چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
۱۴:۱۰ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۲۴۰
موبایل و تبلت

رشد تولیدکنندگان موبایل چینی

تولیدکنندگان موبایل چینی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

دنیای موبایل و تلفن‌های هوشمند یکی از بازارهای پرتب‌و‌تاب‌ دنیای تکنولوژی است. از همان روزهای آغازین ظهور تلفن‌همراه تاکنون همواره کمپانی‌های تولیدکننده موبایل دست از رقابت برنداشته‌‌اند و در تلاشند جزو بهترین‌های بازار این حوزه بشوند و جایگاه خود را حفظ کنند.

 

در این میان کشورهای مهم دنیا به تولید موبایل روی‌ آوردند و جالب اینکه چین نیز بیکار ننشسته و در این عرصه خوش درخشیده است. چین که در هر زمینه‌ای به تولید اجناس ارزان‌قیمت مشهور است و فروش و محبوبیت جالب‌توجه خود را از همین راه به‌دست آورده، در حوزه موبایل هم همین مسیر را در پیش گرفته و با تولید تلفن‌های هوشمند ارزان‌قیمت فروش جالب‌توجهی کسب کرده است. البته در کنار قیمت کم اجناس چینی کیفیت پایین نیز همیشه به چشم می‌خورده است ولی هرچه هست قیمت محصولات به‌ویژه در حوزه موبایل آنقدر چشمگیر است که کیفیت به‌چشم نمی‌آید.

 

همچنین آمارها نشان از این دارد که تولیدکنندگان چینی در حوزه تلفن هوشمند توانسته‌اند محصولاتی با جدیدترین امکانات و قابلیت‌ها عرضه کنند و کیفیت محصولاتشان هم کم از دیگر کمپانی‌های مطرح کشورهای دیگر نداشته باشد، در عین حال قیمت نهایی فروش از دیگران کمتر باقی بماند. درواقع شواهد و گزارش‌ها نشان می‌دهد کیفیت موبایل‌های چینی خیلی هم کم از دیگر برندها ندارد و کمپانی‌های چینی در این حوزه نه‌تنها تلاش کرده‌اند

 

کیفیت قابل‌قبولی عرضه کنند، بلکه پا را فراتر گذاشته‌اند و دائم در حال برتری جستن از دیگر برندها هستند و سعی در پیشروی در برخی ویژگی‌های موبایل‌ها مانند بهترین دوربین یا قدرتمند‌ترین باتری هستند و جالب اینکه در این زمینه موفق هم عمل کرده‌اند.   حالا دیگر چین را به جرات می‌توان بزرگ‌ترین تولیدکننده تلفن‌های همراه هوشمند در دنیا دانست. این کشور در بازه زمانی ژانویه تا جولای ۲۰۱۷ بیش از ۸۲۰ میلیون تلفن همراه تولید کرده و این رقم جالب‌توجه نشان‌دهنده رشد ۴/  ۳درصدی تولید در این بازار است.

 

 تولیدکننده‌های مطرح

آن‌طور که از آمار و ارقام برمی‌آید چین در چهار، پنج سال اخیر در بازار تلفن هوشمند خوش درخشیده است. در سال‌های پیش دو کمپانی نام‌آشنای اپل و سامسونگ در این بازار سرآمد بودند و سهم قابل‌توجهی از بازار را در اختیار داشتند و کمپانی دیگری پیدا نمی‌شد که بتواند خود را به این دو برساند و در کنار آنها بایستد ولی چند سالی می‌شود که کمپانی‌های چینی نه‌تنها خود را به اپل و سامسونگ رسانده‌اند، بلکه برای آنها رقیب و حتی تهدید جدی به‌شمار می‌روند. در سال‌های گذشته کمپانی‌های هوآوی و شیائومی رشد قابل‌توجهی در بازار موبایل داشته‌اند و حالا این سیر رشد تولیدکننده‌های موبایل چینی تمامی ندارد.

 

سال گذشته نام کمپانی چینی دیگری در لیست پرفروش‌ها دیده شد؛ BBK Group. این کمپانی بزرگ مالک چندین برند موبایل مانند وان‌پلاس و اپو است و جالب اینکه در سه‌ماهه پایانی ۲۰۱۷ فروش کل موبایل‌های این برندها که تحت مالکیت BBK Group هستند، از فروش کمپانی‌های اپل و سامسونگ بیشتر بوده است.  این آمار از ظهور تولیدکننده‌های چینی همواره همین بوده و این کمپانی‌ها هر سال رشد قابل‌توجهی دارند.

 

 هوآوی در سال ۲۰۱۷ سود خود را به ۶ درصد رساند که البته این رشد را مدیون گوشی‌های سری میت و سری P بوده است. این شرکت در سه‌ماهه سوم ۲۰۱۷ با عرضه ۱/  ۳۹ میلیون دستگاه گوشی هوشمند رشد سالانه ۱/  ۱۶ درصدی را تجربه کرد. اوپو یکی دیگر از تولیدکننده‌های تلفن‌همراه در چین است که در سال ۲۰۱۷ توانست مقام چهارم سودآوری در حوزه موبایل را پس از اپل و سامسونگ و هوآوی کسب کند.

 

همچنین توانسته چهارمین شرکت سودآور جهان در حوزه تلفن‌های هوشمند شود. این برند چینی به ازای فروش هر گوشی موبایل تنها ۱۴ دلار سود در نظر گرفته است. جالب اینکه پنجمین شرکت سودآور جهان در حوزه تولید گوشی‌های تلفن همراه هم یک شرکت چینی به نام ویو بوده و مقام ششم هم به کمپانی نام‌آشنای شیائومی رسیده است. این کمپانی در سال ۲۰۱۷ با افزایش سود ۴درصدی توانست همچنان قدرت خود را در بین تولیدکننده‌های موبایل حفظ کند. نکته قابل‌توجه درباره این کمپانی این است که سود خالص شیائومی روی هر گوشی موبایل کمتر از ۲ دلار است.

 

نکته قابل‌توجه این است که شیائومی در سال ۲۰۱۰ میلادی تاسیس شد و از ظهورش تاکنون کمتر از ۸ سال گذشته و این کمپانی در همین مدت کوتاه چنان به رشد رسیده که در لیست ۱۰ برند برتر تلفن هوشمند جای گرفته است. اوج شکوفایی این برند به سال ۲۰۱۴ یعنی فقط چهار سال پس از تاسیس برمی‌گردد که این کمپانی توانست در نیمه اول سال بیش از ۲۶میلیون تلفن هوشمند را به فروش برساند و در بازار چین از سامسونگ پیشی گرفته و در جایگاه نخست قرار بگیرد.   شیائومی با قیمت پایین محصولات و کیفیت قابل‌قبول آنها توانسته بازار بزرگی برای خود دست و پا کند. آمار فروش پرچمدارهای شیائومی در دو، سه دقیقه و حتی در چند ثانیه این کمپانی را زبانزد کرده است. هرچند حالا شیائومی پرفروش‌ترین برند در چین محسوب نمی‌شود اما طبق آمارها بالاترین سرعت رشد را به‌عنوان تولیدکننده گوشی هوشمند تاکنون داشته است.

 

 شیوه بازاریابی

یکی دیگر از علل موفقیت بیشتر کمپانی‌های چینی به شیوه بازاریابی موبایل‌هایشان برمی‌گردد. حذف هزینه تبلیغات در مقایسه با برندهای دیگر یکی از راهکارهای کمپانی‌های چینی برای کاهش قیمت است. این شرکت‌ها علاوه بر اینکه مبلغ کمتری را صرف تبلیغات به‌ویژه در خارج از چین می‌کنند، بلکه از الگوی همکاری با اپراتورها که در آمریکا و اروپا پیاده می‌شود نیز تبعیت نمی‌کنند و به این ترتیب سهمی که اپراتورها برمی‌دارند حذف می‌شود.

 

در مقابل این تولیدکنندگان چینی در فضای آنلاین به دنبال مشتری برای محصولات خود می‌گردند و سعی می‌کنند با فروش موبایل‌های خود از طریق وب‌سایت اختصاصی خودشان یا با همکاری انحصاری با برخی خرده‌فروشان کانال‌های فروش خود را تحت کنترل دربیاورند. به این ترتیب چینی‌ها آن بخش از هزینه را که دیگر کمپانی‌ها برای توزیع و فروش صرف می‌کنند حذف می‌کنند و در نتیجه قیمت نهایی تلفن‌ هوشمند تولیدشده‌شان به میزان قابل‌توجهی پایین می‌آید.

 

 قیمت پایین

بی‌شک یکی از علت‌های قیمت پایین محصولات چینی که شامل تولید تلفن هوشمند هم می‌شود، هزینه کم نیروی کار است. دستمزد کارگران در چین در مقایسه با کشورهای دیگر به‌مراتب پایین‌تر است و این بزرگ‌ترین علت هزینه پایین تولید محصولات چینی است. در کنار این موضوع از قیمت پایین مواد اولیه در چین هم نباید غافل باشیم. دسترسی به مواد اولیه کمیاب که در بسیاری از دیوایس‌ها و لوازم الکترونیکی استفاده می‌شوند، در چین به‌آسانی انجام می‌گیرد. طبق گزارش‌های منتشرشده این کشور بیش از ۹۵ درصد مواد کمیاب مورد استفاده در محصولات الکترونیکی را تولید می‌کند و این به‌تنهایی می‌تواند برگ برنده این کشور در تولید محصولات ارزان‌قیمت باشد. 

 

بی‌شک به همین سبب است که بیشتر کمپانی‌های تولیدکننده موبایل در کشورهای دیگر هم تمایل دارند محصولات خود را در چین تولید کنند و محصولات خود را در این کشور مونتاژ کنند. جدا از اپل و سامسونگ می‌توان در این زمینه به کمپانی لنوو اشاره کرد که چندی پیش موتورولا را خرید و حالا بیشتر محصولات خود را در چین تولید می‌کند. آلکاتل و ال‌جی هم از دیگر کمپانی‌هایی هستند که محصولات خود را در چین تولید می‌کنند و همه اینها نشان از این دارد که تولید در چین با قیمت کمتر انجام می‌شود و درنهایت سود بیشتری برای تولیدکننده به همراه دارد.

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش