جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳
۲۰:۰۴ - ۱۲ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۳۱۲۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

رییس سازمان فناوری اطلاعات مطرح کرد؛

پنج سناریوی احتمالی امریکا برای تحریم اینترنت در ایران

امیر ناظمی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
رییس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه هیچ یک از سناریوهای احتمالی تحریم منجربه قطع اینترنت نمی‌‌شود، تنها راه کاهش تاثیرپذیری از تحریم‌ها را اتصال بیشتر به جهان دانست.

به گزارش ایلنا، امیر ناظمی با اشاره به تحریم‌‌‌‌‌های احتمالی آمریکا در حوزه اینترنت گفت: شبکه اینترنت حکمران خاصی ندارد و یک شبکه عنکبوتی است و تک تک بازیگران آن می‌‌‌‌توانند فقط در حیطه توانمندی خود بازی کنند و هیچکس نمی‌‌تواند برای نقاط اتصال تعیین تکلیف کند و این واقعیت شبکه اینترنت است.

 

وی با بیان اینکه در مورد تحریم احتمالی اینترنت پنج سناریو وجود دارد که هیچ‌کدام از آنها منجر به قطعی اینترنت ایران در دوره تحریم‌‌‌‌ها نمی‌‌‌شود، اظهار داشت: نخست ایجاد محدودیت برای میزبانی مالکان سایت‌‌‌‌های ایرانی روی دیتاسنترهای خارجی است تا همچون شرکت‌‌‌ها، سایت‌‌ها نیز تحریم شوند و نتوانند خدمات میزبانی و هاستینگ دریافت کنند که در این حالت اتفاق سنگینی رخ نمی‌‌‌دهد چراکه زمانی برای انتقال میزبانی از کشورهای خارجی به ایران وجود دارد.

 

معاون وزیر ارتباطات حالت دوم تحریم‌‌‌‌ها را قطع دسترسی کاربران ایرانی به خدمات سایت‌‌ها و اپلیکیشن‌‌‌های مختلف از یک عرضه‌‌کننده خارجی دانست و تصریح کرد: از این نوع خدمات می‌‌‌‌توان به ایمیل یا تضمین امینت و نوع پرداخت اشاره کرد که مجموعه‌‌‌‌ای از خدمات به شمار می‌‌‌‌روند. به عنوان مثال برخی از خدمات گوگل به ایرانیان ارایه نمی‌‌‌‌‌‌شود که با وجود جدید نبودن این تحریم‌‌‌ها ممکن است دامنه آن تغییر کند و تاثیراتی همچون افزایش هزینه و کاهش کیفیت سرویس را به همراه داشته باشد اما آنچنان جدی نیست که اختلالاتی را به صورت بلندمدت ایجاد کند.

 

ناظمی با اشاره به تحریم‌‌‌های TLD مربوط به نام دامنه‌‌‌های اینترنتی خاطرنشان کرد: تحریم نام دامنه‌‌‌‌های اینترنتی نیز چند شکل دارد که نخست شامل دامنه‌‌‌ها با پسوندهای عام .COM و .NET است و شکل دیگر شامل پسوند نام کشورها مثل .IR می‌شود که این تحریم نیز برای کاربران داخل ایران اتفاق نمی‌‌‌‌افتد. بلکه دسترسی کاربران خارج ایران به سایتی با پسوند دامنه .IR که میزبانی آن در کشور دیگر باشد، قطع می‌‌‌شود که با جابه جایی میزبانی به داخل کشور مشکل رفع می‌‌شود.

 

وی اختلال در دسترسی به سایت‌‌‌‌‌های ایرانی یا سایت‌‌‌هایی که به ایرانیان خدمات می‌‌‌دهد را خشن‌‌‌ترین نوع تحریم دانست که کاملا مغایر با انواع حقوق بین‌‌الملل و حتی حقوق‌‌بشر است و ابراز داشت: سرورهایی هستند که نام دامنه را با آدرس موجود تطبیق می‌‌‌‌دهد تا آدرس‌‌‌دهی به سمت سرور انجام شود که به آنها روت سرورها می‌‌‌‌گوییم که دارای تعداد مشخصی در دنیا هستند. بنابراین اگر بگویند تمام دامنه‌‌‌ها از روی آن برداشته شود اختلالاتی ایجاد می‌‌‌شود که البته به نظر می‌‌‌‌رسد از نظر فنی امکان‌‌‌‌ناپذیر باشد چون دایما روت سرورها به‌‌‌روز می‌‌‌شوند و نمی‌‌‌توان به صورت دستوری این کار را انجام داد هرچند که راه‌‌حل‌‌های فنی نیز برای مقابله با آن وجود داشته باشد که البته همه این تحریم‌‌ها خلاف قوانین بین‌‌‌المللی است و با فرض اینکه آمریکا می‌‌‌خواهد کار غیرقانونی و خلاف روند بین‌‌المللی انجام دهد، به عنوان فرض در نظر گرفته می‌شود.

 

رییس سازمان فناوری اطلاعات به تحریم‌‌های ممکن در حوزه اینترنت، به ایجاد محدودیت‌‌‌ها در تبادلات مالی اشاره و بیان کرد: معمولا داده از دیتاسنترهای ما خارج و در مقابل داده‌‌‌‌هایی از دیتاسنترهای خارجی وارد کشور می‌‌‌شود که تراز مثبت و منفی دارند و باید به ازای قسمت بدهکاری هزینه آن پرداخت شود که تحریم‌‌‌های مالی اجازه پرداخت هزینه را نمی‌‌‌دهد که در این صورت نیز معمولا مشکل جدی به وجود نمی‌‌‌آید بلکه می‌‌‌توان از طریق ارایه خدمات دیگر تراز خود را منفی و مثبت کنید.

 

ناظمی با بیان اینکه اگر چنین اتفاق‌‌هایی بیفتد در مجموع منجر به قطعی اینترنت نمی‌‌شود، یادآور شد: این سناریوها نیز منجربه اختلالات کوتاه‌‌‌مدت و چند روزه‌‌‌ای می‌‌شود که به سادگی نیز قابل رفع خواهد بود. 

 

معاون وزیر ارتباطات در تشریح راه‌‌حل کاهش تاثیرپذیری از تصمیمات دیگران که تحریم نمونه‌‌ای از آن است، عنوان کرد: معنی آن این است که باید خیلی خیلی به دنیا وصل باشیم و اگر امروز تعداد زیادی دیتاسنتر در داخل داشتیم و تعداد زیادی از سایت‌‌‌‌های دنیا را میزبانی می‌‌‌کردیم و تعداد زیادی از ارایه‌‌‌دهندگان خدمات ترجیح می‌‌دادند که در ایران میزبانی شوند، حتی شاهد این اختلالات جزئی هم نبودیم. به عبارتی، هر چقدر جهانی‌‌‌تر شویم امکان تاثیرپذیری ما کمتر است و تنها راه مقابله اصلی و بلندمدت تاثیرپذیری این است که در دنیا بتوانیم نقش بزرگی را ایفا کنیم.

 

ناظمی با اشاره به علت جهانی نشدن ایران در حوزه اینترنت و فناوری اطلاعات گفت: نگرانی‌‌‌هایی در کشور وجود دارد که ناشی از کم‌‌دانشی بعضی از بازیگران یا مشاوران آنها است چراکه زمانی فکر می‌‌‌کردیم راه اصلی برای استقلال، به صفر رساندن رابطه خود با دیگران است و برای استقلال باید واردات به صفر برسد و با صفر شدن واردات، مستقل‌‌‌‌تر هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه مستقل‌‌ترین کشورهای دنیا آنهایی هستند که واردات آنها زیاد اما دارای صادرات بیشتری هستند، اظهار داشت: موقعی استقلال ما حفظ می‌‌‌‌شود که باوجود واردات زیاد، صادرات بیش از واردات باشد. در واقع آلمان باوجود ۱۵۰۰ هزار میلیارد دلار صادرات دارای ۱۲۰۰ هزار میلیارد دلار واردات است.

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش