دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۸ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۸۴۱
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نیمه تاریک جف بیزوس، موسس کمپانی آمازون

جف بزوس,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
با ثروت تقریبی ۱۴۰ میلیارد دلار، جف بیزوس، موسس و مدیر اجرایی کمپانی آمازون، ثروتمندترین شخص در جهان با اختلافی قابل توجه نسبت به نفر دوم است. به لطف قدرت و اعتبار خود در عرصه تجارت الکترونیک، این کارآفرین شناخته شده آن قدر درآمد دارد که یک انسان معمولی نمی‌تواند به راحتی ثروت واقعی او را درک نماید.

 برای مثال وب سایت بیزینس اینسایدر برآورد کرده که تنها در سال ۲۰۱۸، با کمترین و تقریبی‌ترین برآوردها، هر دقیقه ۱۴۹.۳۵۳ دلار درآمد داشته است. براحتی می‌توان فهمید که شخصیتی که در صدر ثروتمندترین مردان و زنان جهان ایستاده، این ثروت را با مودب بودن و نقش انسان‌های خوب را بازی کردن بدست نیاورده است.

 

در مورد بیزوس، این موضوع کاملاً صحت دارد. بسیاری از فعالیت‌ها و اقدامات تجاری این مرد در کنار شخصیت و رفتارهایش نشان می‌دهند که او می‌داند چه می‌خواهد و نسبت به رقیبانش هیچ حس ترحمی ندارد و برای رسیدن به هدفش از روی آن‌ها رد می‌شود. اخیراً نیز رابطه پنهانی او با یک زن جنجالی خبرساز شده و بدین ترتیب او پس از سال‌ها از همسرش جدا شد. اما این تنها یک ذره از نیمه تاریک جف بیزوس است و در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با تمام نیمه تاریک ثروتمندترین مرد جهان آشنا کنیم.

 

جف بزوس,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

او می‌خواهد کنترل دیوانه واری روی همه چیز داشته باشد

وقتی که مردم در مورد جف بیزوس صحبت می‌کنند، همه به اصرار او برای در دست داشتن رشته کنترل تمام چیز‌ها اشاره می‌کنند. در مصاحبه‌ای با یک شبکه خبری، پروفسور نوئل تیچی از دانشگاه میشیگان، بیزوس را یک «دیوانه کنترل» و کمپانی آمازون را «یک نمایش یک نفره» خطاب قرار داد. استیو ییگ یکی از مهندسان سابق آمازون است که پا را از این نیز فراتر گذاشته و می‌گوید که این میلیاردر قدرتمند «باعث شده که دیوانگان عادی کنترل کننده مثل هیپی‌ها سنگ شده» به نظر برسند. بیزوس نیز خود این نظرات را تایید کرده و حتی به کارمندان خود می‌گوید که باید برای کار در آمازون به او مبالغی بپردازند بدین معنا که کار در آمازون یک افتخار است که نصیب هر کسی نخواهد شد.

 

با این وجود ییگ می‌گوید که تمایل بیزوس برای کنترل ریزترین چیز‌ها معمولاً تحت الشعاع باهوشی فوق العاده او و اینکه جلوتر از زمان خود است قرار می‌گیرد. در سال ۲۰۰۲، وی به صورت ناگهانی از تمامی تیم‌های مهندسی خود خواست که سیستم هایشان را از ابتدا بازسازی کنند تا آمازون را به یک پلتفرم تبدیل نمایند که همه سیستم‌ها با یکدیگر متناسب باشند و توسعه دهندگان بیرونی بتوانند براحتی به آن دسترسی داشته باشند. همچنین گفت: هر کسی که نتواند این کار را انجام دهد اخراج خواهد شد.

 

او مدام کارمندانش را مورد توهین قرار می‌دهد

برد استون، در کتاب خود با عنوان «فروشگاه همه چیز» (Everything Store) در این باره سخن می‌گوید که هرگاه یکی از کارمندان آمازون نتواند خواسته‌های بیزوس را انجام دهد با بیرحمی و توهین‌های او مواجه خواهد شد. وی رشته‌ای از توهین‌های زننده و اغراق آمیز دارد که با عصبانیت تمام و در حالی که رگ‌های سر و صورتش بیرون زده اند نثار کارمند نگون بخت خواهند شد. برخی از این توهین‌ها دائمی او که توسط کارمندان سابق کمپانی آمازون بازگو شده اند عبارتند از: «چرا داری زندگی مرا تلف می‌کنی؟» و «متاسفم، آیا من امروز قرص‌های حماقتم را خورده ام؟».

 

جف بزوس,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

همچنین او کارمندان خود را نالایق یا بخشی از تیم دوم خطاب قرار می‌دهد. بخشی از حملات او وقتی که با تملق و یا سوء استفاده‌های کارمندان مواجه می‌شود قابل درک است، اما ممکن است کسی تنها به دلیل حاضر جواب نبودن، کم آوردن در بحث و یا نداشتن جواب در یک زمان حساس مورد توهین بیزوس قرار گیرد.

 

بیزوس به کمک‌های بشردوستانه اعتقاد چندانی ندارد

برای مردی که بر اساس برآورد‌ها باید روزی ۲۸ میلیون دلار از دست بدهد تا ثروتش ثابت بماند، به نظر می‌رسد که جف بیزوس رابطه خوبی با کمک‌های خیریه و بشردوستانه نداشته باشد. او در سال ۲۰۱۷ در توئیتر یک نظرسنجی را راه اندازی کرد و از کاربران این پلتفرم سوال کرد که برای نیکوکار بودن چه باید بکند. سپس در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۸، بیزوس می‌گوید که تنها راهی که برای استفاده از ثروتش می‌بیند خرج کردن آن در کمپانی فضایی اش، بلو اوریجین (Blue Origin)، است. در میان ۴ مرد جهان که در صدر فهرست ثروتمندترین اشخاص جهان قرار می‌گیرند (جف بیزوس، مارک زاکربرگ، بیل گیتس و وارن بافت)، بیزوس تنها کسی است که در عرصه کمک‌های بشردوستانه فعالیت چندانی ندارد.

 

او همچنین تنها کسی در میان این چهار نفر است که نمی‌خواهد بخش اعظم ثروتش پس از مرگ در زمینه کار‌های خیریه، بشردوستانه و عام المنفعه هزینه شود. با این وجود او در سال ۲۰۱۸ یک بنیاد خیریه راه اندازی کرد که هدف آن به ادعای خودش جمع آوری و هزینه ۲ میلیارد دلار برای مبارزه با بی خانمانی و ترویج تعلیم و تربیت بود. اما بسیاری این فعالیت را تنها نتیجه فشار‌ها از جانب افکار عمومی و تلاش‌هایی بسیار مبهم و بی سرانجام دانسته اند.

 

بیزوس به گفته خودش از دادن مالیات فرار می‌کند

افراد کمی هستند که از دادن مالیات خوششان بیاید، اما کمتر کسی را می‌توان در این زمینه پیدا کرد که به صداقت بیزوس به تلاش برای فرار کردن از پرداخت مالیات اعتراف نماید. گفته می‌شود که او تصمیم گرفت برای پرداخت نکردن مالیات بیشتر در کالیفرنیا که مرکز کمپانی‌های بزرگ عرصه تکنولوژی است، کمپانی خود را در واشنگتن راه اندازی کرد تا مالیات کمتری بپردازد. حتی او قصد داشت این کمپانی را در یکی از مناطق حفاظت شده متعلق به بومیان آمریکا تاسیس کند که از دادن مالیات معاف شود.

جف بزوس,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

در طی ۲۰ سال گذشته، آمازون از پرداخت مالیات در بسیاری از ایالت‌ها با راهکار‌های هوشمندانه فرار کرده است و همین موضوع باعث شده که این کمپانی برتری قابل توجهی نسبت به دیگر فروشندگان سنتی خرده فروشی کتاب و دنیای تجارت الکترونیک داشته باشد. در سال ۲۰۱۷، کمپانی آمازون ۵.۶ میلیارد دلار درآمد خالص داشت، اما هیچ مالیات فدرالی پرداخت نکرد. وی همچنین به عنوان سهامدار عمده کمپانی خود، با دریافت دستمزدی ناچیز، به جای ۳۷ درصد، تنها ۲۰ درصد مالیات می‌پردازد.

 

بیزوس کارمندانش را به جان هم می‌اندازد

متنفر بودن در میان کارمندان به ندرت به عنوان یک ابزار مدیریتی موثر در نظر گرفته می‌شود، اما ظاهراً جف بیزوس این ابزار را در کنترل خود درآورده و با خواستن از کارمندانش برای متنفر بودن و نامهربان بودن نسبت به یکدیگر، این حربه را به یک مرحله جدید وارد کرده است. بر اساس ادعای نیویورک تایمز، بیزوس و آمازون مفهوم هارمونی و تعادل در محیط کار را دور انداخته و کارمندان تشویق می‌شوند که در جلسات برگزار شده، سعی در رد ایده‌های یکدیگر داشته باشند و همچنین در مورد عملکرد کاری همکاران خود به روسای بخش اطلاع دهند. بسیاری از کارمندان گفته اند که از یک سیستم بازخورد که در آمازون به کار می‌رود، برای تهدید همکاران استفاده شده و در برخی از موارد نیز چند کارمند با همدستی یکدیگر و به صورت ساختگی و از طریق ارائه بازخورد‌های منفی غیرواقعی در مورد یک کارمند دیگر موجبات اخراج او را فراهم کرده اند.

 

طلاق او به دلیل رسوایی جنسی و روابط خارج از ازدواجش بوده است

در ۹ ژانویه ۲۰۱۹، جف بیزوس از طریق توئیتر اعلام کرد که او و همسرش، مکنزی بیزوس، پس از ۲۵ سال زندگی مشترک از هم جدا شده اند و به ادعای بسیاری از رسانه ها، روابط غیراخلاقی خارج از ازدواج دلیل اصلی این جدایی بوده است. برخی از رسانه‌های زرد نیز اعلام کردند که وی با یک مجری سرشناس تلویزیونی سابق به نام لورن سانچز که شوهرش از دوستان بیزوس است رابطه دارد که بعد‌ها مشخص شد واقعیت داشته است. برخی از این رسانه‌ها نیز پیام‌های خصوصی بیزوس به این زن را منتشر کردند که در آن از عشق و تمایلات جنسی خود به او سخن گفته بود. پیام توئیتری بیزوس ادعا دارد که جدایی او و همسرش توافقی بوده و این دو دوست هم باقی خواهند ماند، اما مکنزی هنوز در این باره اظهارنظری نکرده و جدایی این دو رسمیت نیافته است.

 

انبار‌های کمپانی او مانند زندان هستند

انبار هیچگاه دوست داشتنی‌ترین بخش از یک کمپانی برای کارکنان نبوده است، اما در انبار‌های کمپانی آمازون شرایط چنان دشوار است که بسیاری از کارکنان از آن با عنوان زندان یاد کرده و گفته اند که حتی وقت برای دستشویی رفتن نداشته و در بطری ادرار می‌کنند. در سال ۲۰۱۶، جیمز بلادوورث به صورت ناشناس وارد انبار‌های آمازون شد تا از مشاهداتش برای نوشتن کتاب جدید خود استفاده کند و خیلی زود متوجه شد که کار در این انبار چنان سخت است که کارکنان حتی وقت کافی برای خوردن نوشیدن نیز ندارند.

 

فضای موجود در انبار او را به یاد زندان می‌انداخت و باید چک‌های امنیتی شبیه فرودگاه و مدیریت سرکوبگرانه را نیز به این شرایط اضافه کرد. در حالی که آمازون گفته‌های این نویسنده را رد کرده، اما کارکنان سابق انبار‌های آمازون این گفته‌ها را تایید کرده اند. بر اساس گزارش‌های مختلف، هنوز هم کارمندان این قسمت از کمپانی آمازون وقت کافی برای دستشویی رفتن نداشته و در بطری و قوطی کنسرو ادرار می‌کنند. همچنین گفته شده که هنوز هم انتظارات از کارکنان بسیار بالا بوده، کارمندان به شدت تحت کنترل و نظارت قرار داشته و دستمزد‌ها ناکافی است و البته صدمات در محیط کار نیز به وفور رخ می‌دهد.

 

 

bartarinha.ir
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش