چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۷:۱۷ - ۲۷ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۲۶۳
موبایل و تبلت

گوشی‌های قاچاق از جمعه ٢٨ مهرماه نمی‌توانند خدمات ارتباطی دریافت کنند

موبایل موردنظر در دسترس نیست

طرح رجیستری در ایران,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

هیچ سیم‌کارتی از جمعه ٢٨ مهر دیگر روی موبایل‌ها و تبلت‌های قاچاق کار نمی‌کند. طرحی که یک‌بار دیگر حدود ١١‌سال پیش اجرا شد، اما شکست خورده است. با این وجود گویا حالا ماجرا فرق دارد و رجیستری گوشی، کارشناسی‌شده‌تر و دقیق‌تر اجرا می‌شود. بنا به اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حدود ٩٠‌درصد بازار موبایل ایران مملو از گوشی‌ها و تبلت‌های قاچاق است.

 

رقم کلانی که سالانه تقریبا ٢‌هزار‌ میلیارد تومان درآمد گمرکی دولت را می‌بلعد و به جیب قاچاقچیان می‌ریزد. رقمی که گفته می‌شود چند برابر بودجه برخی وزارتخانه‌هاست. علاوه بر این، مشتریان ایرانی سال‌هاست با خدمات پس از فروش و گارانتی بیگانه‌اند.

 

بیشتر برندهای گوشی و تبلت در ایران هیچ‌گونه نمایندگی رسمی ندارند و همین موضوع سبب شده است تا مشتریان ایرانی نه‌تنها گوشی‌های موبایل را گاهی تا چند برابر قیمت بازار جهانی خریداری کنند بلکه از هیچ‌گونه خدماتی برخوردار نباشند. به جز این، بسیاری از گوشی‌های بازار ایران امکان ردیابی ندارند و همین مسأله دست سارقان را باز گذاشته است.

 

براساس گفته علیرضا صمیمی، عضو هیأت‌مدیره اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی به «شهروند» درحال حاضر برندهای سامسونگ، هوآوی و ایسوس در ایران نمایندگی رسمی از شرکت مادر دارند و برندهای اچ‌تی‌سی و سونی هم در کش‌وقوس دریافت نمایندگی رسمی هستند. به گفته صمیمی، برندهای اپل، موتورولا و بلک‌بری در ایران نمایندگی رسمی از شرکت مادر ندارند.

 

حالا پس از دوسال برنامه‌ریزی دوباره قرار است رجیستری در ایران اجرا شود و تنها موبایل‌ها و تبلت‌هایی که مبادی قانونی وارد کشور می‌شوند، شناسه‌شان برای اپراتورها ارسال شود تا به آنها خدمات ارتباطی بدهند. این موضوع درحالی رخ می‌دهد که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته است؛ رجیستری شامل گوشی‌های قاچاق قدیمی نمی‌شود و کاربرانی که تا قبل از روز جمعه ٢٨ مهر از گوشی‌های قاچاق استفاده می‌کردند، همچنان می‌توانند از گوشی‌هایشان استفاده کنند.

 

میزان تشعشات گوشی‌های قاچاق ١٤ برابر استاندارد

براساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سالانه حدود ١٠ تا ١٢‌میلیون دستگاه موبایل و تبلت در بازار ایران خریدوفروش می‌شود که حدود ٩‌میلیون دستگاه از طریق واردات و حدود یک‌میلیون آن از طریق تولید داخل تأمین می‌شود. از این میان حدود ٩٠‌درصد گوشی‌های خارجی که به بازار کشور وارد می‌شوند، از طریق قاچاق آمده‌اند.

 

گوشی‌هایی که به گفته حمیدرضا دهقانی‌پور، مدیرکل فناوری ارتباطات و اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ١٤برابر میزان استاندارد نرخ جذب ویژه اشعه دارند که این موضوع بشدت برای سلامتی مصرف‌کنندگان مضر است.

 

این نکته‌ای است که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرده و توضیح می‌دهد؛ گوشی‌های وارداتی باید به صورت سالانه آزمون سلامت شوند و نرخ ویژه جذب اشعه آنها، هرساله اندازه‌گیری شود و براساس استاندارد اجازه واردات آن به کشور داده شود. درحالی‌ که قاچاق کالا امکان نظارت را از دستگاه‌های متولی سلب می‌کنند. گفتنی است؛ استاندارد تشعشعات مضر (SAR) گوشی‌های تلفن‌همراه بین ١,٤ تا ١.٦وات در هر کیلوگرم است.

 

به‌جز این، اجرای طرح رجیستری ثبت کد رهگیری موبایل و تبلت امکان سرقت موبایل را محدود می‌کند زیرا هر گوشی تلفن ‌همراه با یک شناسه منحصر ‌به آن گوشی معرفی می‌شود و به این ترتیب گوشی تلفن‌ همراه قابل پیگیری و شناسایی است. شناسه‌ای که گفته می‌شود به هیچ عنوان قابل جعل نیست و الگوی پیچیده‌ای برای طراحی آن در نظر گرفته شده است.

 

نحوه تشخیص گوشی‌های قاچاق

حالا قرار است این حجم سنگین قاچاق موبایل و تبلت کنترل شود. بنا به گفته متولیان اجرای این طرح رجیستری با دو برند آغاز می‌شود و در گام‌های بعدی برندهای بیشتری مشمول این طرح می‌شود.

 

حمیدرضا دهقانی‌پور، مدیرکل فناوری ارتباطات و اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این‌باره در یک نشست خبری توضیح داده است از ٢٨ مهرماه که طرح رجیستری موبایل آغاز می‌شود، خریداران استعلام کنند و در صورت دریافت پیام «تجهیز شما تأیید می‌شود» اقدام به خرید گوشی تلفن ‌همراه کنند.

 

نحوه استعلام به این صورت است که مشتری برای خریداری موبایل ابتدا باید کد IMEI پشت گوشی یا باتری را مشاهده کند که البته برخی تجهیزات تلفن ‌همراه این برچسب را ندارند، اما به همراه کد دستوری کد IMEI ارسال می‌شود. کد IMEI را می‌توان با کد دستوری #٠٦#* به دست آورد. کد IMEI باید با کد ثبت‌شده روی جعبه یکسان باشد و شبکه براساس کد دستوری که اعلام می‌شود دستگاه را تشخیص می‌دهد و پیامکی برای آن ارسال می‌شود.

 

اگر تجهیز هنگام استعلام پاسخ مثبت از شبکه گرفت، آن دستگاه رسمی است و می‌توان آن را خریداری کرد. بنابراین اگر مشتری پیام بگیرد که تجهیز شما تأیید می‌شود، نسبت به خرید اقدام کند و اگر این پیام را دریافت نکرد، خود را با خرید آن گوشی وارد لیست خاکستری نکند، زیرا در صورت خرید فقط یک ماه فرصت استفاده از آن گوشی را دارد و پس از آن دیگر نمی‌تواند از آن گوشی استفاده کند.

 

حمیدرضا دهقانی‌پور، مدیرکل فناوری ارتباطات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌گوید: فرصت یک‌ماهه را به این دلیل ایجاد کرده‌ایم، تا اگر مسافری به کشور وارد می‌شود، بتواند با گوشی تلفن ‌همراه خود از سیم‌کارتش استفاده کند.

 

البته نکته‌ای که دایم این روزها بر آن تأکید شده، این است که تحت هیچ عنوان مردم نباید هیچ هزینه‌ای برای طرح رجیستری پرداخت کنند و هر فروشنده یا فرد دیگری اگر از آنها پول طلب کرد از پرداخت وجه به او خودداری کنند.

 

آیفون‌دارها نگران نباشند

اپل حدود ١١‌درصد از بازار ایران را در اختیار دارد. این موضوع درحالی رخ می‌دهد که این کمپانی آمریکایی هیچ‌گونه نمایندگی رسمی در ایران ندارد و حالا بسیاری نگران هستند که با اجرای طرح رجیستری دیگر نتوانند گوشی‌ها و تبلت‌های اپل را خریداری کنند اما ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دیروز اعلام کرد: از آن‌جا که برند آیفون در ایران هیچ‌گونه نمایندگی رسمی ندارد و در داخل کشور تولید نمی‌شود، سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان براساس قواعد خود به برخی از شرکت‌ها مجوز واردات گوشی‌های آیفون را داده که بر این اساس، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم این نمایندگی‌ها را به رسمیت می‌شناسد.

 

براساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ٣٠ شرکت واردکننده برند اپل در کشور وجود دارد.ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین اعلام کرده است که مردم برای اطلاعات بیشتر می‌توانند از طریق سامانه تلگرامی @hamta_ntsw و اصناف از طریق @hamta_asnaf و بازرگان هم از طریق @hamta_bazarghan در جریان مسائل باشند تا نگرانی در بازار ایجاد نشود. همچنین وزارت ارتباطات و سایر مسئولان ذیربط در طرح رجیستری موبایل نیز این مدل‌های انتخابی را اعلام می‌کنند.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش