یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۴:۴۸ - ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۲۸۵۰
تجارت و بازرگانی

ترکان:

بساط رانت در مناطق آزاد را جمع کردیم/ماجرای واگذاری زمین در دوره بقایی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,ترکان
مشاور رییس جمهوری گفت: در دولت یازدهم تلاش شد تا به رانت ها خاتمه داده شود، نه اینکه با رانت خوارها مبارزه کنیم، چرا که مبارزه با آنها جواب نمی دهد بلکه باید با تعبیه کنندگان رانت وارد عمل می شدیم.

به گزارش ایرنا،مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد با بیان اینکه در دوره مدیریت فعلی مناطق آزاد، بساط رانت جمع شد، افزود: مدعی هستیم رانت ها را تا جایی که کشف کردیم، جمع کردیم.

 

«اکبر ترکان»  تصریح کرد: هرجا رانتی باشد، رانت خوران دور آن جمع می شوند که ممکن است ما رانت خوارها را سرزنش کنیم اما سرزنش اصلی باید متوجه تعبیه کنندگان رانت باشد.

 

وی با بیان اینکه انسان ها بطور ذاتی به دنبال منفعت هستند، افزود: اگر جایی، رانتی تعبیه شده باشد و انسانها به دنبال آن رفتند، ما چه کسی را باید سرزنش کنیم، آنهایی که دنبال منفعت رفتند باید سرزنش شوند یا آنهایی که به غلط شرایط رانت را فراهم کردند؟

 

** بجای مبارزه با رانت خوارها ، به رانت ها خاتمه دادیم

وی یکی از رانت های بزرگ در مناطق آزاد را واگذاری زمین به نرخ دولتی عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال؛ وقتی زمین در جزیره کیش متری ۳۰ میلیون ریال بود، زمین های دولتی با قیمت متری ۴ میلیون ریال واگذار می شد، با این حساب هرکس یک قواره زمین می گرفت، بلیطش برده بود.

 

ترکان تصریح کرد: در آن دوره، وضعیت به گونه ای بود که اگر یک نفر، زمین را به قیمت متری ۴ میلیون ریال دولتی خریداری می کرد، مبلغی که بر اساس قیمت واقعی زمین بدست می آورد، معادل ۳۰ سال حقوق شما یه عنوان یک خبرنگار بود - آن هم به شرطی که شما همه حقوق خود را پس انداز کنید - یعنی فردی که زمینی گرفته بود یه مرتبه این مقدار پول را بدست می آورد.

 

وی افزود: وقتی شرایط اینگونه باشد، کسی دیگر دنبال کار می رود، وقتی با نیش قلم یه نفر می توانست زمینی معادل ۳۰ سال حقوق شما تحویل بگیرد، کار کردن دیگر توجیهی ندارد؟

 

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تاکید کرد: جمع کردن بساط رانت، کاری بود که دوستان ما در دوره مدیریت فعلی انجام دادند یعنی در رابطه با موضوع زمین، به هیچکس زمینی تحویل داده نمی شود مگر با مزایده؛ کمیته قیمت گذاری زمین در مناطق آزاد تشکیل شده که قیمت زمبن را با نرخ روز تعیین می کند، سپس به مزایده می گذارد و رانت دیگر از بین رفته است.

 

ترکان یادآور شد: حتی اوایل که کیش می رفتم، برخی افراد از کت من آویزان می شدند تا یک حواله تاکسی بگیرند چون قیمت حواله تاکسی ۹۰۰ میلیون ریال بود، حالا حساب کنید این مبلغ، حقوق چندماه یک خبرنگار است که باید سالها کار دشوار خبرنگاری را انجام دهد تا به این مقدار پول برسد اما افرادی بودند که برای اینکه یک شبه به پول برسند، حاضر بودند ابر و باد و مه خورشید و فلک را به کار بگیرند تا آدمی پیدا شود و سفارشی کند تا یک حواله تاکسی بگیرند و صاحب ثروت بادآورده شوند و این برایشان بهتر از چند سال کار کردن بود.

 

مشاور رییس جمهوری افزود: این رانت ها همان چیزی است که مردم را عصبانی می کند چرا که یک نفر می خواهد صنعتگر شود و کار تولیدی کند، متحمل کلی زحمت می شود تا سود ناچیز و پول حلالی بدست آورد اما یک نفر به خاطر آشنایی با یک مسئول می توانست زمبنی را به قیمت ارزان بدست آورد بنابراین چرا باید به سراغ کار تولیدی برود.

 

وی با بیان اینکه تا جایی که رانت ها را کشف کردیم، بساط آن را برچیدیم، افزود: در رابطه با موضوع زمین، بعضی ها زمین گرفته بودند و قرار بوده که دو ساله بسازند اما موفق به ساخت نشده بودند که سر دو سال قرار داد آنها را باطل کردیم، گفتیم زمانش تمام شده و باید از طریق مزایده زمین خریداری کنید، یکسری هم با حکم دادگاه پس گرفتیم که دستگاه قضایی واقعا کمک کرد، در بعضی جاها رای صادر کرد تا مال بیت المال بازگردانده شود اما یکسری هم از دست ما خارج شده بود و نتوانستیم پس بگیریم.

 

ترکان درباره واگذاری زمین های مناطق آزاد گفت: نمی توان گفت اراضی در دوره آقای بقایی واگذار شده بود اما مدیران وقت مناطق آزاد یکسری اراضی را به غلط به عده ای واگذار کرده بودند که در دولت یازدهم این اراضی باز پس گرفته شد.

 

وی افزود: البته آقای بقایی در مناطق آزاد موسسه‌ خصوصی با عنوان « خانه ایرانیان» ایجاد کرده و ساختمان‌های مناطق آزاد را به این موسسه اجاره داده بود که با آغاز به کار دولت یازدهم، به این موضوع ورود شد و با حکم قضایی این ساختمان بازپس گرفته شد.

 

مشاور رییس جمهوری در رابطه با پرونده آقای بقایی نیز گفت: این پروند در دستگاه قضا در دست رسیدگی است و ما نمی خواهیم وارد حوزه قضایی شویم.

 

**ایجاد و تقویت زیرساختها دستاورد مهم مناطق آزاد در دولت یازدهم

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، ایجاد و تقویت زیرساختهای لازم درحوزه تجاری، اقتصادی و گردشگری را مهمترین دستاورد این مناطق در دولت یازدهم عنوان کرد.

 

ترکان اظهار داشت: ایجاد زیر ساختهایی مانند مجتمع بندری کاسپین به عنوان بزرگترین سرمایه گذاری زیرساختی مناطق آزاد در دولت تدبیر و امید، رتبه نخست را به خود اختصاص داد .

 

وی زیرساختهای منطقه آزاد ماکو را در رتبه بعدی برشمرد و افزود: بهره برداری از فرودگاه منطقه آزاد ماکو و ساخت بندرگاه و فرودگاه جزیره هندورابی از دیگر دستاوردهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دولت یازدهم است.

 

ترکان با اشاره به عملکرد مناطق آزاد در دوره جدید گفت: ویژگی که در این دوره اتفاق افتاد این است که در ابتدای دوره یعنی اسفند ۱۳۹۲ مقام معظم رهبری ۲۴ بند اقتصاد مقاومتی را اعلام کردند که بند ۱۱ اقتصاد مقاومتی مربوط به مناطق آزاد می شد.

 

وی ادامه داد: چهار محور مطرح شده شامل «گسترش و تسهیل تولید»، «توسعه صادرات»، «انتقال فناوری های پیشرفته»، «تامین نیازهای ضروری و نیازهای مالی از خارج از کشور» بود که تعیین این محورها جهت گیری روشنی را برای مناطق آزاد فراهم کرد.

 

دبیر شورایعالی مناطق آزاد با بیان اینکه در ستاد اقتصاد مقاومتی، روی این هدفگذاری حرکت کردیم، افزود: البته این هدفها به صورت کمی تعریف شده بود، یعنی ۳۰ درصد صادرات مناطق باید نسبت به سال قبل اضافه می شد.

 

وی ادامه داد: مجموع صادرت ما در هفت منطقه در سال ۹۴، ۶۲۰ میلیون دلار بود که برای سال ۹۵ هدفگذاری شد به ۷۳۰ میلیون دلار برسیم که ۷۱۳ میلیون دلار محقق شد.

 

ترکان افزود: در رابطه با محور «تسهیل و گسترش تولید» نیز تولید کشاورزی و تولید صنعتی در مناطق مد نظر قرار گرفت؛ بیش از یکهزار واحد تولیدی در مجموع مناطق داریم که افزایش تولید این واحدها باعث شد که هم صادرات کالاهای مناطق آزاد به خارج را داشته باشیم هم ارسال این کالا ها به داخل که موفقیت قابل قبولی در بخش فناوری های پیشرفته محسوب می شود.

 

وی پشتوانه دستیابی به اهداف و سیاست های اقتصاد مقاومتی را، رفع نواقص در بخش زیرساخت ها عنوان کرد و افزود: در این دوره، مجموعا ۲۰۰ کیلومتر بزرگراه احداث شد که بیشترین بزرگراهها مربوط به منطقه آزاد ماکو و جزیره قشم و منطقه آزاد اروند است.

 

مشاور رییس جمهوری افزود: در منطقه آزاد ماکو، علاوه بر تکمیل بخش هایی از محوری های مواصلاتی، یک فرودگاه احداث شد که هم اکنون پروازهای این فرودگاه بتدریج آغاز شده و قرار است رییس جمهوری برای افتتاح رسمی این فرودگاه سفری به ماکو داشته باشند که به دلیل تراکم کاری ریس جمهور، فرصت حضور در منطقه آزاد ماکو فراهم نشده است.

 

وی افزود: در جزیره قشم نیز کار احداث ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه آغاز شده که بخشی از آن به بهره برداری رسیده و بخشی نیز تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

 

ترکان افزود: زیرساخت دیگر، در جزیره هندورابی است که یک بندرگاه و یک فرودگاه در این جزیره احداث شده و قبل از عید نیز آماده افتتاح بود اما منتظریم که رییس جمهوری بتوانند زمانی را برای افتتاح اعلام کنند.

 

ترکان با اشاره به اینکه رهبر انقلاب سال ۹۶ را سال تولید و اشتغال نامگذاری کردند، افزود: کسانی که تبلیغ مفت خواری و مفت پروری و تنبلی می کنند در فرمایش رهبر انقلاب جایی ندارند.

 

ایران دارای هفت منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو ونیز ۶۴ منطقه ویژه اقتصادی است.

 

دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد وظیفه نظارت بر امور مناطق مختلف به عنوان ساختار ستادی و پیگیری اجرای مصوبه های شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را برعهده دارد.

 

ایجاد هماهنگی میان سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با دستگاه های دولتی، عمومی و مردمی، بررسی و تصویب بودجه سالانه مناطق آزاد و ارسال به هیات وزیران از اهم وظایف «معاونت برنامه ریزی و هماهنگی» این شورا است.

 

 

 

 

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
در قاموس شما نیست بتوانی رانت راجمع کنی از کس وکار قبلی یان گرفتی.به کس وکار به دوران رسیده های فعلی دادی. از نظر امثال شما یعنی این جمع شدن است‌ .
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش