به گزارش اقتصاد آنلاین، مصرف گاز به ۶۶۲ میلیون مترمکعب رسید و این حجم مصرف گاز باعث کاهش سهم گاز نیروگاه ها شد.
بدین ترتیب برای تامین برق خانگی، سخنگوی صنعت برق از اعمال محدودیت برای برخی صنایع انرژی بَر با هماهنگی وزارت صمت خبر داد.
رجبی مشهدی اظهارکرد: به علت محدودیت های جدید در حوزه گاز نیروگاه ها، مجبور هستیم برق کارخانه ها را حداکثر به مدت ۳ روز محدود کنیم.
به گفته، سخنگوی صنعت برق، برق هیچ کارخانه ای بطور کامل قطع نخواهد شد، ولی تا زمان رفع کاهش گازرسانی به نیروگاه ها، برای پایداری شبکه برق و جلوگیری از خاموشی، مجبور به اعمال برخی محدودیت ها هستیم.
در روز پنچ شنبه مصرف گاز بخش خانگی کشور به ۶۶۲ میلیون مترمکعب در روز رسید و احتمالاً در روز گذشته (جمعه) از این رقم نیز عبور کرده است. پیش بینی می شود که این هفته مصرف بخش خانگی و تجاری به ۶۸۰ میلیون مترمکعب در روز برسد.
مصرف گاز بخش خانگی و تجاری کشور این روزها در اوج تاریخی خود قرار دارد، به طوریکه سخنگوی شرکت ملی گاز ایران می گوید: با کاهش فراگیر دمای هوا در ایران از هفته گذشته، مصرف گاز بخش خانگی و تجاری افزایش قابل ملاحظه ای داشته و اکنون ۸۰ درصد گاز تولیدی ایران در این بخش مصرف می شود. با ادامه روند فعلی کاهش دما در هفته جاری، شرایط تأمین گاز بخش خانگی همچنان سخت خواهد بود، هرچند افزایش مصرف گاز تداوم خواهد داشت.
محمد عسگری با اشاره به این که تزریق گاز شیرین به خطوط سراسری کشور روزانه ۸۴۰ تا ۸۵۰ میلیون مترمکعب است، ادامه می دهد: مدیریت تولید، انتقال و توزیع گاز در کشور اکنون با حساسیت قابل توجهی در حال انجام است. همه تیمهای عملیاتی آماده اند. در بخش تولید و پالایش گاز تا انتقال و توزیع با حداکثر توان فعالیت ها انجام می شود تا مشکلی در تأمین گاز رخ ندهد، ولی در هفته سردی قرار داریم و حفظ این پایداری، نیازمند حمایت مردمی است. از آنجایی که بخش خانگی ۸۰ درصد از مصرف را بخود اختصاص می دهد، بیشترین اصلاح و کاهش مصرف برای حفظ پایداری شبکه نیز باید در این بخش رقم بخورد و امیدواریم که مشترکان در این هفته برخی نکات ابتدایی بهینه سازی مصرف گاز را رعایت کنند.
***
قبض برقتان را از روی کنتور ببینید
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر از امکان دریافت اطلاعات اشتراک و خدمات برق از طریق نصب برچسب های QR- code خبرداد و گفت: مشترکان دارای کنتورهای غیرهوشمند از هم اکنون می توانند با این امکان در هر زمان از اطلاعات مصرف و تعرفه خود مطلع شده و الگوی مصرفشان را مدیریت کنند.
به گزارش ایسنا، هادی مدقق با بیان این که مباحث مربوط به تعرفه، الگوی مصرف و امکانات مورد نیاز مشترکین برق بطور مرتب و از طرق مختلف اطلاع رسانی می شود، اظهارکرد: نصب QR- code کنتورهای برق تاپایان بهمن ماه برای مشترکین به پایان می رسد ، پیش از آنکه هوشمندسازی همه کنتورها انجام شود، مشترکین برق میتوانند از طریق گوشی تلفن همراه برچسب های QR- code نصب شده روی کنتور برق خود را اسکن کرده و از میزان مصرف و هزینه برق خود از ابتدای دوره تا لحظه اسکن کد QR مطلع شوند.
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر افزود: درواقع اطلاعات ثابت اشتراک مانند شناسه اشتراک، شناسه بدنه کنتور و بارکد شناسه قبض روی QR- code ثبت است. بدین ترتیب با اسکن آن، مشترک به صفحه اختصاصی در سامانه برق ایران هدایت شده و همه اطلاعات و امکانات اعم از از اطلاعات میزان مصرف دوره و تعرفه برق مصرفی بر اساس الگوی مصرف و مازاد بر الگو، پرداخت و ... را در اختیار او قرار می گیرد.
مدقق تأکید کرد: QR- code حاوی لینک سامانه برق ایران همراه با شناسه قبض، این امکان را به مشترک می دهد که با اسکن کردن کد، به صورت مستقیم به صفحه خود در سامانه وارد شود و دیگر نیازی به ورود شناسه قبض نخواهد داشت.
به گفته او، خطا در ورود شناسه با این روش از بین می رود و مشترکین هم بدون نیاز به دانستن شناسه، میتوانند از کلیه خدمات قابل ارائه در سامانه برق ایران استفاده کنند، با وجود برچسب QR- code در کنار شمارشگر کنتور، امکان خوداظهاری کارکرد کنتور هم وجود دارد ، به این نحو که مشترکین می توانند با گرفتن عکس از کنتور خود و بارگذاری آن در، بخش خوداظهاری سامانه برق ایران، به کمک تکنیک های پردازش تصویر، رقم کارکرد کنتور تا لحظه گرفتن عکس را در سامانه وارد کنند و از این طریق هم از مصرف خود آگاه شوند و هم بسته انرژی مناسب خود را خریداری کنند.
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر تصریح کرد: برچسبهای Qr- code، زیرساخت لازم برای خرید بسته انرژی هستند که باتوجه به اجرای آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق، کمک شایانی به رعایت الگوی مصرف برق و کنترل هزینه مشترکان می کند.
طبق اعلام توانیر، مدقق در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان در مجتمع های مسکونی شرایط دسترسی به اطلاعات سایرین را فراهم نمی کند، گفت: برای دسترسی، محدودیت های لازم ایجاد شده و امکان مشاهده جزئیات اطلاعات مصرف برای سایرین وجود نخواهد داشت.
به گفته مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر، در واقع اطلاعات اولیه با اسکن برچسب QR- code مشاهده می شود و برای دریافت اطلاعات بیشتر نیاز به درج کدی است که به شماره تلفن همراه مشترک ارسال شده و هر فرد را قادر می کند برای استفاده از QR- code، اطلاعات کنتورهای مربوط به خود را ثبت نام کند.
او با بیان این که QR- code ویژه کنتورهای غیرهوشمند است و کنتورهای هوشمند نیازی به مامور قرائت و QR کد و ... ندارند و اطلاعات لازم میتواند بطور مستقیم برای مشترک ارسال می شود، گفت: برای تبدیل کنتورهای قدیمی به هوشمند لینک درخواست نصب کنتور هوشمند در اپلیکیشن" برق من" و سامانه برق ایران برای مشترکین قابل دسترسی و استفاده است.
بنا بر این گزارش سامانه برق ایران به صورت نرم افزار تلفن همراه با نام "برق من" نیز تولید و منتشر شده که از طریق ارائه دهندگان نرم افزارهای موبایلی قابل دانلود است.
- 13
- 1