یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۳۵ - ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۲۱۸
نفت و انرژی

ایتالیا در مسیر کاهش واردات گاز روسیه با الجزایر به توافق رسید

کاهش واردات زغال‌سنگ روسیه و افزایش بهای انرژی در اروپا/ انتقاد هند از فشار آمریکا

تحریم زغال سنگ و انرژی روسیه,تحریم های جهانی علیه روسیه
ممنوعیت واردات زغال‌سنگ بیش از ۸.۷ میلیارد دلار به روسیه زیان وارد خواهد کرد

پس از توافق کشورهای اتحادیه اروپا بر سر بسته جدید تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه به دلیل حمله آن کشور به اوکراین، بهای انرژی در اروپا در پایان معاملات روز جمعه، بار دیگر افزایش یافت. پنجمین بسته تحریمی اروپا که روز جمعه صادر شد، در حالی که قرار بود روز چهارشنبه صادر شود، ممنوعیت واردات زغال‌سنگ، چوب، مواد شیمیایی و سایر محصولات از روسیه را شامل می‌شود. رهبران کشورهای اروپایی اعلام کردند که واردات زغال‌سنگ از روسیه طی یک دوره چهار ماهه کاهش می‌یابد تا زمانی که به طور کامل متوقف شود.

هنگامی‌ که موضوع ممنوعیت واردات زغال‌سنگ روسیه به اروپا مطرح شد، قیمت آن از ۳۰۰ دلار در هر تن فراتر رفت. سپس بهای زغال‌سنگ حرارتی در قراردادهای آینده برای تحویل پس از یک سال به ۲۳۰ دلار در هر تن رسید. این در حالی است که برآوردهای گلوبال پلاتس و مرکز مطالعات انرژی در استانداردند پورز، حاکی از آن بود که قیمت زغال‌سنگ در اروپا به ۲۱۶ دلار در هر تن افزایش خواهد یافت.

در پایان معاملات هفته، روز جمعه گذشته، قیمت تولید برق در آلمان در قراردادهای سال ۲۰۲۳ به بیش از ۲۱۵ دلار (۱۹۷.۷۵ یورو) به ازای هر مگاوات ساعت برق رسید. تحلیلگران گلوبال پلاتس انتظار داشتند که «قیمت انرژی در اروپا و بریتانیا که فشار بیشتری بر هزینه‌های زندگی وارد می‌کند و باعث افزایش شدید تورم می‌شود، همچنان به روند صعودی خود ادامه دهد».

آلمان به دلیل وابستگی بسیار به زغال‌سنگ روسیه و اینکه نیمی از کل صادرات زغال‌سنگ روسیه به اروپا به این کشور وارد می‌شود، از تصمیم کاهش واردات زغال‌سنگ تا زمان ممنوعیت آن پس از چهار ماه بیشترین ضربه را متحمل خواهد شد. بر اساس گزارش اداره آمار اروپا (یورواستات)، واردات زغال‌سنگ اروپا از روسیه در سال ۲۰۲۱ به ۴۷ درصد از نیاز آن رسید و این مقدار حدود ۲۲ درصد از صادرات زغال‌سنگ حرارتی روسیه  کشور را تشکیل می‌دهد.

ضرر برای هر دو طرف

به گفته ناظران، موکول شدن تصمیم‌گیری درباره آخرین بسته تحریم‌های اروپا علیه روسیه از چهارشنبه تا پایان هفته، نشان‌دهنده اختلاف و ناسازگاری کشورهای اروپایی بر سر واردات انرژی از روسیه است. در حالی‌ که لهستان کارزار ممنوعیت واردات انرژی از روسیه را رهبری می‌کند و خواستار آن است که زغال‌سنگ و نفت هم مشمول این ممنوعیت شود، برخی از کشورهای اروپایی با تحریم نفتی روسیه که قرار است در نشست دوشنبه آینده اتحادیه اروپا بررسی شود، مخالفت می‌کنند.

لهستان حدود ۸۰ درصد زغال‌سنگ موردنیاز برای تولید برق کشورش را خود تولید می‌کند؛ در حالی‌ که حدود ۲۰ درصد دیگر را از روسیه وارد می‌کند. اما آلمان، به عنوان یک کشور بزرگ صنعتی، به‌شدت به زغال‌سنگ وارداتی وابسته است و نیمی از آن از روسیه تامین می‌شود.

بر اساس براورد کشورهای اروپایی، ممنوعیت واردات زغال‌سنگ روسیه بیش از ۸.۷ میلیارد دلار (۸ میلیارد یورو) به روسیه زیان وارد خواهد کرد. اما آمار وزارت انرژی روسیه که  رویترز منتشر کرد، نشان می‌دهد که مجموع صادرات زغال‌سنگ روسیه در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۲۲۳ میلیون تن بوده و از این رقم، ۲۸.۷ میلیون تن به اروپا صادر شده است.

در واکنش به تصمیم اروپا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز جمعه گذشته، گفت: «برای زغال‌سنگ تقاضای جهانی وجود دارد و در صورت امتناع کشورهای اروپایی از دریافت زغال‌سنگ، محموله‌های زغال‌سنگ صادراتی روسیه به اروپا به بازارهای دیگر در سراسر جهان ارسال خواهد شد.»

او افزود: «زغال‌سنگ کالایی است که تقاضا برای آن همواره به میزان بالا ادامه دارد. اگر اروپا تصمیم بگیرد میزان مصرف زغال‌سنگ را کاهش دهد، پس از یک توقف کوتاه‌مدت، صادرات زغال‌سنگ روسیه به بازارها و مقاصد دیگر آغاز می‌شود».

البته زیان ناشی از ممنوعیت واردات زغال‌سنگ به اروپا تنها به روسیه محدود نمی‌شود؛ زیرا هرچند کشورهای اروپایی می‌توانند این کالا را از تولیدکنندگان دیگری مانند استرالیا وارد کنند اما در آن‌ صورت باید بهای بسیار بالاتری برای آن بپردازند. علاوه بر اینکه بسیاری از نیروگاه‌های برق زغال‌سنگ در اروپا برای اینکه بتوانند با انواع دیگر زغال‌سنگ کار کنند، به تعمیر و بازسازی نیاز دارند.

این در حالی است که کشورهای اروپایی که از تابستان ۲۰۲۱ با بحران انرژی مواجه بودند، برای جبران کسری شبکه‌های برق سراسر اروپا و بریتانیا به بهره‌برداری از نیروگاه‌های زغال‌سنگ بیشتری متوسل شدند. برخی از کشورها مانند آلمان و بریتانیا، فعالیت نیروگاه‌های زغال‌سنگ را که برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، در مسیر از رده خارج شدن قرار داشتند، دوباره آغاز کردند. تردیدی نیست که تولید برق از زغال‌سنگ نسبت به تولید آن با استفاده از نفت و گاز، دی‌اکسیدکربن بیشتری تولید می‌کند و کربن یکی از بزرگ‌ترین گازهای گلخانه‌ای است که باعث گرم شدن زمین می‌شود.

ایتالیا در مسیر کاهش واردات گاز روسیه با الجزایر به توافق رسید
 ایتالیا در راستای کاهش وابستگی خود به گاز روسیه، توافقنامه افزایش واردات گاز از الجزایر تا حدود ۴۰ درصد را نهایی کرد .این اولین توافق مهم ایتالیا در راستای تلاش این کشور برای یافتن جایگزینی گاز روسیه به دنبال اقدامات جهانی علیه مسکو پس از جنگ اوکراین بوده است.ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا تصریح کرد، حصول این توافق گامی چشمگیر در اقدامات رُم برای کاهش وابستگی ها به گاز روسیه محسوب می‌شود.

دراگی که به الجزایر سفر کرده بود پس از دیدار با رئیس‌جمهوری این کشور در مورد اقدام کشورهای دیگر برای یافتن جایگزین به جای روسیه در بحث واردات گاز گفت:  دیگر نیز در این مسیر حرکت خواهند کرد.

انتقاد هند از فشار آمریکا برای کاهش خرید گاز روسیه: اروپا که بیشتر می‌خرد!

در میان فشارهای آمریکا بر کشورهای جهان برای کاهش خرید گاز از روسیه، وزیر خارجه هند از خرید گاز کشورش دفاع کرده و گفت، مصرف گاز روسیه در اروپا چندین برابر هند است.

تحریم زغال سنگ و انرژی روسیه,تحریم های جهانی علیه روسیه

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند بر انتقادات از هند به دلیل خرید انرژی از روسیه تاخته و گفت، این خرید برای تضمین امنیت انرژی هند لازم و ضروری است.

او در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود و همچنین وزرای دفاع آمریکا و هند، گفت: اگر به خرید انرژی از روسیه نگاه می‌کنید، پیشنهاد می‌دهم که توجهتان را بر اروپا متمرکز کنید.

این دفاعیه در حالی مطرح شد که دولت آمریکا در حال اعمال فشار بر کشورهای سراسر جهان است تا خرید نفت و گاز روسیه را محدود کند. واشنگتن به دنبال افزایش فشار اقتصادی بر مسکو به دلیل حمله به اوکراین است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت، دولت این کشور امیدوار است که متحدان و شرکایش خرید انرژی روسیه را افزایش ندهند.

او گفت: ما کشورها را تشویق می‌کنیم که انرژی بیشتری از روسیه نخرند.

دیدار وزای خارجه و دفاع آمریکا و هند پس از ملاقات مجازی جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند اتفاق افتاد.

بایدن در این دیدار گفت، آمریکا و هند همفکری و مشورت‌های تنگاتنگی در مورد حمله روسیه به اوکراین و راه‌های مدیریت «آثار بی‌ثبات‌کننده» این حمله دارند.

دهلی نو از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین سرباز زده است، اما مودی گفت که کشتار ادعایی روسیه در شهر بوچا «بسیار نگران‌کننده» است.

هند تا کنون در برابر فشارهای آمریکا برای کاهش خرید نفت و گاز روسیه مقاومت کرده و در رأی‌گیری مجمع عمومی سازمان ملل برای تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر این نهاد شرکت نکرد.

واشنگتن همچنین در حال بررسی تحریم‌ احتمالی هند به دلیل خرید سامانه دفاعی پیشرفته اس-۴۰۰ از روسیه است.

بلینکن گفت، هنوز تصمیمی در مورد مستثنی کردن هند در تحریم‌ها (علیه روسیه) گرفته نشده است، اما آمریکا همچنان به «تشویق همه کشورها به جلوگیری از معاملات عمده برای سامانه‌های تسلیحاتی روسیه ادامه می‌دهد، خصوصا با توجه به آنچه روسیه در اوکراین انجام می‌دهد.»

وی افزود: هنوز تصمیمی در مورد تحریم‌ها یا مستثنی کردن (برخی کشورها) نگرفته‌ایم. البته رابطه دیرینه‌ای میان هند و روسیه وجود دارد، از جمله در حوزه تجهیزات نظامی. این رابطه سال‌ها پیش و زمانی شکل گرفت که ما نمی‌توانستیم شریک هند باشیم.

بلینکن ادامه داد: (اما) اکنون هردو توانمند و مشتاق هستیم که چنین شرکایی باشیم، که شریک امنیتی منتخب هند باشیم. این بخشی از مباحثی است که در دیدار امروز بررسی کردیم.

independentpersian.com
  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش