جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۰۱ - ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۷۶۷
موبایل و تبلت

رونمایی اپل از ۴ مدل جدید آیفون ۱۴ (iPhone 14)/ پشتیبانی از ارتباط ماهواره‌ای در تمامی مدل‌ها

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس
اپل در رویداد Far Out 2022، گوشی‌های آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس را با طراحی مشابه نسل قبل و حذف درگاه سیم‌کارت معرفی کرد.

اپل در رویداد Far Out امسال، از نسل چهاردهم آیفون‌ها رونمایی کرد. برخلاف سال‌های گذشته، امسال نام‌گذاری آیفون‌های جدید با تغییر و تحول روبه‌رو شده است و دیگر از مدل مینی خبری نیست. درواقع آیفون ۱۴ پلاس مدل جدید خانواده به‌حساب می‌آید که البته از نظر ابعاد، شباهتی به آیفون جمع‌وجور اپل ندارد.

در بخش طراحی، آیفون‌های ۱۴ و ۱۴ پلاس اپل تغییر چندانی نسبت به مدل‌های سال گذشته به خود ندیده‌اند. علاوه‌بر ناچ دوربین سلفی، طراحی سنسور Face ID هم دست‌نخورده باقی مانده است و همچنان نمایشگر تخت، جلوه‌ی زیبایی به گوشی‌های کوپرتینویی‌ها می‌بخشد.

آیفون ۱۴ که درواقع مدل پایه‌ی گوشی‌های اپل است، از نمایشگر ۶٫۱ اینچی استفاده می‌کند، اما تفاوت اصلی آیفون ۱۴ با ۱۴ پلاس به اندازه‌ی نمایشگر باز می‌گردد. اپل آیفون ۱۴ مکس را با نمایشگر ۶٫۷ اینچی به دست کاربران می‌رساند که با ابعاد نمایشگر آیفون ۱۴ پرو مکس برابری می‌کند. بنابراین ۱۴ پلاس برای کسانی که می‌خواهند با صرف هزینه‌ای کمتر به نمایشگر بزرگ مدل پرو مکس دسترسی داشته باشند، گزینه‌ی مناسبی خواهد بود.

نمایشگر مدل‌های پایه‌ی سری آیفون ۱۴، از پنل Retina XDR با فناوری OLED استفاده می‌کنند و با روشنایی ۱۲۰۰ نیت در حالت HDR، نسبت کنتراست بالا و پشتیبانی از دالبی ویژن، محتوای را نمایش خواهند داد. برای محافظت از نمایشگر، روی آن با لایه‌ی Ceramic Shield پوشانده شده است تا براساس ادعای اپل، بیشترین مقاومت را بین تمام گوشی‌های هوشمند داشته باشد.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس

آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس از همان تراشه‌ی سال ۲۰۲۱ اپل، یعنی A15 بایونیک با ۶ هسته‌ی پردازشی در بخش CPU استفاده خواهد کرد، بااین تفاوت که حالا تراشه‌ی آیفون‌های مدل پایه، در بخش گرافیک به ۵ هسته‌ی پردازشی مجهز شده است. اپل می‌گوید که مدل پلاس بهترین شارژدهی را در مقایسه با تمام آیفون‌ها ارائه خواهد کرد، اما در حال حاضر صحبتی از ظرفیت باتری دو مدل به‌میان نیامده است.

دوربین اصلی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس، از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با f/1.5 و لرزشگیر مبتنی بر حسگر استفاده می‌کند. نکته‌ی اصلی، بزرگ‌تر شدن حسگر نسبت به نسل قبل است و حالا پیکسل‌های دوربین اصلی، ابعادی برابر ۱۹ میکرومتر دارند. براساس گفته‌های اپل، عملکرد دوربین در شرایط کم‌نور حدود ۴۹ درصد نسبت به مدل سال قبل بهبود داشته است و حالا نایت مد، دوبرابر سریع‌تر عمل می‌کند. دوربین ۱۲ مگاپیکسلی TrueDepth با فوکوس خودکار، به‌عنوان دوربین سلفی عمل خواهد کرد. اپل می‌گوید که فناوری پردازش تصویر Deep Fusion نیز برای عکاسی در شب و رندر کردن رنگ‌ها به کمک دوربین خواهد آمد. اپل تکنولوژی مذکور را Photonic Engine نام نهاده است. در هنگام ضبط ویدیو، Action Mode نیز لرزش دست کاربران را خنثی خواهد کرد تا ویدیوها با دقت بیشتری به ثبت برسند.

در بخش رابط کاربری، آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس به iOS 16 مجهز شده‌اند. صفحه‌ی قفل یا لاک‌اسکرین در این نسخه‌ی iOS با قابلیت‌های جدیدی به دست کاربران می‌رسد و حالا شخصی‌تر از همیشه، زیباتر و کارآمدتر است.

اپل برای آیفون‌هایی که در آمریکا عرضه خواهند شد، درگاه سیم‌کارت را حذف خواهد کرد تا کاربران به‌جای سیم‌کارت فیزیکی، از eSIM استفاده کنند.

هردو مدل آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس، از پیام‌های اضطراری ماهواره‌ای پشتیبانی می‌کنند تا حتی در شرایطی که کاربر در محلی خارج از محدوده‌ی آنتن‌دهی قرار می‌گیرد، بتواند سیگنال اضطراری مورد نیازش را ازطریق ارتباط ماهواره‌ای ارسال کند. بعلاوه، باوجود قابلیت Crash Detection، حالا آیفون‌ها می‌توانند در صورت رخ دادن تصادف به‌صورت خودکار با سرویس‌های اضطراری تماس برقرار خواهد کرد.

آیفون‌های ۱۴ و ۱۴ پلاس با پنج رنگ جدید نیمه‌شب، استارلایت، آبی، بنفش و قرمز راهی بازار خواهند شد.

آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس رونمایی شدند؛ دوربین ۴۸ مگاپیکسلی، ارتباط ماهواره‌ای و خداحافظی با ناچ

آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس، پرچمداران تازه نفس اپل، با نمایشگر مجهز به حفره، دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و سیستم ارتباط ماهواره ای از راه رسیدند. این دو، پرقدرت ترین گوشی های تاریخ اند.

«پیشرفته ترین آیفون دنیا در زمینه ی تصویربرداری، قدرت پردازشی و تجربه ی کاربری» ؛ این ادعایی که اپل (Apple) هر سال برای آیفون ها مطرح می کند، ولی هیچ یک از گوشی های این خانواده به اندازه ی آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس، به این ادعا پای بند نیستند. پرچمداران جدید، آیفون را تا حد زیادی به حالت ایدئال نزدیک می کنند.

جدیدترین مهاجمین اپل در بازار موبایل مجموعه ای از همه ی چیزهایی هستند که از دستگاهی پریمیوم انتظار دارید:تجربه ی تصویربرداری کم نظیر ، شارژدهی عالی، قدرت پردازشی بی رقیب و طراحی ظاهری چشم نواز.

آیفون های اپل روی کاغذ پیشرفته ترین گوشی های دنیا محسوب نمی شوند، اما اپل بارها ثابت کرده که بدون بازی با اعداد و ارقام، مچ رقبایش را می خواباند. آیفون های پرو نسل جدید، دستگاه هایی کم نقص اند و به همان اندازه ای که انتظار می رفت، پیشرفت نسلی تجربه کرده اند.

فرمول آیفون های تمام صفحه از سال ۲۰۱۷ با رونمایی آیفون ۱۰ نوشته شد، در آیفون ۱۱ به تکامل رسید و با آیفون ۱۲ تغییر قابل توجهی تجربه کرد. آیفون های پرو نسل جدید مثل نسل قبل همچنان لبه ی تخت دارند، به پنل پشتی و جلویی شیشه ای مجهزند و از فریم فولادی استفاده می کنند. فرمول اپل سال ها است جواب پس می دهد، پس دلیلی ندارد که منتظر تغییری انقلابی در طراحی آیفون ها باشیم.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس

اپل با وجود این که فرمول موفق را پیدا کرده، همچنان به بهبود دادن آن ادامه می دهد. گوشی های iPhone 14 Pro و iPhone 14 Pro Max ادامه دهنده ی راهی هستند که آیفون ۱۰ شروع کرد، اما برای اولین بار در تاریخ، در پنل جلویی به جای بریدگی (ناچ) به حفره مجهزند.

پرچمداران «حرفه ای» نسل جدید، «اولین» های زیادی را به خود اختصاص داده اند: اولین آیفون با نمایشگر مجهز به حفره، نخستین آیفون با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی و اولین آیفون با سیستم ارتباط ماهواره ای.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس

آیفون های نسل جدید کیفیت ساخت بسیار بالایی دارند و بهترین های بازار را به رقابت دعوت می کنند. یکی از موارد قابل توجه درباره ی آیفون ها، مقاومت این گوشی ها در برابر نفوذ آب است. آیفون تا ۳۰ دقیقه می تواند در عمق ۶ متری آب باقی بماند و دچار هیچ گونه مشکلی نشود.

ابعاد نمایشگر پرچمداران جدید اپل نسبت به نسل قبل تغییر نکرده، اما کاهش حاشیه ی طرفین باعث شده است در نگاه اول حس کنید آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس به نمایشگر بزرگ تری مجهز هستند. اپل سال گذشته برای اولین بار نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را به آیفون اضافه کرد. آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس نیز به ترتیب از نمایشگر ۱۲۰ هرتز ۶٫۱ اینچ و نمایشگر ۱۲۰ هرتز ۶٫۷ اینچ استفاده می کنند.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس

دو گوشی رده بالای جدید اپل به نمایشگر Super Retina XDR با فناوری ProMotion مجهز هستند و از قابلیت نرم افزاری نمایشگر همیشه روشن (AOD) پشتیبانی می کنند. این اولین باری است که نمایشگر همیشه روشن به آیفون راه می یابد. اپل می گوید در حالت همیشه روشن، نرخ نوسازی نمایشگر به یک هرتز کاهش می یابد تا انرژی زيادي از باتری سلب نشود.

شرکت کوپرتینویی چند فناوری به خصوص نیز وارد کار کرده است تا مصرف انرژی بیش از پیش کاهش یابد. نمایشگر همیشه روشن باعث می شود صفحه ی قفل جدید، بسیار پرکاربردتر شود. در این حالت اطلاعاتی مثل زمان، ویجت ها و Live Activities را میتوانید سریعا ببینید. روشنایی نمایشگر آیفون های پرو نسل جدید در محیط های روباز به ۲٬۰۰۰ نیت میرسد،  یعنی دو برابر بیشتر از آیفون ۱۳ پرو.

اپل می گوید آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس به لطف بهره مندی از شیشه ی Ceramic Shield در پنل جلویی، همچنان مقاومت بسیار بالایی دارند. به گفته ی اپل، Ceramic Shield از تمامی شیشه های محافظی که در سایر تلفن های هوشمند استفاده شده مقاوم تر است.

بزرگ ترین تغییر در آیفون های پرو نسل جدید، مربوط به پنل جلویی است. اپل می گوید آیفون های پرو نسل جدید در بالای نمایشگرشان میزبان حفره ای کپسولی برای جایگزینی با بریدگی هستند. این حفره ی کپسولی به صورت پویا تنظیم می شود. تا پیش از برگزاری رویداد اپل تصور می شد بخش بالایی نمایشگر آیفون های پرو و پرو مکس از دو حفره میزبانی کند. تیم کوک، مدیرعامل اپل، آیفون ۱۴ پرو را نوآورانه ترین گوشی سری پرو در تاریخ آیفون می داند.

مدیرعامل اپل می گوید: «مشتریان ما هر روز روی آیفون خودشان حساب باز می کنند و آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس بیشتر از هر آیفون دیگری، پیشرفته شده اند.»

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکسآیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس برای اولین بار در تاریخ آیفون به Dynamic Island مجهزند؛ این سیستم جایگزین بریدگی می‌شود

اپل می گوید که توانسته است حسگر مجاورتی را به پشت نمایشگر منتقل کند. در آیفون های جدید، نوتیفیکیشن ها انیمیشن جدیدی دارند و از دل حفره ی کپسولی بالای نمایشگر بیرون می آیند. اپل این سیستم نوآورانه را «جزیره ی پویا» (Dynamic Island) خطاب می کند. نوتیفیکیشن ها و هشدارها خودشان را با حفره ی کپسولی تطبیق می دهند. برای نمونه به هنگام پخش موسیقی Dynamic Island گسترش می یابد. اپل در مراسم Far Out به طور ویژه روی این مشخصه در آیفون های پرو نسل جدید مانور داد.

اپل می گوید در نسل جدید آیفون های پرو دوربین TrueDepth را بازطراحی کرده است تا فضای کمتری اشغال کند. Dynamic Island بدون این که در دسترسی به محتوای به نمایش درآمده روی صفحه مشکل ایجاد کند ، در وضعیت فعال به سر می برد تا کاربران بتوانند به سادگی به قابلیت های مختلف دسترسی داشته باشند. اپلیکیشن هایی نظیر مپس، اپل موزیک و تایمر با Dynamic Island سازگار شده اند و امکان تعامل با آنها وجود دارد.

اپل در گوشی های آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس از پردازنده ی جدید A16 Bionic استفاده کرده است. این تراشه روی بهره وری مصرف انرژی، نمایشگر و دوربین تمرکز ویژه ای دارد. واحد CPU این تراشه که از ۶ هسته بهره می گیرد شامل دو هسته ی پرقدرت و چهار هسته ی کم مصرف است. اپل می گوید هسته های پرقدرت نسبت به نسل قبل ۲۰ درصد انرژی کمتری مصرف می کنند. قدرت پردازشی زیاد A16 به آیفون های پرو نسل جدید کمک می کند تا انیمیشن های Dynamic Island را بدون مشکل نمایش دهند. اپل می گوید A16 پرقدرت ترین تراشه در تاریخ تراشه های دنیای موبایل است.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس

اپل پس از سال ها ، دوربین اصلی آیفون را به شکل قابل توجهی تغییر داده است. برای اولین بار در تاریخ، با آیفونی مواجه هستیم که از دوربینی با حسگر اصلی ۴۸ مگاپیکسلی استفاده می کند. اپل می گوید دوربین اصلی آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس درمقایسه با نسل قبل در تصویربرداری شبانه دو برابر عملکرد بهتر دارد. این دوربین از تکنیک ترکیب پیکسل های چهارتایی استفاده می کند و در پشت لنزی با دیافراگم f/1.78 و فاصله ی کانونی ۲۴ میلی متر قرار گرفته است. 

دوربین اصلی آیفون های پرو در اکثر سناریوها هر چهار پیکسل مجاور را ترکیب می کند تا تصویری ۱۲ مگاپیکسلی خلق شود (ترکیب پیکسل ها به ایجاد پیکسلی ۲٫۴۴ میکرومتری منتهی می شود). ترکیب پیکسل ها باعث ایجاد پیکسل های بزرگ تری می شود و هرچه ابعاد پیکسل افزایش یابد، میزان جذب نور بیشتر می شود و در نهایت جزئیات و کیفیت عکس بهبود پیدا می کند.

تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی ثبت شده با دوربین آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس واضح تر و باکیفیت تر از تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی آیفون های نسل قبل خواهد بود. اپل می گوید ازطریق کراپ کردن حسگر، در فاصله ی کانونی ۴۸ میلی متری، بزرگ نمایی دو برابری بدون افت کیفیت ارائه می دهد. اپل یک مدل یادگیری ماشین جدید برای حسگر ۴۸ مگاپیکسلی توسعه داده است.

آیفون های جدید بهبودهایی در فرمت ProRAW نیز اعمال می کنند و بدون شک تصاویری چشم نواز ثبت خواهند کرد. اپل از دو سال پیش سیستم لرزش گیر را به جای لنز در حسگر استفاده کرد. سیستم لرزش گیر Sensor- Shift در آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس وارد نسل دوم شده است.

اپل می گوید آیفو ن ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس به لطف بهره مندی از Photonic Engine، عکاسی محاسباتی را وارد مرحله ی جدیدی می کنند. به لطف این موتور، تمامی دوربین های پنل پشتی در محیط هایی که دارای نور متوسط تا کم هستند عملکرد بهتری از خود نشان می دهند.

اپل می گوید Photonic Engine برای ارائه ی قابلیت های منحصربه فردش، زودتر از قبل Deep Fusion را وارد معادله ی پردازش تصویر می کند تا کیفیت نهایی تصویر به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

اپل دوربین فوق عریض آیفون های پرو را نیز بهبود داده است. این دوربین بهتر از قبل تصاویر ماکرو می گیرد و در محیط های کم نور سه برابر عملکرد بهتر از خود نشان می دهد. دوربین فوق عریض اکنون مجهز به پیکسل های ۱٫۴ میکرومتری است.

اپل سیستم فلاش آیفون های نسل جدید را نیز اصلاح کرده است. براساس گفته ی اپل، این فلاش جدید دو برابر نور بیشتر دارد و به فاصله ی کانونی تصاویر واکنش نشان می دهد. دوربین تله فوتوی پنل پشتی در محیط های کم نور دو برابر بهتر عمل می کند. دوربین تله فوتوی آیفون بزرگ نمایی اپتیکال سه برابری را امکان پذیر می کند. دوربین سلفی که لنزی با دیافراگم f/1.9 دارد نیز در محیط های کم نور تا دو برابر بهتر از نسل قبل عمل می کند.

آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس در زمینه ی ضبط ویدیو نیز حرف های زیادی برای گفتن دارند. حالت سینمایی دوربین آیفون در نسل جدید میتواند ویدیوی ۴K با نرخ ۳۰ فریم برثانیه یا ۲۴ فریم برثانیه ضبط کند.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس

گوشی های آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس به لطف بهره مندی از شتاب سنج دو هسته ای جدید، می توانند نیروی G را با دقت بالا تشخیص دهند. استفاده از این حسگرها باعث شده است آیفون به قابلیت تشخیص تصادف (Crash Detection) مجهز باشد.

آیفون پس از تشخیص تصادف، با اورژانس تماس می گیرد. قابلیت تشخیص تصادف افزون بر حسگرهای شتاب سنج جدید، به سایر حسگرهایی که در آیفون استفاده شده است اتکا می کند. حسگر بارومتر در آیفون اکنون می تواند تغییرات فشار کابین خودرو را نیز تشخیص دهد، GPS دقت بالاتری نسبت به نسل قبل دارد و میکروفون میتواند صداهای شدیدی را که درنتیجه ی تصادف ایجاد می شوند شناسایی کند.

پس از تشخیص تصادف خودرو، رابط کاربری مربوط به تماس با سرویس های اضطراري روی اپل واچ ظاهر می شود چون پس از تصادف، به احتمال زیاد اپل واچ به فرد نزدیک تر است.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس

آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس افزون بر این موارد به سیستم ارتباط ماهواره ای که اپل آن را Emergency SOS via Satellite خطاب می کند مجهز هستند. به لطف این سیستم، آیفون می تواند مستقیما به ماهواره متصل شود. سیستم ارتباط ماهواره ای آیفون، ارسال پیام به اورژانس و سایر سرویس های اضطراري را در ناحیه هایی که شبکه ی سلولار و وای فای (Wi-Fi) در دسترس نیست امکان پذیر می کند.

ارسال پیام ازطریق ماهواره چندین دقیقه به طول می انجامد. در سیستم ارتباط ماهواره ای، آیفون با سؤالات ازپیش تنظیم شده به استقبال کاربر می آید و به آن ها می گوید که برای دسترسی به ارتباط ماهواره ای گوشی شان را کدام سمت بگیرند. این فناوری جدید به کاربران امکان می دهد لوکیشن خود را ازطریق ماهواره به اشتراک بگذارند. سیستم ارتباط ماهواره ای در ماه نوامبر ۲۰۲۲ (آبان و آذر ۱۴۰۱) دردسترس ساکنان آمریکا و کانادا قرار می گیرد. این سرویس به مدت دو سال رایگان خواهد بود.

آیفون‌های نسل جدید به‌لطف بهره‌مندی از مودم توانمند، سرعت دانلود و آپلود بالایی به هنگام اتصال به شبکه‌ی ۵G دارند. اپل می‌گوید اکنون بیش از ۲۵۰ اپراتور مخابراتی در ۷۰ کشور از شبکه‌ی ۵G پشتیبانی می‌کنند. مدل‌هایی از آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس که در آمریکا عرضه می‌شوند، درگاه فیزیکی سیم‌کارت ندارند و صرفاً مبتنی‌بر سیم‌کارت الکترونیکی هستند.

آیفون 14,آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکسآیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس در چهار رنگ چشم‌نواز به بازار می‌آیند

اپل گوشی آیفون ۱۴ پرو را با قیمت ۹۹۹ دلار و آیفون ۱۴ پرو مکس را با قیمت ۱٬۰۹۹ دلار روانه‌ی بازار می‌کند. قیمت این دو گوشی نسبت‌به نسل قبل تغییر نکرده است. آیفون‌های جدید همچنان در کانفیگ پایه ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی دارند و در قوی‌ترین کانفیگ از یک ترابایت حافظه استفاده می‌کنند.

پیش‌فروش آیفون‌های پرو نسل جدید از ۹ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۸ شهریور ۱۴۰۱) و عرضه‌ی آن‌ها از ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۲۵ شهریور ۱۴۰۱) شروع می‌شود. گوشی‌های نسل جدید اپل در رنگ‌های ارغوانی، طلایی، نقره‌ای و مشکی دردسترس قرار می‌گیرند و به سیستم‌عامل iOS 16 مجهزند.

مقایسهآیفون ۱۴ پرو اپلآیفون ۱۴ پرو مکس اپل
اتصالات
شبکه بی‌سیمWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/6، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/6، دو بانده، هات‌اسپات
بلوتوث۵.۳، A2DP، LE۵.۳، A2DP، LE
GPSبله، دو بانده A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDS، QZSSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDS، QZSS
NFCبلهبله
رادیوخیرخیر
USB- USB 2.‎0 - لایتنینگ- لایتنینگ - USB 2.0
باتری
باتریباتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونیباتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونی
سرعت شارژ- شارژ سریع (۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه) - پشتیبانی از USB Power Delivery 2.0 - شارژ سریع بی سیم ۷.۵ وات Qi و ۱۵ وات در صورت استفاده از MagSafe- شارژ سریع - USB Power Delivery 2.0 - شارژ سریع بی سیم ۷.۵ وات Qi و ۱۵ وات در صورت استفاده از MagSafe
بدنه
ابعاد۱۴۷.۵ در ۷۱.۵ در ۷.۹ میلی‌متر۱۶۰.۷ در ۷۷.۶ در ۷.۹ میلی‌متر
وزن۲۰۶ گرم۲۴۰ گرم
ساختجلوی شیشه‌ای (گوریلا گلس)، پشت شیشه‌ای (گوریلا گلس)، فریم از جنس استیل ضد زنگجلوی شیشه‌ای (گوریلا گلس)، پشت شیشه‌ای (گوریلا گلس)، فریم استیل ضدزنگ
گواهی IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار (تا ۶ متر برای ۳۰ دقیقه)گواهی IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار (تا ۶ متر برای ۳۰ دقیقه)
سیم‌کارتتک سیم‌کارت (نانو-سیم یا eSIM چندگانه(فقط بازار آمریکا)) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by))تک سیم‌کارته (نانو-سیم یا eSIM) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم یا eSIM، همزمان یکی فعال (dual stand-by))
پلتفرم
سیستم‌عامل در زمان عرضهiOS 16iOS 16
تراشهA16 Bionic (چهار نانومتر)اپل A16 Bionic (4 نانومتر)
پردازنده مرکزی۶ هسته‌ای۶ هسته‌ای
پردازنده گرافیکیاپل GPU (5 هسته‌ای)اپل GPU
حافظه
درگاه حافظهخیرخیر
حافظه داخلی۱۲۸ گیگابایت با ۶ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت با ۶ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت با ۶ گیگابایت رم، ۱ ترابایت با ۶ گیگابایت رم۱۲۸ گیگابایت با ۶ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت با ۶ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت با ۶ گیگابایت رم، ۱ ترابایت با ۶ گیگابایت رم
نوع حافظهNVMeNVMe
دوربین
اصلی۴۸ مگاپیکسل (لنز واید ۲۴ میلی‌متری، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، ۱.۲۲ میکرومتر سایز پیکسل، لرزش‌گیر اپتیکال سنسور شیفت، f/1.8) 12 مگاپیکسل (لنز تله‌فوتو ۷۷ میلی‌متری، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، ۱.۹ میکرومتر سایز پیکسل، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال ۳ برابر، f/2.8) 12 مگاپیکسل (لنز اولتراواید ۱۳ میلی‌متری با پوشش ۱۲۰ درجه، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، ۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل، f/2.2) سنسور لایدار TOF 3D (تشخیص عمق تصویر)۴۸ مگاپیکسل (لنز واید ۲۴ میلی‌متری، ۱.۲۲ میکرومتر سایز پیکسل، f/1.8 فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال سنسور شیفت) ۱۲ مگاپیکسل (لنز تله‌فوتو ۷۷ میلی‌متری، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال سه برابر، f/2.8) 12 مگاپیکسل (لنز اولتراواید ۱۳ میلی‌متری با پوشش ۱۲۰ درجه، ۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، f/2.2) اسکنر لایدار TOF 3D (سنسور تشخیص عمق تصویر)
قابلیت‌هافلاش LED (تطبیقی)، HDR (عکس و پانوراما)فلاش دوگانه‌ی LED، پانوراما، HDR
فیلم‌برداری۴K@24/25/30/60fps، 1080p@25/30/60/120/240fps، 10-bit HDR، Dolby Vision HDR ‪(تا ۶۰fps)‬، ProRes، Cinematic mode ‪(4K@30fps)‬، ضبط صدای استریو۴K@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، 10-bit HDR، Dolby Vision HDR ‪(تا ۶۰fps)‬، ProRes، Cinematic mode، ضبط صدای استریو
سلفی۱۲ مگاپیکسل (لنز واید ۲۳ میلی‌متری، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، ۱/۳.۶ اینچ سایز سنسور، f/1.9) سنسور SL 3D (تشخیص عمق و بیومتریک)۱۲ مگاپیکسل (لنز واید ۲۳ میلی‌متری، ۱/۳.۶ اینچ سایز سنسور، f/1.9‏) SL 3D (حسگر بیومتریک و تشخیص عمق)
فیلم‌برداری سلفی۴K@24/25/30/60fps، 1080p@25/30/60/120fps، لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی۴K@24/25/30/60fps، 1080p@30/60/120fps، لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی
شبکه
فناوریGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTE / 5GGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTE / 5G
صدا
اسپیکربله، اسپیکر استریوبله، اسپیکر استریو
جک ۳.۵ میلی‌متریخیرخیر
عرضه
معرفی۷ سپتامبر ۲۰۲۲تاریخ معرفی احتمالی سپتامبر ۲۰۲۲
وضعیتعرضه در آینده نزدیک (۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲)عرضه در آینده نزدیک (۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲)
قابلیت‌ها
حسگرهاFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجFace ID، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنج
- پشتیبانی از Ultra Wideband ‪(UWB)‬ - پشتیبانی از Emergency SOS ماهواره‌ای (ارسال و دریافت پیامک) - پشتیبانی از اپل Pay (ویزا، مسترکارت، آمکس)- پشتیبانی از دستیار هوشمند سیری با پشتیبانی از زبان محاوره - پشتیبانی از پهنای باند فوق‌عریض (UWB) - اپل Pay ‪(Visa، مسترکارت، AMEX گواهی)‬
متفرقه
رنگ‌هامشکی، نقره‌ای، طلایی، ارغوانیخاکستری تیره، نقره‌ای، طلایی، ارغوانی
نمایشگر
نوعLTPO Super Retina XDR OLEDLTPO Super Retina XDR OLED
ابعاد۶.۱ اینچ (~۸۷.۰% نسبت نمایشگر به بدنه)۶.۷ اینچ (~۸۸.۳% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن۱۱۷۹ در ۲۵۵۶ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۴۶۰ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۱۲۹۰ در ۲۷۹۶ پیکسل، ۱۹.۵:۹ (~۴۶۰ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظسرامیک شیلد، پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دست- شیشه‌ی سرامیکی مقاوم در برابر خش - پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دست
- نمایشگر همیشه روشن (Always on Display) - طیف رنگ گسترده - نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز - پشتیبانی از HDR10 - پشتیبانی از دالبی ویژن - روشنایی ۱۰۰۰ نیت (Typ) و ۲۰۰۰ نیت (HBM)- پشتیبانی از HDR10 - پشتیبانی از دالبی ویژن - نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز - روشنایی ۱۰۰۰ نیت در حالت عادی و حداکثر ۲۰۰۰ نیت (HBM)

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش