دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۴:۰۹ - ۲۵ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۷۱۱
موبایل و تبلت

دلیل انفجارهای گلکسی نوت ۷ چه بود؟!

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,گوشی سامسونگ

با قطع تولید گلکسی نوت ۷ و فراخوانی دوم، سامسونگ باید به فکر بازیابی شهرت از دست رفته خود باشد. از آنجایی که فراخوانی اول گلکسی نوت ۷ شکست خورد، سوال‌های زیادی بدون جواب مانده است. سامسونگ هنوز در حال بررسی عوامل این انفجار است اما شاید هیچگاه پشت پرده بزرگترین شکست دنیای موبایل را ندانیم. در زیر چند عامل را که ممکن است باعث این انفجارها شده باشد، بررسی می‌کنیم.

 

باتری‌‌های بد

پس از اولین انفجارها، مهندسان سامسونگ گفتند که عیب از باتری‌هایی بوده که از شرکت‌های مختلف تامین شده است. مهندسان سامسونگ معتقدند که باتری‌هایی که از بخش باتری سامسونگ خریداری شده، مشکل داشته‌اند. اما باتری‌هایی که از Amperex Technology خریداری‌شده، مشکلی نداشتند. باتری‌های طراحی‌شده توسط بخش موبایل سامسونگ، در ویتنام و کره‌جنوبی تولید می‌شوند. این باتری‌ها مدارهای کوچکتری داشتند. اگر مدار کوتاه در یک باتری لیتیوم-یون وجود داشته باشد، درگاه گرمایی به شارژ باتری ادامه می‌دهد تا جایی که منفجر شود.

 

سامسونگ حدس می‌زند که از هر ۴۲ هزار گوشی یک گوشی با مشکل تولید مواجه است. اولین فراخوانی برای ۲.۵ میلیون گوشی اعلام شد. اما این فراخوانی نتیجه نداد و نوت ۷ بعد از فراخوانی نیز دوباره آتش گرفت. گزارش بلومبرگ نشان می‌دهد که اینبار باتری‌های Amperex Technology که در چین ساخته می‌شوند، با همین مشکل مواجه شده‌اند و سامسونگ گوشی‌هایی را که در چین فروخته بود، پس گرفت.

 

نبودن فضای کافی

علاوه بر باتری، گزارش مستقلی نشان می‌دهد که به علت نبود فضای کافی فشار زیادی بر لایه‌هایی که در باتری وجود داشته، وارد میشده است. این فشار زیاد، باعث شده که قطب‌های مثبت و منفی به هم نزدیک شوند که این منجر به گرمایش زیاد و در نهایت انفجار می‌شود. این مشکل ممکن است به دلیل نبود عایق‌های مستحکم بین قطب‌های مثبت و منفی باشد. به عبارت دیگر، کمبود فضای شاسی باعث شده که لایه‌های درون باتری بشکنند.

 

باتری‌های لیتیوم-یونی که در اسمارت‌فون‌های امروزی دیده می‌شود، به صورت لایه‌هایی بر روی هم قرار گرفته‌اند تا بیشترین میزان انرژی را ذخیره کنند، اما رقابت زیادی برای درون گوشی وجود دارد. با توجه به ویژگی‌های زیادی که درون نوت ۷ وجود داشت، مانند شارژ سریع، لوله‌های خنک‌کننده و اسکنرهای عنبیه، ایجاد اشکال کارخانه‌ای چندان دور از ذهن نیست. بنابر گزارش‌های اولیه، باتری‌های تولیدشده توسط بخش باتری سامسونگ، برای این نوت ۷ بزرگ بودند.

 

تکنولوژی شارژ سریع

مشکل گلکسی نوت ۷ می‌تواند ناشی از فناوری شارژ سریع نیز باشد. بر اساس گزارش فایننشال تایمز این مشکل ممکن است به دلیل تغییراتی باشد که سامسونگ در چیپست ایجاد کرده تا باتری سریعتر شارژ شود. متاسفانه این گزارش اطلاعات بیشتری منتشر نکرده است.

 

بنابر وبسایت ChipWorks، در نوت ۷ چیپ شارژ Dialog DA9155 بر روی مدار مجتمع MAXIM قرار گرفته است. نکته مهم اینجاست که DA9155 درون گلکسی S7 یا S7 edge دیده نمی‌شود. این چیپ قابلیت مدارهای مجتمع شارژ را تا ۲۵۰۰ میلی‌آمپر افزایش می‌دهد. این چیپ توسط یک AP کنترل شده و زمان شارژ زیاد فعال می‌شود. مشخصات این چیپ نشان می‌دهد که AP آن قابل‌برنامه‌ریزی بوده و سامسونگ اینکار را به خود AP واگذار کرده است.

 

باید با دقت میزان جریان، تعویض فرکانس و دمای باتری کنترل شود. بعلاوه، DA9155 تا زمانی که دمای TJUNC_CRIT به ۱۴۰ درجه سانتیگراد نرسد، چیپ را ریست نمی‌کند. خود AP و برنامه‌نویسان سامسونگ باید دمای باتری را کنترل می‌کردند. معلوم نیست که سامسونگ چگونه AP را برنامه‌ریزی کرده اما بنظر می‌رسد که مهندسان این شرکت از مدار مجتمع استفاده کرده‌اند تا بتوانند نهایت استفاده از شارژ سریع و باتری را داشته باشند. به طور خلاصه می‌توان گفته که ممکن است مشکل در الگوریتم‌های شارژ سریع سامسونگ باشد. این موضوع نشان می‌دهد که چرا سامسونگ گوشی را فراخوانی و کلا تولید آن را متوقف کرد. این مشکل با تعویض باتری حل نمی‌شود و سامسونگ باید در طراحی سخت‌افزاری خود بازنگری کند.

 

عوامل مختلف

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، مهندسان سامسونگ نتوانسته‌اند به طور دقیق این مشکل را در آزمایشگاه بازسازی کنند. بنظر می‌رسد که نمی‌توان به یک قطعه خاص این مشکل را نسبت داد. پارک چاوول‌وان می‌گوید:‌

بنظر می‌رسد که سامسونگ در نسبت‌دادن مشکل به باتری سریع عمل کرد. من فکر می‌کنم که باتری‌‌ها، مشکلی نداشته و یا حداقل عامل اصلی نبودند.

 

متاسفانه، ساختار سازمانی سامسونگ نیز به گونه‌ای نیست که بتوان مشکل را حل کرد. دو نفر از کارمندان سامسونگ که نخواسته‌اند نامشان فاش شود، گفته‌اند که محیط کار سامسونگ شبیه ارتش بوده و تصمیمات را کسانی می‌گیرند که تکنولوژی‌های درون اسمارت‌فون‌ها را نمی‌فهند. بعلاوه، سامسونگ به کارمندان گفته که نباید ارتباطی بین تست‌کنندگان نوت ۷ وجود داشته باشد.

 

فراخوانی و متوقف کردن تولید نوت ۷ تصمیم درستی بود. اما این حدس همیشه وجود خواهد داشت که سامسونگ می‌توانست نوت ۷ را نجات دهد. ماه‌ها طول خواهد کشید تا سامسونگ و نهادهای مسئول علت این مشکل را پیدا کنند. باید منتظر ماند و دید که آیا سامسونگ اشکال بهترین محصول خود را اعلام می‌کند یا نه.

 

 

itresan.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش