دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۲۸
تجارت و بازرگانی

شرکت‌های واردکننده واکسن سودی دریافت نمی کنند!

بخش خصوصی قرارداد واردات ۶ میلیون دز واکسن کرونا را بست/ ایرانی ها چقدر در ترکیه خانه خریدند؟

رییس اتاق بازرگانی تهران,واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی
رییس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: با تجربه‌ای که شرکت‌ها دارند، موفق شدند برای خرید ۶ میلیون دوز واکسن قرارداد ببندند. بیشتر هدف واردات واکسن کرونا بخش تولید و به خصوص کارگران حوزه تولید هستند.

به گزارش ایلنا، مسعود خوانساری در نشست امروز در بیست ‌و دومین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: اگرچه مهمترین مشکل کشور اقتصاد است اما کرونا همچنان قربانیان زیادی می‌گیرد و با شیوع موج چهارم کرونا، تعداد کشته‌شدگان دوباره افزایش داشته است. بخش‌های خدماتی و اداری یا تعطیل شده‌اند و یا میزان کار خود را کاهش داده‌اند اما تولید نمی‌تواند تعطیل شود، نگرانی‌ها در بخش تولید بسیار زیاد است. تنها موضوعی که می‌تواند به این وضعیت کمک کند واکسن است. در برخی کشورها به خاطر واکسیناسیون زندگی در حال بازگشت به حالت عادی است اما در ایران به خاطر تحریم‌ها و همچنین خرید دیرهنگام، واکسیناسیون با مشکل مواجه شده است. 

قرارداد واردات ۶ میلیون دز واکسن توسط بخش خصوصی

وی با اعلام خبر انعقاد قرارداد واردات ۶ میلیون دز واکسن توسط بخش خصوصی گفت: اتاق بازرگانی در راستای مسئولت اجتماعی خود به این موضوع ورود کرده است. از ابتدای سال بخش خصوصی وارد این موضوع شده و از شرکت‌هایی که در این حوزه فعال هستند درخواست کردیم که تلاش‌ها برای واردات واکسن را انجام دهند. بیشتر واکسن‌ها پیش‌فروش شده و بازار تقریبا خالی است اما با تجربه‌ای که این شرکت‌ها دارند موفق شدند برای خرید ۶ میلیون دز واکسن قرارداد ببندند. 

رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: بیشتر هدف واردات این واکسن بخش تولید و به خصوص کارگران حوزه تولید هستند. ارزی که برای این کار تخصیص پیدا کرده ارز آزاد است. خواهش من این است که صاحبان مشاغل پول آن را متقبل شوند تا هزینه‌ای به کارگران تحمیل نشود. به هر حال این کار هم از نظر اقتصادی و هم از نظر انسانی کار درستی است.

شرکت‌های واردکننده سودی دریافت نمی کنند

وی افزود: شرکت‌های واردکننده نیز تقبل کردند که واکسن‌های خریداری شده را به قیمت تمام شده عرضه کرده و سودی برای آن در نظر نگیرند. این واکسن‌ها به زودی با مجوز وزارت بهداشت وارد می‌شوند.

خوانساری با اشاره به آمارهای بین‌المللی رشد اقتصادی تصریح کرد: صندوق‌ بین‌المللی پول میزان ۵.۵ درصد رشد اقتصادی برای جهان در سال ۲۰۲۱ را پیش‌بینی کرده است که طبق این پیش‌بینی بیشترین میزان رشد اقتصادی متعلق به چین با ۸ درصد رشد خواهد بود. در این گزارش برای ایران رشد ۲.۵ درصدی و تورم ۳۹ درصدی پیش‌بینی شده است. البته پیش‌بینی این رشد ۲.۵ درصدی به شرط به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام است. 

ایرانی ها چقدر در ترکیه خانه خریدند؟

وی اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در ایران در سال ۹۸ برای اولین بار منفی بود. در سال ۲۰۲۰ ایرانی‌ها ۸۰۷۹ واحد مسکونی و در سه ماهه سال ۲۰۲۱ حدود ۱۶۰۰ واحد مسکونی در ترکیه خریداری کرده‌اند. در کشورهای مختلف نیز اتفاق مشابهی رخ داده است و نیاز به آسیب‌شناسی جدی دارد.

رییس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به شعار سال گفت: ستادهای مختلفی در مجلس و دولت تشکیل شده تا موانع تولید شناسایی شوند اما مهم‌ترین مانع تولید دخالت بیش از حد دولت در اقتصاد و تصدی‌گری است که اجازه رشد به اقتصاد را نمی‌دهد. دولت پروژه‌های زیادی با هزاران میلیارد تومان هزینه آغاز کرده و نتوانسته تمام کند که این موضوع نشان از تصدی‌گری دولت دارد. آخرین مورد هم مسأله قرارگاه مرغ بود، با اینکه تولید مرغ با بخش خصوصی ست اما از قیمت‌گذاری تا توزیع آن توسط دولت انجام می‌شود.

وی همچنین تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین موانع تولید دور باطل ضابطه‌سازی است که ایجاد مشکل می‌کند. اگر قرار است شعار سال عملی شود نیاز به عزم ملی دارد. مهم‌ترین نیاز ما حفظ سرمایه داخلی است. درست است که سرمایه‌گذاری خارجی اهمیت دارد اما در گام اول باید از فرار سرمایه جلوگیری کرد. 

خوانساری افزود: اتاق بازرگانی موانع اصلی تولید را مکتوب کرده که آن را به قوا ارسال خواهیم کرد. تورم نیز از موانع مهم تولید است. همانطور که گفتیم برای امسال تورم ۳۹ درصدی پیش‌بینی می‌شود که در صورت کسری بودجه این رقم افزایش هم خواهد یافت. 

 وی با بیان اینکه ارز ترجیحی فاکتور دیگری است که ضربه جدی به بخش‌های تولیدی می‌زند خاطرنشان کرد: متاسفانه در بودجه ۱۴۰۰ هم وجود دارد. هدفمند نبودن یارانه‌ها مسأله دیگری است که باید به آن توجه داشت. طبق آمارهای بین‌المللی، بیش از ۸۶ میلیارد دلار تنها یارانه سوخت ایران است. چنین رقمی در حوزه تولید می‌تواند تاثیر مهمی بگذارد اما معلوم نیست کدام اقشار بیشترین نفع را از آن می‌برند. 

خوانساری همچنین بیان کرد: دستگاه‌های دخیل در تولید از فاکتورهای مهمی است که در موضوع مانع‌زدایی باید به آن توجه شود، دستگاهی که تولیدکنندگان بیشترین رنج را از آن می‌برند تامین اجتماع و مهم‌ترین مشکل در این راستا نیز بخشنامه‌های متعدد است.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش