جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۹ - ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۸۶۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

جدیدترین اخبار از پروژه اینترنت ماهواره‌ای شرکت اسپیس‌ایکس

اینترنت ماهواره ای,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
آخرین دسته از ماهواره های استارلینک پرتاب شدند تا شرکت اسپیس ایکس با این خبر به تیتر بسياري از رسانه های دنیا راه پیدا کند. اسپیس ایکس همزمان جزئیات جدید ای در رابطه امکانات و قابلیت های این ماهواره ها انتشار کرده و ادعا کرده است که ماهواره های استارلینک با نرخ تأخیر بسیار پائین و سرعت دانلودی بیش از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه، اینترنت را در اختیار مشترکانشان قرار می دهند.

هر چند این سرعت با ادعای نخست اسپیس ایکس در این باره فاصله دارد و کمتر است، اما اندکی بیش از چیزی است که در آزمایش های اولیه حاصل شده بود. استارلینک در حقیقت برنامه بلندپروازانه اسپیس ایکس برای پرتاب ۱۲ هزار ماهواره به نزدیک ترین مدار زمین است تا به این ترتیب پوشش اینترنت پرسرعت را برای ساکنان زمین فراهم بیاورد. به این ترتیب کاربران این سیستم می توانند با استفاده از آنتن های شخصی خودشان روی زمین، به این سرویس دسترسی داشته باشند؛ چیزی که« ایلان ماسک» مدیرعامل اسپیس ایکس آن را به« بشقاب پرنده ای روی نوک چوب» تعبیر می کند. حالا حتی عکس های اولیه از این دستگاه روی وب سایت استارلینک هم منتشر شده است. با پرتاب این گروه ماهواره ها، اسپیس ایکس بیش از ۷۰۰ ماهواره در مدار زمین دارد.

این درحالی است که به گفته ماسک برای ارائه توانایی عملیاتی اولیه آنها به بیش از ۴۰۰ ماهواره در مدار نیاز داشتند و البته برای ارائه کامل این قابلیت ها دست کم به ۸۰۰ ماهواره نیاز است. در فصل تابستان سال جاری اسپیس ایکس آزمایش اولیه این سیستم را آغاز کرد و در همین راستا کارمندان استارلینک اینترنت پرسرعت ارائه شده توسط این ماهواره ها را در حالت های مختلف آزمایش کردند. در این مرحله اسپیس ایکس ۶۰ ماهواره اینترنتی استارلینک را همراه یک موشک فالکون ۹ به مدار زمین فرستاد. این ماهواره ها از مقر فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شدند تا دوازدهمین عملیات پرتاب ماهواره های استارلینک به فضا باشد. با احتساب این عملیات، حالا ۷۱۳ ماهواره استارلینک در مدار زمین قرار گرفته اند.

« کیت تایس» معاون سنجش اطمینان پذیری اسپیس ایکس در این مورد گفت:« تیم استارلینک آمار و ارقام مربوط به میزان تاخیر را جمع آوری کرده و تست های سرعت استانداردی را روی عملکرد این سیستم انجام داده است. این به معنای آن است که ما در حال بررسی و کنترل سرعت جابه جایی داده ها از ماهواه ها به کاربران مان و برگشت آن هستیم. جالب است بدانید که نتایج اولیه خوب و قابل قبول بوده است.»

تایید سرعت دانلود ۱۰۰ مگابیتی

او اعلام کرد که سرعت دانلود با این سیستم به بیش از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه می رسد و حساب توییتر شرکت اسپیس ایکس هم ادعای او را تایید و تکرار کرد. اما گویا این ادعا کمی چاشنی اغراق داشت، چون حساب توییتر اسپیس ایکس چند دقیقه بعد توییت خودش را پاک کرد تا در آخر در توییتی جدید و دقیق تر اعلام کند که سرعت دانلود این سیستم در واقع برابر ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است. کیت تایس همچنین گفت که نرخ تاخیر این سیستم آن قدر پایین است که بتواند سریع ترین بازی ویدئویی آنلاین را اجرا کند و سرعت دانلود آن آن قدر بالاست که بتواند چند فیلم با کیفیت HD را به صورت همزمان پخش کند و در عین حال همچنان پهنای باند اضافی هم وجود داشته باشد.

چنین چیزی بسیار شگفت انگیز و تاثیرگذار خواهد بود، اما همچنان از سرعت گیگابایتی که اسپیس ایکس قول آن را داده و اسنادش را به کمیسیون ارتباطات فدرال ارائه کرده بود، فاصله دارد.

اینترنت ماهواره ای,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

اسپیس ایکس در این اسناد اعلام کرده بود که برای توسعه و استفاده از تمام ظرفیت های این سیستم و رسیدن سریع گیگابایتی باید بیش از ۴۴۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار بگیرد. احتمالا به همین دلیل هم بود که کیت تایس تأکید کرد هنوز کارهای زیادی باقی مانده است که در این پروژه باید انجام بشود. او گفت:« البته که شبکه ما هنوز کارهای زیادی در فرآیند کامل شدن دارد و در طول زمان ما همچنان قابلیت ها و امکانات بیشتری را به این سیستم اضافه می کنیم تا کاربران بتوانند از تمام ظرفیت های این شبکه بهره مند بشوند.»

با این همه سرعت ۱۰۰ مگابایتی بیش از نتایج آزمایش هایی است که سرویس تست سرعت دانلود و آپلود speedtest.net به دست آورده بود. در نیمه ماه آگوست امسال کاربران Reddit نتایجی از تست سرعت سیستم اولیه استارلینک را منتشر کردند که نشان می داد متوسط سرعت دانلود آن بین ۱۱ تا ۶۰ مگابیت است. این سرعت در مقایسه با سرویس های قدیمی اینترنت پرسرعت، بالاتر بوده و حتی احتمالا از سرعت اینترنت بسیاری از مناطق روستایی آمریکا هم بالاتر است. اسپیس ایکس امیدوار است که سرویس استارلینک را در مناطق روستایی و دورافتاده که حتی همین سرعت نه چندان بالا هم برای آنها پیشرفت محسوب می شود ، ارائه کند.

رقابت برای پیروزی در مزایده ۱۶ میلیارد دلاری

با این اوصاف رسیدن به سرعت بالاتر دغدغه مهمی برای اسپیس ایکس به حساب می آید؛ به خصوص برای جذب سرمایه و پیروزی در مناقصه کمیسیون ارتباطات فدرال که اکتبر امسال برگزار می شود. کمیسیون ارتباطات فدرال پیشنهاد ۱۶ میلیارد دلاری برای شرکت هایی دارد که بتوانند سرویس های اینترنت پرسرعت را به بیش از شش میلیون خانه و کسب وکار در مناطق نه چندان برخوردار ارائه کنند.

جالب است بدانید که کمیسیون ارتباطات فدرال برای این کار به دنبال سرعت دانلود دست کم ۲۵ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود حداقل ۳ مگابیتی است.

اسپیس ایکس مدعی است که با ماهواره های استارلینک و سرویس های آنها، به پیشرفت بزرگی دست یافته است. در طول وب کست اسپیس ایکس کیت تایس، معاون سنجش اطمینان پذیری این شرکت به این موضوع اشاره کرد که اسپیس ایکس دو ماهواره خودش در مدار و همچنین رابطه بین ماهواره ای و لیزرهای فضایی که امکان جابه جایی صدها گیگابایت داده میان دو فضاپیما را فراهم می آورند، به طور موفقیت آمیزی آزمایش کرده بود. این شرکت پیش از پرتاب اولین ماهواره اش اعلام کرد که تمام ماهواره هایش از امکان ارتباط میان ماهواره ای بهره می برند. تایس در این مورد گفت:« زمانی که لیزرهای فضایی به طور کامل به کار گرفته شوند، استارلینک یکی از سریع ترین گزینه های در دسترس برای انتقال داده و اطلاعات در سراسر جهان خواهد بود.» از طرفی به صورت همزمان اسپیس ایکس امکان آزمایش عمومی سرویس خودش را هم فراهم کرده است.

به این ترتیب کاربران علاقمند میتوانند در وب سایت استارلینک ثبت نام کرده و نشانی خانه و ایمیل خودشان را ارائه کنند تا کیفیت اینترنت دردسترس آنها مورد سنجش و بررسی بیشتر قرار بگیرد. اسپیس ایکس همچنین اعلام کرده است که در ابتدا آزمایش هایش را روی مناطق روستایی اطراف واشنگتن متمرکز خواهد کرد و بعد آن را به شمال آمریکا و کانادا گسترش خواهد داد. آزمایش های عمومی طبیعتا نتایج واقعی تر و قابل اعتمادتری را ارائه می کنند که البته منوط به ارائه اطلاعات دقیق از سوی کاربران است. درست به همین خاطر هم هست که در وب سایت استارلینک از کاربران علاقه مند به شرکت در این تست ها خواسته شده است تا موافقت نامه ای برای ارائه اطلاعات درست را امضا کنند.

همینطور نمونه اولیه موشک استارشیپ شرکت اسپیس ایکس هم آزمایش شد و برای بار دوم یک پرش ۵۰۰ فوتی انجام داد. این نمونه اولیه که SN۶ نام دارد، در مقر بوکاچیکا آزمایش شد. این دومین باری است که نمونه اولیه استارشیپ به فضا پرتاب می شود. این عملیات قرار بود روز یکشنبه هفته گذشته انجام شود، اما به دلیل آب و هوای بد لغو شد. در اوایل ماه جاری اولین عملیات پرش ۵۰۰ فوتی نمونه اولیه استارشیپ انجام شده است. ایلان ماسک تصمیم دارد با توسعه موشک های استارشیپ فضانوردان را به سیاره مریخ ببرد.

donya-e-eqtesad.com
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش