تحقیقات نشان داده است که اعمال روتوش خودکار در حالت پیش فرض دوربین سلفی امکان دارد تأثیر منفی بر سلامت روان کاربران بگذارد.
در جدیدترین گوشی های پیکسل، گوگل ویژگی روتوش سلفی را از حالت پیش فرض دوربین حذف می کند. گفته می شود اقدام اخیر گوگل (Google) برای کاهش اثر منفی استانداردهای غیرطبیعی زیبایی روی کاربرانش است. اعمال تغییرات جدید از گوشی های پیکسل ۴a و ۴a 5G و ۵ آغاز و اعمال روتوش در عکس سلفی به انتخاب کاربران انجام می شود.
سال گذشته، ایساک رینولدز، مدیر ارشد محصولات دوربین های پیکسل، در گفتگو با ورج درباره ی نحوه ی کار تیمش روی قابلیت فیلترها و روتوش صورت توضیحاتی داد. او عنوان کرد که این تیم برای یافتن بهترین کیفیت روتوش دوربینهای پیکسل، با عکاسان مراسم ازدواج همکاري می کنند.
یادآوری می شود کاربران به انتخاب خودشان می توانند از فیلترها استفاده کنند. تغییرات اخیر با به روزرسانی جدید دراختیار کاربران قرار می گیرد و با آیکون و برچسب هایی درباره ی دلیل اعمال نوع ویرایش روتوش به کاربر اطلاع رسانی می کند. همچنین، اپلیکیشن دوربین نوع ویرایش مانند بافت پوست و رنگ زیر چشم و روشنایی چشم را کاربر نشان می دهد و درصورت تائید او، این تغییرات اعمال می شوند؛ پس مانند گذشته، روتوش به صورت خودکار اعمال نخواهد شد.
به گفته ی گوگل، این شرکت در گفتگو با کارشناسان سلامت روان به این موضوع پی برده است که درصورت ناآگاهی افراد از اعمال فیلتر، تأثیر منفی روی سلامت روانشان گذاشته می شود. سازنده ی گوشی های پیکسل اعلام کرد که تغییرات جدید در به روزرسانی برای ایجاد شفافیت و نشان دادن چهره ی واقعی کاربران اعمال می شود. اهالی مانتین ویو درباره ی ویژگی جدید توضیح دادند:
فیلترهای پیش فرض میتوانند مخفیانه استانداردهای زیبایی برای افراد ایجاد کنند و آنها چهره ی واقعی شان را با این استانداردها مقایسه می کنند.
به روزرسانی جدید تغییرات جزیی در عملکرد اپلیکیشن دوربین گوشی های گوگل ایجاد می کند و البته ممانعتی در استفاده از فیلترها ایجاد نمی کند. به عبارت دیگر، کاربران میتوانند کنترل بیشتری در گرفتن سلفی داشته باشند و به انتخاب خودشان فیلترهای مدنظر را اعمال کنند یا از چهره ی واقعی شان سلفی بگیرند. همچنین در به روزرسانی جدید، به جای استفاده از عبارت فیلترهای زیبایی، گزینه های روتوش صورت را با استفاده از آیکون و برچسب نشان می دهد. بعد از انتخاب هر گزینه ی روتوش نیز، درباره ی تغییر تصویر توضیحاتی داده می شود.
اخیرا بحث ها درباره ی تأثیر منفی فن آوری روی سلامت روان افراد شدت گرفته است. پیشرفت فن آوری و توسعه ی شبکه های ارتباطی و اجتماعی از بعضی جنبه ها کاربردی است؛ ولی تعدادی از کاربران عکس های بی عیب و نقص و به اصطلاح مطابق با «استانداردهای زیبایی امروزی» از خودشان منتشر می کنند که دید اشخاص را به مفهوم زیبایی تغییر داده است و کاربران دیگری نیز تحت تأثیر آنها سعی می کنند چهره ای متفاوت از خودشان را در این شبکه ها به اشتراک بگذارند.
با افزایش انتقادها از شبکه های اجتماعی مبنی بر عامل افزایش افسردگی و تشویش کاربران، پلتفرم هایی مانند فیس بوک و اینستاگرام سعی کردند با ایجاد تغییراتی مانند پنهان کردن لایک پستها ، به تقویت سلامت روان کاربرانشان کمک کنند. غول های فناوری دیگر مانند گوگل و اپل نیز ابزارهای نظارت بر مدت زمان استفاده از گوشی عرضه کرده اند تا کاربران از میزان استفاده شان از فضای مجازی آگاه شوند. مشخص نیست که روتوش سلفی از حالت پیش فرض مدل های دیگر پیکسل و اپلیکیشن های دوربین سایر گوشی ها حذف شود یا خیر و به نظر نمی رسد این ویژگی به سخت افزار جدید دوربین گوشی های پیکسل اخیر متصل باشد.
- 16
- 4