دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۰ - ۰۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۰۶۷
موبایل و تبلت

تعرفه‌ مکالمه تلفنی سر به فلک کشید

افزایش تعرفه‌های تلفن‌های همراه و ثابت,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

این روزها تعرفه‌های تلفن‌های همراه و ثابت به طور مداوم در حال افزایش است‌. با توجه به نرخ تعرفه‌های تماس اپراتورهای تلفن‌های همراه در سال گذشته و امسال به نظر می‌رسد تعرفه‌های تماس بیش از دوبرابر شده است‌. از سوی دیگر شرکت مخابرات نیز تعرفه‌های جدید تماس‌های بین‌الملل را اعلام و تاکید کرده است: از پانزدهم مهرماه امسال، تعرفه تماس با شبکه ثابت و سیار کشورهای اعلام‌شده در لیست افزایش یافته و البته این خبر مدتی بعد از افزایش تعرفه اعلام شده است!

 

با وجود تمامی اعتراضات و شکایات مردم، با نگاهی به تحولات گسترده و سریع تکنولوژی شاهد جایگزینی پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های مجازی به جای تلفن‌های ثابت خواهیم بود‌. این روزها حتی برای تماس‌های بین‌المللی به راحتی می‌توان واتس‌آپ را جایگزین تلفن ثابت کرد و برای تبریک و تسلیت نیز از پیام‌رسان‌های بین‌المللی استفاده کرد‌. با وجود تمامی فیلترینگ‌ها و کاهش سرعت اینترنت باز هم پیام‌رسان‌ها به راحتی جایگزین تلفن ثابت شده‌اند و موبایل‌های هوشمند نیز استفاده از تلفن‌های ثابت را به حداقل کاهش داده‌اند‌.

 

از همین‌رو‌ با وجود افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت ممکن است در آینده نزدیک هیچ استفاده‌ای از آن نشود‌. با این همه مردم از افزایش تعرفه تلفن ثابت به شدت ناراضی هستند و به راستی نوسانات ارزی به هر چه ارتباط داشته باشد به افزایش تعرفه تلفن ثابت هیچ ربطی ندارد‌. با این همه مشکل مردم تنها افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت نیست بلکه مشکل اصلی افزایش تعرفه‌های موبایل است و این امر اعتراضات بسیاری به همراه داشته است، هم تعرفه اینترنت و هم تعرفهمکالمات تلفنی با موبایل از سوی اپراتورهای موبایلی افزایش یافته است‌. به تازگی تعرفه‌های اینترنت و مکالمه در اپراتورها نیز افزایش یافته که البته رگولاتوری معتقد است اتفاقی خلاف قانون رخ نداده است‌.

 

مدتی است اپراتورهای اینترنتی از وضعیت تعرفه اینترنت موبایل ناراضی‌ هستند و معتقدند تعرفه بالایمکالمات تلفنی در اپراتورهای موبایل حاشیه سود خوبی در این بخش ایجاد کرده و به آنها کمک می‌کند که بخش دیتای موبایل را پوشش داده و با قیمت‌هایی پایین‌تر از قیمت منطقی اینترنت موبایل عرضه کنند‌. این موضوع باعث شد برخی از شرکت‌های FCP یا اینترنت ثابت کم‌کم دچار مشکلات مالی و از بازار خارج شوند و درنتیجه مشترکشان را از دست بدهند‌. کارشناسان معتقدند بالا بودن تعرفه‌های تماس‌های تلفنی به دامپ بازار توسط اپراتورها کمک می‌کند و آنها که از بازارمکالمات تلفنی منبع درآمد خوبی دارند، از جای دیگر هزینه می‌کنند‌. درحالی که اگر تعرفه‌ صوت موبایل واقعی و مثل اینترنت ثابت که به‌طور متناسب کم شده، کاهش پیدا کند، آن وقت تعرفه اینترنت موبایل هم واقعی می‌شود‌. 

 

اگرچه محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرده بود که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات باید درباره درخواست سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برای کاهش تعرفه صوت اپراتورها در جهت متعادل‌سازی تعرفه اینترنت ثابت تصمیم بگیرد، نه‌تنها تعرفهمکالمات تلفنی کاهش پیدا نکرد، بلکه اپراتورهای موبایل آن‌طور که اعلام کردند، در راستای یکسان‌سازی تعرفه‌های خود، تعرفه مکالمات برای برخی از تماس‌های درون‌ و برون‌شبکه در سیم‌کارت‌های اعتباری و دائمی را افزایش دادند‌. برخی کارشناسان همچنین معتقدند در حالی که اکنون مردم مجبورند از موبایل استفاده کنند، اگر اپراتوری که درآمد خوبی از مکالمات دارد، بخواهد پیشنهاد دیتای ارزان بدهد که مشترکش به اپراتور دیگری مهاجرت نکند، طبق قوانین تجارتی، دامپینگ انجام داده است که بازار رقابت را محدود می‌کند و در نتیجه مشتری در کیفیت و کمیت متضرر می‌شود‌. 

 

افزایش دوبرابری هزینه مکالمات تلفنی

حسین فلاح‌جوشقانی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در واکنش به افزایش تعرفه‌های اینترنت و صوت، اظهار کرد: بررسی اولیه ما حاکی است که این اپراتورها در چارچوب مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات این اقدام را انجام دادند‌. اکنون حداکثر به‌طور میانگین حدود ۱۰ درصد افزایش هزینه در اپراتورها را داریم که در چارچوب مصوبات و مقررات بوده است‌. شاید بخشی از این افزایش تعرفه با وجود افزایش هزینه‌ها اجتناب‌ناپذیر باشد و در واقع افزایش غیرمعقولی رخ نداده اما طبق دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بررسی کردیم و براساس گزارش خود اقدام لازم را خواهیم داشت‌. 

 

پس از اعلام جوشقانی، برای بررسی گزارش درباره این افزایش قیمت، او در آخرین اظهارنظرها درباره تعرفه‌های تلفن همراه و شرکت‌های FCP بیان کرد: طی چند ماه گذشته با افزایش قیمت ارز، هزینه‌های خدمات اپراتورها نیز افزایش یافته اما در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، سقف و کف برای قیمت‌ها تعیین شده است، بنابراین اپراتورها مجازند بین سقف و کف و بر اساس تحلیلی که از بازار دارند، قیمت‌ها را اعلام کنند‌. به گفته رییس رگولاتوری اپراتورها در دو سال گذشته با توجه به شرایط بازار، تعرفه‌ها را در پایین‌ترین میزان اعلام می‌کردند، اما اکنون با توجه به شرایط اقتصادی تعرفه‌ها افزایش یافته است، به‌طوری که اینترنت ۱۰ درصد و مکالمه‌ها با دو برابر افزایش قیمت مواجه هستند که این افزایش همچنان طبق مقررات است‌. مخابرات با طرح هم‌کدسازی ۷۰ درصد قیمت‌ها را کاهش داد، اما اکنون قیمت‌ها به سقف رسیده و گزارش این کار برای کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آماده شده که بر اساس جمع‌بندی این کمیسیون، قیمتی خلاف قانون و بالاتر از سقف تعیین شده نداشتیم‌.

 

به گفته معاون وزیر ارتباطات، افزایش تعرفه‌ها در اپراتورها به‌صورت ۱۰ درصدی در اینترنت و دو برابر افزایش در صوت باشد، این موضوع به‌معنای افزایش ۲۰۰ درصدی در این زمینه است و حتی اگر افزایش تعرفه‌ تماس در اپراتورهای موبایل را حداکثر ۲۰ تومان به ازای هر دقیقه در نظر بگیریم، باز هم شاهد افزایش تعرفه‌ بیش از ۳۰ درصدی درمکالمات تلفنی هستیم‌. در این صورت حتی اگر اتفاقی خلاف قانون و خارج از تعرفه‌های تعیین‌شده در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رخ نداده باشد، به‌جای کاهش تعرفهمکالمات تلفنی که خواسته ارائه‌دهندگان اینترنت ثابت است، این افزایش بیشتر درمکالمات تلفنی خود را نشان داده است تا اینترنت‌. 

 

سخن آخر

تعرفه مکالمات تلفنی چه برای موبایل و چه تلفن‌های ثابت افزایش یافته است و این امر موجب شده هزینه زندگی برای مردم بیش از پیش افزایش یابد‌. در این میان به نظر می‌رسد حتی نهادهای دولتی نیز افزایش هزینه‌ها به دلیل افزایش قیمت دلار را بهانه کرده و تعرفه‌ها را بسیار بیشتر از میزان ضروری افزایش می‌دهند، بنابراین تعجبی ندارد اگر فروشندگان کوچه و بازار نیز از آب گل‌آلود ماهی گرفته و به بهانه افزایش قیمت ارز، قیمت محصولات خود را چند برابر گرانتر از قیمت واقعی بفروشند‌.

 

jahansanat.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش