چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۵۸ - ۱۳ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۳۴۳۷
فناوری اطلاعات و ارتباطات

«وای فای ۶» با مزایای ویژه‌ در راه است

وای فای 6,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
WiFi 6 سال آینده ظهور خواهد کرد و به این صورت ویژگی‌هایی مثل پهنای باند و بازدهی اینترنت را بهبود خواهد داد.

خود را برای نسل بعدی فناوری وای‌فای آماده کنید: Wi-fi 6 از سال آینده روی دستگاه‌ها ظاهر می‌شود؛ اما چند سؤال به وجود می‌آید: آیا باید روتر قدیمی خود را دور بیندازید و یک روتر جدید بگیرید؟ آیا برای مثال با این فناوری نت‌فلیکس سریع‌تر اجرا می‌شود؟ در ادامه به این سؤال‌ها در مورد این استاندارد جدید پاسخ داده می‌شود.

 

تاریخچه‌ی مختصر WiFi

زمانی، دسترسی به اینترنت خانگی به‌شدت وابسته به اتصال‌های سیمی بود، تنها یک کامپیوتر می‌توانست در یک زمان آنلاین شود، تنها دانلود یک ترک Mp3 یک ساعت به طول می‌انجامید و بقیه نمی‌توانستند هم‌زمان از خط تلفن هم استفاده کنند.

 

به‌لطف فناوری wifi همه‌چیز به‌ندرت ارزان و فشرده شد و این فناوری برای کاربرد خانگی در یک روتر عرضه شد. اولین پروتکل وای‌فای در سال ۱۹۹۷ با سرعت دو مگابیت بر ثانیه به‌وجود آمد اما تنها با ظهور ۸۰۲.۱۱b و سرعت‌ ۱۱ مگابیت بر ثانیه در ۱۹۹۹ بود که مردم به‌صورت جدی به وای‌فای خانگی فکر کردند.

 

استانداردهای وای‌فای و همین‌طور کل هاست استانداردهای الکترونیکی دیگر تحت مدیریت IEEE یا مؤسسه‌ی مهندسین برق و الکترونیک قرار دارند. IEEE 802 به‌صورت ویژه به استانداردهای شبکه‌ی محلی اختصاص دارد و ۸۰۲.۱۱ بر LAN بی‌سیم متمرکز است. در طی ۲۰ سال از زمان ظهور ۸۰۲.۱۱b، استانداردهای متعدد و جدیدی گسترش یافتند اما هیچ‌کدام در شبکه‌ی خانگی پیاده‌سازی نشدند.وای فای

 

وای فای 6,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

معرفی ۸۰۲.۱۱g در سال ۲۰۰۳ (۵۴ مگابیت بر ثانیه) و ۸۰۲.۱۱n در سال ۲۰۰۹ (۶۰۰ مگابیت بر ثانیه) هر دو نقاط شاخصی در تاریخچه‌ی wifi هستند. معرفی روترهای دوبانده با باندهای ۲.۴ گیگاهرتزی و ۵ گیگاهرتزی نقطه‌ی شاخص دیگری بود که به ظهور ۸۰۲.۱۱n ربط داشت و قابلیت آن ارائه‌ی سرعت بالا در مسافت‌های کوتاه بود.

 

با ظهور استاندارد ۸۰۲.۱۱ac، باند ۵ گیگاهرتزی می‌تواند سرعت‌های ۱۳۰۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه دهد که ۶۰۰ مرتبه سریع‌تر از ۱۹۹۷ است. Wi-Fi 6 می‌تواند در این راستا یک گام دیگر هم بردارد، اما تنها سرعت عامل ارتقای آن نیست.

 

توصیف دقیق فناوری wifi کمی تخصصی خواهد شد. پیشرفت‌های جدید از جمله ظهور Wi-Fi 6، مواردی مثل مهندسی هوشمند تا فشرده‌سازی پهنا باند از ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز قابل استفاده برای روتر را پوشش می‌دهند. نتیجه‌ی نهایی ظرفیت بیشتر روی کانال‌ها و تداخل کمتر بین آن‌ها و سرعت انتقال بالا خواهد بود.

 

ظهور WiFi6

یکی از مهم‌ترین تغییرات Wi-Fi 6 سیستم نام‌گذاری جدید است: استفاده از یک توالی ساده از اعداد، ردیابی استانداردها و اطمینان از تنظیمات سازگار را امکان‌پذیر می‌سازد. عبارت تخصصی‌تر برای وای‌فای ۶، ۸۰۲.۱۱ax است.

 

نام استانداردهای قدیمی هم در حال تغییر است؛ برای مثال ۸۰۲.۱۱ac به Wi-Fi 5 و ۸۰۲.۱۱n به Wifi 5 تبدیل شده و به همین ترتیب ادامه پیدا می‌کند. از سال ۲۰۱۹ منتظر نام جدید Wi-Fi6 روی محصولات سخت‌افزاری و داخل منوهای نرم‌افزاری و همین‌طور لوگوهای کوچک شبیه به لوگوهای گوگل‌ برای دستگاه‌های کروم کست باشید.

 

آخرین نسل wifi در دو حوزه پیشرفت کرده است: سرعت خام و بازدهی (اگر wifi یک آزادراه باشد، این به معنی ماکزیمم بالاتر محدودیت سرعت برای وسایل نقلیه و لاین‌های بیشتر برای کنترل همزمان آن‌ها است). Wi-Fi 6 از ویدئو استریمینگ ۸K پشتیبانی می‌کند (که تأمین‌کننده‌ی اینترنت برای دسترسی به سرعت‌های دانلود در اختیار شما قرار می‌دهد).

 

در عمل این پیشرفت‌ها به معنی پشتیبانی از نرخ‌های انتقال ۱.۱ گیگابیت در ثانیه روی باند ۲.۴ گیگاهرتز (با چهار استریم در دسترس) و ۴.۸ گیگابیت در ثانیه روی باند ۵ گیگاهرتز (با هشت استریم موجود) است؛ اگرچه این فناوری هنوز در حال تصحیح بوده و سال آینده عرضه می‌شود (این سرعت‌ها افزایش خواهند یافت، برای مثال سرعت در آزمایشگاه به ۱۰ گیگابیت در ثانیه هم خواهد رسید). به‌طور کلی با ظهور wifi 6 می‌توانید انتظار سرعت ۴ تا ۱۰ برابر سرعت فعلی را داشته باشید.

 

وای فای 6,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

یکی از مزایای مهم Wifi 6 بهبود بازدهی است که به معنی مصرف توان کمتر و عمر طولانی‌تر باتری (هزینه‌های کمتر برق) است. به‌سختی می‌توان مقدار دقیق این تفاوت را توصیف کرد چرا که هنوز wi-fi 6 نهایی نشده است؛ به این صورت طول عمر تلفن همراه یا لپ‌تاپ افزایش خواهد یافت.

 

بهبود سخت‌افزار و میان‌افزار Wi-Fi 6 هم به معنی عملکرد بهتر آن در محیط‌های شلوغ است. یک مجموعه از معیارهای دیگر (مثل دیوارها، موج‌های مایکروویو، تعداد افرادی که در خانه‌ی شما از نت فلیکس استفاده می‌کنند) هم بر سرعت نهایی تأثیر خواهند گذاشت.

 

چه کار باید کرد؟

کار زیادی نباید انجام دهید. چرا که Wi-Fi 6 با تمام تجهیزات wifi سازگار است بنابراین اگر گجتی تهیه کرده‌اید که از این استاندارد جدید پشتیبانی می‌کند و به خوبی با تنظیمات فعلی کار می‌کند، فقط تا زمانی که Wi-Fi 6 فعال نشده است نمی‌توانید به حداکثر سرعت دست پیدا کنید.

 

زمان ظهور این استاندارد هم به تولیدکنندگان سخت‌افزار، توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری، ارائه‌کنندگان خدمات اینترنتی و دیگر افراد حاضر در این صنعت وابسته است. شما فقط باید منتظر بمانید تا سرویس‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی زمان مناسب را برای ارتقای سخت افزار اعلام کند (اگرچه خود هم می‌توانید روتر خود را ارتقا دهید).

 

ممکن است بعضی شبکه‌ها با این عبارت (Wi-Fi 6) برای سرعت‌های بالاتر تبلیغ کنند، اما فقط باید منتظر ماند و دید از این اسامی و لوگوها در عمل چگونه استفاده می‌شود.

 

 پیاده‌سازی صحیح این فناوری نیاز به زمان دارد. وقتی زمان عرضه ۲۰۱۹ اعلام شده، به این معنی است که سال ۲۰۱۹ زودترین زمان برای عرضه‌ی دستگاه‌های مصوب Wi-Fi 6 است و ممکن است عرضه‌ی عمومی فناوری ماه‌ها یا سال‌ها به طول بینجامد. بعضی از دستگاه‌های اولیه هم از فناوری آزمایشی استفاده می‌کنند.

 

حتی اگر مشکلی برای دانلود و سرعت‌های فعلی ندارید، Wi-Fi 6 باز هم به بهبود اینترنت کمک می‌کند. برای مثال همزمان ۲۰ دستگاه می‌توانند به wifi وصل شده و بدون کاهش سرعت یا بازدهی از اینترنت استفاده کنند. حتی در خانه‌های هوشمند امروزی، اسپیکرها و نورهای هوشمند می‌توانند بدون افت سرعت در این شبکه قرار بگیرند.

 

 

  • 20
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش