دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۲ - ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۲۴۳
موبایل و تبلت

علت افزایش قیمت گوشی‌های پایین‌رده قیمتی چیست؟ (+جدول قیمت)

قیمت گوشی تلفن همراه,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
در حالی که بازار موبایل به دلیل افت شدید واردات در ماه‌های گذشته با کمبود کالا روبه‌رو بود، آغاز سال تحصیلی و پیش‌نیازهای شبکه «شاد» حجم عظیمی از تقاضا را روانه بازار کرده است. کارشناسان بازار این دو عامل را به همراه تلاطم‌های بازار ارز مهم‌ترین عوامل افزایش غیرمنتظره قیمت‌ها در این بازار می‌دانند. در حال حاضر دایره انتخاب متقاضیان موبایل و تبلت در بازار‌های کامپیوتر بسیار محدود شده و بیشترین تقاضا نیز در میان دستگاه‌های اندرویدی است که قابلیت اتصال به شبکه شاد را دارند.

این ایام به واسطه محدودیت های حضور دانش آموزان در محل مدرسه ها و برگزاری کلاس های آنلاین، دلواپسی تهیه ابزارهای دیجیتالی برای برقراری ارتباطات لازم، بر خرید لوازم تحریر پیشی گرفته است. بی شک چنین افزایشی در تقاضای بازار محصولات دیجیتالی مانند تلفن همراه و تبلت و...، بر نرخ ها بی اثر نخواهد بود، حال آنکه به این افزایش تقاضا نوسانات ارز را هم باید افزود که در همین چند هفته اخیر رشد قابل توجه قیمت ها را به دنبال داشته است. فروشندگان بازار از رشد فروش گوشی های اندرویدی می گویند که به خصوص با توجه به پیش نیاز استفاده از شبکه« شاد»، تقاضای این دسته از موبایل ها در بازار به شدت بالا رفته است.

به گفته فروشندگان، گوشی های اندرویدی برخی برندهای کره ای نسبت به برندهای چینی با استقبال بیشتری روبه رو هستند و عموما این اقبال، نه به دلیل امکانات فنی و کیفیت بالاتر آن گوشی، بلکه صرفا به دلیل اصرار خریداران بر خرید یک مدل یا برند خاص است. در همین حال افت واردات و خروج شرکت های رسمی از بازار هم تامین کالاهای دیجیتال را با مشکل روبه رو کرده و از تنوع کالاها هم به شدت کاسته شده است. محسن بهنامی یک فعال بازار موبایل به« دنیای اقتصاد» گفت:عرضه گوشی ها از سوی شرکت ها بسیار کم شده است و بازار توان پاسخگویی به نیاز خریداران را ندارد، در نتیجه فارغ از افزایش های قیمتی ناشی از تغییرات نرخ ارز، بخش زیادی از افزایش قیمت گوشی ها ناشی از کاهش عرضه شرکت های تولید کننده و نبود برخی مدل ها و برندها در بازار است.

افزایش قیمت گوشی های پائین رده قیمتی

پرسه ای در بازارهای تلفن همراه نشان می دهد اکنون گوشی های با رده قیمتی پایین، حدود ۵/ ۲ تا ۶ میلیون تومان قیمت دارند. زیادترین تاثیر افزایشی در نرخ ها در مدت اخیر نیز در این رده گوشی ها بوده است و گوشی های میان رده و گران قیمت ، به مراتب افزایش قیمتی کمتری را تجربه کرده اند. به گفته بهنامی، گوشی های با قیمت ۵/ ۲ میلیونی، گوشی های هوشمند با حداقل امکاناتند و گوشی های ارزان تر، گوشی های معمولی بدون صفحه لمسی هستند.

نکته عجیب درباره قیمت چنین گوشی هایی این است که تا مدت کمی قبل با قیمت یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش می شدند ولی به یکباره قیمت آنها به حدود ۵/ ۲ میلیون تومان افزایش یافته است. فعالان بازار معتقدند چنین افزایشی ابدا با افزایش قیمت ارز همخوانی ندارد و بخش عمده چنین افزایش قیمتی ناشی از تقاضای بالای بازار برای این رده گوشی ها و کاهش عرضه شرکت هاست. بدون شک تهیه گوشی برای استفاده های آموزشی برای دانش آموزان توسط خانواده ها یکی از علل اصلی این حجم تقاضاست.

براساس قیمت های بازار می توان گفت خانواده ها برای تهیه یک تبلت باید حدود یک میلیون و ۷۰۰ تا ۲۰ میلیون تومان و برای یک گوشی هوشمند به طور متوسط ۵ میلیون تومان، بودجه تخصیص دهند.

فروشندگان بازار می گویند قیمت گوشی های رده بالا هرچند نسبت به گوشی های رده پایین از رشد کمتری برخوردار بوده اما همچنان قابل توجه است مثلا گوشی آی فون پرومکس طی چند هفته از ۳۶ میلیون به ۴۳ میلیون تومان افزایش قیمت داشته است که دلیل این افزایش احتمال ممنوعیت واردات یا عدم رجیستری آن است.

افزایش قیمت گوشی های آی فون به دنبال مطرح شدن لوکس بودن این کالا و نرخ بالای آنها و احتمال کنار گذاشتن تخصیص ارز به آنها انجام گرفت درحالی که نگاهی به لیست قیمت ها در بازار نشان می دهد قیمت گوشی های رده بالای برندهایی چون سامسونگ یا هوآوی هم کمتر از اپل نیست. محسن بهنامی می گوید:اگر ملاک لوکس بودن و قیمت بالا باشد به نظر نباید بین گوشی آمریکایی و کره ای تفاوتی گذاشت به خصوص وقتی می بینیم سامسونگ نوت ۲۰ اختلاف قیمت جهانی چندانی با آی فون ۱۱ پرو مکس ندارد. درحالی که سامسونگ نوت ۲۰ به راحتی وارد و رجیستر می شود جلوی واردات آی فون ۱۱ پرومکس گرفته شده است.

کاهش محسوس قدرت خرید مردم

افزایش برابری دلار در برابر ریال قدرت خرید مردم را برای خرید تلفن های هوشمند بسیار کاهش داده است. فروشندگان در جواب به این پرسش که در این روزها کدام برندها در ارائه گوشی های با تکنولوژی های جدیدتر در بازار ایران پیشگام اند، می گویند در بازار فعلی با چنین کاهش شدیدی در قدرت خرید مردم، صحبت از تکنولوژی و گوشی های ترند بی معنی است و دیگر مانند سابق خریداران نمی توانند نسبت به مدل ها و امکانات حساسیت به خرج دهند یا حق انتخاب داشته باشند. رضا مهدوی یک فروشنده دیگر بازار موبایل به« دنیای اقتصاد» می گوید:گوشی هایی که تا چند سال پیش شرکت ها با اصرار زیاد و به صورت امانی نزد فروشندگان می گذاشتند تا شاید فروش رود، اکنون با قیمت دو و نیم میلیون تومان به راحتی در بازار فروش می رود. چون خریدار توان خرید ندارد و مجبور است به خرید گوشی با حداقل امکانات با چنین قیمت گزافی رضایت دهد. در همین حال وضع قوانین جدید و محدودیت های واردات و رجیستری نیز مرتبا باعث افزایش قیمت ها شده است.

وی تاکید می کند تا زمانی که انحصار داخلی در بازار وجود داشته باشد، شرایط بازار تلفن همراه کشور بهبود نخواهد یافت و اصلاحی در قیمت ها صورت نخواهد گرفت. مهدوی معتقد است از بهمن سال گذشته ، هر زمان که بازار میل به اصلاح و تعادل پیدا کرد، مسئولان با وضع تعرفه ها و مقررات تازه اجازه ثبات به بازار ندادند. به عنوان مثال همین اقدام حذف واردات گوشی های بالای ۳۰۰ یورو را ببینید که خبر آن چه تاثیری بر بازار گذاشت.

مدل های قدیمی گران ترند!

فروشندگان بازار معتقد هستند هم چنان برند سامسونگ و بعضی گوشی های آن در زمره پرفروش های بازار قرار دارند. در عین حال بررسی ها نشان می دهد اوضاع و احوال فعلی باعث شده حتی برخی از مدل های قدیمی تر، از مدل های جدید تقاضای بیشتری پیدا کرده و در نتیجه قیمت بالاتری داشته باشند. مثلا گوشی مدلA۱۱ سامسونگ با آنکه از مدل A۱۰ جدیدتر است و امکانات بالاتری نیز دارد، خریدار کمتری دارد و در پی اصرار خریداران بر خرید مدل پیشین، قیمت ها حتی از سوی شرکت تولید کننده افزایش یافته است.

درحال حاضر در بازار موبایل قیمت گوشی آی فون ۱۱ پرومکس با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایتی حدود ۵۲ میلیون تومان است. تفاوت قیمتی آن با آی فون ۱۱ پرو نسخه ۵۱۲ گیگابایتی بسیار بالاست و این مدل آی فون حدود ۳۰ میلیون تومان خرید و فروش می شود. ذکر این نکته قابل توجه است که دیروز اپل اعلام کرد ۲۵ شهریور آی فون ۱۲ رونمایی می شود که به طور سنتی در زمان رونمایی قیمت گوشی های قبلی اش را هم کمی ارزان خواهد کرد. در رده گوشی های سامسونگ نوت ۲۰ اولترا نسخه ۲۵۶ گیگابایتی حول و حوش ۳۰ میلیون تومان خرید و فروش می شود و قیمت یک میان رده سامسونگ یعنی A۷۱ حدود ۱۱ میلیون است. در میان گوشی های هوآوی P۳۰ Pro کمتر از ۱۷ میلیون و Nova ۷ حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان فروخته می شود. گوشی View ۲۰ حدود ۸ میلیون و ۱۰ Lite کمتر از ۴ میلیون است. نسخه ۲۵۶ گیگابایتی گوشی Mi ۱۰ که از گوشی های پشتیبانی کننده نسل پنجم موبایل است ۲۰ میلیون تومان و Redmi Note ۹S حدود ۵ میلیون و ۹۰۰ قیمت دارند.

قیمت گوشی تلفن همراه,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

donya-e-eqtesad.com
  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش