دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۱۵ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۰۶۰
موبایل و تبلت

چگونه فعالیت Google AMP را در تلفن های هوشمند متوقف کنیم؟

Google AMP,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

به گزارش دیجیاتو، Google AMP ابتکار عملی است که شرکت گوگل برای افزایش سرعت بارگذاری وبسایت ها روی موبایل در پیش گرفته. از لحاظ فنی، AMP یک چهارچوب نرم افزاری متن باز بر پایه HTML است که به واسطه آن بسیاری از المان ها مانند کدهای جاوا اسکریپت و استایل های CSS از ساختار وبسایت ها حذف می شوند تا سرعت بارگذاری اطلاعات صفحات وب در موبایل ها افزایش یابد.

 

اما مسئله آن است که بهره گرفتن از AMP ضرر و منفعت خاص خودش را دارد. از این رو، در این مطلب از نقاط مثبت و منفی AMP می گوییم و در پایان راهکارهایی برای غیر فعال کردن آن نیز ارائه می دهیم.

 

با این حال پیش از شروع هر چیزی بهتر است از نحوه تشخیص وبسایت هایی که از AMP استفاده می کنند، برای تان بگوییم. به همین منظور هر عبارتی که می خواهید را با موبایل تان در گوگل جستجو کنید.

 

البته بهتر است که به سراغ اخبار داغ تر بروید تا نتایج بهتری برای این موضوع دریافت کنید. به عنوان مثال، اخبار مربوط به رئیس جمهور تازه آمریکا، حسابی داغ هستند و می توان برای فهم بهتر این موضوع از آن ها کمک گرفت. پس در گوگل، عبارت «Donald Trump» را جستجو کنید تا نتایج برای تان به نمایش درآیند.

 

Google AMP,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

حالا اگر خوب به تصویر فوق نگاه کنید، می بینید که برچسب AMP در زیر لینک برخی از نتایج قرار گرفته. با تنها یک اشاره روی این لینک ها، متوجه سرعت بالای بارگذاری آن ها می شوید. دلیل این موضوع حذف بسیاری از المان ها به وسیله AMP است که باعث افزایش سرعت وبگردی می شود.

 

مزایای Google AMP

همانطور که گفته شد، مهمترین مزیت لینک های AMP، سرعت بالای بارگذاری آن هاست. گوگل ادعا می کند که به کمک این سیستم، سرعت بارگذاری صفحه های وب، چهار برابر بیشتر از شرایط عادی خواهد شد.

 

همین موضوع برای کاربرانی که دسترسی به اینترنت پر سرعت ندارند، یک مزیت بزرگ به حساب می آید. علاوه بر این، گوگل می گوید که صفحات وب AMP، تا ۱۰ برابر میزان دیتای مصرفی اینترنت را کاهش می دهند.

 

پس در این صورت، استفاده از این سیستم به نفع کسانی تمام می شود که از اینترنت حجمی برای وبگردی های روزانه خود بهره می گیرند. همچنین به دلیل سرعت بالای باز شدن صفحات AMP، امکان افزایش رتبه این سایت ها در جستجوی گوگل نیز وجود دارد.

 

معایب Google AMP

از تمامی مزایایی که Google AMP برایمان به همراه دارد، گفتیم. اما داستان Google AMP یک طرف دیگر هم دارد که چندان خوش نیست. به نوعی این سیستم از جهات مختلف، می تواند مشکلات خاصی برای ناشران به وجود آورد.

 

به همین ترتیب، افرادی که روی سایت ها فعالیت دارند و از آن ها درآمد کسب می کنند، استفاده از Google AMP برایشان دردسرهایی به همراه می آورد. به عنوان مثال، استفاده از این سیستم محدودیت های بسیاری در خصوص تبلیغات و آنالیز وبسایت به وجود می آورد که شاید به هیچ عنوان به نفع ناشران نباشد.

 

از طرفی، Google AMP مشکلاتی برای کاربران عادی نیز به همراه دارد. خصوصا این مشکلات در هنگام پیاده سازی وبسایت ها روی مرورگر موبایل به شدت خود نمایی می کنند. دلیل این موضوع نیز آن است که هنگام استفاده از این سیستم، URL وبسایت ها دستخوش تغییرات گسترده ای می شوند و تنظیماتشان به کلی بهم می ریزند.

 

علاوه بر این، AMP چندان با سیستم عامل شرکت اپل سازگاری خوبی ندارد. به نوعی با ورود به صفحات AMP، عملکرد بسیاری از فعالیت ها روی iOS با اختلال مواجه می شوند. به عنوان مثال، هنگام مرور متن از طریق لینک های AMP، ژست حرکتی اسکرول به بالای iOS از کار می افتد.

 

همچنین سیستم ویژگی جستجو در صفحه (Find on Page) مرورگر سافاری نیز، هنگام بارگذاری صفحات وب AMP، دچار مشکل می شود. البته برخی از افراد این مسائل را قابل حل و فصل می دانند.

 

حرفشان هم تا حدودی درست است و می توان به برخی از آن ها رسیدگی کرد و مشکلاتشان را بر طرف نمود. اما مسئله اینجاست که برخی از این مسائل، مشکلات ریشه ای هستند که منبعشان به مفهوم خود AMP باز می گردد.

 

چگونه Google AMP را در جستجوی گوگل متوقف کنیم؟

شاید کاربرانی که دسترسی به اینترنت پر سرعت ندارند، ممنون سرعت بالای صفحات AMP باشند. اما در آن روی سکه، اگر اینترنت قدرتمند و پر سرعتی در اختیار باشد، هیچ نیازی به مرور مطالب در قالبی ساده و بی آلایش نیست.

 

با این حال مشکل آنجاست که گوگل هیچ راه فراری برای متوقف کردن این ویژگی در اختیار کاربران قرار نداده است. اما با در نظر گرفتن چند راهکار ساده، می توان به مقابله با AMP پرداخت و صفحات وب را به همان روش های قدیمی بارگذاری کرد.

 

۱) استفاده از جستجوی رمزنگاری شده گوگل

 

Google AMP,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

یک راهکار ساده برای جلوگیری از نمایش لینک های AMP، استفاده از جستجوی رمزنگاری شده است. خیلی راحت می توان گوگل را مجبور کرد که صفحات را به صورت عادی به نمایش درآورد.

 

تنها کافیست به جای جستجوی مستقیم یک عبارت از طریق مرورگر موبایل، وارد صفحه encrypted.google.com شد و از طریق نوار جستجوی آن برای دریافت نتیجه مورد نظر اقدام کرد.

 

البته شاید برای تان مشکل باشد که برای هر جستجو در فضای وب، وارد این لینک بشوید. به همین منظور می توان با ورود به تنظیمات مرورگر، این صفحه را به عنوان هوم پیچ (Home Page) انتخاب کرد.

 

خوشبختانه این روش روی هر نوع موبایل و سیستم عاملی قابل استفاده است و کاربران iOS و اندروید به وسیله این صفحه، قادر به حذف لینک های AMP از نتایج جستجو هستند.

 

۲) استفاده از DeAMPify برای کاربران اندروید

 

Google AMP,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

DeAMPify در واقع یک اپ اندرویدی است که می توان به وسیله آن، لینک های AMP را دور زد و صفحات را با ظاهر اصلی بارگذاری کرد. اما یک نکته مهم وجود دارد که حین استفاده از DeAMPify باید به آن توجه نمود.

 

مسئله این است که DeAMPify تنها زمانی قادر به دور زدن لینک های AMP است که کاربر جستجوی خود را تنها از طریق اپ جستجوی گوگل انجام داده باشد. پس در صورتیکه کاربر برای مرور اخبار و جستجوی عبارت ها از گوگل کروم کمک بگیرد، نمی تواند از مزایای DeAMPify بهره مند شود.

 

اما برای از بین بردن لینک های AMP به وسیله DeAMPify باید چه کار کرد؟ برای شروع ابتدا اپ DeAMPify را دانلود و نصب کنید. سپس به سراغ اپ جستجوی گوگل بروید و عبارت مورد نظرتان را در نوار جستجوی آن تایپ کنید.

 

حالا یکی از لینک های AMP به نمایش درآمده را لمس کنید تا نوبت به انتخاب مرورگر مناسب برای بارگذاری صفحه مورد نظر برسد. سپس از میان گزینه های موجود، DeAMPify را انتخاب و گزینه Always را لمس کنید.

 

با انجام این کار، اپ در پس زمینه فعالیت خود را آغاز می کند و لینک اصلی آن مطلب را در گوگل کروم به نمایش در می آورد. البته DeAMPify یک نسخه پرو نیز دارد که به وسیله آن، تبلیغات محو می شوند. علاوه بر این به کمک نسخه پرو، ویژگی فعال شدن DeAMPify در صورت اتصال به Wi-Fi نیز میسر می شود.

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش