یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۴:۳۱ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۷۷۲
موبایل و تبلت

حسگر اثر انگشت/گوشی خیلی هم امن و غیرقابل نفوذ نیست!

اثرانگشت گوشی اندروید,اسکنرهای اثرانگشت
آیا امنیت اسکنر اثر انگشت گوشی های اندرویدی واقعا آن‌طور که تبلیغ شده، بالا و غیرقابل نفوذ است؟ تحقیقات جدید نتایج جالبی را نشان می‌دهند.

رشد روزافزون استفاده از اسکنرهای اثر انگشت در میان کاربران باعث شده تا سازندگان گوشی‌های اندرویدی از این فناوری به‌صورت متداول در دستگاه‌های خود استفاده کنند. امروزه اغلب گوشی‌های مجهز به حسگر اثر انگشت در قاب پشتی، زیر نمایشگر یا فریم کناری قرار دارند. صرف‌نظر از موقعیت مکانی، این قابلیت یک هدف امنیتی را برای محافظت از اطلاعات شخصی کاربر دنبال می‌کند.

از آنجاکه هر یک از ما اثر انگشت منحصر به‌فرد خود را داریم، نمی‌توان انکار کرد که این فناوری در گوشی‌های هوشمند یکی از ایمن‌ترین راه‌ها برای دور نگه داشتن اطلاعات خصوصی از تیررس دیگران است. اما آیا اسکنر اثر انگشت یک پوشش امنیتی بی‌عیب و خطا است؟

بررسی امنیت اسکنر اثر انگشت گوشی‌ های اندرویدی

به‌طور کلی حسگرهای اثر انگشت تا حد زیادی از اطلاعات شما در برابر نفوذ سودجویان جلوگیری می‌کند. اما آیا اگر کسی بخواهد قفل آن را با یک نوع ابزار هک باز کند، چطور؟ این اقدام در واقع باید به حدی هزینه‌بر است که تنها آژانس‌های امنیتی دولتی مانند FBI و سایرین برای اهداف تحقیقاتی دست به انجام آن می‌زنند. اما در واقعیت، ابزاری در دسترس است که می‌توان تنها با ۱۵ دلار از اثر انگشت دستگاه اندرویدی عبور کرد.

تحقیقات جدید دانشگاه ژجیانگ نشان می‌دهد که دو حفره آسیب‌پذیر ناشناخته در اغلب گوشی‌های هوشمند وجود دارند. این آسیب‌پذیری‌ها که در سیستم احراز هویت اثر انگشت قرار دارند، اصطلاحا «روز صفر» نام دارند. از این طریق، مهاجمان می‌توانند یک حمله موسوم به “BluePrint” را برای باز کردن قفل حسگر اثر انگشت گوشی‌ها ترتیب دهند.

برای انجام این کار، آنها از یک برد مدار ۱۵ دلاری که از میکروکنترلر، سوئیچ آنالوگ، کارت فلش SD و کانکتور برد به برد تشکیل شده، استفاده کردند. سپس مهاجمان تنها در عرض ۴۵ دقیقه می‌توانند از مانع اثر انگشت عبور کرده و به اطلاعات کاربر دسترسی پیدا کنند.

اسکنر اثر انگشت گوشی‌ های اندرویدی ظرف ۴۵ دقیقه هک شدند

محققان هشت گوشی اندرویدی مختلف و دو آیفون را مورد آزمایش قرار دادند. گوشی‌های اندرویدی شامل ویوو ایکس ۶۰ پرو، شیائومی می ۱۱ اولترا، اوپو رنو ریس، وان‌پلاس ۷ پرو، وان‌پلاس ۵ تی، گلکسی اس ۱۰ پلاس، هواوی میت ۳۰ پرو فایو جی و هواوی پی ۴۰ بودند. هم‌چنین دو گوشی آیفون مورد آزمایش نیز از سری SE و ۷ بودند.

اگرچه اغلب حسگرهای اثر انگشت در گوشی‌های هوشمند از محدودیت مشخصی برای تلاش جهت ورود کاربر برخوردار هستند، اما حمله بلوپرینت می‌تواند این محدودیت را دور بزند. احراز هویت از طریق اثر انگشت، برای عملکرد خود به تطابق دقیق میان ورودی و داده‌های اثر انگشت ذخیره شده ندارد. در عوض، این فناوری از آستانه‌ای برای تعیین اینکه آیا ورودی به حد کافی مطابقت دارد یا خیر، استفاده می‌کند.

بدین ترتیب هر سیستم مخربی می‌تواند از این مزیت استفاده کرده و سعی کند با داده‌های اثر انگشت ذخیره شده تا حد ممکن مطابقت داشته باشد. بنابراین پس از دور زدن محدودیت اعمال شده برای اثر انگشت، ورود به اطلاعات شخصی کاربر امکان‌پذیر خواهد شد.

چگونه محققان از ابزار ۱۵ دلاری برای شکستن قفل حسگر اثر انگشت استفاده کردند؟

برای باز کردن قفل گوشی‌های هوشمند، محققان قاب پشتی دستگاه را جدا کرده و برد مدار ۱۵ دلاری را وصل کردند. به محض شروع حمله، فرآیند باز کردن قفل هر گوشی تنها در عرض کم‌تر از ۱ ساعت انجام می‌شود. با این حال، مدت زمانی که برای باز کردن قفل هر گوشی صرف شد، در میان مدل‌های مختلف، متفاوت بود.

برای مثال، قفل حسگر اثر انگشت گوشی اوپو ظرف ۴۰ دقیقه باز شد، در حالی‌که این فرآیند برای گلکسی اس ۱۰ پلاس حدود ۷۳ دقیقه تا ۳ ساعت به‌طول انجامید. هم‌چنین می ۱۱ اولترا نیز سخت‌ترین دستگاه آزمایش بود که شکستن قفل آن به ۲.۷۸ تا ۱۳:۸۹ ساعت زمان نیاز داشت.

آیا آیفون از این آزمایش سربلند بیرون آمد؟

برخلاف گوشی‌های اندرویدی، محققان نتوانستند از طریق این روش قفل گوشی‌های آیفون را باز کنند. البته این لزوما بدین معنا نیست که اثر انگشت اندروید در مقایسه با آیفون از امنیت پایین‌تری برخوردار است. دلیل اصلی آن بود که اپل اطلاعات کاربران آیفون را رمزگذاری می‌کند. به‌لطف این ویژگی، حملات بلوپرینت باعث دسترسی به پایگاه داده اثر انگشت آیفون نمی‌شود.

اپل هم‌چنین در مدل‌های جدیدتر صرفا از روش‌های بیومتریک احراز هویت نظیر فیس آی‌دی برای محافظت از داده‌های کاربر استفاده می‌کند. به همین دلیل، هیچ راهی برای ترتیب اثر دادن این نوع حمله وجود ندارد.

در حال حاضر جز استفاده از رمز عبور و سایر راه‌های محافظتی، کار چندانی برای افزایش امنیت داده‌های شخصی نمی‌توان انجام داد. با این وجود، ارتقای ویژگی‌های امنیتی تا حد زیادی به توسعه‌دهندگان اندروید برای اقدامات بیش‌تر در این زمینه بستگی دارد. با توجه به این موضوع، محققان چند توصیه امنیتی را ارائه دادند.

آنها معتقدند که گوگل می‌تواند با رمزگذاری تمامی داده‌های رد و بدل شده میان اسکنر اثر انگشت و چیپست، قابلیت‌های امنیتی را تقویت کند.

در این تحقیق، عموما از گوشی‌های هوشمند قدیمی استفاده شده است. به این دلیل که نمونه‌های مدرن اندرویدی با مجوزهای سخت‌گیرانه‌تر برنامه و داده‌های امنیتی به‌روز شده، امنیت بیش‌تری را به ارمغان می‌آورند. علاوه بر آن، حمله بلوپرینت احتمالا روی گوشی‌های جدید اندرویدی که از آخرین استانداردها گوگل پیروی می‌کنند، کار نخواهد کرد. علاوه بر آن، این شکل از حمله تنها مستلزم روشن بودن گوشی بوده و بدون باز کردن قاب پشتی گوشی نیز امکان‌پذیر نیست.

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش