دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۴۹ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۷۲۲
موبایل و تبلت

گزارش از بازار گوشی‌های قدیمی

نوستالژی پرفروش

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,گوشی‌های دکمه‌دار
قیمت پایین‌ترین مدل گوشی‌های دکمه‌دار حدود ١٠٠‌هزار تومان و قیمت گران‌ترین آن حدود ٣٠٠‌هزار تومان است گوشی‌های نوکیا مدل ١٠٥، ١١٥، ٢١٦ و ٢٣٠ مشتریان بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها دارند افراد مسن، افراد با توان مالی پایین و کارمندان و ارباب‌رجوع ارگان‌های نظامی از مشتریان اصلی گوشی‌های ساده هستند

 گوشی‌های قدیمی دکمه‌دار هنوز جایگاه‌شان را در بازار ایران از دست نداده‌اند؛ کشوری که کاربرانش رکوردهای نخست جهان را در شبکه‌های اجتماعی به نام خود ثبت کرده‌اند. فعالان بازار گوشی‌های تلفن‌ همراه به «شهروند» می‌گویند که برخی کارمندان و کارگران، افراد سالخورده و حتی بچه‌هایی که اجازه ندارند از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند، مشتریان گوشی‌های قدیمی هستند.

 

علاوه بر این افراد نظامی و مالکان سیم‌کارت‌های متعدد هنوز گوشی‌های قدیمی می‌خرند. گوشی‌هایی که بنا به اعلام اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی ۹۰ درصدشان از چین وارد می‌شود و یک‌بارمصرف هستند و ارزش تعمیر دوباره ندارند.

 

از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق تهران در ویترین اغلب موبایل‌فروشی‌ها گوشی‌های دکمه‌دار به چشم می‌خورد. در شهرهای بزرگ و شهرستان‌ها هم این گوشی‌ها مشتریان خود را دارد.

 

در بین گوشی‌های دکمه‌دار، نوکیا و سامسونگ و تا حدودی آلکاتل پرفروش‌تر هستند. قیمت پایین‌ترین مدل این گوشی‌ها حدود ١٠٠‌هزار تومان و قیمت گران‌ترین آن حدود ٣٠٠‌هزار تومان است. آن‌طور که آیدین آرام، عضو اتحادیه واردکنندگان موبایل به «شهروند» می‌گوید: مشتریان این گوشی‌ها افراد مسن که توانایی استفاده از گوشی‌های لمسی را ندارند، افرادی که توانایی مالی خرید گوشی‌های لمسی را ندارند، افرادی که در ارگان‌های نظامی رفت و آمد دارند و منع استفاده از گوشی‌های دوربین‌دار را دارند و افرادی که دو یا سه خط تلفن ‌همراه دارند، هستند.

 

فروش گوشی‌های موبایل دکمه‌دار فقط به مغازه‌های مرکز یا جنوب شهر ختم نمی‌شود و در ویترین مغازه‌های شمال شهر و حتی مغازه‌هایی که در پاساژها و مراکز خرید معروف و مشهور هم قرار دارد در کنار گوشی‌های لمسی به چشم می‌خورد.

 

گوشی‌های کلیددار

 از هر قشری مشتری دارد

امیری از فروشندگان گوشی‌های موبایل در منطقه میرداماد به «شهروند» می‌گوید: مشتریان این گوشی‌ها از هر قشری هستند و برخی به‌عنوان گوشی دوم و بعضی هم به دلیل شغل خود یا برای رفت و آمد به ارگان‌های نظامی و برخی سازمان‌ها و ادارات که منع استفاده از گوشی‌های دوربین‌دار وجود دارد، گوشی‌های ساده دکمه‌دار می‌خرند.

به گفته این فروشنده گوشی موبایل، گوشی‌های دکمه‌دار نوکیا از همه پرطرفدارتر است و گوشی‌های ساده سامسونگ هم مشتریانی دارد.

 

امیری عنوان می‌کند که در مغازه موبایل‌فروشی‌اش قیمت گوشی‌های دکمه‌دار از ١٠٠‌هزار تومان تا ٢٢٠‌هزار تومان متغیر است.

 

به گفته این فعال بازار موبایل، در دسترس و موجود بودن قطعات این گوشی‌ها بستگی به مدل دستگاه دارد، اما معمولا قطعات تمام مدل‌های موجود، در بازار وجود دارد.

 

برخی تمایلی به استفاده

از شبکه‌های اجتماعی ندارند

در همین رابطه، شکیبا، از دیگر فروشندگان گوشی موبایل در منطقه میرداماد به «شهروند» می‌گوید: در بین مشتریان گوشی‌های ساده دکمه‌دار افرادی هستند که تمایلی به استفاده از شبکه‌های اجتماعی ندارند و تلفن ‌همراه را فقط برای کارکرد تماس تلفنی و ارسال پیامک می‌خواهند و از همین‌رو ترجیح می‌دهند که گوشی‌های ساده دکمه‌دار را بخرند.

 

به گفته این فعال بازار موبایل، کارگران ساختمانی، نگهبانان و سرایداران ساختمان‌ها که وسع مالی کمتری دارند، از دیگر خریداران این قبیل گوشی‌ها هستند.

 

شکیبا قیمت گوشی‌های کلیددار موجود در مغازه‌اش را بین ١٠٠‌هزار تومان تا ٢٧٠‌هزار تومان عنوان می‌کند و می‌گوید: به‌عنوان مثال اگر در یک روز پنج گوشی موبایل بفروشیم، یک تا دو تای آنها کلیددار هستند که اغلب هم گوشی‌های نوکیا و سامسونگ مانند نوکیا ١٠٥ و نوکیا ١١٦ به فروش می‌رسد.

 

یکی دیگر از فروشندگان گوشی موبایل در منطقه امیرآباد به «شهروند» توضیح می‌دهد که در هر کدام از مناطق تهران، مشتریان جوان، میانسال و پیر انگیزه‌های متفاوتی برای گوشی‌های کلیددار ساده وجود دارد.

 

کاشانی با اشاره به این‌که در مغازه او گوشی نوکیا ٢١٦ و نوکیا ٢٣٠ مشتریان بیشتری دارد، می‌گوید: افرادی که دو خط تلفن دارند و فقط از یکی از خط‌های خود برای حضور در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، معمولا برای خط تلفن دیگر خود گوشی‌های لمسی نمی‌خرند و ترجیح می‌دهند که گوشی‌های کلیددار خریداری کنند.

 

او عنوان می‌کند: برخی خانواده‌ها هم که فرزندان آنها از سنین خیلی پایین، گوشی همراه می‌خواهند برای این‌که هم به خواسته فرزندشان عمل کنند و هم گوشی ساده و بدون دوربین برایش تهیه کنند، برای خرید گوشی‌های کلیددار مراجعه می‌کنند.

 

نوکیا

 پرطرفدارترین است

اما آیدین آرام، عضو اتحادیه واردکنندگان موبایل به «شهروند» توضیح می‌دهد که گوشی‌های کلیددار نوکیا و سامسونگ پرطرفدارترین هستند و گوشی آلکاتل هم کم و بیش فروش دارد.

 

او می‌گوید که گوشی‌های نوکیا مدل ١٠٥،  ١١٥، ٢١٦ و ٢٣٠ مشتریان بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها دارد و از همین‌رو واردکنندگان موبایل هم اغلب همین مدل گوشی‌ها را وارد می‌کنند. به گفته این واردکننده موبایل، حدود ٩٠‌درصد گوشی‌های کلیددار در کشور چین تولید می‌شود.

 

آرام با اشاره به این‌که قیمت این گوشی‌ها از ١٠٠‌هزار تومان تا ٣٠٠‌هزار تومان متغیر است، اظهار می‌دارد: معمولا اغلب مغازه‌های موبایل‌فروشی برای این‌که اصطلاحا جنس‌شان جور باشد و موجودی داشته باشند، گوشی‌های کلیددار می‌فروشند و این چندان ربطی به شمال شهر بودن و جنوب شهر بودن ندارد.

 

آن‌طور که این وارد‌کننده موبایل می‌گوید، مشتریان این گوشی‌ها افراد مسن، افراد با توانایی مالی پایین، کارمندان و ارباب رجوع ارگان‌های نظامی و سازمان‌های خاص و افراد دارای دو یا سه خط تلفن‌ همراه هستند.

 

این عضو اتحادیه واردکنندگان موبایل با بیان این‌که از تهران برای تمام شهرها و شهرستان‌ها این قبیل گوشی‌ها فرستاده و در مغازه‌ها عرضه می‌شود، می‌گوید: البته در شهرهای محروم و کوچک به دلیل وسع مالی پایین مردم، گوشی‌های کلیددار مشتریان بیشتری دارد.

 

آرام در مورد وجود قطعات این قبیل گوشی‌ها در بازار در صورت خرابی‌های احتمالی توضیح می‌دهد که قطعات آنها موجود است اما معمولا گوشی‌های کلیددار به سختی خراب می‌شود، زیرا پیچیدگی خاصی ندارد و اگر هم خراب شود، معمولا کمتر کسی اقدام به تعمیر آن می‌کند زیرا اصلا نمی‌ارزد که بخواهد تعمیر کند.

 

به‌هرحال اگر گشتی در بازار موبایل بزنید، دیگر این تصور را نخواهید داشت که گوشی‌های کلیددار در ویترین‌ها مغازه‌ها وجود ندارد یا مشتری ندارد. همین حالا که دنیای گوشی‌های موبایل هر روز پیشرفت‌ها و تکنولوژی‌های مدرنی را تجربه می‌کند و شاید خیلی‌ها علاقه وافری به خرید جدیدترین مدل‌های گوشی‌های لمسی داشته باشند، افرادی هم هستند که گوشی‌های کلیددار می‌خرند؛ چه با انگیزه‌های شخصی و چه انگیزه‌های کاری. البته شرکت‌های سازنده گوشی هم در این میان بیکار ننشسته‌اند و در سال‌های اخیر تغییراتی را در تکنولوژی و ظاهر این گوشی‌ها داده‌اند و حالا اغلب گوشی‌های کلیددار ظاهر بهتری دارند.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش