دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۴ - ۱۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۰۶۴
کامپیوتر و لپ تاپ

جزئیات پردازنده مشترک اینتل و AMD؛

همکاری تاریخی برای دو رقیب دیرین

اینتل و AMD,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

 باور کردن بعضی حقایق و اخبار تقریبا غیرممکن است، اما ظاهرا یکی از این اخبار باورنکردنی به‌ زودی قرار است به واقعیت تبدیل شود و طی آن شرکت AMD و اینتل با یکدیگر همکاری مشترک خواهند داشت. «کریستوفر واکر» معاون ارشد شرکت اینتل اخیرا در پست وبلاگی خود این مساله را تایید کرد و در ادامه هم بسیاری از منابع مساله همکاری بین این دو شرکت را تایید کردند. شرکت اینتل و AMD قصد دارند با همکاری یکدیگر پردازنده‌ای تولید کنند که در آن پردازنده شرکت اینتل در کنار پردازنده گرافیکی شرکت AMD به‌کارگرفته خواهد شد.

 

هنوز مشخص نیست که این همکاری به تولید تنها یک پردازنده ختم می‌شود یا قرار است همکاری این ۲ شرکت به تولید پردازنده‌های بیشتر در آینده منجر شود. اینتل از این پردازنده مشترک به‌عنوان یک محصول جدید نام برده و گفته که به‌عنوان یکی از اعضای نسل هشتم خانواده Intel Core طبقه‌بندی می‌شود. اگرچه این چیپ تنها یک بخش از بازار را پوششمی‌دهد، اما همکاری این دو کمپانی که مدت‌ها رقبای سرسخت یکدیگر بوده‌اند می‌تواند لحظه‌ای به ‌یاد ماندنی را در تاریخ صنعت کامپیوتر به وجود بیاورد.

 

لازم به ذکر است که در پردازنده مشترک اینتل-AMD، اجزای پردازنده‌ و پردازنده گرافیکی در یک قطعه با یکدیگر ترکیب می‌شوند که با طراحی‌های سیستم‌های قدرتمند و لپ‌تاپ‌های گیمینگ امروزی که پردازنده و اجزای گرافیک به‌صورت جداگانه با یکدیگر همکاری می‌کنند، فرق دارد. فعلا برای این محصول مشترک اینتل-AMD اسم خاصی انتخاب نشده و البته اخبار زیادی از جزئیات این همکاری هم منتشر نشده است. اما در اینجا ویژگی‌های کلیدی که تا به امروز از آنها مطلع شده‌ایم را با شما به‌ اشتراک می‌گذاریم. اینتل ادعا کرده است که این محصول یکی از اعضای نسل هشتم چیپ‌های سری H خواهد بود. چیپ‌های لپ‌تاپی سری H شرکت اینتل همان پردازنده‌هایی هستند که عموما در لپ‌تاپ‌های گیمینگ و دیگر سیستم‌های کامپیوتری قدرتمند دیده می‌شوند. اکثر لپ‌تاپ‌هایی که از این نسل از پردازنده‌ها استفاده می‌کنند طراحی ضخیم‌تری دارند و قدرت گرافیکی آنها نیز توسط یک چیپ از شرکت Nvidia تامین می‌شود.

 

حال از آنجا که گفته می‌شود این پردازنده از نسل هشتم سری Core خواهد بود، بنابراین احتمال می‌دهیم معماری پردازنده این محصول از نوع «Coffee Lake» شرکت اینتل باشد. این موج از پردازنده‌های موبایلی نسل هشتم (که برای لپ‌تاپ‌های سبک و باریک طراحی شده بود)، در سه ماه سوم ۲۰۱۷ معرفی شدند که در اصل نسخه اصلاح شده و پیشرفته پردازنده‌های «Kaby Lake» به کاررفته در نسل هفتم پردازنده‌های اینتل بودند و با نام مستعار «KAby Lake-R» هم شناخته می‌شوند. حال از آنجایی که اینتل هنوز طراحی جدیدی برای پردازنده مشترک خود با شرکت AMD معرفی نکرده است، بنابراین باید تصور کنیم که معماری آن همچنان از نوع Coffee Lake به کاررفته در پردازنده‌های سیستم‌های دسکتاپ مانند پردازنده Core i۷-۸۷۰۰K خواهد بود.

 

اما هدف از ساخت این پردازنده‌ مشترک چیست؟ هدف اصلی، تولید لپ‌تاپ‌های باریک‌تر با قدرت عملکرد بسیار بالا برای گیمینگ و انجام وظایف سنگین خواهد بود. اینتل در کنفرانس خبری درباره این چیپ مشترک از کاهش ۵درصدی بورد نگهدارنده قطعات خبر داد که باعث کاهش زمان اشتراک‌گذاری قدرت پردازش بین پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی می‌شود. این یعنی چیپ مدنظر موجب کاهش قابل توجه وزن و ضخامت لپ‌تاپ‌ها خواهد شد. این کار البته شباهت زیادی به تکنولوژی «Max-Q» شرکت Nvidia هم دارد که اخیرا نمونه آن را در لپ‌تاپ Predator Triton ۷۰۰ شرکت ایسر دیده‌ایم.

 

اما تمرکز اصلی در این بخش به استفاده از پردازنده اینتل و پردازنده گرافیکی AMD در کنار یکدیگر به منظور کاهش مصرف باتری دستگاه و بالا و پایین بردن قدرت پردازنده و پردازنده گرافیکی این چیپ به شکلی که تا کنون دیده نشده، اختصاص داده شده است. طبق گفته‌های اینتل، به‌کارگیری پردازنده‌های سری H در کنار پردازنده گرافیکی Radeon به طراحان سیستم‌های کامپیوتری این امکان را می‌دهد که ضریب اشتراک‌گذاری قدرت بین پردازنده و پردازنده گرافیکی را با توجه به برنامه یا بازی مورد نظر تغییر دهند. همان‌طور که قرار است سیستم‌های جدید کوچک تر و باریک‌تر طراحی و تولید شوند، بنابراین متعادل کردن قدرت بین پردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی برای دستیابی به بهترین عملکرد ممکن بسیار ضروری است.

 

در گذشته و در چند سال اخیر دیده‌ایم که اینتل توانسته پردازنده‌هایی را تولید کند که ضریب قدرت پردازنده متناسب با برنامه در حال اجرا روی سیستم تنظیم می‌شود و همین مساله باعث بهینه‌سازی توان باتری دستگاه‌های مجهز به این نوع پردازنده‌ها شده است. حال اگر بتوان چیپی تولید کرد که در کنار به‌کارگیری چنین پردازنده‌ای در آن از یک پردازنده گرافیکی با همین خصوصیات هم استفاده کرد، مطمئنا جهشی بزرگ در زمینه تولید لپ‌تاپ‌ با توان باتری بسیار بالا به ‌وجود خواهد آمد.

 

با استفاده از چنین چیپ‌هایی در لپ‌تاپ‌های امروزی، تولیدکنندگان محتوا که همواره در حال رفت و آمد هستند می‌توانند بدون نگرانی کارهای سنگین خود را از طریق لپ‌تاپ انجام دهند و دیگر از بابت کمبود ظرفیت باتری هیچ نگرانی نخواهند داشت و این به معنای یکانقلاب واقعی خواهد بود. اما چه تکنولوژی این امکان را به‌وجود آورده که پردازنده اینتل در کنار پردازنده گرافیکی AMD قرار بگیرد و چنین هارمونی بی‌نقصی را تشکیل دهند؟ اینتل ادعا کرده که از تکنولوژی «EMIB» به‌عنوان جایگزین بهتر و بهینه‌تر رابط‌های سیلیکونی فعلی استفاده خواهد کرد. این تکنولوژی امکان به‌کارگیری قطعات سیلیکونی متفاوت با طراحی‌های خاص در کنار یکدیگر و تشکیل یک مجموعه را می‌دهد.

 

رابط‌های سیلیکونی که شرکت AMD در گذشته در کارت‌های گرافیکی خود استفاده کرده، عموما بزرگ و همچنین گران‌ قیمت هستند، چراکه یک لایه اتصال فیزیکی را فراهم می‌کنند که چیپ‌ها به آن متصل می‌شوند و با دیگر قطعات مرتبط می‌شوند. اما اینتل ادعا کرده که رابط EMIB جدید این شرکت بسیار کوچک تر است و پیچیدگی طراحی آن باعث شده قطعات با فاصله کمتری در کنار یکدیگر قرار داده شوند و همین مساله باعث تولید سیستم‌هایی با قدرت و سرعت پردازش بسیار بالا و مصرف انرژی بسیار پایین خواهد شد.

 

اینتل گفته که چیپ این شرکت که با همکاری شرکت AMD ساخته می‌شود، در اصل اولین محصولی خواهد بود که در آن از تکنولوژی رابط‌های EMIB استفاده می‌شود. مطمئنا اگر این تکنولوژی بتواند ادعاهایی را که در بالا به آنها اشاره شده عملی کند، مطمئنا در آینده خیلی بیشتر از آن استفاده خواهد شد. ضمنا اینتل ادعا کرده که چیپ اینتل-AMD که قرار است به زودی تولید شود، به مموری HBM۲ مجهز خواهد بود. این مموری تابستان امسال توسط شرکت AMD معرفی شد و در کارت‌های ویدئویی دسکتاپ مدل RX Vega ۵۶ به‌کارگرفته می‌شود.

 

حال یک سوال مهم بعدی این است: شرکت AMD از کدام معماری گرافیکی در این پردازنده مشترک اینتل-AMD استفاده خواهد کرد؟ از آنجایی که گفته می‌شود مموری به‌کارگرفته شده در این چیپ از نوع HBM۲ خواهد بود، بنابراین به احتمال بسیار زیاد معماری Vega Graphics پاسخ سوال ما خواهد بود. این طراحی دقیقا مشابه معماری جدیدترین کارت‌های گرافیکی این شرکت یعنی Radeon RX Vega ۶۴ است.

 

ضمنا از طرف دیگر می‌دانیم که معماری Vega اخیرا در سیستم‌های قابل حمل هم استفاده شده و همین مساله احتمال به‌کارگیری این معماری در چیپ مشترک اینتل-AMD را بیش از پیش افزایش می‌دهد. مایکروسافت در کنسول جدید خود یعنی ایکس‌باکس وان ایکس از چیپ‌های گرافیکی شرکت AMD استفاده کرده که طراحی آنها هم از معماری چیپ‌های Vega و چیپ‌های قدیمی این شرکت یعنی Polaris برگرفته شده است. حال باید منتظر ماند و دید طراحی چیپ‌های این پردازنده مشترک اینتل-AMD دقیقا به چه شکل خواهند بود و اینکه عملکرد این محصول قابل قبول و مثبت خواهد بود یا خیر. از این رو تا زمان معرفی و عرضه این محصول به بازار نمی‌توان نظر خاصی راجع به این قضیه داد. گفته می‌شود ۳ ماه اول سال ۲۰۱۸ این محصول معرفی و احتمالا عرضه خواهد شد که البته جزئیات خاصی درباره ماه یا روز دقیق آن اعلام نشده است. اما تصور می‌شود در مراسم CES ۲۰۱۸ امسال شاهد رونمایی از این شاهکار شرکت اینتل و AMD خواهیم بود.

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش