جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۳۲ - ۲۵ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۰۸۳
موبایل و تبلت

ممنوعیت واردات برخی گوشی‌های شیائومی، ریلمی و نوکیا به ایران

ممنوعیت واردات گوشی به ایران,ممنوع شدن واردت برخی گوشی ها به ایران
سازمان تنظیم مقررات مجوز واردات گوشی های برخی برندها ازجمله شیائومی و ریلمی را به دلیل مشکل عدم مسیریابی صحیح سرشماره های اضطراري ممنوع کرد.

طبق اخباری که به دست خبرنگار زومیت رسیده، واردات گوشی های برخی برندها ازجمله شیائومی به دلیل مشکل عدم مسیریابی صحیح سرشماره های اضطراري ممنوع شده است. از آنجا که این شرکت چینی و چند برند دیگر ازجمله ریلمی و وان پلاس به علت تحریم ها در ایران نمایندگی یا دفتر رسمی ندارند، برخی استانداردهای سازمان تنظیم مقررات وزارت ارتباطات مبنی بر مسیریابی شماره های اضطراری در این گوشی ها رعایت نشده و همین موضوع عامل لغو مجوزهای واردات برندهای مذکور شده است.

در همین راستا، طی چند روز اخیر، برخی واردکنندگان موبایل با اعلامیه ی زیر از سوی سازمان تنظیم مقررات رادیویی مواجه شده اند:

به آگاهی می رساند بر اساس بررسی های انجام شده، گوشی های موبایل وارد شده به کشور به شرح زیر، سرشماره های اضطراری ۱۱۰، ۱۱۵ و ۱۲۵ به درستی مسیریابی نکرده و آن شماره ها را به سرشماره ۱۱۲ هدایت می کنند که این موضوع موجب عدم دسترسی فوری ذی نفعان خریدار گوشی های مربوطه، به سامانه های مرتبط با سرشماره های فوق و بالطبع تضییع حقوق آنها خواهد شد.

علی ایحال باتوجه به موضوع فوق و با عنایت به ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تعهد ارائه شده توسط آن شرکت در هنگام ثبت سفارش و ترخیص؛ ضروری است تا آن شرکت حداکثر ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ صدور این نامه، نسبت به ارائه اقدامات انجام شده، در راستای برطرف کردن مشکل فوق و اطلاع رسانی لازم به مخاطبان و سازمان اقدام کند.

شایان ذکر است تا زمان احراز رفع مشکل در گوشی های یادشده، ورود مجدد گوشی های تلفن همراه مذکور به کشور ممنوع است:

مارک Xiaomi مدل REDMINOTE10

مارک Xiaomi مدل REDMI9C

مارک Xiaomi مدل REDMI9C

مارک Xiaomi مدل REDMI9AT

مارک Xiaomi مدل POCOX3

ظاهرا انجمن موبایل اتاق بازرگانی بعداز دریافت این اعلان ها توسط شرکت ها، نامه فوق را به نهادهای ذیربط جهت رفع فوري این ممنوعیت ارسال کرده است.

ماجرا از کجا شروع شد

ماجرای عدم همخوانی گوشی های موبایل وارداتی برای اتصال به شماره های اضطراری ۱۱۰، ۱۲۵ و ۱۱۵ پس از اعمال تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه ایران رخ داد. از آنجا که شرکت هاي گوشی ساز از حضور در ایران و داشتن دفتر و فعالیت رسمی منع شدند، محصولات آنها دیگر برای کشور ما مناسب سازی نمی شد. برای مثال در آن زمان ، شرکت ها قبل از توزیع دستگاه های شان در ایران، کیبورد فارسی یا اپلیکیشن های فارسی را بطور پیش فرض روی گوشی نصب می کردند. اما پس از اعمال تحریم ها کمپانی های گوشی ساز دیگر در ایران توزیع کننده و تأمین کننده مستقیم نداشتند و درنتیجه ی آن، دیگر چنین برنامه هایی مخصوص ایران اجرا نکردند و هیچ دستگاه موبایلی با سفارشی سازی و مناسب جغرافیای ایران تولید نشد.

درنتیجه ی این اتفاق، قابلیتی در گوشی ها که برای تماس گرفتن با مراکز اورژانسی و ضروری در زمان در دسترس نبودن شبکه موبایل تنظیم می شود، شامل حال گوشی های وارداتی نشد. حال آنکه یکی از استاندارهای سازمان تنظیم مقررات برای صدور مجوز واردات گوشی این است که قابلیت تماس با شماره های اضطراری مخصوص کشور را دارا باشند. گوشی های وارداتی درصورت دارا نبودن استانداردهای رگولاتوری ثبت سفارش نخواهد شد.

طبق گفته های منابع آگاه به زومیت، سازمان تنظیم مقررات به همین علت، پائیز سال گذشته طی نامه ای به واردکنندگان موبایل اعلام‌کرد که تلکیف این برندها را روشن کنند و درصورت حل نشدن مشکل، دیگر اجازه واردات به برندهای خارجی موبایل داده نخواهد شد. به نظر می رسد با اینکه دفترهای رسمی هواوی و سامسونگ در ایران فعالیت رسمی خود را متوقف کرده بودند، هنوز ارتباطاتی با شرکت اصلی در ایران وجود داشت؛ درنتیجه شرکت های مذکور توانستند نماینده ای از شرکت اصلی را به ایران بیاورند و پس از جلساتی با سازمان تنظیم مقررات، بر سر حل مشکل با اپراتورهای موبایل به توافق برسند. حال آنکه عمر شرکت های جدیدی همچون شیائومی، ریلمی و وان پلاس به ثبت دفتر و حضور در ایران قد نمی دهد و این شرکت ها به همین دلیل تاکنون نتوانسته اند اقدام موثری صورت دهند.

نامه درخواست تجدیدنظر در واردات گوشی های شیائومی

با توجه به آخرین آمارهای واردات گوشی موبایل، برند شیائومی سهم ۳۰ درصدی بازار کشور را بخود اختصاص داده است. استقبال ایرانی ها از گوشی های شیائومی به خصوص در یک سال قبل شدت گرفته است؛ به طوریکه میزان واردات گوشی های این برند در خردادماه سال جاری تقریباً برابر با میزان واردات گوشی های برند سامسونگ طی همین ماه بوده؛ حال آنکه سامسونگ نیمی از بازار ایران را در سیطره خود دارد.

موضوع جالب تر آن است که با مشاهده ی آمارها متوجه می شویم ارزش گوشی های شیائومی واردشده در خرداد برابر با ۲۰۴ میلیون دلار و ارزش گوشی های سامسونگ واردشده در همین بازه برابر با ۱۵۹ میلیون دلار است. این یعنی سهم ارزشی گوشی های شیائومی از بازار ایران برای اولین بار از سامسونگ پیشی گرفته است.

درنتیجه رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل اتاق بازرگانی طی نامه ای به رییس سازمان تنظیم مقررات که به بیرون درز کرده، درخصوص ممنوعیت مجوز ثبت سفارش گوشی های برخی برندها ازجمله شیائومی درخواست تجدیدنظر کرده است.

حسین غروی رام خطاب به حسین فلاح جوشقانی، رئیس رگولاتوری، نوشته است: در حال حاضر برندهای مطرحی همچون Xiaomi ... دارای عدم هم خوانی برای اتصال به سرشماره های اضطرای ۱۱۰ – ۱۲۵ – ۱۱۵ کشور و منتقل شدن به شماره ۱۱۲ مرکز ملی امداد و نجات هستند که به دلایل فنی و متفاوت بودن این سرشماره ها با شماره های عمومی در سایر کشورهای دنیا با روش های دیگری از جمله نگه داشتن کلید صفر یا... در برخی مدل ها در حال حاضر قابل انجام است که طبق شنیده ها باتوجه به درخواست های پلیس کشور و ستاد بحران نیاز به حفظ جان و امنیت مصرف کنندگان در شرابط بحرانی و اضطراری(که از آن منظر تقاضای کاملا به حق و ضروری است) مجوز ثبت سفارش این مدل ها توسط سازمان تنظیم متوقف گردیده است که نیاز است از جنبه های دیگری به شرح ذیل، مورد تجدیدنظر قرار گیرد با هدف یافتن راه حل منطقی و عملیاتی برای حفظ نظم و آرامش بازار و احترام به تقاضای مصرف کنندگان.

غروی رام ابتدا با اشاره به اعمال تحریم های خصمانه علیه ایران می گوید این تحریم ها منجر به قطع ارتباط مستقیم با برندهای اصلی موبایل شده و برندهای مذکور به جهت این تحریم ها و استفاده از برخی قطعات و تکنولوژی های آمریکایی، امکان مذاکره یا فروش باواسطه یا بی واسطه به ایران را ندارند. به گفته ی وی:« بازرگانان با روش های بسیار سخت و پیچیده با دور زدن تحریم ها نیاز مصرف کنندگان را تأمین می کنند که عملا امکان درخواست تغییرات نرم‌افزاری در حال حاضر وجود ندارد.»

غروی رام درادامه با اشاره به سهم ۳۰ درصدی برندهای مذکور گفته است که توقف واردات این برندهای عمدتا چینی منجر به« تنش و بحران جدی در بازار و ایجاد موج افزایشی قیمتی و تقدیم این سهم بازار به سایر برندهای آمریکایی و کره ای» می شود.

ممنوعیت واردات گوشی به ایران,ممنوع شدن واردت برخی گوشی ها به ایراننامه انجمن واردکنندگان موبایل به رگولاتوری برای درخواست تجدیدنظر درمورد ممنوعیت واردات گوشی‌های شیائومی
ممنوعیت واردات گوشی به ایران,ممنوع شدن واردت برخی گوشی ها به ایران

او در بخش دیگری از نامه با توجه به نیاز به اصلاح بسیاری از ثبت سفارش های کالاهای در راه کشور توسط تعداد زيادي از واردکنندگان گفته است که تصمیم جاری علاوه بر صدمه جدی مالی به این بخش، «به احتمال قریب به یقین » منجر به اعتراضات و نارضایتی زیادی ازسوی اصناف و بازرگان و برهم خوردن نظم بازار و البته موج جدید سوداگری و سفته بازی و فعالیت کاسبان تحریم و درنهایت آسیب به مصرف کنندگان خواهد شد.

رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل همچنین با تأکید بر احتمال رفع تحریم ها در ماه های آتی و انعقاد قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین می گوید: حذف بخشی از بازار با روش عدم صدور مجوز واردات و ثبت سفارش می تواند آسیب جدی به ورود شرکت های بزرگ چینی به بازار تولید موبایل در کشور و فعالیت رسمی آن ها به علت آسیب خوردن به چرخه تأمین و سهم بازار گردد.

غروی رام درادامه از سازمان تنظیم خواسته است که با در نظر گرفتن شرایط حساس کنونی کشور و ثبات بازار موبایل و متعادل بودن قیمت ها در آستانه فاز جدید رجیستری تجهیزات سیم کارت خور، محدودیت های ایجادشده برای مجوز ثبت سفارش و واردات گوشی های این برندها را متوقف کرده و جلسه ای اضطراری برای بررسی نظرات و پیشنهاد ها تمام ذی نفعان تشکیل دهد.

رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل اتاق بازرگانی درانتهای نامه ی خود، پیشنهاداتی را برای حل مشکل تا زمان لغو تحریم ها و امکان تعامل با کشورهای تولیدکننده موبایل را مطرح کرده است:

دریافت تعهد از بازرگانان برای نصب برچسب روش شماره گیری صحیح سرشماره های اضطراری برای موبایل های برندهای مذکور روی جعبه هر گوشی واطلاع رسانی مناسب در شبکه های فروش و شبکه های اجتماعی شرکت ها برای آگاه سازی مصرف کنندگان تا زمان لغو تحریم ها

مذاکره و تعامل با سامانه همتا و تصویب کمیته راهبری رجیستری ذیل مدیریت حضرتعالی برای ارسال پیامک اطلاع رسانی به مصرف کننده پس از فعال سازی یا در هنگام فرایند فعال سازی مدل های مذکور برندهای فوق با هدف آگاه سازی مردم از روش شماره گیری صحیح این شماره ها تا زمان لغو تحریم ها

تعامل با اپراتورهای کشور برای ایجاد راهکار نرم‌افزاری موقتی برای حل بحران موجود به جای توقف واردات بخش بزرگی از نیاز بازار موبایل برای جلوگیری از ایجاد تنش و نارضایتی صنفی و مردمی در آستانه استقرار دولت جدید

طبق نامه ی درز کرده انجمن واردکنندگان موبایل، به نظر می رسد واردات برخی مدل های پرطرفدار برند شیائومی متوقف شده و باید دید آیا این نامه خواهد توانست تغییری در روند ثبت سفارش های جدید ایجاد کند یا خیر.

  • 16
  • 14
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش