جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۰۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۰۲۱
کامپیوتر و لپ تاپ

برای افزایش طول عمر باطری لپ تاپ چه کار کنیم؟

لپ تاپ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

آیا واقعا با اتصال دائم لپ تاپ ها به برق، برای شان مشکلی پیش نمی آید؟ مسلما این سوالی است که خیلی ها از خودشان می پرسند. خصوصا کاربرانی که تازه اولین لپ تاپ خود را خریداری کرده اند و هنوز نمی دانند، چطور باید از آن مراقبت کنند.

 

البته رسیدن به پاسخ این سوالات نیز چندان کار آسانی نیست. اغلب در اطراف ما افرادی هستند که به قول خودشان همیشه از همه چیز سر در می آورند که البته نحوه نگهداری از لپ تاپ ها نیز جزوی از آنهاست. اما در اغلب مواقع اگر به پیشنهاد این افراد گوش کنید، حسابی کار دست خودتان داده اید.

 

علاوه بر این، اگر در اینترنت نیز جستجو کنید با تعداد زیادی راهکار مختلف و متناقض با هم طرف می شوید که قادر به تمیز دادن خوب و بدشان از هم نیستید. به همین منظور می خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم و تا اندازه ای از نحوه صحیح مراقبت از باتری لپ تاپ ها برای تان بگوییم.

 

ظرفیت شارژ شدن باتری لپ تاپ ها محدود است

این خیلی مهم است که بدانید باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پولیمری استاندارد، روی دستگاه های مدرن امروزی چگونه کار می کنند. اول از هر چیزی باید بدانید که ظرفیت این باتری ها محدود است و نمی توان بیش از اندازه ای معین، آن ها را شارژ کرد.

 

به نوعی زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد می رسد، لپ تاپ فرآیند شارژ را به طور کامل متوقف می کند. پس در این صورت لپ تاپ دیگر شارژ نمی شود و سیستم برای تامین انرژی خود از باتری تغذیه می کند.

 

اما به محض آنکه کمی از شارژ باتری مصرف شد، دوباره لپ تاپ فرآیند شارژ را از سر می گیرد تا انرژی از دست رفته جایگزین شود. به همین جهت، نگران بیش از حد شارژ شدن باتری لپ تاپ تان نباشید. این اتفاق به هیچ وجه رخ نمی دهد و در رابطه با این موضوع، خطری باتری ها را تهدید نمی کند.

 

 تمام باتری ها در گذر زمان ضعیف تر می شوند

باتری لپ تاپ ها در طول مدت استفاده مدام ضعیف و ضعیف تر می شوند. به نوعی طول عمر باتری ها با چرخه شارژ و دشارژ آن ها رابطه مستقیم دارد. به زبان ساده، هر چه چرخه شارژ و دشارژ بیشتر تکرار شود، طول عمر باتری نیز زود تر به پایان می رسد.

 

البته رابطه میان چرخه شارژ و طول عمر به نوع باتری ها نیز وابسته است. باتری های مختلف، درجه بندی های خود را دارند. اما به طور متوسط اغلبشان قادر به تحمل ۵۰۰ چرخه شارژ کامل را دارند.

 

البته این بدان معنا نیست که نباید بگذارید از شارژ باتری کاسته شود. ذخیره شارژ آن هم با درصد بالا، به هیچ وجه برای باتری خوب نیست و باید بگذارید سیکل طبیعی شارژ و دشارژ به طور مداوم صورت گیرد.

 

اما از طرف دیگر نیز نباید بگذارید که پس از هر بار استفاده، شارژ لپ تاپ به طور کامل تخلیه شود. چرا که همین مسئله نیز می تواند به شدت به باتری آسیب برساند و از طول عمر آن بکاهد.

 

به همین منظور، بهتر است میزان شارژ لپ تاپ تان را حوالی ۵۰ درصد نگه دارید. این میزانی ایده آل است که در صورت رعایت همیشگی آن طول عمر باتری افزایش پیدا می کند.

 

البته یک مسئله دیگر هم هست که می تواند بر سرعت زوال باتری ها تاثیر گذار باشد و آن هم چیزی نیست جز گرما. میزان دمای محیطی که لپ تاپ در آن قرار دارد بسیار مهم است. هر چه محیط گرم تر باشد سرعت از بین رفتن باتری نیز بیشتر می شود.

 

از این رو بهتر است هنگامی که دیگر با لپ تاپ تان کاری ندارید، میزان شارژٰ باتری را به ۵۰ درصد برسانید و آن را در محیطی خنک قرار دهید. همین کار ساده می تواند تا اندازه زیادی طول عمر باتری را افزایش دهد.

 

به منظور جلوگیری از تشدید گرما، باتری را جدا کنید

 

لپ تاپ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

بگذارید برای همیشه خیال تان را راحت کنیم. گرما اصلی ترین دشمن باتری لپ تاپ هاست و باید از شدت گرفتن آن جلوگیری کرد. پس اگر قرار است لپ تاپ برای مدتی طولانی به برق متصل باشد، حتما باتری (البته در صورت امکان) را از بدنه جدا کنید.

 

استفاده از این روش، حین انجام فعالیت های سنگینی همچون اجرای بازی های ویدیویی، به شدت پیشنهاد می شود. چرا که هنگام به اجرا درآوردن بازی ها، سیستم به شدت داغ می شود و همین مسئله می تواند به تهدیدی جدی برای باتری ها تبدیل شود.

 

به همین منظور بهتر است باتری را از لپ تاپ جدا کنید تا مانع از رسیدن گرمای غیر ضروری به آن شوید. البته این روش روی لپ تاپ های مدرن امروزی کمتر جواب می دهد. چرا که شرکت های سازنده دیگر تمایلی به استفاده از باتری های جدا شونده، نشان نمی دهند و اغلب مخزن انرژی سیستم را درون بدنه آن تعبیه می کنند.

 

اما واقعا اتصال دائم لپ تاپ ها به برق کار درستی است؟

حالا بر می گردیم به سوال اصلی. اما واقعا چه جوابی برای آن داریم؟ متاسفانه در مورد این قضیه هیچ چیز قطعی و درستی وجود ندارد. باتری ها در هر صورت پس از پیمودن چرخه های شارژ متعدد ضعیف و ضعیف تر می شوند و هیچ راهی برای مقابله با این موضوع وجود ندارد.

 

فرقی نمی کند که که باتری را در حالت شارژ ۱۰۰ درصد رها کنید یا اینکه بگذارید فرآیند شارژ و دشارژ مدام انجام شود. مسئله اینجاست که در هر دو صورت، از قدرت باتری به مراتب کم می شود. به همین منظور باید به دنبال روش هایی بگردیم که به کمکشان سرعت از بین رفتن باتری کاهش پیدا کند.

 

در مورد این مسئله نیز باید به پیشنهادات سازندگان، خوب گوش کنیم. به عنوان مثال اپل در گذشته مخالف اتصال دائم گجت هایش به برق بود. با این حال، گویا آن ها هم اخیرا با این مسئله مشکلی ندارند.

 

شرکت های دیگر نیز نظرات ضد و نقیض مختلفی با هم دارند. برخی می گویند که اتصال دائم لپ تاپ ها به برق مانعی ندارد و برخی دیگر بدون ارائه دلیلی منطقی خلاف آن را می گویند.

 

با این حال، تقریبا همه سازندگان سر یک موضوع اتفاق نظر دارند. همه آن ها می گویند که نباید در چرخه کامل شارژ و دشارژ اخلال ایجاد کرد. به نوعی حتی اگر می خواهید لپ تاپ تان را برای مدتی طولانی به برق متصل کنید، باید هر از گاهی اجازه دهید تا باتری تا اندازه ای خالی شود.

 

به عنوان مثال، اپل می گوید که حداقل برای یک بار در ماه، باید بگذارید که شارژ باتری تا اندازه ای خالی شود و سپس دوباره آن را شارژ کنید. به گفته این شرکت، همین کار ساده باعث بهبود سلامت باتری می شود و طول عمر آن را تا اندازه ای افزایش می دهد.

 

اهمیت کالیبره کردن باتری را فراموش نکنید

چه بخواهید و چه نخواهید، باتری لپ تاپ ها در طول زمان ضعیف تر می شوند و ظرفیتشان تغییر می کند. به همین ترتیب رفته رفته باتری سنج دستگاه، قادر به تشخیص دقیق شارژ باتری نخواهد بود و اطلاعات اشتباه به کاربر ارائه می دهد.

 

از این رو، نباید اهمیت کالیبره کردن باتری را نادیده گرفت. البته باید به این موضوع اشاره کرد که با کالیبره کردن، طول عمر باتری ها افزایش پیدا نمی کند. تنها به کمک این روش، می توان دقت باتری سنج لپ تاپ را بالا برد.

 

در گذشته نیز در دیجیاتو مفصل به این موضوع پرداخته ایم و نحوه انجام کالیبره کردن و فواید آن را توضیح داده ایم. به همین منظور اگر نیازمند اطلاعات بیشتری در این مورد هستید می توانید از مطلب «چرا باید باتری لپ تاپ خود را کالیبره کنیم؟» کمک بگیرید.

 

با این حال در آخر باید به این موضوع اشاره کرد که باتری ها قرار نیست تا ابد کار کنند. به مرور از ظرفیت شان کاسته می شود و در نهایت طول عمرشان به پایان می رسد. البته با مراقبت بیشتر می توان این طول عمر را افزایش داد و برای مدت طولانی تری از باتری لپ تاپ خود استفاده کرد.

 

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش