به گزارش تسنیم و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، شهرزاد دانشمندی ضمن اشاره به ابلاغ «شیوه نامه اعطای کارت رفاهی و تامین مالی زنجیره تولید»، اظهار کرد: حسب مصوبات اقتصادی دولت مقرر شده است برای هم وطنان، کارت رفاهی صادر شود و در نهایت منابع حاصل از آن صرف تأمین مالی زنجیره تولید شود.
این مقام مسوول بانک مرکزی درخصوص سازوکار کارت رفاهی گفت:سازوکار این کارت بگونه ای است که یارانه بگیران معیشتی و عادی یا دارندگان «سهام عدالت» که تاکنون سهام خود را نفروخته باشند و یا افراد عادی از طریق سایر وثایق به تشخیص بانک عامل میتوانند نسبت به دریافت این کارت اقدام کنند. لذا متقاضیان می توانند با مراجعه به بانک های عامل، درخواست خود برای دریافت کارت رفاهی را ارائه دهند.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی درخصوص سقف اعتباری و شرایط بازپرداخت این کارت های اعتباری گفت: این کارت رفاهی با سقف حداکثر هفت میلیون تومان و با بازپرداخت حداکثر ۱۸ ماهه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و متقاضیان میتوانند از طریق پایانه های فروشی که بانک های عامل آن ها را تعیین میکنند، نسبت به خرید کالا و خدمات موردنیاز خود مبادرت کنند.
وی افزود: اعتبار کارت رفاهی برای خرید کالا و خدمات در فروشگاه ها و پذیرنده کارت طرف قرارداد اعلامی توسط بانکهای عامل و طرف قرارداد در سامانه رفاهی ایرانیان امکان پذیر است و تراکنش های دیگر نظیر برداشت وجه و انتقال وجه از کارت مزبور مجاز نیست.
دانشمندی در ادامه درباره پذیرندگان کارت رفاهی اظهارکرد: از طرف دیگر صاحبان پایانه های فروش که اکثراً فروشگاه های زنجیره ای هستند، میتوانند ضمن عقد قرارداد با بانک های عامل از اسناد تجاری مانند «اوراق گام» یا «اوراق اعتبارات اسنادی» به منظور تأمین زنجیره تولید خود استفاده کنند. به این واسطه، اوراق مزبور می تواند در زنجیره تولید به گردش افتد و در نهایت توسط بانک عامل متناسب با اقساطی که از مردم اخذ می شود، نقد گردد.
او درباره بانک های عامل این طرح عنوان کرد: در حال حاضر پنج بانک «ملی ایران»،« ملت»، «صادرات ایران»، «تجارت» و «رفاه کارگران» بانک های عامل این طرح محسوب می شوند. و هم اکنون بانک ملی بطور مقدماتی طرح یاد شده را آغاز کرده است. البته حداکثر تا دو هفته آینده سایر بانک های عامل نیز این امکان را خواهند داشت که کارت های رفاهی را در اختیار متقاضیان قرار دهند و امید است در آینده نزدیک دیگر بانک ها نیز برای این طرح معرفی شوند.
به گفته مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی، این بانک در راستای حمایت از معیشت و افزایش قدرت خرید اقشار مختلف جامعه و همچنین بهبود فرایند تامین مالی زنجیره تولید، نسبت به ابلاغ شیوه نامه اعطای کارت رفاهی و تامین مالی زنجیره تولید به پنج بانک «ملی ایران»، «ملت»، «صادرات ایران»، «تجارت» و «رفاه کارگران» با سهمیه هر بانک حداقل دویست هزار فقره کارت و سقف فردی هر متقاضي هفتاد میلیون ریال اقدام کرده است.
- 10
- 1