چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۳ - ۲۴ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۶۹۸۲
موبایل و تبلت

بررسی فیلمبرداری سوپر اسلوموشن ۹۶۰ فریم بر ثانیه در گوشی‌های مختلف

گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
در سال ۲۰۱۷ سونی با عرضه گوشی اکسپریا XZ پریمیوم مد تازه‌ای را آغاز کرد و آن هم چیزی نبود جز امکان فیلمبرداری سوپر اسلوموشن با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه. با این فناوری، کاربران نسبت به قابلیت استاندارد ۲۴۰ فریم بر ثانیه، می‌توانستند حرکت‌ها را با ۴ برابر سرعت بیشتر ثبت کنند.

البته مشخصه سوپر اسلوموشن هنوز فاصله زیادی تا حالت ایدئال دارد زیرا برای بهره‌گیری از آن نیازمند نور زیادی است و در ضمن کمتر از یک ثانیه از حرکت مذکور را ضبط می‌کند. با وجود این محدودیت‌ها، کمپانی‌های زیادی به بهره‌گیری این مشخصه در گوشی‌های خود روی آورده‌اند و در میان آن‌ها می‌توانیم به سامسونگ، هواوی، شیائومی و Realme اشاره کنیم.

اگرچه بسیاری از گوشی‌ها از قابلیت فیلمبرداری سوپر اسلوموشن ۹۶۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کنند، ولی کیفیت آن‌ها برابر نیست و در این مطلب به ماهیت این مشخصه و تفاوت آن در گوشی‌های مختلف می‌پردازیم.

تفاوت بین سوپر اسلوموشن واقعی و مصنوعی

سوپر اسلوموشن واقعی برای اینکه بتواند کار خود را انجام دهد، به سخت‌افزار مناسب نیاز دارد که در این میان سنسور دوربین و حافظه DRAM تعبیه شده در آن اهمیت زیادی دارد. با تعبیه یک مموری پرسرعت در سنسور دوربین، گوشی می‌تواند تمام فریم‌های ثبت شده با قابلیت ۹۶۰ فریم بر ثانیه را ذخیره کند. حافظه‌های داخلی مرسوم گوشی‌ها (مانند UFS2.1 و eMMC) نمی‌توانند به‌سرعت این تعداد فریم‌ها را در کسری از ثانیه دریافت و پردازش کنند و به همین خاطر حافظه DRAM موجود در سنسور برای این موضوع حائز اهمیت است.

اما اگر سنسور دوربین گوشی شما دارای حافظه DRAM نباشد، پس چگونه این مشخصه را ارائه می‌دهد؟ در این صورت، بیشتر سازندگان به بهره‌گیری از راه‌حل‌های نرم‌افزاری روی می‌آورند و برای ویدیو اسلوموشن فریم‌های تکراری خلق می‌کنند تا در نهایت چیزی شبیه به کلیپ مبتنی بر فناوری سوپر اسلوموشن ایجاد شود.

اگرچه ویدیو نهایی از لحاظ فنی با سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه اجرا می‌شود، اما نیم یا بیشتر فریم‌ها کپی یکدیگر هستند. چنین قابلیتی را می‌توان در برخی تلویزیون‌های جدید هم مشاهده کرد که برای ارائه‌ی محتوا با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه، به کپی‌برداری فریم‌ها روی می‌آورند.

سنسورهایی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند

چندین سنسور مختلف از قابلیت سوپر اسلوموشن ۹۶۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کنند و از بین آن‌ها می‌توانیم سونی IMX400، IMX345 و سامسونگ ISOCELL Fast 2L3 را نام ببریم. این سنسورها به‌صورت داخلی از حافظه DRAM بهره می‌برند که وظیفه پردازش فریم‌های دریافتی را بر عهده دارند.

گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

گوشی‌هایی مانند سونی اکسپریا XZs، XZ پریمیوم، اکسپریا XZ2، XZ2 کامپکت و XZ2 پریمیوم، اکسپریا XZ3، سامسونگ گلکسی اس ۹ و گلکسی نوت ۹ از این سنسورها بهره می‌برند. به همین خاطر این گوشی‌ها برای ارائه‌ی این مشخصه مجهز به سخت‌افزارهای مناسب هستند.

در رابطه با سنسورهای جدید مجهز به این فناوری، با قاطعیت نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم زیرا سونی اطلاعات زیادی را در مورد آن‌ها منتشر نکرده است. در هر صورت، گوشی جدید اکسپریا ۱ از این قابلیت پشتیبانی می‌کند که مبتنی بر سنسور IMX445 است. همچنین سامسونگ هم اعلام کرده که سنسور جدید ISOCELL Fast 2L4 از این قابلیت پشتیبانی می‌کند ولی هنوز دقیقا نمی‌دانیم چه گوشی‌هایی از آن بهره می‌برند.

یکی دیگر از چیزهایی که می‌دانیم، این است که سنسورهای ۴۸ مگاپیکسلی به‌صورت سخت‌افزاری از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند. سونی هنگام رونمایی از سنسور IMX586 این موضوع را تایید کرد و سامسونگ هم در اطلاعات مربوط به سنسورهای GM-1 و GM-2 به قابلیت سوپر اسلوموشن یا وجود حافظه DRAM اشاره‌ای نکرده است. در ضمن سنسور GW1 سامسونگ که رزولوشن ۶۴ مگاپیکسلی ارائه می‌دهد، حداکثر از اسلوموشن مبتنی بر ۴۸۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کند.

با توجه به این اطلاعات، گوشی‌های مبتنی بر سنسورهای ۴۸ یا ۶۴ مگاپیکسلی ظاهرا به‌صورت سخت‌افزاری از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند.

گوشی‌های فاقد سخت‌افزار مناسب برای سوپر اسلوموشن

این موضوع که گوشی‌های دارای سنسورهای ۴۸ و ۶۴ مگاپیکسلی به‌صورت سخت‌افزاری از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند، توجه ما را به گوشی‌های زیادی جلب می‌کند که مدعی ارائه‌ی این قابلیت هستند. از بین گوشی‌های مجهز به دوربین ۴۸ مگاپیکسلی که مدعی پشتیبانی از قابلیت سوپر اسلوموشن هستند، می‌توانیم به شیائومی Mi 9، ردمی K20، Realme X و آنر ویو ۲۰ اشاره کنیم. در حقیقت، شیائومی نرم‌افزاری بودن این قابلیت را در گوشی‌های خود تایید کرده است.

گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

هواوی هم از دیگر شرکت‌هایی است که برای گوشی‌های پرچم‌دار خود ادعا می‌کند به‌طور کامل از این قابلیت بهره می‌برند. خانواده P20 و میت ۲۰ از سنسور سونی IMX600 بهره می‌برند و خانواده P30 هم مبتنی بر سنسور IMX650 هستند و متأسفانه اطلاعاتی در مورد پشتیبانی این سنسورها از فیلمبرداری ۹۶۰ فریم بر ثانیه وجود ندارد. اما بر اساس ویدیوهای منتشر شده در یوتیوب و مقایسه این ویدیوها با ویدیوهای سوپر اسلوموشن پرچم‌داران سامسونگ، شاهد تفاوت‌های بارزی هستیم.

Realme هم یکی دیگر از کمپانی‌هایی است که می‌گوید گوشی‌های Realme 3 Pro و Realme X از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند.Realme X دارای سنسور ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 است که از حافظه DRAM بهره نمی‌برد و سنسور دوربین Realme 3 Pro مشابه گوشی‌های وان‌پلاس ۲۰۱۸ است که طبق بررسی‌ها حداکثر سرعت اسلوموشن آن‌ها به ۴۸۰ فریم بر ثانیه می‌رسد.

با توجه به مطالب ذکر شده، ظاهرا فقط پرچم‌داران جدید سامسونگ و سونی به‌صورت سخت‌افزاری از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند و باقی گوشی‌ها به‌صورت نرم‌افزاری حالت سوپر اسلوموشن را ارائه می‌دهند.

آیا این تفاوت اهمیت دارد؟

کاربران عادی معمولا به این راحتی‌ها نمی‌توانند تفاوت بین سوپر اسلوموشن مبتنی بر سخت‌افزار و نرم‌افزار را تشخیص بدهند و شاید اگر کلیپ‌های مذکور مستقیما با یکدیگر مقایسه شوند، چنین تفاوت‌هایی محسوس شود. سایت HiSpeedCams در این مورد می‌گوید سوپر اسلوموشن نرم‌افزاری برای کلیپ‌هایی که با پس‌زمینه شلوغی سر و کار دارند، نمی‌تواند کیفیت قابل توجهی را ارائه کند. همچنین باید به مشکلات این قابلیت نرم‌افزاری برای سوژه‌هایی مانند آب، رودخانه‌ها و برخی از سوژه‌های پرسرعت اشاره کنیم.

گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

علاوه بر این، برای سوپر اسلوموشن نرم‌افزاری، فریم ریت ویدیو اصلی هم اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال، اگر یک کلیپ مبتنی بر سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه به ۹۶۰ فریم بر ثانیه تبدیل شود، این یعنی از هر ۸ فریم، ۷ فریم آن تکراری هستند. اما تبدیل ویدیو ۴۸۰ فریم بر ثانیه به سوپر اسلوموشن، به معنای تکراری بودن فقط نیمی از فریم‌ها است.

آیا پشتیبانی سخت‌افزاری گوشی از این قابلیت برای شما اهمیت دارد؟ یا اینکه بودن یا نبودن آن برای شما فرقی ندارد؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

digikala.com
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش