همان طور که می دانید، گلکسی اس ۸ اندکی گران قیمت تر از نسل قبلی کهکشانی های سامسونگ است. در همین رابطه IHS Markit گزارشی را منتشر ساخته و در آن، هزینه ساخت هر دستگاه از پرچمدار کره ای را برآورد نموده که نشان می دهد این افزایش قیمت، بی دلیل نیست.
به گزارش این شرکت تحلیلگر بازار، هزینه قطعات اولیه (BOM) برای نسخه ۶۴ گیگابایتی گلکسی اس ۸ دقیقاً ۳۰۱.۶۰ دلار است، که با احتساب مخارج تولید (۵.۹ دلار به ازای هر دستگاه) به ۳۰۷.۵۰ دلار می رسد. با این حساب، هزینه تولید پرچمدار جدید سامسونگ ۴۳.۳۴ دلار بیشتر از گلکسی اس ۷ و ۳۶.۲۹ دلار بالاتر از گلکسی اس ۷ اِج است. البته در این گزارش قیمت دقیق تمام قطعات ذکر نشده، اما به عنوان مثال حافظه فلش NAND و DRAM روی هم رفته ۴۱.۵۰ دلار، و باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی نیز ۴.۵۰ دلار برای سامسونگ آب می خورند.
با حساب سرانگشتی می توان فهمید اختلاف هزینه تمام شده برای هر دستگاه گلکسی اس ۸ و حداقل قیمت خرده فروشی آن (۷۲۰ دلار) به ۴۱۲.۵ دلار می رسد، که باز هم مبلغ کمی نیست. البته تمام این اختلاف قیمت به جیب سامسونگ نمی رود، چون مخارج دیگری از جمله حمل و نقل، بازاریابی و تعرفه گمرکی در کشورهای مختلف نیز وجود دارند.
از سوی دیگر، هر کدام از خرده فروشان و اپراتورهای طرف قرارداد با سامسونگ نیز مقداری سود دریافت می کنند، ضمن اینکه هزینه های تحقیق و توسعه این کمپانی کره ای را نیز باید در نظر گرفت. همان طور که می دانید سامسونگ یکی از بزرگ ترین مراکز R&D جهان را در اختیار دارد و فقط در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۱۳ میلیارد دلار بودجه را به این حوزه اختصاص داد. به تمام این موارد، هزینه های سربار شرکتی از جمله حقوق و مزایای مدیران اجرایی و رده بالا [که تعدادشان کم هم نیست] را نیز اضافه کنید.
البته با احتساب تمام موارد فوق، باز هم سامسونگ حاشیه سود خوبی را به ازای فروش هر دستگاه گلکسی اس ۸ به دست می آورد، اما این مبلغ از آنچه انتظار می رفت، کمتر است و با توجه به هزینه تولید دیگر پرچمداران موجود در بازار، نمی توان غول تکنولوژی کره جنوبی را به گران فروشی متهم ساخت.
- 10
- 7