دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۷ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۶۳۶
موبایل و تبلت

چرا سامسونگ در زمینه صفحه‌نمایش حرف اول را می‌زند؟

گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

دیجی کالا/ گرچه نوکیا اولین برندی بود که در گوشی‌های‌اش از صفحه‌نمایش امولد استفاده کرد (در گوشی نوکیا N85)، اما این سامسونگ بود که با استفاده مستمر از این تکنولوژی در صفحه‌نمایش‌ گوشی‌هایش آن را به محبوبیت فعلی رساند و از نظر قیمت آن را هر سال به‌صرفه‌تر کرد.

 

گوشی نوکیا N85 در آگوست سال ۲۰۰۸ به بازار عرضه شد و گوشی سامسونگ i7710 در همان سال و پس از این مدل به بازار آمد. هر دوی این گوشی‌ها صفحه‌نمایشی امولد با سایز و رزولوشن مشابه داشتند. طی سال‌های بعد برندهای دیگر از جمله HTC و LG هم استفاده از این نمایشگرها را آغاز کردند. در حالی که تکنولوژی صفحه‌نمایش اولد کنتراست عالی، زاویه دید گسترده و پنلی باریک داشت اما مشکلاتی هم داشت. اول و مهم‌تر از همه باید به این موضوع اشاره کرد که پنل‌های اولد به قدر کافی روشن نبودند و دچار تغییر رنگ دایمی بعضی از بخش‌های نمایشگر می‌شدند. از طرف دیگر بازتولید رنگ‌های این پنل‌ها اصلا دقیق نبودند و از نظر مصرف انرژی هم شرایط قابل قبولی نداشتند.

 

سطح روشنایی پنل‌ها از ۴۰۰ نیتس در گوشی گلکسی S به ۶۰۰ نیتس در گلکسی S5 رسید. در حال حاضر سطح روشنایی گلکسی نوت ۸ به ۱۲۰۰ نیتس رسیده است یعنی دو برابر میزانی که در گلکسی S شاهد آن بودیم.

چند سالی زمان برد تا تولیدکنندگان پنل‌های اولد به دقت متوجه این مشکلات شدند، برای آن‌ها چاره اندیشیدند و حل‌شان کردند. در این شرایط شرکت سامسونگ در خط مقدم حل این مشکلات قرار داشت.

 

سطح روشنایی پنل‌ها از ۴۰۰ نیتس در گوشی گلکسی S به ۶۰۰ نیتس در گلکسی S5 رسید. در حال حاضر سطح روشنایی گلکسی نوت ۸ به ۱۲۰۰ نیتس رسیده است یعنی دو برابر میزانی که در گلکسی S شاهد آن بودیم. البته سامسونگ در همین مرحله هم متوقف نشد. این شرکت گلکسی نوت اج را معرفی کرد، اولین گوشی‌ای که صفحه‌نمایشی با لبه‌های خمیده داشت. این لبه‌های خمیده در طراحی مدل‌های S6 و S7 هم ادامه یافت و کامل‌تر شد. طراحی‌ای که نهایتا زیباترین شکل خود را در گلکسی S8 و نوت ۸ به مخاطب نشان داد.

 

شرکت DisplayMate یکی از تولیدکننده‌های لوازم آزمایش و کالیبراسیون صفحه‌نمایش، همه پرچم‌دارهای جدید سامسونگ را آزمایش کرده و اشاره کرده که دقت رنگ در این نمایشگرها فوق‌العاده است. این شرکت سامسونگ را به عنوان بهترین تولیدکننده صفحه‌نمایش‌های امولد در این صنعت به حساب می‌آورد. شرکت‌های دیگری چون AU Optronics، BOE Display، Everdisplay، Foxconn، JDI، Sharp، Truly و Visionx تعدادی از برندهای جدیدی هستند که تولید صفحه‌‎نمایش‌های اولد را آغاز کرده‌اند. با این وجود به نظر می‌رسد پنل‌های اولد سامسونگ برای موبایل به دلیل زمان و سرمایه عظیمی که این شرکت صرف کرده در حال حاضر در جهان به عنوان بهترین پنل‌های موجود در نظر گرفته می‌شوند.

 

شرکت LG نزدیک‌ترین رقیب سامسونگ در این حوزه است که اخیرا گوشی V30 را با طراحی بدون حاشیه اولد عرضه کرده اما صفحه‌نمایش این گوشی هنوز با کیفیت صفحه‌نمایش‌های سامسونگ فاصله دارد.

 

امسال در شرایطی که حدود ۹ سال از معرفی اولین گوشی اولد سامسونگ می‌گذرد، بلاخره اپل هم به این جریان پیوسته است. آیفون X اولین گوشی شرکت اپل به حساب می‌آید که صفحه‌نمایش اولد دارد و طراحی آن بدون حاشیه است.

 

اپل به این معروف است که قطعاتش را از بهترین منبع موجود تامین می‌کند و به نظر می‌رسد دلیل آنکه این شرکت هم در حوزه صفحه‌نمایش سراغ سامسونگ رفته کیفیت متفاوت محصولات این شرکت باشد. جدیدترین نسل پنل‌های اولد سامسونگ دقت رنگ فوق‌العاده‌ای دارند، می‌توانند سطح عالی‌ای از روشنایی را در اختیار کاربر قرار دهند و طیف وسیعی از رنگ‌ها را پوشش دهند. میزان تغییر رنگ هم در جدیدترین پنل‌های سامسونگ تا حد بسیار زیادی کاهش یافته. این موضوع در کنار به صرفه شدن قابل‌توجه مصرف انرژی این صفحه‌نمایش‌ها بوده است.

 

اپل و گوگل اخیرا به فکر تقویت رقبای سامسونگ در حوزه ساخت پنل‌های اولد افتاده‌اند. براساس اطلاعاتی که در ماه‌های گذشته منتشر شده بود شرکت اپل در حال سرمایه‌گذاری ۲٫۷ میلیارد دلاری در شرکت LG Display  است. ظاهرا گوگل هم حدود ۹۰۰ میلیون دلار روی LG Display سرمایه‌گذاری کرده تا خیال خود را بابت پنل‌های اولد گوشی‌های پیکسل سال آینده راحت کند.

 

گرچه سامسونگ در حال حاضر در حوزه تولید این پنل‌ها به جایگاهی رسیده که در عمل فعلا غیرقابل رقابت به نظر می‌رسد اما چنان که از اخبار و شواهد بر‌می‌آید این شرکت در نقطه فعلی متوقف نشده است. سامسونگ تقریبا هر ۶ ماه بهبودهای قابل توجهی در صفحه‌نمایش گوشی‌های پرچم‌دارش ایجاد می‌کند و حتی برنامه عرضه یک گوشی با صفحه‌نمایش منعطف را دارد.

 

ساختن یک گوشی با صفحه‌نمایشی که قابل انعطاف باشد ابدا اقدام آسانی نیست اما اگر در حال حاضر شرکتی از پس چنین کاری بربیاید باید خود سامسونگ باشد. اگر سامسونگ موفق به ساخت چنین موبایلی شود در عمل از همه رقبا فاصله می‌گیرد چون به نظر می‌رسد در شرایط فعلی هیچ شرکت دیگری توان ساخت چنین موبایلی را نداشته باشد. اپل بلاخره و پس از سال‌ها از پنل اولد استفاده کرده اما در صورت معرفی گوشی با صفحه‌نمایش منعطف توسط سامسونگ دوباره ممکن است جریان بازار به کلی تغییر کند.

 

شاید به همین دلیل باشد که اپل و گوگل اخیرا به فکر تقویت رقبای سامسونگ در حوزه ساخت پنل‌های اولد افتاده‌اند. براساس اطلاعاتی که در ماه‌های گذشته منتشر شده بود شرکت اپل در حال سرمایه‌گذاری ۲٫۷ میلیارد دلاری در شرکت LG Display  است. ظاهرا دلیل این سرمایه‌گذاری فراهم کردن منبعی مطمئن برای تامین پنل‌های اولدی است که اپل قصد دارد در آیفون سال ۲۰۱۸ و آیفون‌های پس از آن استفاده کند.

 

این سرمایه‌گذاری نوعی پیش‌پرداخت برای ساخت این پنل‌ها در سال‌های آینده به حساب می‌آید. ظاهرا گوگل هم حدود ۹۰۰ میلیون دلار روی LG Display سرمایه‌گذاری کرده تا خیال خود را بابت پنل‌های اولد گوشی‌های پیکسل سال آینده راحت کند. به نظر می‌رسد مجموعه این سرمایه‌گذاری‌ها به این دلیل باشد که اپل و گوگل ترجیح می‌دهند این بازار در انحصار سامسونگ نباشد و برای تامین پنل‌های اولد مورد نیاز خود صرفا به یک شرکت وابسته نمانند.

 

با توجه به تغییرات بیشتری که ظاهرا توسط سامسونگ در بازار پنل‌های اولد ایجاد خواهد شد باید منتظر واکنش رقبای قدرتمند این شرکت باقی بمانیم.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش