شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۵۷۴۷
فناوری اطلاعات و ارتباطات

تاثیر دنیای دیجیتال در صنعت خرده‌فروشی

صنعت خرده‌فروشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

به گزارش دنیای اقتصاد، تا پیش از دوره دیجیتال مردم با فهرستی از آنچه نیاز داشتند به سوپرمارکت‌ها یا فروشگاه‌های خواربار می‌رفتند و خرید می‌کردند. شاید آنها تحت تاثیر آگهی‌های مطبوعات، تبلیغات تلویزیونی یا حتی پیک‌های تبلیغاتی ارسال‌شده به منازل‌شان قرار داشتند، اما اغلب تصمیمات آنها برای خرید بر اساس نیاز و آنچه در قفسه‌های فروشگاه‌ها وجود داشت، بود.

 

درست به همین دلیل هم هست که برندها و شرکت‌های تولیدکننده هزینه‌های گزافی برای تبلیغات محیطی یا تلویزیونی صرف می‌کردند.  این شرایط همچنان پابرجاست، اما یک گزارش تحقیقاتی جدید که از سوی موسسه Deloitte منتشر شده است، نشان می‌دهد که بیش از نیمی از خریدهای خواربار در حال حاضر تحت تاثیر دنیای دیجیتال هستند. این به معنای آن نیست که اغلب مصرف‌کنندگان خواربار مورد نیازشان را به صورت آنلاین می‌خرند، بلکه به معنای این است که انتخاب خریدهایشان را قبل از آنکه منزل را ترک کنند بر اساس آنچه به صورت آنلاین می‌بینند، انجام می‌دهند.

 

تاثیرات آنلاین

«بارب رنر» یکی از تحلیلگران ارشد موسسه Deloitte در این مورد می‌گوید: «اغلب خریدهای مربوط به خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها هنوز در فروشگاه‌ها انجام می‌شود، اما تجربه‌های آنلاین یا موبایلی مصرف‌کنندگان، تا پیش از ورودشان به فروشگاه خرید آنها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

 

تاثیرات دنیای دیجیتال بر صنعت خواربارفروشی به‌تدریج در تمام بخش‌ها اتفاق می‌افتد. در سال ۲۰۱۳ از مجموع تمام تراکنش‌های مالی انجام شده در صنعت خرده‌فروشی تنها ۱۴ درصد تحت‌تاثیر تجربه‌های آنلاین خریداران و مصرف‌کنندگان قرار داشت.

 

این رقم اما حالا بیش از سه برابر شده است. حالا از مجموع خریدهای بخش پوشاک ۵۶درصد، بخش لوازم خانگی ۵۸ درصد، بخش خودرو ۵۹درصد و بخش لوازم الکترونیکی و دیجیتال ۶۹ درصد تحت تاثیر تجربه‌های آنلاین و دیجیتال خریداران قرار دارند.

 

تاثیرات دنیای دیجیتال در این بخش‌ها بیشتر بوده است، چون خریداران امکان جست‌وجو و بررسی بیشتر به صورت آنلاین را داشته‌اند. واقعیت این است که خواربارفروشی‌ها به خوبی وارد دنیای دیجیتال شده‌اند و میزان خریدهای این بخش که تحت تاثیر تجربه‌های دیجیتال قرار دارند حالا رشد سالانه دو برابر داشته است. به این ترتیب است که حالا خریداران قبل از خرید اقلام مورد نیازشان ابتدا به سراغ دستگاه‌های دیجیتال شخصی و اینترنت می‌روند.

 

رنر در این مورد می‌گوید: «در تحقیقات و بررسی‌های ما افراد فضا را برای بهبود بخش‌های مختلف خرده‌فروشی و خواربارفروشی مناسب می‌بینند. شرکت‌های تولیدکننده محصولات مصرفی و خرده‌فروشی‌ها نقش پررنگی در ایجاد تجربه‌های دیجیتالی و آنلاین خریداران در این بخش دارند و به این ترتیب می‌توانند با جلب اعتماد مصرف‌کنندگان و خریداران، شرایط را برای رشد بیشتر و بهتر این بخش ایجاد کنند.»

 

استراتژی فروشنده‌ها

افزایش تاثیر دنیای دیجیتال جریان اطلاعاتی بزرگی را برای فروشگاه‌های خواربار و خرده‌فروشی ایجاد می‌کند. این همان مزیتی است که فروشگاه بزرگ و معتبر آمازون از آن سود می‌برد. این مزیت وقتی که خریداران به دنبال محصولات خاصی نیستند، اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند.

 

برای مثال گزارش Deloitte نشان می‌دهد که ۷۷درصد افراد از وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های ارائه‌دهنده دستور پخت غذا برای آگاهی بیشتر یا الهام گرفتن استفاده می‌کنند. این به معنای آن است که شرکتی مانند آمازون -که نه تنها می‌داند چه چیزی می‌خواهید بخرید، بلکه می‌داند چه چیزی را دوست دارید بخرید- می‌تواند راه‌هایی را پیدا کند تا دستور پخت‌هایی را به مشتریانش ارائه دهد که آنها را به خرید محصولات مشخصی ترغیب کند.

 

علاوه‌بر اینها، این گزارش نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از افرادی که از یک دستگاه دیجیتال برای مرور یا بررسی محصولات خواربار استفاده می‌کنند، روی لینک‌های منابعی مانند وب‌سایت‌های شرکت‌های تولیدکننده و فروشگاه‌های خواربارفروشی هم کلیک می‌کنند.

 

این روند به خرده‌فروشی‌ها کمک می‌کند تا آنها به خوبی سلیقه مشتریان را شناسایی کرده و موارد مورد نظر و علاقه آنها را در جاهایی قرار دهند که بیشتر دیده می‌شوند. در حقیقت دنیای دیجیتال و اینترنت حالا فرآیند انتخاب و خرید را متحول کرده است و در نهایت می‌تواند به تغییر ماهیت خرید از فروشگاه‌های فیزیکی منجر شود.

 

شرکت آمازون حالا تکنولوژی را در اختیار دارد که به آن اجازه می‌دهد یک سفارش را حتی پیش از آنکه یک مصرف‌کننده واقعا آن را سفارش داده باشد، ارسال کند. این قابلیت از تکنولوژی پیشگویی سلیقه و نیاز مشتری استفاده می‌کند. به این ترتیب حالا فروشگاه‌های خرده‌فروشی و خواربارفروشی زنجیره‌ای و بزرگ به دنبال بهره‌گیری از چنین تکنولوژی‌هایی برای همراهی با نیاز و سلیقه مشتریان آینده‌شان هستند.

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش