سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۱:۴۹ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۵۶۲
موبایل و تبلت

آیا آیفون ۱۰ هزار دلار می‌ارزد؟

آیفون ۱۰,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
سال ۲۰۱۷ سال پرباری برای گوشی‌های هوشمند جدید بود اما در این سال قیمت بهترین گوشی‌ها سر به فلک کشید. در سال ۲۰۰۷ که نخستین آیفون عرضه شد، قیمت این گوشی ۴۹۹ دلار بود. اما حالا ارزان‌ترین مدل آیفون ۸ با قیمت ۶۹۹ دلار فروخته می‌شود. هرچند در طی این ده سال به قدرت پردازش، حافظه، پیکسل‌ها و ظرفیت باتری این گوشی افزوده شده است، اما دیگر مانند گذشته یک گوشی انقلابی محسوب نمی‌شود.

پس چرا با وجود پیشرفت نه چندان زیاد سخت‌افزارها، قیمت گوشی‌ها تا این حد رشد داشته است؟ این را هم مدنظر داشته باشید که معمولا در زمان همه‌گیر شدن تکنولوژی‌های جدید، قیمت آن کاهش پیدا می‌کند. گوشی‌های هوشمند هم از این امر مستثنا نبوده‌اند. به‌طور مثال می‌توانیم به گوشی‌های هواوی Honor 8، شیائومی Mi A1 یا موتو G5 Plus اشاره کنیم که از مشخصه‌های بسیار خوبی بهره می‌برند و قیمت مناسبی هم دارند.

 

با این وجود، طبق گزارشی از IDC، در سال ۲۰۱۶ فروش گوشی‌های هوشمند رشد چندانی نداشته و تقریبا ثابت بوده است. به همین خاطر، بسیاری از سازندگان در پی این هستند که از طریق عرضه‌ی گوشی‌های پرچم‌دار گران‌قیمت، سودشان را افزایش دهند.

 

غول‌های گوشی‌های هوشمند مانند سامسونگ، اپل و گوگل حالا گوشی‌هایی را عرضه کرده‌اند که بهترین مدل آن‌ها در حدود ۱۰۰۰ دلار قیمت دارد. برای توجیه چنین قیمت بالایی، آن‌ها دسته‌ی جدیدی از گوشی‌ها را به نام «فرا پرچم‌دار» (ultra-premium) به وجود آورده‌اند.

 

آیفون ۱۰,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

بنا به گزارشی که اخیرا موسسه‌ی GfK منتشر کرده، میانگین قیمت گوشی‌های هوشمند در سه‌ماهه‌ی سوم ۲۰۱۷، رشدی ۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته داشته است. در این گزارش آمده که با وجود کاهش فروش گوشی در بازار کشورهای توسعه‌یافته‌ای مانند اروپا و آمریکا، افزایش میانگین قیمت باعث شده که درآمد کلی شرکت‌ها افزایش پیدا کند.

 

قیمت ایفون ایکس

سامسونگ از اولین شرکت‌هایی بود که با عرضه‌ی سری گوشی‌های گلکسی نوت، پتانسیل مفهوم «فرا پرچم‌دار» را در بوته‌ی آزمایش قرار داد. این سری گوشی‌ها به لطف نمایشگر بزرگ و قلمی که داشتند، توجه زیادی را به خود جلب کردند. سامسونگ سری گلکسی نوت را به‌عنوان گجت‌های قابل حمل بسیار قدرتمند معرفی کرد. اولین گوشی گلکسی نوت در سال ۲۰۱۱ عرضه شد و ۶۸۰ دلار قیمت داشت. چنین قیمتی باعث شد این گوشی به یکی از گران‌قیمت‌ترین گوشی‌های موجود در بازار بدل شود. گلکسی نوت ۸ که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، ۹۳۰ دلار قیمت دارد که نشان‌دهنده‌ی افزایش قیمت ۳۶ درصدی است.

 

اپل حرکت در مسیر گوشی‌های فرا پرچم‌دار را با عرضه‌ی مدل پلاس در سال ۲۰۱۴ آغاز کرد. اولین مدل پلاس هم آیفون ۶ پلاس بود که از یک دوربین همراه با لرزش‌گیر اپتیکال (که در آیفون ۶ تعبیه نشده بود) بهره می‌برد و مجهز به نمایشگر و باتری بزرگ‌تری نسبت به آیفون ۶ بود. ارزان‌ترین مدل آیفون ۶ پلاس، ۷۴۹ دلار قیمت داشت. آیفون ۱۰ جدیدترین تلاش اپل در این زمینه است که ارزان‌ترین مدل آن ۹۹۹ دلار قیمت دارد و گران‌ترین مدل آن ۱۱۴۹ دلار است.

 

ال‌جی هم در سال ۲۰۱۵ وارد این بازی شد و با معرفی سری گوشی‌های V اعلام کرد که این گوشی‌ها از لحاظ عکاسی و فیلم‌برداری، بهترین و بی‌رقیب هستند. سری اول این گوشی‌ها یعنی V10 قیمتی برابر با ۶۹۹ دلار داشت و جدیدترین آن‌ها یعنی V30 در حدود ۸۰۰ دلار قیمت دارد.

رقابت بر سر قطعات

یکی از مؤسسین شرکت وان‌پلاس، «کارل پی» (Carl Pei)، در همین زمینه اعتقاد دارد که غیر از سرعت پایین تولید قطعات، رقابت بر سر خرید این قطعات هم در این افزایش قیمت تأثیرگذار بوده است. او می‌گوید: «در صنعت بسیار رقابتی گوشی‌های هوشمند، بسیاری از شرکت‌ها در حال رقابت برای تصاحب قطعاتی هستند که عرضه‌ی محدودی دارند». او ادامه می‌دهد: «کمیابی این قطعات منجر به افزایش قیمت آن‌ها می‌شود و در نتیجه قیمت نهایی گوشی‌ها هم افزایش پیدا می‌کند.»

 

علاوه بر این‌ها، نیاز شرکت‌ها برای دسترسی به بهترین تکنولوژی‌ها، موجب پیچیده‌تر شدن شرایط شده است. زیرا خریداری که حاضر است مبلغ هنگفتی را برای خرید یک گوشی هزینه کند، انتظار دارد محصولی را دریافت کند که از بهترین تکنولوژی‌های موجود بهره می‌برد.

 

کارل پی می‌گوید: «هر روزه استانداردها بالاتر می‌رود و دستیابی به جدیدترین قطعات سخت‌تر می‌شود. به‌طور مثال، ۲۰۱۷ سال نمایشگرهای بزرگ و کم‌حاشیه بود. رقابت بر سر این نمایشگرها به حدی بالا بود که بسیاری از شرکت‌ها، اعم از کوچک و بزرگ، برای خرید و استفاده از نمایشگرهای باکیفیت با مشکل مواجه شدند».

 

آیفون ۱۰,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

قيمت آيفون ۸

گوگل در مورد پیکسل ۲ ایکس‌ال با چنین مشکلی مواجه شد که خشم خریداران را در پی داشت. بنا به گزارش برخی از خریداران، نمایشگر این گوشی کیفیت پایینی داشت. به گفته‌ی آن‌ها نشانه‌های «برجای ماندگی تصاویر» (image retention) و «سوختگی نمایشگر» (screen burn-in) در صفحه نمایش پیکسل ۲ ایکس‌ال مشاهده می‌شود و هنگام مشاهده‌ی آن از زوایای خاص، رنگ نمایشگر تغییر می‌یابد. خریداری که ۸۵۰ دلار برای خرید این گوشی خرج کرده، مطمئنا انتظار ندارد با چنین مشکلاتی مواجه شود.

 

پس از انتشار انتقادات گسترده، گوگل بیانیه‌ای را منتشر کرد. گوگل در این بیانیه نوشت: «یکی از اهداف ما برای نمایشگر این گوشی این بود که رنگ‌ها را به‌صورت دقیق و طبیعی نشان دهد». گوگل در ادامه موارد مربوط به سوختگی نمایشگر را تایید کرد و توضیح داد که طول عمر متفاوت پیکسل‌های نمایشگر در دیگر گوشی‌های پرچم‌دار هم دیده می‌شود. با این حال، گوگل یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری را برای حل این مشکل منتشر کرد.

طبیعی شدن وضعیت جدید

یکی از منابع درآمد مهم سازندگان گوشی‌های هوشمند، وسایل جانبی است. سامسونگ، اپل و گوگل هر سه هدفون‌های وایرلس ساخت خود را عرضه کرده‌اند. این هدفون‌ها جوری طراحی شده‌اند که تا حد ممکن اختصاصی باشند. به طور مثال، قابلیت اتصال سریع ایرپادهای اپل با گوشی‌های اندرویدی کار نمی‌کند و برای استفاده از قابلیت ترجمه‌ی هم‌زمان پیکسل‌باد گوگل، کاربر ناچار است از گوشی‌های پیکسل استفاده کند.

 

آیفون ۱۰,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

قیمت گلکسی نوت ۸

قیمت بالای این وسایل جانبی باعث می‌شود که قیمت کلی گوشی‌های فرا پرچم‌دار هم افزایش پیدا کند؛ زیرا این گوشی‌های گران‌قیمت، وسایل جانبی بسیار گران‌قیمتی هم دارند و خریداران چنین گوشی‌هایی همواره تشویق می‌شوند که وسایل جانبی مربوط به آن را هم بخرند.

 

البته افرادی که گوشی‌ها را با قراردادهای دوساله می‌خرند، این افزایش قیمت را چندان احساس نمی‌کنند؛ اما کسانی که می‌خواهند قیمت هنگفت این گوشی‌ها را یکجا پرداخت کنند، قبل از خرید باید دست به تحقیق و بررسی گسترده‌ای بزنند که آیا صرف چنین هزینه‌ای ارزش دارد یا خیر.

 

 

 

 

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش