جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۲:۰۹ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۶۹۳
اقتصاد کلان

وزیر اقتصاد خبر داد؛

برنامه قیمت بنزین درمراحل نهایی/ تشکیل بازار متشکل ارزی ازهفته آتی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه برنامه قیمت بنزین در مراحل نهایی قرار دارد، از آغاز به کار بازار متشکل ارزی از هفته آینده خبر داد.

به گزارش مهر، فرهاد دژپسند، شامگاه دوشنبه در حاشیه دومین نشست هم اندیشی با مجمع کارآفرینان بزرگ در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در رابطه با زمان برگزاری هیأت واگذاری، اظهار داشت: جلسات هیأت واگذاری برای نهایی سازی راهکارهای برون رفت از آسیب‌های فعلی برگزار شده است که البته تاکنون ۳ جلسه به خاطر عدم حضور برخی از اعضا، تشکیل نشده است.

 

وی افزود: دوشنبه هفته آینده جلسه هیأت واگذاری برگزار خواهد شد.

 

این عضو کابینه دولت دوازدهم در رابطه با مالیات بر عایدی سرمایه نیز گفت: این طرح در آستانه نهایی شدن است و در خردادماه ارسال می‌شود.

 

دژپسند در خصوص اصلاح نظام بانکی اظهار داشت: پیشنهادی مبنی بر «تنظیم ساختار برای فروش و واگذاری دارایی‌های بانک‌های دولتی» در دولت مطرح خواهیم کرد که البته از قِبَل آن شیوه نامه‌ای برای بانکداری دیجیتال و غیره نیز مطرح خواهد شد.

 

وی در مورد ادغام بانک‌های نظامی نیز گفت: این طرح در دست اجرا است؛ البته ادغام بانک‌های نظامی کار بزرگی است که نمی‌توان یک شبه انجام داد اما بر اساس آخرین گزارش مشکل خاصی در این مسیر وجود ندارد.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی، همچنین در رابطه با بازار متشکل ارزی نیز گفت که این بازار هفته آینده راه اندازی خواهد شد.

 

دژپسند در رابطه با رقم ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان گفت: در رابطه با عدد یارانه پنهان بحث است. اما در خصوص یارانه سوخت و کالاهای اساسی برنامه‌ای که داریم این است که فعالیت‌ها به گونه‌ای سازمان دهی شوند که فشاری بر دهک‌های پایین و متوسط جامعه وارد نشود.

 

وی افزود: هدف اصلی عدم ورود خسران بر رفاه جامعه به خصوص اقشار کم درآمد است. اما باید از آن طرف هم از سرمایه کشور محافظت کنیم و سیاست‌ها به گونه‌ای باشد که مانع از هدررفت سرمایه شود.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره آخرین وضعیت قیمت بنزین نیز گفت: برنامه‌ای در این رابطه آماده کرده ایم که در حال نهایی شدن است.

 

دلار۴۲۰۰تومانی موضوعیت ندارد/ تا کِی بایدشاهد سقوط ارزش ریال باشیم

وزیر اقتصاد گفت: هم اکنون در جنگ اقتصادی به سر می‌بریم و تعارفی هم در این خصوص نداریم.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر تمام نیروها معطوف به بستن ورودی منابع به کشورمان است و با استفاده از ابزار اقتصادی اقداماتی صورت می‌گیرد تا مردم از دولت فاصله و نسبت به حکومت موضع بگیرند.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در این شرایط دیگر «من و تو» موضوعیت ندارد و هر دوی ما در یک کشتی هستیم. در اینجا یک هدف داریم که اگر محقق شود همه ما برنده هستیم و در غیر این صورت کشتی غرق خواهد شد. هم‌فکری کافی نیست و برای تحقق اهداف باید همگام باشیم.

 

دژپسند گفت: ما باید به دنبال رشد سرمایه گذاری، رشد تولید، رشد اشتغال، افزایش رفاه جامعه و اعتلای کشور باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه باید به سمت تقویت بنیه حرکت کنیم، ادامه داد: باید منافذی را پیدا کنیم تا مسیر را سریع‌تر طی کنیم. در حال حاضر نکته‌ای که باید روی آنها تمرکز داشته باشیم رونق تولید است چرا که با رونق تولید، اشتغال، رشد اقتصادی، افزایش سهم در بازار جهانی و افزایش رفاه صورت می‌گیرد. از سوی دیگر باید سرمایه در گردش را برای واحدها تأمین کنیم.

 

دژپسند اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده این است که نسبت تسهیلات سپرده در بعضی از بانک‌ها بسیار پایین است که البته ما به دنبال حل این مشکل هستیم.

 

وزیر اقتصاد تاکید کرد: در حال حاضر نمی‌توان با این مسئله جنگید و فعلاً راه فرار این است که از ظرفیت بورس برای کمک به تأمین مالی واحدها استفاده کنیم.

 

وی در رابطه با افزایش تقاضا گفت: یکی از مهمترین راه‌های افزایش تقاضا توسعه بازار از داخل به خارج از کشور است. باید در شهرهای بزرگ کشور خارجی همچون عراق، فروشگاه‌های زنجیره‌ای تأسیس کنیم. در این راستا سازمان سرمایه گذاری خارجی به عنوان پشتیبان اعلام آمادگی می‌کند.

 

وزیر اقتصاد تصریح کرد: البته من در این رابطه با مسئولان عراقی و آذربایجانی صحبت کرده ام.

 

دژپسند همچنین با اشاره به بازگشت ارز حاصل از صادرات کشور گفت: همه می‌گویند که ارز حاصل از صادرات را به کشور باز می‌گردانیم اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا از ۴۰ میلیارد دلار صادرات فقط ۱۰ میلیارد دلار ارز بازگشت؟ من معتقدم دلار ۴۲۰۰ تومانی موضوعیت ندارد اما تا کجا قرار است شاهد سقوط ارزش ریال باشیم؟

 

دژپسند با بیان اینکه در مورد صادرات قرار است فرصت‌هایی ایجاد کنیم، گفت: طرحی در قالب یک جدول در خصوص «واردات در مقابل صادرات» در دست بررسی قرار دارد که مورد تأیید رئیس جمهور نیز قرار گرفته و در آستانه نهایی شدن است.

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش