جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۷۶۶۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

اپراتورها در افزایش قیمت بسته‌های اینترنت موبایل تخلفی کرده اند؟

اینترنت موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
نارضایتی کاربران از تغییر بسته‌های اینترنت موبایل و ادعای‌ آنان مبنی بر افزایش قیمت‌ها در حالی است که به گفته کارشناسان، مطابق مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تخلفی از سوی اپراتورها رخ نداده است.

به گزارش ایسنا، تعرفه اینترنت موبایل این روزها حاشیه‌هایی داشته و بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی از تغییر بسته‌های اینترنتی اپراتورهای موبایل ابراز نارضایتی کردند و معتقدند برخی از اپراتورها به‌صورت نامحسوس و یا با اضافه کردن اینترنت شبانه، به افزایش قیمت اینترنت موبایل اقدام کرده‌اند.

 

کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مصوبه خود در سال ۱۳۹۵، با کاهش ۲۰ درصدی تعرفه اینترنت،سقف تعرفه خدمات داده تلفن همراه را برای سیم‌کارت‌های دائمی به ازای هر کیلوبایت، ۰.۴۴ ریال و برای سیم‌کارت‌های اعتباری ۰.۶۶ ریال تعیین کرد. البته اپراتورهای تلفن همراه می‌توانند با رعایت شرایط رقابتی و تعرفه تعیین شده در این مصوبه، ضمن فروش خدمات دیتا بر اساس کیلوبایت، بسته‌های مختلف تعرفه‌های را نیز متناسب با نیاز مشترکین تعریف و با رعایت سایر مقررات و شرائط پروانه خود ارایه کنند.

 

هزینه واقعی: هر گیگ ۴۰ هزار تومان

با یک محاسبه مشخص می‌شود که طبق مصوبه رگولاتوری، در حالی که هزینه هر کیلوبایت اینترنت ۰.۴ ریال تعیین‌شده (هر گیگابایت یک میلیون کیلوبایت است)، قیمت هر گیگابایت اینترنت در تعرفه آزاد، یک میلیون برابر ۰.۴ و به عبارتی ۴۰۰ هزار ریال یا ۴۰ هزار تومان برای سیم‌کارت‌های دائمی و ۶۰ هزار تومان برای سیم‌کارت‌های اعتباری می‌شود.

 

از طرفی رگولاتوری حتی برای اپراتورها کف تعرفه هم تعیین کرده که به ازای هر گیگابایت، حدودا ۳۰۰۰ تومان است.  مطابق مصوبه، تعرفه عادی تعیین‌شده توسط اپراتور برای هر خدمت می‌تواند مساوی یا کمتر از سقف و در صورت تعیین کف تعرفه توسط کمیسیون، مساوی یا بیشتر از کف تعیین‌شده برای هر خدمت باشد و برای مدت زمان حداقل شش ماه ارائه شود.

 

این در حالی است که اپراتورها در کنار تعرفه‌های عادی، اجازه‌ی ارائه‌ی طرح‌های تشویقی هم دارند. «طرح تشویقی» به طرحی گفته می‎شود که قیمت آن کمتر از کف تعرفه عادی اپراتور تعریف‌ شده باشد که سقف زمانی‌ آن حداکثر سه ماه است و امکان فروش طرح تشویقی و تمدید طرح تنها در این مدت برای اپراتور ممکن است. به همین دلیل است که طرح‌های تشویقی اپراتورها پس از مدتی حتی با وجود استقبال کاربران حذف می‌شود.

 

کف تعرفه: ۳۰۰۰ تومان برای هر گیگ

درصورت وجود کف تعرفه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای یک خدمت، تعرفه خدمات در قالب طرح‌های تشویقی می‌تواند پایین‌تر از کف تعرفه مصوب باشد. هم‌چنین درصورت نبود کف تعرفه مصوب برای خدمات، یک چهاردهم سقف تعرفه، به‌عنوان ملاک سنجش خواهد بود. در این مصوبه با توجه به اینکه تنها سقف تعرفه تعیین شده است (۴۰ هزار تومان برای سیم‌کارت‌های دائمی و ۶۰ هزار تومان برای سیم‌کارت‌های اعتباری)، یک چهاردهم این سقف که ۲۸۵۷ تومان برای سیم‌کارت‌های دائمی و ۴۲۸۵ تومان برای سیم‌کارت‌های اعتباری می‌شود، ملاک است.

 

طبق این مصوبه رگولاتوری، اپراتورهای تلفن همراهی که سهم بازار آن‌ها کمتر از ۱۰ درصد بازار است، مجاز شده‌اند در طرح‌های تشویقی خود تا حدود ۴۰ درصد تخفیف برای مشترکان اعمال کنند، اما اپراتورهایی که سهم بازار آن‌ها بیش از ۱۰ درصد است، تنها تا ۲۰ درصد قیمت‌ها می‌توانند به مشترکان خود تخفیف دهند. بنابراین اپراتورها حتی اگر بخواهند نمی‌توانند تعرفه‌ها را از یک حد پایین‌تر ارائه دهند و این خلاف قانون است.

 

اما مباحثی که این روزها درباره افزایش تعرفه اینترنت مطرح می‌شود، موجب واکنش محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- هم شد. تا جایی که براساس آنچه در برخی رسانه‌ها منعکس شده، او درباره نظارت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر فعالیت اپراتورها گفته است در نامه‌ای به این سازمان درباره تغییر قیمت به واسطه حذف بسته‌های اینترنت گزارش خواسته‌ام و به طور حتم اگر حقوقی از شهروندان ضایع شده باشد باید اپراتورها مواخذه شوند.

 

تغییر قیمت بسته‌ها تخلف است؟

وی در حالی تاکید کرده «تغییر قیمت بسته‌ها مورد تایید ما نیست و مصداق تخلف است و با آن برخورد می‌شود.» که به اعتقا کارشناسان، اپراتورها مطابق مصوبه خلاف قانونی انجام نداده‌اند. درواقع اگر کاربران از قیمت اینترنت موبایل و یا افزایش قیمت و حذف بسته‌های اینترنتی شکایتی دارند، باید شکایت خود را به رگولاتوری ببرند که تعیین‌کننده‌ی کف و سقف اینترنت است و این اجازه را به اپراتورها داده که درباره طرح‌ها و قیمت بسته‌هایشان تصمیم بگیرند.

 

از طرفی نارضایتی کاربران از تعرفه‌های اینترنتی درحالی است که محمدباقر اثنی‌عشری -رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور- پیش از این گفته بود بالا بودن تعرفه صوت در اپراتورهای موبایل موجب شده اپراتورها منبع درآمد  خوبی از این قسمت داشته باشند که موجب دامپ بازار در تعرفه‌های اینترنت موبایل شده، اما اگر تعرفه‌ صوت موبایل مثل اینترنت ثابت که به‌طور متناسب کم شده، کاهش پیدا کند، آن وقت تعرفه اینترنت موبایل هم واقعی می‌شود.

 

اثنی‌عشری با اشاره به تمایل افراد به استفاده از اینترنت موبایل به جای ثابت، نیز بیان کرده بود: طبق گزارش کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، تعرفه اینترنت موبایل در همه جای دنیا و روی تلفن همراه، برای یک درصد تا حجمی که بتوانند با پیام‌رسان‌ها کار کنند، پایین است و برای مرورگری و دانلود کردن، نرخ‌ها بالاتر از ADSL است؛ اما در ایران این طور نیست و یک تعرفه ثابت وجود دارد که مصرف‌کننده در خیلی موارد ترجیح می‌دهد از اینترنت موبایل استفاده کند.

 

در نهایت، سقف و کف تعیین‌شده توسط رگولاتوری، نشان می‌دهد اپراتورها هنوز تخلفی در این زمینه انجام نداده‌اند. کف تعرفه اینترنت ۲۸۰۰ تومان برای هر گیگابایت است، در صورتی که مایل باشند حتی اجازه دارند تا ۴۰ هزار تومان برای هر گیگابایت هم تعرفه اینترنت را بالا ببرند و همچنان مطابق قانون رفتار کرده باشند، قانونی که از دی ماه ۹۵ در رگولاتوری درباره آن تصمیم‌گیری شده و شاید لازم باشد رگولاتوری تجدید نظری درباره این مصوبه کند، هرچند در مقابل اپراتورهای موبایلی، اپراتورهای ثابت هستند که همین حالا هم معتقدند هزینه اینترنت موبایل بسیار پایین است و با هجوم کاربران به اینترنت موبایل، موجب ورشکستگی آنها شده است.

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش