به گزارش ایسنا، سعید رسولی در حاشیه مراسم بهرهبرداری از ۲۱۳ ناوگان جدید ریلی ساخت داخل که در ایستگاه راهآهن تهران برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه خبرهایی از منتفی شدن قطار سریعالسیر تهران-قم-اصفهان منتشر شده است، گفت: چنین چیزی صحت ندارد چرا که این پروژه به صورت کلی حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات خاکی زیرسازی آن نیز بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با بیان اینکه قطعه تهران-قم این خط ریلی نیز پیشرفتهایی از نظر فیزیکی داشته است، افزود: در پروژه قطار سریعالسیر تهران-قم-اصفهان اتمام ساخت و بهرهبرداری از آن را چهار سال قید کردند و نکتهای که در این زمینه وجود دارد این است که در گذشته سرعت قطار سریعالسیر تهران-قم-اصفهان را ۳۰۰ کیلومتر مشخص کرده بودند که بعدا در طراحی آن این سرعت را به ۲۵۰ کیلومتر کاهش دادند اما وزیر راه و شهرسازی شخصا دستور دادند تا سرعت این قطار حداقل ۳۰۰ کیلومتر باشد چرا که هدف از راهاندازی قطار سریعالسیر سرعت بالا در مسیر است.
رسولی تصریح کرد: هیچگاه اعلام نشده است که این قطار و پروژه آن منتفی شده بلکه شخص معاون اول رئیس جمهور دستور دادند که این پروژه برآورد مالی شود و با هدف انجام آن دستورات لازم را صادر کردند.
آمادگی برای ارائه خدمات به زائران
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران درباره آخرین وضعیت سفرهای ریلی برای ایام محرم و اربعین گفت: در ایام اربعین زائران را با افتخار جابهجا خواهیم کرد و حمل و نقل مسافران به مرزهای منتهی به عراق از جمله چذابه، شملچه و کرمانشاه انجام خواهد شد.
وی اظهار کرد: پیشبینی میشود در راستای امضای تفاهمنامه وزارت راه و شهرسازی با سازمان برنامه و بودجه تا پایان سال آینده ۹۷۴ دستگاه انواع واگن با استفاده از پنج ظرفیت پیشبینی شده تأمین شود که شامل منابع داخلی شرکتها، تبصره ۱۸ قانون بودجه، ماده ۱۲ قانون برنامه، بازار سرمایه و صندوق توسعه ملی است.
رسولی اضافه کرد: ۲۲ پروژه تأمین ناوگان از طریق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید قطعی شده که شامل خرید ۳۷۹۱ دستگاه انواع واگن به ارزشی بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد تومان است.
به گفته مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، از محل بازار سرمایه دو پروژه تأمین ناوگان به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان انجام خواهد شد. همچنین از طریق صندوق توسعه ملی تا پایان سال ۳۷ دستگاه واگن مسافری، ۳۰ دستگاه لوکوموتیو و ۲۵۵ دستگاه واگن باری به ناوگان ریلی اضافه میشود که با این وضعیت ۱۸۲ دستگاه بالای ۳۰ سال اورحال شده و عمر ناوگان به ۲۴ سال میرسد.
- 12
- 6