جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۱۰ - ۲۸ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۷۲۲۵
اقتصاد کلان

ترکان: ۲ دهک به دهک‌های فقیر اضافه شده‌اند

اکبر ترکان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
مشاور رئیس‌جمهور تاکید کرد: دو دهک فقیر افزایش یافته و از دو دهک شده‌اند چهار دهک و شش دهک متوسط داشتیم که شدند چهار دهک و دو دهک ثروتمند داشتیم که از منحنی خارج شده‌اند. شما خودروی بالای یک میلیارد هم امروز در جامعه می‌بینید و باید کاری کرد که آن دو دهک ثروتمند پولشان را خرج کنند.

به گزارش ایلنا، دوازدهمین کنگره بین‌المللی مدیریت استراتژیک صبح امروز در محل سالن همایش‌های اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

 

محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه، اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور، مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران و غلامعلی جعفرزاده سخنرانان این مراسم هستند.

 

این همایش به بررسی رویکردها و مدل های استراتژیک، رویکردهای ارزیابی ریسک، مدیریت استراتژیک برای بخش دولتی می‌پردازد.

 

اکبر ترکان در ابتدای این مراسم گفت: من با چالش تحریم همواره روبرو بوده‌ام. زمان جنگ بنده در صنایع دفاع کار می‌کردم که تحریم‌های آمریکا علیه ما جدی بود اما راه‌حل‌هایی هم پیش روی مسئولان بود. برخی تسهیلات نظامی را فقط ما داشتیم مثل اف چهارده. هلی‌کوپتر کبری هم به دست همکاران می‌رسید. تحریم‌ها اعمال می‌شد اما در آن شرایط جهانی راه‌هایی هم وجود داشت.

 

وی تاکید کرد: امروز اگر یک کانتینر در یک نقطه بالای یک کشتی می‌رود، می‌توانند از محتویات آن آگاه شوند. این نوع تحریم‌هایی که امروز اعمال می‌شود، سخت‌تر و پیچیده‌تر از تحریم‌های گذشته است. امروز باید دید وضعمان چگونه است. نرخ رشد اقتصادی ما کمتر از پیش‌بینی‌های برنامه است و بیکاری هم زیاد است شاید سه و نیم میلیون نفر بیکارند. سالانه اگر همه ظرفیت‌هایمان خوب کار کند، هفتصد هزار شغل ایجاد می‌کنیم اما سیل بیکاران بیشتر است.

 

ترکان تاکید کرد: تحریم‌ها حمل و نقل، فلزات، کشتیرانی و نفت را تحت فشار قرار داده است. وضع داخلی ما در داخل هم اینگونه است که در نظام بانکی مشکل داریم. نقدینگی جایی می‌رود که مولد نیست و نقدینگی جایی می‌رود که نرخ بازگشت سرمایه بالاست. در بازار سرمایه نرخ بازگشت سرمایه از بازار پول بیشتر است.

 

مشاور رئیس‌جمهور یادآور شد: بانک‌ها هفت درصد سود خلق می‌کنند و بیست درصد سود به سپرده‌گذار می‌دهند اما مابقی آن را تولید پول می‌کند. حال آیا این سود تولید شده است؟ خیر. ترازنامه‌اش منفی می‌شود و با ارزیابی غیرواقعی بانک‌ها پوشانده می‌شود. نرخ بازگشت سرمایه در بانک‌ها بالاست، در صنعت اما اینگونه نیست و نهایت پانزده درصد است. پس بازار پول در مقابل بازار سرمایه قرار می‌گیرد و مشکل از تولید پولی است که نقدینگی را بالا می‌برد.

 

وی خاطرنشان کرد: اول دولت یازدهم میزان نقدینگی ششصد هزار میلیارد تومان و اول امسال هزار ششصد و پنجاه میلیارد تومان بود و معنی آن سه برابر شدن نقدینگی است، اگر تولید هم به همین میزان بود، متناسب بود. حال باید سطح عمومی قیمت‌ها طوری بالا برود که ارزش‌ آن پایین نیاید.

 

ترکان با اشاره به اینکه بعضی وقت‌ها می‌شود با اقدامات سیاسی افزایش قیمت‌ها را کنترل کرد اما ریشه آن در افزایش نقدینگی است، گفت: اگر تنها اراده سیاسی ما این باشد که قیمت‌ها بالا نرود چون نقدینگی افزایش یافته این اتفاق می‌افتد و عصبانیت ما جلوی آن را نمی‌گیرد.

 

وی ادامه داد: ابتدای دولت یازدهم شصت و یک میلیون لیتر در روز و امروز صد میلیون لیتر بنزین استفاده می‌کنیم. پنج و چهار دهم میلیون بشکه در روز انرژی مصرف می‌کنیم و اگر با این مصرف ثروت تولید کنیم مشکلی ندارد اما اگر مصرف انرژی منجر به هدررفتن شود، یعنی کارمان درست نیست. این‌ها مشکلات ماست و آمریکا هم دارد تلاش می‌کند که به ما ضربه بزند.

 

مشاور رئیس‌جمهور تاکید کرد: راه ما این است که ببینیم از راهکارها چطور استفاده کنیم. اولین راهکار انرژی است، یعنی ما می‌توانیم این میزان مصرف انرژی را کاهش دهیم، حال اگر کاهش دادیم، این کاهش مثل صادرات می‌ماند و در طرف دیگر آن هم یک دنیا اشتغال وجود دارد. مثال‌های متعددی هم برای آن در مصارف خانگی و... وجود دارد.

 

ترکان ادامه داد: یکی از فرصت‌هایی که می‌تواند راهی را برای ما بگشاید همین مصرف انرژی است. ازجمله فرصت‌های دیگر صنعت ساختمان است که کمترین وابستگی را به بیرون دارد و الان هم وضعیتش خوب نیست و می‌تواند موتور محرکی باشد که ما معضل اشتغال را حل کنیم. حتی فعالیت‌های آزادراه سازی و جاده‌سازی و راه آهن هم خوب نیست. در این زمینه چون قدرت خرید مردم پایین آمده باید تحریک تقاضا کنیم، حتی اگر با اقدامات دولتی ورود کنیم و دولت سود تسهیلات را بر عهده بگیرد، با این کار قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد و باعث می‌شود که عرضه هم افزایش یابد.

 

وی افزود: حوزه سومی که می‌توانیم به عنوان راهکار دوره تحریم استفاده کنیم گردشگری است و همه آن مربوط به بخش گردشگری خارجی نیست.

 

ترکان با اشاره به منحنی توزیع درآمد گفت: دو دهک فقیر افزایش یافته و از دو دهک شده‌اند چهار دهک و شش دهک متوسط داشتیم که شدند چهار دهک و دو دهک ثروتمند داشتیم که از منحنی خارج شده‌اند. شما خودروی بالای یک میلیارد هم امروز در جامعه می‌بینید و باید کاری کرد که آن دو دهک ثروتمند پولشان را خرج کنند؛ راه آن گردشگری است. مردم شهرهای پردرآمد هر از گاهی پولشان را با گردشگری در شهرهای کوچکتر منتقل می‌کنند که این خوب است.

 

وی با بیان اینکه گردشگری خارجی بسیار مفید است اما گردشگری داخلی هم وسیله‌ای برای توزیع درآمد استف گفت: چهارمین راهکار حوزه دانش پایه است. ما ظرفیت‌های خوبی در این زمینه داریم و کوشش‌های اقای ستاری هم موثر بوده است. هرچند که این استعدادها شاید خیلی‌شان خارج شوند و استعدادهای برجسته تعدادشان کم است ولی اثرش خیلی مهم است. ما یک میلیون و دویست هزار نفر وارد مدرسه می‌کنیم و پنجاه هزار نفر وارد دانشگاه می‌شوند. ده درصد از این تعداد که به پنج هزار نفر می‌رسند در رشته‌های توسعه‌ای مشغول به تحصیل می‌شوند. این  برایمان خیلی مهم است و باید برای آنان شغل نخبگی ایجاد کرد و استخدام در دستگاه‌ها که پروار کردن دولت است، جواب نمی‌دهد. در ایجاد شغل نخبگی برای آنان دولت به عنوان تقاضا و نخبگان در جایگاه عرضه قرار می‌گیرند.

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
سئوال : اگر جنس خارجی را به سه برابر نیم وجنس وطنی را به دوبرابر برسانی یا به عبارت دیگر تمام اجناس مورد لزوم مردم را ۲۲۵در صد گران کنی دو دهک به مردم فقیر اضافه می شوند ،بهتر است دست از گزافه گویی برداشته وحرف نزنید‌ .
اقای ترکان یکی از دلایل فقرمردموجودافرادی مانندشمادرسی سال گذشته است.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش