دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۴۱۳
موبایل و تبلت

گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20 اولترا؛ بررسی تفاوت ها و شباهت های احتمالی!

گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20اولترا

در این مطلب به مقایسه ی اولیه ی دو گوشی گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20 اولترا می پردازیم تا ببینیم با توجه به آنچه که تاکنون در رابطه با پرچم دار مورد انتظار سامسونگ منتشر شده، آیا پیشرفت چشمگیری را به نسب سری قبل شاهد خواهیم بود یا خیر.

همان طور که می دانید، سامسونگ سال جاری تصمیم دارد سریعتر از هر سال دیگری از پرچم داران سری S خود رونمایی کند. این اتفاق در واقع باید در ماه فوریه( بهمن ماه ) رخ می داد ولی غول کره ای بنا به دلایلی تصمیم گرفته یک ماه زودتر و در ماه ژانویه( دی ماه ) این کار را انجام دهد. اما دلیل این کار چه می تواند باشد؟

به گفته ی تحلیل گران کره ای، سامسونگ قصد دارد با رونمایی زودهنگام از پرچم داران خود، سهم از دست رفته اش در بازار را پس بگیرد. به دلیل آن که هوآوی توانسته طی چند ماه گذشته از این شرکت پیشی بگیرد و اگرچه آینده ی خوبی در انتظار شرکت چینی نیست ولی خب سامسونگ نباید آنرا دست کم بگیرد. از طرفی گوشی های آیفون ۱۲ نیز با تأخیر در عرضه مواجه شدند و اگر سامسونگ پرچم داران خود را یک ماه زودتر راهی بازار کند، میتواند فروش آن ها را به شدت با مشکل مواجه کند. البته اگر از لحاظ قابلیت و امکانات، S21 و برادران بزرگ ترش حرف های زیادی برای گفتن داشته باشند.

ولی اصلی ترین پرچم دار سامسونگ از این سری، مدل اولترای آن خواهد بود. پرچم داری که در رابطه با آن خبرهای زیادی منتشر شده و تقریباً میتوان خاطرنشان کرد از بسیاری از ویژگیهای آن آگاهیم. بدین ترتیب تصمیم گرفتیم به مقایسه ی اولیه ی گلکسی S21 اولترا با گلکسی S20 اولترا بپردازیم تا ببینیم آیا سامسونگ توانسته به نسبت قبل، پیشرفت قابل توجهی داشته باشد یا خیر.

توجه داشته باشید که این مقایسه صرفا بررسی تفاوت ها و شباهت های دو محصول، با توجه به خبرها و شایعاتی است که تاکنون پیرامون گلکسی S21 اولترا منتشر شده. بنابراین مقایسه ی نهایی آن ها ممکن است در بخش هایی، با آنچه که در این مطلب مشاهده می کنید متفاوت باشد.

مقایسه ی گلکسی S21 اولترا با گلکسی S20 اولترا

طراحی و نمایشگر

گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20اولترا
گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20اولترا

نمایشگر ۶.۹ اینچی از نوع LTPO برای S21 اولترا در مقابل نمایشگر ۶.۸ اینچی از نوع LPTO برای گلکسی S20 اولترا

پشتیبانی از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز متغیر در وضوح تصویر ۱۴۴۰P در مقابل رفش ریت ۱۲۰ هرتز ثابت در وضوح ۱۰۸۰P

۸.۹ × ۷۵۶ × ۱۶۵.۱ میلی متر در مقابل ۸.۸ × ۷۶ × ۱۶۶.۹ میلی متر

همان طور که مشاهده می کنید، گلکسی S21 اولترا اندکی از سری قبلی خود کوچک تر و به احتمال فراوان سبک تر است. سامسونگ با عرضه ی سری S21، طراحی گوشی های خود را بعد از مدت ها دستخوش تغییراتی جزئی می کند که از جمله مهم ترین آن، یکسان شدن تمام حواشی اطراف نمایشگر است. همچنین در سمت راست پنل پشتی این محصول، یعنی درست در محلی که ماژول غول پیکر دوربین قرار گرفته، لبه های تخت تری را شاهد خواهیم بود.

سامسونگ با ترکیب لبه های ماژول دوربین با فریم گوشی، طراحی یکدستی را پدید آورد که باعث شده سری S21 زیباتر از قبل به نظر برسند. از طرفی حواشی بخش پایینی گوشی نیز قرار است تا جای ممکن کاهش پیدا کند و این یعنی بخش جلوی دستگاه را درصد بیشتری از نمایشگر پوشش می دهد. از طرفی گلکسی S21 اولترا تنها محصول از این سری است که نمایشگر آن از کناره های راست و چپ انحنا دارد. بدین ترتیب شاید بتوان آنرا از لحاظ نسبت نمایشگر به بدنه، بهترین پرچم دار ۲۰۲۱ دانست.

همانطور که اشاره شد، یکی از تغییرات بزرگ سری S21، یکسان شدن تمام حواشی اطراف نمایشگر است. در این رابطه باید بگوییم از آن جایی که نمایشگر مدل اولترا منحنی است، بنابراین این یکسانی حواشی تنها برای بخش بالا و پایین نمایشگر صدق می کند. ولی S21 و S21 پلاس با نمایشگری تخت راهی بازار می شود و از آن جایی که سامسونگ حاشیه ی قسمت پایین را به ۲ میلی متر کاهش داده، احتمالا باید در این گوشی ها شاهد یکسان بودن حواشی هر چهار طرف نمایشگر باشیم.

در رابطه با رنگ بندی این محصول هم خبرهای زیادی منتشر شده که موثق ترین منبع، راس یانگ، بنیان گذار شرکت DSCC بود. وی جند هفته ی پیش در صفحه ی رسمی خود در توییتر مدعی شد گلکسی S21 اولترا در دو رنگ مشکی و نقره ای راهی بازار خواهد شد اما این رنگ نقره ای ظاهرا تفاوتی با رنگ نقره ای گلکسی S20 اولترا دارد و زیباتر خواهد بود.

ولی سورپرایز ویژه ی سامسونگ برای کاربران، کیفیت نمایشگر S21 اولترا است. جایی که کاربر به احتمال بسیار فراوان، می تواند حتی در وضوح ۱۴۴۰P نیز به رفرش ریت ۱۲۰ هرتز متغیر دسترسی داشته باشد. در حالیکه S20 اولترا نه تنها از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز ثابت بهره می برد بلکه در صورت فعال شدن آن، وضوح تصویر به ۱۰۸۰P کاهش پیدا می کرد. البته این اقدام در صورت مصرف کمتر انرژی صورت گرفت منتها به جای محدود کردن ، بهتر بود سامسونگ به خود کاربر حق انتخاب می داد که به نظر می رسد در پرچم داران جدید همینطور هم خواهد بود.

ویژگیهای فنی، باطری و سرعت شارژ

گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20اولترا

اسنپدراگون ۸۷۵/اگزینوس ۲۱۰۰ با لیتوگرافی ۵ نانومتری در مقابل اسنپدراگون ۸۶۵/اگزینوس ۹۹۰ با لیتوگرافی ۷ نانومتری

۱۲/۱۶ گیگابایت حافظه ی رم از نوع DDR5 1z در مقابل ۱۲/۱۶ گیگابایت از نوع DDR5 1y

باطری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژر سریع ۴۵ واتی

بسیاری ها از این بابت که سامسونگ گوشی های پرچم دار خود را در دو مدل با پردازنده های اگزینوس و اسنپدراگون راهی بازار می کند شاکی هستند ولی ظاهرا این موضوع قرار نیست متوقف شود چرا که S21 و برادران بزرگ ترش نیز با دو مدل پردازنده راهی بازار می شوند. البته این بار داستان کمی متفاوت است چرا که قدرتمندترین پردازنده ی سامسونگ یعنی اگزینوس ۲۱۰۰ که البته هنوز هم رونمایی نشده، از معماری و ترکیب هسته ی مشابهی به نسبت همتای خود یعنی اسنپدراگون ۸۷۵ بهره می برد. بنابراین خیال کاربران از بابت قدرت پردازشی آن ها آسوده خواهد بود.

تا به این لحظه بنچمارک های زیادی از دو پردازنده ی پرچم دار اگزینوس و اسنپدراگون منتشر شد که متأسفانه شاهد یک نتیجه ی مشابه از آن ها نبودیم. برخی ها معتقدند اگزینوس امسال دست بالا را خواهد داشت، برخی دیگر معتقدند باز هم اسنپدراگون قدرتمندتر ظاهر می شود. با این حال به نظر میرسد تفاوت دو پردازنده دیگر مانند قبل محسوس نیست و هر دو مدل می توانند با عملکردی نزدیک به هم، نیاز کاربران را به بهترین شکل ممکن برطرف سازند.

سامسونگ قصد دارد گلکسی S21 اولترا را با ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم راهی بازار کند و مدعی شده این رم، در بین مدل های کنونی بازار سریع ترین و پرظرفیت ترین است. همچنین غول کره ای معتقد است پکیج LPDDR5 جدید میتواند به سرعت انتقال داده ی ۶۴۰۰ مگابیت بر ثانیه دست پیدا کند که حدودا ۱۶ برابر سریع تر از حافظه ی رم ۱۲ گیگابایتی در گلکسی نوت ۲۰ اولترا است. بدین ترتیب، پکیج ۱۶ گیگابایتی در این محصول قادر خواهد بود ۵۱.۲ گیگابایت داده را( معادل ۱۰ محتوای ۵ گیگابایتی با کیفیت FHD) در مدت تنها ۱ ثانیه منتقل کند.

همچنین با کمک فناوری ۱z در طراحی حافظه ی LPDDR5 جدید، سامسونگ توانسته ماژول آن را ۳۰ درصد باریک تر از نسل قبل طراحی کند. بدین ترتیب غول کره ای میتواند با استفاده از تنها ۸ چیپ، یک ماژول رم ۱۶ گیگابایتی را درون S21 اولترا قرار دهد در حالی که برای قرارگیری همین میزان حافظه درون S20 اولترا با فناوری ۱y، به ۱۲ چیپ نیاز بود.

با کمک این فن آوری جدید، حافظه ی رم پرچم دار جدید سامسونگ مصرف انرژی کمتری خواهد داشت. این موضوع در کنار نمایشگر کم مصرف LTPO با رفرش ریت متغیر و همچنین پردازنده های ۵ نانومتری، می تواند S21 اولترا را با باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی، به یکی از بهترین گوشی های سال ۲۰۲۱ از لحاظ طول عمر باتری بدل کند. از طرفی چون شارژر سریع ۴۵ واتی نیز برای این محصول در دسترس قرار دارد( به عنوان لوازم جانبی)، کاربران قادر خواهند بود باتری غول پیکر این گوشی را با سرعت بسیار بالایی شارژ کنند. بنابراین به نظر می رسد نه در نگه داری شارژ و نه در سرعت شارژ، هیچ نگرانی برای کاربران وجود نخواهد داشت.

دوربین

گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20اولترا
گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20اولترا

سنسور اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی از نوع ایزوسل ۲.۰ HM3 در مقابل سنسور اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی از نوع ایزوسل HM2

دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی

دوربین پریسکوپی ۱۰ مگاپیکسلی در مقابل دوربین ۴۸ مگاپیکسلی با قابلیت بزرگ نمایی ۵ برابری

دوربین تله فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با بزرگ نمایی ۳ برابری( در S21 اولترا)

سنسور لیزری فوکوس خودکار در مقابل سنسور سه بعدی مدت پرواز

بسیاری از کاربران خیال می کنند سامسونگ برای گلکسی S21 اولترا از همان دوربین های بکار رفته در نوت ۲۰ اولترا استفاده می کند. ولی بنظر میرسد کاملاً در اشتباه هستند. غول کره ای نه تنها در این محصول از نسل سوم سنسور ایزوسل ۱۰۸ مگاپیکسلی خود بهره می برد بلکه قصد دارد یک دوربین تله فوتو برای بزرگ نمایی ۳ برابری نیز به آن اضافه کند.

سنسور فوکوس خودکار اما اینبار جایگزین سنسور سه بعدی مدت پرواز شده تا بدین ترتیب به دوربین اصلی در انجام فوکوس روی سوژه ها کمک کند. سنسور اتوفوکوس شاید تنها قابلیتی باشد که S21 اولترا صرفا از نوت ۲۰ اولترا قرض گرفته چون به نظر نمی رسد چیز دیگری از سری نوت ۲۰ به این محصول ارث رسیده باشد.

سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض در هر دو گوشی حضور دارد و بعید هم به نظر میرسد که شاهد تغییرات زیادی در نوع سنسور و مشخصات مربوط به آن باشیم. مگر اینکه سامسونگ مانند هواوی، نوع لنز بکار رفته در آن را به گونه ای طراحی کند که از اعوجاج تصویر جلوگیری شود. ولی نقطه عطف S21 اولترا به دو دوربین مخصوص بزرگ نمایی آن برمی گردد. جایی که شاهد بکارگیری دو سنسور ۱۰ مگاپیکسلی خواهیم بود که توانایی بزرگ نمایی اپتیکال ۵ و ۳ برابری را به نماینده ی جدید سامسونگ می دهند.

در رابطه با دوربین سلفی این محصول خبر زیادی منتشر نشده اما گفته می شود این دوربین ۴۰ مگاپیکسلی است. درست مشابه آنچه که در گلکسی S20 اولترا بکار گرفته شده بود. بعید بنظر میرسد از لحاظ کیفیت هم تفاوت چشمگیری بین دو محصول در این بخش وجود داشته باشد. ظاهرا بیشترین تفاوت را دو دوربین تله فوتو و دوربین اصلی رقم خواهند زد.

قیمت

گلکسی S21 اولترا و گلکسی S20اولترا

۱۳۹۹ دلار در مقابل ۱۴۹۹ دلار

یکی از تصمیمات خوبی که اپل اتخاذ کرد، عرضه ی آیفون ۱۲ پرو مکس با قیمتی مشابه آیفون ۱۱ پرو مکس بود. بدین ترتیب پرچم داری که از لحاظ دوربین، پردازنده، طراحی و مواردی از این دست، یک سر و گردن بالاتر از نسل گذشته ی خود بود، بدون افزایش قیمت راهی بازار شد تا کاربران بیشتری را به سوی خود جذب کند. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که درون جعبه ی آیفون ۱۱ پرو مکس شارژر و هندزفری هم موجود بود اما در جعبه ی آیفون ۱۲ پرو مکس، تنها یک کابل USB- C به لایتنینگ وجود دارد.

اما اینطور که بنظر میرسد ، سامسونگ هم قصد دارد نماینده ی خود را با قیمت پایه ی ۱۳۹۹ دلار راهی بازار کند. این یعنی گلکسی S21 اولترا با این همه پیشرفت به نسبت مدل قبل، در قیمت پایه ی خود ۱۰۰ دلار از S20 اولترا ارزان تر یا در بدترین حالت، مشابه آن خواهد بود. اگرچه این قیمت هنوز هم نجومی به نظر می رسد اما این روزها نمی توان محصولی با سریع ترین فناوری حافظه ی رم موبایل جهان،( احتمالا) سریع ترین و قدرتمندترین پردازنده های موجود، نمایشگر با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز متغیر، باطری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و دوربین های باکیفیت یافت که قیمتی کمتر از ۱۴۰۰ دلار داشته باشد؛ آن هم محصول شرکتی به شهرت سامسونگ!

همانطور که در ابتدای متن به آن اشاره شد، مقایسه ی گلکسی S21 اولترا با گلکسی S20 اولترا در این مطلب صرفا نگاهی بوده به تفاوت ها و شباهت های احتمالی دو محصول. بنابراین این امکان وجود دارد که بعد از عرضه ی رسمی S21 اولترا و مقایسه ی آن با گلکسی S20 اولترا، تفاوت هایی را با این مقایسه شاهد باشیم.

digikala.com
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش