امسال نیز اسپانیا همچون سالهای گذشته میزبان بزرگترین نمایشگاه صنعت تلفن هوشمند در جهان یعنی کنگره جهانی موبایل (MWC) بارسلونا شد و در آن، مجموعهای از اپراتورهای تلفن همراه، کمپانیهای سازنده تلفن همراه، فعالان عرصه فناوری، تولیدکنندگان محتوا و... آخرین دستاوردها و نوآوریهای خود را به نمایش گذاشتند. امسال این کنگره با شعار «اتصال هوشمند» برگزار شد و بههمین دلیل هم بر فناوریهایی همچون۵G، هوش مصنوعی و ابردادهها تمرکز شد و البته باید گفت که گوشیهای تاشدنی مجهز به فناوری ۵G بیش از سایر محصولات در کانون توجه قرار گرفتند.
فرصتی برای استارتاپها
کنگره موبایل بارسلونا از ۲۵ فوریه (۶اسفند) آغاز شده است و امروز ۲۸ فوریه(۹اسفند) بهکار خود پایان میدهد. در این رویداد ۴ روزه، ۱۰۷هزار نفر از تصمیم سازان عرصه فناوری از ۲هزار و ۴۰۰ کمپانی فناوری حاضر در ۲۰۰کشور مختلف جهان حضور یافتند که در میان آنها اپراتورهای تلفن همراه و کمپانیهای فعال در اکوسیستم موبایل ازجمله تولید تلفن همراه، کمپانیهای نرم افزاری، تأمینکنندگان تجهیزات، شرکتهای اینترنتی و... حضور دارند. این کنگره همچنین فرصتی برای آموزش و یادگیری محسوب میشود و با برپایی همایشهای مختلف، سخنرانی، پنلهای بحث و گفتوگو و... به استارتاپها و شرکتهای نوپا کمک میکند تا راحتتر به اهداف خود برسند.
محوریت و شعار رویداد امسال، «اتصال هوشمند» است که اتصال قدرتمند و قابل انعطاف اینترنت پرسرعت ۵G، اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI)، انقلاب صنعتی چهارم و کلان داده(big data) را زیر پوشش قرار میدهد.آنچه مسلم است اینکه آینده جهان و صنعت بر تکنولوژی اتصال هوشمند و پرسرعت استوار خواهد بود به همین دلیل هم در این رویداد بر این موضوع تأکید زیادی شده است. اما این رویداد سابقهای چند ساله دارد؟ در پاسخ باید گفت که این رویداد از سال ۱۹۸۷ آغاز شده است یعنی سابقهای ۳۲ ساله دارد. این رویداد تا سال ۲۰۰۶ با نام ۳ World GSM در کن برگزار میشد ولی پس از آن به بارسلونا انتقال یافت. نام این کنگره نیز در سال ۲۰۱۴ نام آن به Mobile World Congress تغییر یافت و امسال نام آن به MWC Barcelona تبدیل شد.
پولسازی صنعت تلفن همراه
کنگره موبایل که هرسال گزارشی از صنعت تلفن همراه ارائه میدهد در گزارش امسال خود پولسازی صنعت تلفن همراه را مد نظر قرار داده و در قالب آن عنوان شده است در پایان سال ۲۰۱۸ بیش از ۸۶۶ میلیون گوشی در ۹۰ کشور جهان به ثبت رسیده است که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۷ رشدی ۲۰ درصدی دارد. همچنین این گزارش نشان میدهد که تراکنشهای مالی انجام شده از طریق تلفنهای همراه در سال ۲۰۱۸ ارزشی معادل ۱.۳میلیارد دلار داشته است که این موضوع نشان میدهد در زندگیهای امروز مردم جهان پول نقد کمتری جاری است و فناوریهای نقل و انتقال مالی جایگاه ویژهای دارند که با توجه به این موضوع تولیدکنندگان تلفن همراه و توسعه دهندگان برنامهها و نرم افزارهای مالی و پرداختهای موبایلی تلاش دارند تا از این فرصت استفاده کنند. همچنین در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۱۸ شاهد جهشی چشمگیر در این زمینه بودیم که دلیل آن هم ایجاد اصلاحاتی در ۳کشور پرجمعیت آفریقا یعنی مصر، اتیوپی و نیجریه است و به این ترتیب انتظار میرود در ۵ سال آینده ۱۱۰میلیون کاربر به حوزه اپلیکیشنها و نرم افزارهای مالی وارد شوند.
چین پیشتاز کنگره موبایل
اما در کنگره امسال اسپانیا چه محصولاتی ارائه شد؟ در فصل تلفنهای هوشمند بارسلونا میتوان گفت که ۵G و گوشیهای تاشدنی شکوفایی ویژهای داشتند و شاید بتوان کشور چین را با توجه به محصولات متعددی که ارائه داد یک پیشگام دانست. یکی از کمپانیهای بزرگ چینی، هوآوی است که هم در حوزه تلفن همراه و هم در حوزه لپ تاپهای خاص بسیار خوش درخشید. این کمپانی بزرگ چینی ورژن جدیدی از سری لپ تاپهای MateBook X Pro را با صفحه نمایش شفاف و فوقالعاده زیبا و ۳K ارائه داده که برخی معتقدند این محصول توانمند حتی ممکن است بازار اپل را نیز به دردسر بیندازد. از این لپ تاپها میتوان به هوآویMateBook X Pro، هوآوی ۱۳ MateBook و هوآوی ۱۴ MateBook اشاره کرد. با کمک قابلیت Huawei Share OneHop میتوان عکس، ویدئو و... را براحتی بین گوشی، لپ تاپ و تبلتهای برند هوآوی انتقال داد.
همچنین این لپ تاپها مجهز به تراشه نسل هشتم اینتل و کارت گرافیکی Nvidia GeForce MX250 هستند. این برند همچنین با Mate X که بهعنوان سریعترین گوشی تاشدنی ۵G جهان شناخته میشود در این رویداد حضور پیدا کرده است. از گوشیهای هوآوی معرفی شده در بارسلونا میتوان به Mate X و هوآوی CPE Pro اشاره کرد که قیمت آنها از ۲هزار و ۶۰۰ دلار آغاز میشود. همچنین صفحات نمایش این گوشیهای تاشدنی با کمک یک قاب خاص محافظت میشوند تا خراش برندارند. Honor برند زیرمجموعه هوآوی نیز گوشی ۲۰ Honor View را به نمایش گذاشت که از بازی Fortnite حمایت میکند.Oppo نیز دیگر برند چینی است که به عرصه ۵G قدم گذاشته است.
شیائومی هم یکی از برندهای چینی است که امسال برای نخستین بار در کنگره موبایل حضور یافت و گوشی پرچمدار خود ۹ Xiaomi Mi را ارائه داد و حتی گفته میشود این محصول در اروپا با گوشیهای هوآوی وOnePlus رقابت خواهد کرد. شیائومی همچنین نخستین گوشی۵G خود با نام
۳ Xiaomi Mi Mix را ارائه داد. این برند با کمپانیهایی مانند فیلیپس و ایکیا نیز در زمینه خانههای هوشمند همکاری دارد و لامپ هوشمند Mi LED را در نمایشگاه بارسلونا ارائه داد که با اپلیکیشنMi Home و دستیار صوتی آمازون یعنی الکسا کار میکند.
ZTE هم دیگر برند چینی است که در کنار گوشی Blade V10، از گوشی۵ G خود با نام Axon 10 Pro 5G رونمایی کرد. Vivo هم یکی دیگر از برندهای چینی است که با V15 Pro به بارسلونا گام گذاشت. ازسوی دیگر یکی از مطرحترین شرکتهای چینی یعنی لنوو در حوزه تبلت، لپ تاپ و کامپیوترهای شخصی بازهم خوش درخشید و از دو کروم بوک ۱۴w و ۱۴e و نیز یک محصول ترکیبی گوشی- تبلت با نام Tab V7 رونمایی کرد که صفحه نمایش ۶.۹ اینچی دارد.
اعجاز نوکیا در اسپانیا
یکی از شگفتیهای امسال گوشیهای نوکیا بود چرا که با گوشی ۹ PureView یکی از برترین و تأثیرگذارترین محصولات کنگره موبایل بارسلونا محسوب شد. در این گوشی ۶۹۹ دلاری از قابلیتهای دوربین Light L16 استفاده شده و با توجه به اینکه گوشی به ۵سنسور مجهز است هنگام گرفتن عکس، هر ۵سنسور بر سوژه تمرکز میکنند تا کیفیت عکس سه برابر دوربین سایر گوشیها باشد. یکی دیگر از گوشیهای جدید نوکیا که در اسپانیا به نمایش درآمده، ۴.۲ Nokia با صفحه نمایش ۵.۷۱ اینچی است که دوربین دوگانه با یک سنسور ۱۳مگاپیکسلی دارد و قیمت آن ۱۶۹دلار است. از دیگر گوشیها هم میتوان به ۳.۲ Nokia و ۲۱۰ Nokia اشاره کرد که به ترتیب با بهای ۱۳۹ و ۳۵ دلار به فروش خواهد رسید.
سامسونگ، سونی و الجی هم در کنگره امسال اسپانیا حرفی برای گفتن داشتند چرا که همگی گوشیهایی با فناوری ۵G ارائه دادند. سامسونگ محصولاتی را ارائه داد که پیش از این در سانفرانسیسکو و لندن از آن رونمایی شده بود. از محصولات سامسونگ میتوان به Samsung Galaxy Fold و همچنین یک گوشی- تبلت هیبریدی ۲هزار یورویی با صفحه نمایش ۷.۳ اینچی اشاره کرد؛ محصولاتی که تا پایان آوریل در امریکا و تا پایان ماه مه در اروپا راهی بازار خواهد شد.
ال جی هم با گوشی G8 ThinQ و LG V50 ThinQ در این کنگره حضور یافت که هردو گوشی به فناوری۵G مجهز است. درباره سونی نیز باید گفت که این کمپانی تنها یک دمو از آخرین گوشی خود به نمایش درآورد و از آن به طور رسمی رونمایی نکرد چرا که هنوز از نظر سخت افزاری کامل نیست ولی آنچه مسلم است اینکه این گوشی با اینترنت نسل پنجم کار خواهد کرد. HTC هم امسال در اسپانیا حضور یافت و با گوشیهای ۵G و هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، همچنین فناوریهای هوش مصنوعی و بلاک چین توجه بسیاری از بازدیدکنندگان و حاضران در این کنگره را به خود جلب کرد.
جشن ۵G در بارسلونا بدون حضور اپل
چند سالی است در کنفرانس جهانی موبایل بارسلونا / MWC از شبکه نسل جدید ۵جی صحبت میشود و امسال در رخداد ۲۰۱۹ شاهد رونمایی از ابزارهایی مانند گوشی هوشمند و هات اسپاتهای مخصوص ۵جی در کنار مودمها و تراشههای نسل جدید موبایل بودیم که این روند را تسریع کردهاند.
دعوای اپل با تراشه ساز معروف، کوآلکوم بر سر پرداخت لایسنس و عقب ماندن اینتل از رقبا و تکیه کردن اپل به اینتل در فناوری مودمهای ۵جی باعث شده است تا مدیران کوپرتینو از این لحاظ عقبافتاده محسوب شوند و گوشی و تبلتهای خود را در سال ۲۰۱۹ بدون اتصالات ۵جی راهی بازار کنند.
تاریخ عرضه گوشیهای اپل با اتصالات شبکهای یکفاصله تاریخی داشته و مثلاً زمانی که اچتیسی گوشی مجهز به ۳جی را راهی بازار کرد، اپل ۲ سال بعد این کار را کرد و حتی اتصالات ۴جی اپل تا ۲۰۱۲ نیامد و بعداً روی آیفون ۵ آن را دیدیم.
اما اتصالات ۵جی با نسلهای قبلی فرق دارد و کاربران فاکتورهای دیگری مانند هوش مصنوعی،یادگیری ماشین، واقعیت افزوده،فناوری خودران و ... باعث شدهاند تا نیاز به ۵جی بیشازپیش احساس شود و گوشی بدون ۵جی عملاً بیفایده خواهد شد.
در خوشبینانهترین حالت گوشیهای ۵جی اپل تا سال آینده راهی بازار نخواهند شد. امسال شاهد رونمایی دمو از گوشی خواهیم بود اما تا ۲۰۲۰ باید منتظر بود تا به دست مصرفکننده برسد و بدین ترتیب اپل که تاکنون قافله را به رقبای چینی-کره ای باخته، بیشازپیش دچار بحران فروش خواهد شد.
- 16
- 2