چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۳:۲۵ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۸۸۲
موبایل و تبلت

چرا اپل برای ساخت گوشی تاشو عجله‌ای ندارد؟

گوشی تاشو,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

طی سال‌های گذشته، بسیاری از شرکت‌ها بارها از پیشرفت‌های خود در زمینه‌ی توسعه نمایشگرهای انعطاف‌پذیر پرده‌برداری کرده‌اند ولی حالا این تکنولوژی به شکل تلویزیون رول شونده و گوشی تاشو به‌زودی به طور گسترده به بازار عرضه می‌شود. در صنعت گوشی‌های هوشمند، روزبه‌روز اندازه نمایشگر افزایش می‌یابد و توسعه تکنولوژی‌ای که بتواند گوشی معمولی را به یک گجت بزرگ‌تر تبدیل کند، می‌تواند هوای تازه‌ای را برای این صنعت به ارمغان بیاورد.

 

یا شاید هم چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. تا زمانی که این گجت‌ها روانه‌ی بازار نشوند، با قطعیت نمی‌توانیم در مورد میزان استقبال کاربران اظهارنظر کنیم ولی در هر صورت، نمی‌توان پتانسیل‌های بسیار زیاد یک گوشی تاشو را کتمان کرد.

 

در چند سال گذشته، در زمینه‌ی پیشرفت مربوط به این تکنولوژی بارها نام سامسونگ ذکر شده و این شرکت بودجه زیادی به توسعه این فناوری اختصاص داده است. اما در این میان، سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا اپل هم شانس خود را در این زمینه امتحان خواهد کرد و اگر جواب این سؤال مثبت است، برای این کار باید چه شرایطی مهیا باشد؟

 

اپل برای ترندهای تازه‌نفس عجله نمی‌کند

گوشی تاشو,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

یکی از مهم‌ترین رویکردهای شرکت اپل این است که عمدتا برای بهره‌گیری به ترندهای جدید عجله نمی‌کند. بعد از بازگشت استیو جابز به اپل در سال ۱۹۹۷، این شرکت در بیشتر اوقات برای تکنولوژی‌های نوین رویکرد محافظه‌کارانه‌ای اتخاذ کرده است. این موضوع هم تا حد زیادی به نحوه‌ی تعبیه تکنولوژی‌های نوین در محصولات این شرکت برمی‌گردد. اپل برخلاف دیگر شرکت‌های رقیب، چندان نگران شاخص‌سازی از لحاظ ویژگی‌های سخت‌افزاری نیست زیرا نرم‌افزار اختصاصی آن می‌تواند بخش مهمی از این موضوع را به دوش بکشد.

 

اما سازندگان کامپیوترهای ویندوزی، و حالا سازندگان گوشی‌های اندرویدی، از این مزیت بهره نمی‌برند و خیلی سریع باید به بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین روی بیاورند وگرنه از قافله عقب می‌افتند. گاهی اوقات این تکنولوژی‌ها خیلی عالی هستند ولی گاهی اوقات این فناوری‌های نوین بی‌مصرف هستند.

 

اپل گاهی اوقات فناوری‌های نوینی خلق می‌کند و برای اولین بار از تکنولوژی موردنظر استفاده می‌کند، ولی در بیشتر موارد، اپل ترجیح می‌دهد از تکنولوژی‌های دیگران استفاده کند و در زمان مناسب وارد عمل می‌شود. اپل ابتدا صبر می‌کند تا شرکت‌های رقیب مشکلات تکنولوژی‌های نوین را حل کنند و سپس در زمانی که می‌داند می‌تواند به نحو احسن از این فناوری‌ها در محصولات خود استفاده کند، به بهره‌گیری از آن‌ها روی می‌آورد. به همین خاطر همواره هواداران شرکت‌های رقیب می‌گویند که اپل عمدتا یک سارق حرفه‌ای است و در این صنعت نوآوری چندانی به ارمغان نمی‌آورد.

گوشی تاشو,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

اگرچه اپل بسیار دیرتر از شرکت‌های رقیب از اینترنت ۵G پشتیبانی خواهد کرد، اما این دیرکرد تأثیر منفی چندانی در وضعیت فروش آیفون‌ها نخواهد داشت. باید خاطرنشان کنیم که آیفون در زمینه‌ی پشتیبانی از بلوتوث و وای‌فای هم دیر عمل کرد ولی برای هر دوی آن‌ها، توانست رضایت کاربران را به خوبی جلب کند.

 

این داستان بارها و بارها تکرار می‌شود و این موضوع، تصادفی نیست. اپل برای بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین فشار چندانی احساس نمی‌کند و در ضمن این شرکت با ارائه برخی قابلیت‌های نرم‌افزاری، می‌تواند تجربه کاربری مربوط به تکنولوژی مذکور را بهبود ببخشد.

 

نمایشگرها نقطه‌ضعف اپل هستند

گوشی تاشو,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

یکی دیگر از فلسفه‌های تجاری اپل این است که تا جای ممکن، سعی می‌کند برای تکنولوژی‌های مهم به شرکت‌های دیگر وابسته نباشد. در همین رابطه می‌توانیم به درگیری حقوقی پرسروصدای بین اپل و کوالکام اشاره کنیم که باعث شده اپل برای تأمین مودم‌های ۵G با مشکل مواجه شود. به همین خاطر، چندان تعجب‌آور نیست که اپل می‌خواهد شانس خود را در زمینه‌ی توسعه‌ی مودم‌ها امتحان کند. در حال حاضر هم یکی از مهم‌ترین نقاط قوت آیفون‌ها، تراشه‌های بسیار قدرتمند آن‌ها است که به‌طور کامل توسط اپل طراحی می‌شوند.

 

اما برای نمایشگرها، اپل حرفی برای گفتن ندارد و به دیگر شرکت‌ها وابسته است. طبق گزارش‌ها، این شرکت مشغول پژوهش در زمینه‌ی توسعه‌ی نمایشگرهای MicroLED است ولی تا اطلاع ثانوی، اپل‌ برای تأمین نمایشگر محصولات خود باید به شرکای تجاری خود تکیه کند. این یعنی اگر بخواهد آیفون تاشو تولید کند، باید از فناوری شرکت‌هایی مانند سامسونگ استفاده کند. اگرچه اپل‌ مشکلی با بهره‌گیری از فناوری دیگر شرکت‌ها ندارد، اما با توجه به ماهیت گجت‌های تاشو، احتمالاً اپل‌ به این زودی‌ها نمی‌تواند بهبود چندانی در این تکنولوژی ایجاد کند و این یعنی آیفون مذکور در زمینه‌ی نمایشگر تاشو حرف چندان جدیدی برای گفتن نخواهد داشت.

 

مزیت آیپد

گوشی تاشو,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

یکی از مزیت‌های اپل‌ نسبت به رقبا، مربوط به iOS است که به خوبی برای نمایشگرهای کوچک و بزرگ بهینه‌سازی شده است. آیپد با فاصله‌ی زیادی موفق‌ترین سری تبلت‌های موجود محسوب می‌شود و توسعه‌دهندگان iOS هم به‌خوبی توانسته‌اند اپلیکیشن‌های خود را برای نمایشگرهای بزرگ‌تر بهینه‌سازی کنند. در این زمینه، تبلت‌های اندرویدی حرف چندانی برای گفتن ندارند.

 

اگر اپل‌ یک آیفون تاشو بسازد، احتمالاً به‌عنوان یک آیفون که می‌تواند به آیپد کوچک تبدیل شود، روانه‌ی بازار خواهد شد. با توجه به قدرت بسیار زیاد تراشه‌های اپل‌ و امکانات آیپد که منجر به کمتر شدن فاصله بین آیپد و کامپیوترها شده است، ارائه‌ی یک آیفون تاشو می‌تواند مورد توجه کاربران بسیار زیادی قرار بگیرد.

گوشی تاشو,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

 

در هر صورت، اگر مدیران ارشد اپل‌ تصمیم به عرضه آیفون تاشو بگیرند، مطمئناً این کار را دیرتر از باقی رقبا انجام می‌دهند. همچنین آن‌ها در این زمینه احتمالاً ایده‌ی نوآورانه‌ای را عملی می‌کنند که باعث می‌شود رقبا برای عملی نکردن چنین ایده‌ای خود را سرزنش کنند. در نهایت باید بگوییم که در این زمینه هنوز اطلاعات موثقی منتشر نشده ولی با توجه به روند همیشگی اپل، می‌توانیم گمانه‌زنی‌هایی را مطرح کنیم که احتمالاً این بار هم شاید تکرار این رویکرد همیشگی خواهیم بود.

 

 

digikala.com
  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش