دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۱۰ - ۱۹ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۴۳۴۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

جزئیات طرح شناسایی و رجیستری گوشی های تلفن همراه

گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
مسئولان وزارتخانه های ارتباطات و صنعت جزییات طرح پایش، شناسایی و ثبت گوشی‌های همراه شهروندان را که در روزهای آینده آغاز می شود تشریح کردند.

به گزارش صدا و سیما، حسین فلاح جوشقانی با حضور در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: در سال ۱۳۸۵ هم این طرح اجرا شد اما از آنجا که پختگی لازم را نداشت و مبتنی بر صرفاً شناسه گوشی بود و این شناسه قابل کپی و جعل کردن است این طرح با شکست مواجه شد.

 

سرپرست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: این طرح تا حدود ۲ سال پیش مسکوت ماند و سپس دوباره مطرح شد و در یکی و دو سال گذشته ابتدا به صورت آزمایشی طرح را اجرا کردیم اما اکنون زیر ساخت های فنی طرح آماده است و از اواخر این ماه اجرا می شود.

 

فلاح جوشقانی اضافه کرد: ابتدا فاز مانیتورینگ و پایش را داریم به این معنی که گوشی هایی که در دست مردم است شناسایی و در سیستم ما ثبت می شود و این گوشی ها مجاز خواهد بود.

 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این طرح به صورت مرحله ای انجام می شود و سپس درمراحل بعدی گسترش می یابد.

 

وی افزود: در تاریخی که بعداً اعلام خواهیم کرد گوشی ها حتماً باید در سامانه ها ثبت شود.

 

وی با اشاره به لزوم حمایت از تولید داخلی گوشی های تلفن همراه، اضافه کرد: این موضوع به ساماندهی بازار و تولید داخلی هم کمک می کند.

 

بنا بر این گزارش همچنین در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما اجرای طرح رجیستری مورد بررسی قرار گرفت و سرپرست سازمان تنظیم و مقررات و ارتباطات رادیویی و مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت و مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا مراحل اجرای این طرح را تشریح کردند و تاکید کردند که اجرای گام به گام این طرح واردات گوشی را هدفمند می کند.

 

حسین فلاح جوشقانی سرپرست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: طرح رجیستری یا ثبت تلفن همراه بدین معنی است که مشخصات گوشی در شبکه های تلفن همراه و سامانه های موجود ثبت شود که اگر گوشی در این سامانه ها و شبکه ها ثبت نباشد قادر به سرویس دهی نخواهد بود.

 

وی افزود: یک بار در سال ۸۵ این طرح اجرا شد.چون شماره سریال ها قابل کپی کردن بود این طرح متوقف شد. طرح جدید که قرار است از آخر مهر اجرا شود کامل تراست.

 

به گفته وی بر اساس شماره سریال گوشی و شماره تلفن همراه به صورت یک زوج ثبت می شود. به محض روشن شدن این دو شماره چک می شود که اگر ثبت شده باشد گوشی به فعالیت عادی خود ادامه خواهد داد یعنی گوشی مجاز است در غیر این صورت گوشی به عنوان غیر مجاز شناخته می شود و فرد باید گوشی خود را عوض کند.

 

جوشقانی گفت: از طرف دیگر اطلاعات در سامانه های گمرک نیز ثبت می شود و این مشخص می کند که گوشی به صورت قاچاق وارد کشور نشده باشد.

 

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان متولی نقش هماهنگ کننده بین نهادهای مرتبط را به عهده دارد.

 

جوشقانی گفت: از آخر مهر این طرح آغاز می شود و در ابتدا در یک بازه زمانی گوشی ها پایش می شوند. گوشی های جدید که خریداری می شود بعد از روشن شدن پایش می شود. به تدریج دامنه کار گسترش می یابد. این کار را با برندهایی که کمتر در کشور پشتیبانی می شوند شروع می شود.

 

او افزود: این کار عطف به ماسبق نمی شود و گوشی های قبلی را شامل نمی شود فقط از تاریخی که اعلام می شود، گوشی های جدید مورد پایش و بررسی قرار می گیرند.

 

وی ادامه داد: تلاش این است که تمامی واردکنندگان اموزش لازم را ببینند و بازار تحت تاثیر قرار نگیرد اما ممکن است شیطنت هایی از طرف کسانی که گوشی غیر قانونی وارد کشور می کنند صورت گیرد.

 

معاون وزیر ارتباطات گفت: از طریق کمیته راهبردی سعی در کنترل بازار داریم و مردم بدانند که این طرح ملی است و کمک می کند از واردات گوشی های قاچاق به کشور جلوگیری شود.

 

جوشقانی گفت: در کمیته راهبری تاکید شد که این طرح با مسئولیت وزارت ارتباطات انجام خواهد شد اما همه به اندازه سهمی که در این پروژه دارند مسئول هستند.

 

او افزود: تضمین این طرح اراده ای است که پشت این طرح است. همه سعی ما بر این است که این طرح با شکست مواجه نشود. این طرح یک پلت فرم نرم افزاری است و سیستم به کنش هایی که در این طرح ایجاد شود واکنش متناسب را خواهد داشت.

 

علی میرنژاد مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت نیز در این برنامه درباره طرح رجیستری گفت: برای وارد کننده سامانه تجارت خارجی تعریف شده است که این سامانه برای اخذ شناسه کالا ورود پیدا می کند. در این سامانه برند و کشور سازنده ثبت می شود.

 

به گفته وی بعد بر اساس شناسه کالای داخلی به سمت سامانه تجارت می رود که در این سامانه بر اساس ثبت سفارش اطلاعات گوشی ثبت می شود بعد از ثبت سفارش در سازمان امور اصناف و سازمان حمایت که نمایندگی را تایید کرد ثبت سفارش انجام می شود بعد که کالا به گمرک رسید بر اساس اطلاعات ثبت شده گوشی را ترخیص می کند.

 

این مقام مسئول در وزارت صنعت گفت: در سامانه تجارت داخلی اطلاعات قابل رهگیری است در آخر هم وقتی فرد برای خرید گوشی مراجعه می کند اگر کالا از طریق مبادی رسمی وارد شده باشد وقتی سیم کارت وارد می شود جوینت انجام می شود که شماره ملی و شماره سیم کارت با هم جوینت می شوند تا گوشی شروع به کار کند.

 

او افزود: یک و نیم میلیون گوشی به صورت رسمی وارد کشور شده اند. هدف از این طرح این است که آموزش لازم به واردکنندگان گوشی داده شود و تا به امروز بیش از ۲۰۰ مورد کد شناسایی کالا گرفته اند و در سامانه ثبت شده است.

 

میرنژاد گفت: با توجه به اینکه در فاز اول همه مدل ها وارد طرح نمی شود از نظر میزان گوشی های موجود در بازار مشکلی نخواهیم داشت.

 

او افزود: واردکنندگان کالا علاقمند به رقابت هستند. اگر طرح یکجا اجرا شود ممکن است مشکلاتی بوجود آید اما گام به گام اجرا کردن آن طرح را هدفمند می کند.اجرای این طرح موجب بومی شدن و تولید و اشتغالزایی خواهد شد.

 

حمید رضا دهقانی نیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا هم در این برنامه تلویزیونی گفت: واردکننده

 

شناسه کالا و با شناسه کالا ثبت سفارش می گیرد که در نهایت منجر به ترخیص کالا می شود. طبق گفته وزیر ارتباطات این کار با اسکن شبکه شروع می شود و گوشی ها در شبکه ثبت می شود بعد شبکه پایش می شود.

 

وی ادامه داد: بعد از معرفی دو مدل کار شروع می شود و در ابتدا به همه برندها و مدل ها نمی پردازیم. همچنین برای اینکه هرسیستمی در سطح ملی و گسترده به نتیجه برسد باید مرحله به مرحله پیش رویم تا ذینفعان طرح هم با طرح منطبق شوند و ضرر و زیانی متوجه انها نباشد.

 

دهقانی نیا افزود: آغاز پروژه با برخی مدل ها و برندها آغاز می شود اگر فرد مسافری همان گوشی را در همان زمان وارد کشور کند باید طبق قانون اعلام شده عمل کند.

 

او افزود: بیش از ۹۰ درصد گوشی ها غیر قانونی و قاچاق است. وقتی انجمن واردکنندگان مطمئن شوند هزینه می کنند و نیاز بازار برطرف خواهد شد. یکی از دلایل اجرای گام به گام این است که واردات هدفمندتر انجام شود.

 

دهقانی نیا گفت: اجرای گام به گام اطمینان وارد کننده را بیشتر می کند و جلوی قاچاق گرفته می شود. همه ذینفعان به تناسب از این طرح بهره خواهند برد.

 

دهقانی نیا گفت: مدلی که قرار است در طرح رجیستری قرار گیرد، با هماهنگی شرکت های رسمی وارد کننده اعلام خواهد شد. او افزود: انتظار این است که تا سه ماه آینده این طرح همه مدل ها و برندها را در برگیرد. این قاعده شامل همگان و همه مدل ها خواهد شد.

 

او افزود: این طرح به کمیته راهبری بالادستی برای تصمیم جدی و آنی نیاز دارد. وزارت ارتباطات و سه اپراتور در اجرای این طرح زحمات زیادی کشیده اند که جای تشکر دارد.

 

وی تاکید کرد: مردم از اجرای این طرح هیچ نگرانی نداشته باشند و در قبال این طرح هیچ هزینه ای از مردم دریافت نخواهد شد.

 

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش