندان می‌گویند هرگونه تداخل در روند کاری از جمله دیر کردن یا طول کشیدن زمان استراحت، یک امتیاز منفی در سابقه کاری آنها در نظر گرفته می‌شود. حتی استفاده از سرویس بهداشتی به‌دلیل ایجاد تداخل در روند کاری خیلی توصیه نمی‌شود. کارکنان مراکز بر اساس امتیازات مثبت و منفی خود در پایان ماه رتبه‌بندی می‌شوند و افراد پایین رتبه از این مراکز اخراج می‌شوند.

 

آمازون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

آمازون پرایم؛ قلب آمازون

سرویس آمازون پرایم در سال ۲۰۰۵ و زمانی که شرکت در رکود نسبی قرار داشت و سرمایه‌گذاران منتظر ارائه طرح درآمدزایی انقلابی از طرف آمازون بودند، معرفی شد. اما جف بزوس مدیرعامل آمازون همان موقع در مصاحبه خود گفت که برای کسب درآمد از این سرویس باید کمی صبور باشیم، چرا که نتایج آن را در چند سال آینده خواهیم دید.

 

او گفت: «اگر رضایت مشتریانمان را جلب کنیم، بازار سهام نیز در طولانی‌مدت رضایت ما را جلب خواهد کرد.»  حال ۱۰ سال پس از این اظهارات، سرویس آمازون پرایم به‌یکی از منابع کسب درآمد میلیارد دلاری شرکت تبدیل شده که نه‌تنها دو روز ارسال رایگان، بلکه پخش موسیقی، سرویس پخش برنامه‌های نتفلیکس، کتاب‌های الکترونیکی و دسترسی به بخش‌های خاص وب‌سایت آمازون را به مشتریان پرایم خود ارائه می‌دهد.

 

بزوس درباره سرویس پرایم می‌گوید: «هدف ما از طریق آمازون پرایم این است که به مشتریان بفهمانیم در صورتی که عضو پرایم آمازون نیستید، پس در زندگی‌تان انسان مسوولیت‌پذیری نیستید.»

 

طبق آمار در حال حاضر بیش از ۶۳ درصد از کاربران آمازون از سرویس پرایم استفاده می‌کنند و تخمین زده شده که تا پایان سال ۲۰۱۷ بیش از نیمی از خانواده‌های آمریکایی از سرویس پرایم استفاده کنند.  البته سرویس پرایم صرفا برای گرفتن ۹۹دلار از مشتریان نیست بلکه شواهد نشان می‌دهد که پرایم محبوب‌ترین سرویس شرکت آمازون محسوب می‌شود و به دلیل کارآمدی آن، مشتریان علاقه زیادی به استفاده از آن دارند. 

 

مشترکان پرایم آمازون به‌طور میانگین در سال بیش از ۱۳۰۰دلار خرید از وب‌سایت آمازون انجام می‌دهند و ۷۸ درصد از این افراد همواره ارسال رایگان دو روزه را دلیل اصلی انتخاب این سرویس می‌دانند. آمازون در آخرین گزارش مالی سه‌ماهه خود اعلام کرد که درآمد حاصل از سرویس‌های اشتراکی این شرکت در این سه‌ماه حدود ۴/ ۱میلیارد دلار بوده است که بخش اعظم آن مربوط به مشترکان پرایم می‌شود.

 

بخش دیگر این درآمد هم از سرویس‌های اشتراکی پخش فیلم، موزیک، کتاب‌های الکترونیکی و... به‌دست آمده است. نکته مهم در رابطه با این سرویس‌های اشتراکی این است که مشترکان با خرید این سرویس‌ها خود را موظف به خرید مجدد از فروشگاه آمازون می‌دانند و این مساله موجب تضمین درآمد آمازون در آینده نیز خواهد بود.

 

آمازون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

سرویس کلاد آمازون (AWS)

سرویس وب آمازون که با نام AWS هم شناخته می‌شود در حال حاضر به میلیون‌ها مشتری در سراسر دنیا سرویس‌ می‌دهد و از سال تاسیس آن یعنی ۲۰۰۶، هرساله با رشد ۵۰ درصدی مشتریان همراه بوده است.

 

این سرویس در ابتدا به کمک چند مهندس برجسته با نام‌های بنجامین بلک، کریس پینکهام و تیم برنامه‌نویسی قدرتمندشان طراحی و ساخته شد. هدف از ساخت چنین سرویسی ایجاد فضای ذخیره‌سازی اطلاعات برای تمامی افراد دنیا بود. طراحی و ساخت این سرویس از اوایل دهه ۹۰ میلادی آغاز شد و ابتدا تنها برای وب‌سایت فروشگاه آمازون استفاده می‌شد اما با گسترش آن، امروزه این سرویس برای تمامی کاربران دنیا قابل استفاده است.

 

پس از اینکه در سال ۲۰۰۳ این دو مهندس طرح خود را با جف بزوس در میان گذاشتند، او نیز به سرعت قبول کرد که از این سرویس به‌عنوان بخشی از تجارت و منبع درآمد آمازون استفاده کند. سرویس کلاد آمازون در سال ۲۰۰۵ برای استفاده تمامی مشتریان آمازون معرفی شد و از تابستان سال ۲۰۰۶ رسما برای کاربران سراسر دنیا قابل دسترسی بود.

 

سرویس کلاد آمازون امروزه به شکل قابل توجهی در سراسر دنیا استفاده شده و البته قدرتمندترین سرویس کلاد در دنیا هم محسوب می‌شود، چرا که دیگر رقبای فعال در این زمینه با فاصله زیادی نسبت به سرویس AWS در رده‌های بعدی قرار دارند. در حال حاضر ۳۴درصد از خدمات کلاد در سراسر دنیا با سرویس AWS آمازون انجام می‌گیرد و سرویس‌های کلاد مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام روی هم رفته ۲۴ درصد از این سهم را تشکیل می‌دهند.

 

البته با گسترش و توسعه دیگر کمپانی‌ها مطمئنا این آمار نیز دچار تغییراتی خواهند شد اما چیزی که کاملا واضح است اینکه شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات کلاد در حال حاضر درآمدهای هنگفتی از این راه کسب می‌کنند. برای مثال بخش اعظم درآمد شرکت آمازون در سه‌ماه دوم امسال از سرویس AWS این شرکت به‌دست آمده است.

 

سخت‌افزاری

شرکت آمازون در گذشته سخت‌افزارهای مختلفی را تحت برند خود معرفی کرده که چندان موفقیتی کسب نکرده‌اند اما همان‌طور که می‌دانید میلیون‌ها نسخه از اسپیکر «اکو» این شرکت در آمریکا و سراسر دنیا به‌فروش رفته و محبوبیت خاصی در بین مشتریان به‌ویژه طرفداران دستیارهای صوتی هوشمند پیدا کرده است.

 

اسپیکرهای اکو که از دستیار صوتی هوشمند «الکسا» بهره می‌برند در مدل‌های مختلفی از جمله اکو دات، اکو لوک و اکو شو عرضه می‌شوند که هرکدام قابلیت‌های متفاوتی دارند. میزان بالای محبوبیت این اسپیکرها موجب شد دیگر کمپانی‌ها از جمله گوگل (گوگل هوم) و اپل (هوم پاد) هم شروع به ساخت چنین اسپیکرهای هوشمندی کنند. البته با توجه به حضور طولانی‌مدت اسپیکرهای اکو در بازار، گوگل و اپل کار سختی برای جلب مشتری و رقابت با آمازون خواهند داشت.

 

در کل شرکت آمازون به‌دنبال ورود به‌ بخش‌های مختلفی از تجارت الکترونیک است و همچنین در این زمینه از به‌خدمت گرفتن دیگر شرکت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی هم دریغ نمی‌کند. در همین چند سال شرکت آمازون فروشگاه‌های زنجیره‌ای Wole Foods را با قیمت ۷/ ۱۳ میلیارد دلار و شرکت Quidsi را در سال ۲۰۱۰ با قیمت ۵۴۰میلیون دلار خریداری کرد تا گستره محصولات خود را بیش از پیش افزایش دهد.

 

شاید افزایش تنوع محصولات در فروشگاه‌هایی مانند آمازون یا والمارت کار را برای مشتریان بسیار ساده‌تر کرده اما باید در نظر داشت که رشد این شرکت‌ها از طرف دیگر نابودی تدریجی کسب و کارهای کوچک و حتی شرکت‌های متوسط رقیب را نیز به‌همراه خواهد داشت.

 

آمازون,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش