سامسونگ قرار است فوریه ی سال ۲۰۲۲ از گوشی های سری گلکسی S22 بعنوان پرچم داران جدید خود رونمایی کند. در همین راستا اخبار زيادي پیرامون آنها منتشر شده است چراکه تقریباً سه ماه تا آن تاریخ زمان باقی مانده و طبیعتا باید هر روز شاهد انتشار خبرهای بیشتری در رابطه با این گوشی ها باشیم. اما نکته ای که در این باره وجود دارد ، پردازنده ای است که شرکت کره ای می خواهد درون این گوشی ها استفاده کند.
بر اساس اطلاعاتی که در اختیار داریم، سیاست سامسونگ قرار نیست تغيير کند و همچنان در بازارهای خارج از آمریکا و چین، پرچم داران جدید شرکت با تراشه ی اگزینوس ۲۲۰۰ و در بازارهای آمریکا و چین هم با تراشه ی اسنپدراگون ۸۹۸ راهی بازار خواهند شد. اما کم نبوده اند خبرگزاری هایی که مدعی شده اند شرکت کره ای اصلا از تراشه ی اگزینوس در این نسل از پرچم داران خود استفاده نخواهد کرد و تمامی مدل ها را با تراشه ی ساخت کوالکام راهی بازار می کند.
به همین خاطر فعلاً نمی دانیم دقیقا چه پیش خواهد آمد ولی امروز شاهد انتشار تصویری از سوی گیک بنچ بودیم که گلکسی S22 اولترا را با تراشه ی اگزینوس ۲۲۰۰ نشان می دهد. این گوشی قدرتمندترین محصولی است که در سال ۲۰۲۲ از سوی سامسونگ راهی بازار خواهد شد و قابلیت های فراوانی از جمله قلم S- Pen، طراحی جدید ماژول دوربین، نمایشگر پیشرفته تر و باکیفیت تر با بیشینه ی روشنایی ۱۸۰۰ نیت و بسیاری چیزهای دیگر بهره می برد.
در رابطه با تراشه ی این سری از پرچم دارهای شرکت کره ای هم همانطور که گفته شد خبرهای ضد و نقیض زيادي منتشر شده است ولی در نهایت بنظر میرسد باز هم از همان دو تراشه ی اگزینوس و اسنپدراگون در آنها استفاده شود. چرا که سامسونگ سرمایه گذاری زيادي روی این تراشه ی جدید خود یعنی اگزینوس ۲۲۰۰ انجام داده است و طی یک همکاری با AMD، از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده ی پردازنده و گرافیک در جهان، تراشه ی گرافیکی آن را طراحی کرده تا بتواند از این طریق با کوالکام و اپل به رقابت بپردازد و برای یک بار هم که شده آنها را پشت سر بگذارد.
در حالی که انتظار نداشتیم هیچ مدلی از گوشی های سری گلکسی S22 با تراشه ی اگزینوس ۲۲۰۰ در گیک بنچ ظاهر شوند، گلکسی S22 اولترا امروز با این پردازنده در گیک بنچ دیده شد. در کنار این پردازنده هم از ۸ گیگابایت استفاده شده است که کمی عجیب بنظر میرسد چون گلکسی S21 اولترا در دو مدل با ۱۲ و ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم تولید و روانه ی بازار شد و ظرفیت رم ۸ گیگابایت فقط برای دو مدل استاندارد و پلاس در نظر گرفته می شد.
امتیازی که گلکسی S22 اولترا در این بنچمارک کسب کرد خیلی هم خوب نبود. در واقع در بخش تک هسته ای، این گوشی توانست به امتیاز ۶۹۱ و در بخش چند هسته ای هم به امتیاز ۳۱۶۷ دست پیدا کند که هم تراز با تراشه هایی نظیر اسنپدراگون ۸۸۸ و تنسور است اما از A15 که قدرتمندترین، سریع ترین و بهترین تراشه ی کنونی گوشی های موبایل به حساب می آید و در حال حاضر در گوشی های سری آیفون ۱۳ به کار گرفته شده کاملا ضعیف تر است.
این امتیازات اما در حالی به دست آمدند که پیش تر شاهد حضور گلکسی S22 پلاس با تراشه ی اسنپدراگون ۸۹۸ در گیک بنچ بودیم که موفق شد امتیاز بسیار بهتر ۱۱۶۳ را در بخش تک هسته ای و امتیاز نه چندان بهتر ۲۷۲۸ را در بخش چند هسته ای کسب کند. بنظر میرسد باید منتظر بمانیم ببینیم در نهایت محصولی که سامسونگ رسماً راهی بازار می کند چه عملکردی از خود به نمایش خواهد گذاشت چون تمامی این تست ها روی محصولی صورت می گیرد که در مرحله ی تست قرار دارد و آپدیت های نرم افزاری خود را هم به صورت کامل دریافت نکرده است.
شماره مدل محصولی که در بنچمارک گیک بنچ شاهد حضور آن هستیم، SM- S908B است که به احتمال بسیار فراوان به گلکسی S22 اولترا اشاره دارد. پیش از این هم در خبرها و شایعه های مختلف شاهد این بودیم که از SM- S906B بعنوان شماره مدل یکی از گوشی های سری گلکسی S22 یاد می شد که بسیار به یکدیگر شباهت دارند و به احتمال فراوان به گلکسی S22 پلاس اشاره داشت؛ محصولی که اتفاقا آن هم در گیک بنچ و با تراشه ی اگزینوس ۲۲۰۰ دیده شده بود تا بدین ترتیب تقریباً مطمئن شویم که خبر عرضه ی سری گلکسی S22 فقط با تراشه ی اسنپدراگون ۸۹۸ حقیقت ندارد.
گلکسی S22 امسال هم مثل هر سال دیگر در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا راهی بازار خواهد شد و بر اساس اطلاعات منتشر شده که موثق هم بنظر می رسند، باید در تاریخ ۸ فوریه( سه شنبه – ۱۹ بهمن ۱۴۰۰) شاهد رونمایی رسمی آن ها باشیم. گلکسی S22 به احتمال بسیار فراوان از نمایشگری با وضوح+ FHD، رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی و اندازه ی ۶.۰۶، گلکسی S22 پلاس با وضوح و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز ولی اندازه ی ۶٫۵۵ اینچی و در نهایت گلکسی S22 اولترا با وضوح+ QHD، رفرش ریت تطبیق پذیر ۱۲۰ هرتز با امکان جابه جایی بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز و اندازه ی ۶.۸۱ اینچی راهی بازار خواهند شد.
از لحاظ دوربین و شکل ظاهری هم سه گوشی با یکدیگر متفاوت خواهند بود. البته فرق بین دو مدل استاندارد و پلاس از لحاظ ظاهری فقط اندازه است اما هر دوی این گوشی ها از لحاظ طراحی ماژول، طراحی کلی بدنه، جنس مواد به کار رفته در بدنه و طراحی نمایشگر با یکدیگر متفاوت هستند. مثلا گلکسی S22 و S22 پلاس طراحی مشابه نسل قبل خواهند داشت ولی گلکسی S22 اولترا روی پنل پشتی خود ماژول خاصی ندارد چرا که دوربین ها به صورت مجزا هر یک روی پنل پشتی و به صورت عدد P قرار گرفته اند.
از لحاظ اندازه ی سنسور هم بنظر میرسد برای دو مدل استاندارد و پلاس از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی اصلی در کنار سنسور ۱۰ مگاپیکسلی تله فوتو با قابلیت زوم ۳ برابری اپتیکال و احتمالا ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض و ۱۰ مگاپیکسلی سلفی استفاده خواهد شد در حالیکه در مدل اولترا دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل، دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی، دو دوربین تله فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با قابلیت زوم ۳ و ۱۰ برابری و سلفی ۴۰ مگاپیکسلی برای عکاسی و فیلم برداری ایفای نقش می کنند.
در نهایت هم می رسیم به باتری که گفته می شود این بار به نسبت نسل گذشته شاهد افت ظرفیت آنها خواهیم بود. طبق آخرین اطلاعاتی که در این زمینه در اختیار داریم، بنظر میرسد باتری این گوشی ها از مدل استاندارد تا اولترا به ترتیب ۳۵۰۰، ۴۵۰۰ و ۵۰۰۰ میلی امپر ساعت باشد. دلیل اصلی کاهش ظرفیت باتری هم کاهش اندازه ی نمایشگر است اما بعید بنظر میرسد جز مدل اولترا، دو گوشی دیگر عملکرد خوبی در نگه داری شارژ داشته باشند؛ مگر این که تراشه ی اگزینوس ۲۲۰۰ و یا اسنپدراگون ۸۹۸ واقعا در زمینه ی مصرف انرژی عملکرد بی نظیری داشته باشند.
در رابطه با امتیازات به دست آمده باید به این نکته اشاره کنیم که این گوشی ها هنوز در مرحله ی تست قرار دارند و بعد از عرضه ی رسمی و دریافت آپدیت های متعدد در راستای بهینه ساختن گوشی، قطعاً وضعیت آن ها از آنچه اکنون شاهد هستیم بهتر خواهد شد. این امتیازات فقط قرار است به کاربران ایده ای از آنچه قرار است رونمایی شود بدهند در غیر این صورت همیشه این اعداد و ارقام با آنچه در نهایت خود محصول از خود به نمایش می گذارد اندکی متفاوت خواهد بود.
- 14
- 2